Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap tindakan menghasilkan tindakbalas
-- Hukum Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shanejohnson
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43101

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 123
Ahli: 0
Jumlah: 123




  Yang Masuk Ke Sini
shanejohnson: 2 hari yang lalu
wadud: 7 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 24 hari yang lalu
muslimin23: 26 hari yang lalu
kasih_kekasih: 30 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: ..:: akan adakah sinar itu ::..


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» ..:: akan adakah sinar itu ::..

Please Mendaftar To Post


Oleh ..:: akan adakah sinar itu ::..

rose_orkid
Warga Rasmi
Menyertai: 13.10.2009
Ahli No: 37655
Posting: 19
Dari: N9

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-11-09 23:15


kadangkala kita takkan mampu mengubah apa yang telah berlaku..cuma berharap agar ada sinar untuk menerangi hari2 yang kelam..kadangkala terasa begitu sukar meneruskan kehidupan yang mendatang..semakin kita cuba menjadi tabah tapi semakin kuat dugaan yang tiba..semuanya menguji kesabaran dan kewarasan..hanya yang mampu akan masih bertahan..

kadangkala sukar untuk membuat orang memahami hati yang ingin meluahkan..betapa payahnya menyatakan kebenaran yang menyakitkan..apabila kepercayaan dikhianati..apabila ketulusan dipersiakan..hanya Dia yang lebih mengerti kesengsaraan hati ini..

ya Allah..ku mohon kekuatan untukku terus berdiri di atas muka bumiMu..sungguh aku menyedari kelemahanku..ampunilah aku Ya Allah..izinkan aku mengecapi kebahagiaan di atas muka bumiMu..bantu lah aku Ya Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_orkidProfil   Hantar PM kepada rose_orkid   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-09 23:20


zikir dan berfikir,senyum dan senyap, reda dan tabah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

indri_solehah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2008
Ahli No: 36470
Posting: 28
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-11-09 01:00


Pada 22-11-09 23:15 , rose_orkid posting:

!!! QUOTE !!!

kadangkala kita takkan mampu mengubah apa yang telah berlaku..cuma berharap agar ada sinar untuk menerangi hari2 yang kelam..kadangkala terasa begitu sukar meneruskan kehidupan yang mendatang..semakin kita cuba menjadi tabah tapi semakin kuat dugaan yang tiba..semuanya menguji kesabaran dan kewarasan..hanya yang mampu akan masih bertahan..

kadangkala sukar untuk membuat orang memahami hati yang ingin meluahkan..betapa payahnya menyatakan kebenaran yang menyakitkan..apabila kepercayaan dikhianati..apabila ketulusan dipersiakan..hanya Dia yang lebih mengerti kesengsaraan hati ini..

ya Allah..ku mohon kekuatan untukku terus berdiri di atas muka bumiMu..sungguh aku menyedari kelemahanku..ampunilah aku Ya Allah..izinkan aku mengecapi kebahagiaan di atas muka bumiMu..bantu lah aku Ya Allah..
kuatkan hati...dugaan diberikan tanda awak mampu hadapinya...DIA pasti maha tau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For indri_solehahProfil   Hantar PM kepada indri_solehah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 23-11-09 07:07


macam frust saja.. Kenapa tu? nyway banyak2kan bersabar.. pastinya ada sinar lagi pada masa depan :D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-11-09 10:30


Sinar itu sentiasa ada.. Bersabar lah, kuatkan semangat dalam menjalani arus kehidupan.. Banyakkan berdoa, mudah-mudahan dipermudahkan segala urusan..

Jangan hanya ingat, suram,sedih, susah itu ujian bahkan gembira dan senang juga ujian untuk kita.. Ujian untuk melihat sejauh mana kesyukuran kita terhadapNya..

Hakikatnya hidup ini ada pasang surut.. Itu pasti..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Alisha_Mardhiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2009
Ahli No: 37512
Posting: 76
Dari: Terengganu-KL-Selangor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-11-09 11:15


bersabarlah dik...
Allah hanya menguji insan2 terpilih...
semoga kita lebih dekat pada-NYA...
setiap yang berlaku ada hikmahnya...
sentiasalah beranggapan baik dengan setiap ketentuan-NYA...
kadang-kadang apa yang kita inginkan, tak tercapai...
sebab itu bukan yang terbaik untuk kita...
hanya Allah yang lebih Mengetahui...
berdoalah dan pasrah pada-NYA...


