Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau hanya memikirkan "Apa kata orang..." bila pula masa nak mengenengahkan, "Apa kata saya..."

-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 39 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 49 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 50 hari yang lalu
eme86: 50 hari yang lalu
sunan-faqih: 55 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Apakah perkara atau benda yang paling pantas sekali?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Apakah perkara atau benda yang paling pantas sekali?

Please Mendaftar To Post


Oleh Apakah perkara atau benda yang paling pantas sekali?

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-09 09:38


> Seorang CEO ingin mencari eksekutif baru dalam syarikatnya. Dari beribu
> permohonan, hanya empat yang betul-betul menarik perhatiannya.
> Bagaimanapun beliau tidak dapat memilih antara keempat-empat orang calon tersebut,
> lantas memanggil kesemuanya untuk ditemuduga (beliau tidak sekaya
> Donald Trump untuk menganjurkan temuduga seperti The Apprentice).
> Setelah keempat-empat calon berada di hadapan beliau, CEO tadi pun mula
> berkata,
> "Saya ada satu soalan yang mungkin memberi jawapan berbeza, calon yang
> memberikan jawapan terbaik akan diterima untuk bekerja di sini"
>
> Soalannya adalah: "Apakah perkara atau benda yang paling pantas sekali?",
> tanya CEO tersebut.
>
> Calon pertama berkata,
>
> "FIKIRAN, kerana kadang ianya datang sendiri tanpa kita sedari"
>
> "Bagus, satu jawapan yang baik", kata CEO tadi.
>
> "Kamu pula?", tanya nya kepada calon kedua.
>
> "KELIP MATA, kerana tanpa kita sedari, sebelum sempat kita buat apa pun,
> mata kita dah berkelip", jawab calon kedua.
>
> "Satu jawapan yang sangat baik, lagipun perumpamaan melayu pun ada sebut
> SEKELIP MATA melambangkan kepantasan", kata CEO itu.


> "Bagaimana kamu pula?", tanya CEO kepada calon ketiga.
>
> "Kalau kita tengok, lampu KLCC dihidupkan dengan pantas walaupun bangunan
> tu tinggi. Jadi saya rasa MENGHIDUPKAN LAMPU adalah paling pantas,jawab calon ketiga.
>

"Jawapan yang terhebat setakat ni. Bagaimana pula dengan kamu?"
>
> CEO terus mengusulkan soalan kepada calon keempat dengan merasakan calon
> ketiga hampir pasti menjadi eksekutif baru di syarikatnya dengan jawapan

yang sangat bagus sebentar tadi.
>
> "Setelah diteliti jawapan calon-calon sebelum saya ni tadi, saya rasa
> perkara yang paling pantas sekali adalah CIRIT-BIRIT", jawab calon keempat
> dengan yakin sekali.
>
> "Haaa...???? CIRIT-BIRIT ???? Kamu ni tak serius langsung, macamana kamu
> boleh minta kerja dengan syarikat saya ni?", CEO terkejut dengan jawapan
> calon keempat tadi.
>
> "Begini tuan, malam kelmarin saya terjaga di tengah malam dengan rasa sakit
> perut yang amat sangat. Belum sempat saya FIKIR , KELIP MATA atau
> MENGHIDUPKAN LAMPU, benda tu dah terkeluar dah......... ....."
>
> Calon keempat diterima menjadi eksekutif baru syarikat
> berkenaan... .......... ..
>
> hehehehehhe. ......... ......... ......... .

:lucu:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

saidatul_aisyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.07.2008
Ahli No: 33897
Posting: 34
Dari: Bidor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-11-09 10:25


memang kelakar sangat....minta izin copy paste ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For saidatul_aisyahProfil   Hantar PM kepada saidatul_aisyah   Pergi ke saidatul_aisyah's Website   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-11-09 19:59


:lol::lol::lol::lol:
boleh ea temuduga kita cakap macam ini..hahaha


-----------------
::teruskan kejayaan menuju keunggulan::



Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.096131 saat. Lajunya....