-----------------
http://semua-barangmurah.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For Alisha_MardhiyahProfil   Hantar PM kepada Alisha_Mardhiyah   Pergi ke Alisha_Mardhiyah's Website   Quote dan BalasQuote

rose_orkid
Warga Rasmi
Menyertai: 13.10.2009
Ahli No: 37655
Posting: 19
Dari: N9

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-11-09 16:18


terima kasih..
lega mendengar kata-kata yang menyejukkan hati..
memang betul..ujian ini datang dalam pelbagai bentuk..
sungguh..hanya Dia yang maha mengetahui apa yang terbaik..
bukan frust cuma kadangkala terfikir di mana pengakhirannya..
apapun..saya terima ketentuan yang berlaku..
kerana sesungguhnya saya hanyalah seorang hamba..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_orkidProfil   Hantar PM kepada rose_orkid   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-09 17:47


Dalam sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Thabrani daripada Abu Umamah, Allah berfirman kepada malaikat-Nya bermaksud :

"Pergilah kepada hambaKu. Lalu timpalah bermacam-macam ujian kepadanya kerana Aku mahu mendengar suaranya."



"Apakah manusia mengira bahawa mereka akan dibiarkan mengatakan: Kami telah beriman, sedang mereka belum diuji?" (QS Al-Ankabut:2-3).


Rasulullah SAW pernah bersabda: "Ujian yang tiada henti-hentinya menimpa kaum mukmin baik lelaki atau wanita yang mengenai diri, harta dan anak-anaknya, tetapi dia bersabar, dia akan menemui Allah dalam keadaan tidak berdosa." (hari At-Tirmidzi)


:-) :kelip: :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

indri_solehah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2008
Ahli No: 36470
Posting: 28
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 11:51


Pada 23-11-09 17:47 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Dalam sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Thabrani daripada Abu Umamah, Allah berfirman kepada malaikat-Nya bermaksud :

"Pergilah kepada hambaKu. Lalu timpalah bermacam-macam ujian kepadanya kerana Aku mahu mendengar suaranya."



"Apakah manusia mengira bahawa mereka akan dibiarkan mengatakan: Kami telah beriman, sedang mereka belum diuji?" (QS Al-Ankabut:2-3).


Rasulullah SAW pernah bersabda: "Ujian yang tiada henti-hentinya menimpa kaum mukmin baik lelaki atau wanita yang mengenai diri, harta dan anak-anaknya, tetapi dia bersabar, dia akan menemui Allah dalam keadaan tidak berdosa." (hari At-Tirmidzi)


:-) :kelip: :-)

bahaya penyampaian ni. hadis yang xjelas..ayat ni pula xberkaitan dengan ni.mentafsirkan ayat dengan ro'yun neraka tmptnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For indri_solehahProfil   Hantar PM kepada indri_solehah   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 16:59


sentiasa beristighfar setiap mas untuk menyucikan hati.semoga ALLAH memberi sinar buat kita...


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

    


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 19:43


sabar adalah penyelesaian terbaik...
cuba memuhasabah diri...insyaAllah ketenangan akan datang dengan sendirinya....
mengadulah pada DIA...sesungguhnya Allah Maha Mengetahui setiap permasalahan hambaNya...:-) :-)


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 21:30


Pada 24-11-09 11:51 , indri_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-09 17:47 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Dalam sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Thabrani daripada Abu Umamah, Allah berfirman kepada malaikat-Nya bermaksud :

"Pergilah kepada hambaKu. Lalu timpalah bermacam-macam ujian kepadanya kerana Aku mahu mendengar suaranya."



"Apakah manusia mengira bahawa mereka akan dibiarkan mengatakan: Kami telah beriman, sedang mereka belum diuji?" (QS Al-Ankabut:2-3).


Rasulullah SAW pernah bersabda: "Ujian yang tiada henti-hentinya menimpa kaum mukmin baik lelaki atau wanita yang mengenai diri, harta dan anak-anaknya, tetapi dia bersabar, dia akan menemui Allah dalam keadaan tidak berdosa." (hari At-Tirmidzi)


:-) :kelip: :-)

bahaya penyampaian ni. hadis yang xjelas..ayat ni pula xberkaitan dengan ni.mentafsirkan ayat dengan ro'yun neraka tmptnya


Amboi sedap bahasa.. mentang2 lah rasa ada ilmu lebih sikit dari org lain..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 25-11-09 08:18


salam alaik...
selagi boleh sabar, bersabarlah dan kuatkanlah hati dengan pergantungan hidup pada Allah..insyaAllah akhirnya Allah akan bagi jalan keluar biarpun perit ujian yang menimpa...
Allah takkan uji jika kita tidak mampu menghadapinya...
life must be go on ukhtie...walaupun ujian yang Allah hadirkan 1001 keperitannya...
wa Allah hu a'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

lily_mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2007
Ahli No: 31741
Posting: 125
Dari: Kebun bunga

singapore   avatar


posticon Posting pada: 09-02-10 00:28


Jika bersedih, mengadulah sebanyak2nya kepada Allah, kerana Dia tak akan pernah jemu mendengar rintihan kita ... jangan diharap sangat kebahagiaan didunia ... sebab dunia ini adalah bangkai (penuh dengan maksiat, nikmat dunia tak kekal) ...

Berdoalah, "Ya Allah berikanlah aku kebahagiaan didunia dan diakhirat, tapi jika tidak Kau beri aku kebahagiaan didunia ini, berikanlah aku kebahagiaan diakhirat yang kekal abadi" .... "Bantulah aku supaya kuat dalam menghadapi kehidupan ini, sesungguhnya aku, hamba Mu yang lemah ...."

Bookmark and Share

    


  Member Information For lily_mawarProfil   Hantar PM kepada lily_mawar   Quote dan BalasQuote

tero_1809
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.10.2005
Ahli No: 19818
Posting: 56
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 23:16


lah tahzan.........

selain daripada mendekatkan dan berdoa kepada Allah swt. banyakkan memabca buku ilmiah keagamaan. ini dapat memberi kekuatan kepada kita. jiwa kita perlukan makanan dan ilmu itu salah satu daripadanya...

saya galakkan bacalah buku lah TAHZAN.....


-----------------
berani kerana benar, takut kerana salah.. http://namaakusiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For tero_1809Profil   Hantar PM kepada tero_1809   Pergi ke tero_1809's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-10 08:20


salam ,
kalau ada masalah harap bersabar dan yang penting cuba selesaikan..jangan hanya redho sahaja.

hidup mesti diteruskan..lihatlah dunia yang Allah ciptakan ini. buka diri anda.. tinggalkan persoalan yang kurang penting. cumanya adakah masalah ini penting bagi kehidupan anda? kalau tak penting lupakan ia..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-02-10 23:10


abang Zulman, macam pepatah ni lah .. "Pentingkan perkara yang terpenting kerana perkara yang terpenting lebih penting daripada perkara yang penting.. "

:-) Secara pribadi, Wawa berpendapat kesedihan/ujian yang menimpa rose_orkid ni, petanda bahawa ALLAH SWT sedang menguji iman awak.. :-) Betul, ibtila' 2 sunnatullah.. Ingat! Buktikan pada ALLAH SWT yang DIA ada lah perkara terpenting dalam hidup awak. jangan hilang waras hanya kerana insan yang bergelar 'hamba' ok..?

Wawa dah lalui macam-macam, bukan nak ego/tinggi diri tapi memang gembira jika kita berjaya mengatasi dugaan ALLAH SWT beretemankan 'iman'.. :-) Berusaha tau..??


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

annuur_syifa
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2009
Ahli No: 38630
Posting: 15
Dari: Kulai, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-10 00:55


Adakalanya Allah mengeluarkan petir yang membuatkan kita berasa sedih dan takut..tapi siapa sangka,selepas dr itu Allah menganugerahkn pelangi yang indah dan membuat kita tersenyum semula...:)
Tabahkn hati,kuatkan semangat ye...;)


-----------------
"Allah tidak menetapkan qadha' bagi seorang hamba-Nya kecuali qadha' itu baik baginya" ~Al-Musnad karya Imam Ahmad~


Bookmark and Share

    


  Member Information For annuur_syifaProfil   Hantar PM kepada annuur_syifa   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-02-10 12:00


Pada 22-11-09 23:15 , rose_orkid posting:

!!! QUOTE !!!

kadangkala kita takkan mampu mengubah apa yang telah berlaku..cuma berharap agar ada sinar untuk menerangi hari2 yang kelam..kadangkala terasa begitu sukar meneruskan kehidupan yang mendatang..semakin kita cuba menjadi tabah tapi semakin kuat dugaan yang tiba..semuanya menguji kesabaran dan kewarasan..hanya yang mampu akan masih bertahan..

kadangkala sukar untuk membuat orang memahami hati yang ingin meluahkan..betapa payahnya menyatakan kebenaran yang menyakitkan..apabila kepercayaan dikhianati..apabila ketulusan dipersiakan..hanya Dia yang lebih mengerti kesengsaraan hati ini..

ya Allah..ku mohon kekuatan untukku terus berdiri di atas muka bumiMu..sungguh aku menyedari kelemahanku..ampunilah aku Ya Allah..izinkan aku mengecapi kebahagiaan di atas muka bumiMu..bantu lah aku Ya Allah..


sedikit masa lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

FAZIMY
Warga Rasmi
Menyertai: 16.02.2010
Ahli No: 39291
Posting: 10
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-02-10 09:54


SOONER OR LATER, IT WILL COME.

Banyak-banyakkan bersabar. Bersangka baik dengan pencipta. Segala apa yang berlaku, ada hikmah yang kita tidak tahu. Tidak dinafikan, kadang-kadang apa yang berlaku itu boleh membuatkan diri kita dihina, dikutuk tetapi, percayalah, jika kita lalui semua itu dengan kesabaran, Allah akan meningkatkan martabat kita di sisiNya. Anggaplah apa yang berlaku ini adalah dugaanNya untuk kita kerana Allah tidak akan menurunkan dugaan yang tidak termampu dipikul oleh hambaNya. dan semoga dengan dugaan ini, akan mendekatkan diri kita denganNya. Mungkin, selama ini, kita terlalai.
Hinanya diri kita di mata manusia, mulianya kita di sisiNya andainya kita redha dengan dugaanNya.
Banyak-banyakan mengingatiNya.
"Ya Allah, berikanlah pahala kepadaku atas musibah ini dan gantikanlah yang terbaik untuknya."

Bookmark and Share

    


  Member Information For FAZIMYProfil   Hantar PM kepada FAZIMY   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-02-10 09:59


sinar uv sangat bahaya jike terkena pada kulit.. sinar tak pun bahaya jike terlalu lama terdedah padanya.. sinar cahaya putih yang sangat selamat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

zaujahustazalias
Warga Rasmi
Menyertai: 24.02.2010
Ahli No: 39342
Posting: 17
Dari: bumi waqafan

tajikistan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-10 13:27


ingatlah.. setiap apa yang allah bagi kat kita tu..DIA tahu kita mampu hadapi semua ni..tenang ya..ingatlah..dengan mengingati Allah hati akan menjadi tenang!


-----------------
berkorban tak perlu terkorban.. Usah dipersoal Kenapa..tapi sama-sama kita cari bagaimana..


Bookmark and Share

    


  Member Information For zaujahustazaliasProfil   Hantar PM kepada zaujahustazalias   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-02-10 18:18


Pada 23-11-09 16:18 , rose_orkid posting:

!!! QUOTE !!!

terima kasih..
lega mendengar kata-kata yang menyejukkan hati..
memang betul..ujian ini datang dalam pelbagai bentuk..
sungguh..hanya Dia yang maha mengetahui apa yang terbaik..
bukan frust cuma kadangkala terfikir di mana pengakhirannya..
apapun..saya terima ketentuan yang berlaku..
kerana sesungguhnya saya hanyalah seorang hamba..



Assalamualaikum
walau apa pun masalah awak,moga segalanya dimudahkan Allah...
em...saya pun kadang-kadang ada perasaan macam tu....
semua org ada dugaan sendiri,cuma masing-masing berbeza.....
huhu.... :cry:


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.129769 saat. Lajunya....