Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"The word impossible is not in my dictionary"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 15 jam, 56 minit yang lalu
wyd1014: 8 hari yang lalu
haykal77: 17 hari yang lalu
Kakngah: 17 hari yang lalu
lidah-penghunus: 18 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: lirik lagu band rock 80-90an LEBIH ISLAM dari artis nasyid sekarang


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» lirik lagu band rock 80-90an LEBIH ISLAM dari artis nasyid sekarang

Please Mendaftar To Post


Oleh lirik lagu band rock 80-90an LEBIH ISLAM dari artis nasyid sekarang

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-11-09 22:21


secara jujurnya lagu2 rock 80an dan 90an mempunyai bait2 lirik yang indah dan begitu puitis.. :-)


sebagai contoh lirik ni

!!! QUOTE !!!

UK's

Bila Diri Disayangi

Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentara
Bermulanya siang berakhir malam ku
Tak akan ku jemu menyebut namaMu

Tiada batasan waktu
Tiada tempat Mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa, keagungan
Kasih merubah takdir

( korus )
Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namaMu, terasa diriku
Kembali dipandu

Engkau pertama, tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan Engkaulah cahaya
Izinkahlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang Mu
Ku berserah diri


dan ini

!!! QUOTE !!!

Damasutra

Sufi

Sufi selangkah tirai kasihmu ku buka
Engkau serahkan cinta hingga dirimu tiada
Kasih sufi kau rela pilih derita di dunia
Biar rebah di hina kau tak berubah

Kau menguasai selautan
Yang tersembunyi di genggaman
Nafi dan isbat kau sandingkan
Sebagai tali pegangan

Sufi kau hilang di pandangan
Ada di dalam kenikmatan
Engkau dan dia pasti tidak akan terpisah
Andai tertutup tirai sufi
Yang terang tidak nampak terang
Inilah siksa menyakitkan sepanjang jalan

Inginku tempuh titianmu
Dari kekasih ke kekasih
Pengabdianku bersamamu kasih
Biar rebah di hina kau tak berubah



-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

qing_er
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2004
Ahli No: 6711
Posting: 45
Dari: Pontian,Johor D.Takzim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 08:02


"Actions are (judged) by motives (niyyah), so each man will have what he intended. Thus, he whose migration (hijrah) was to Allah and His Messenger, his migration is to Allah and His Messenger; but he whose migration was for some worldly thing he might gain, or for a wife he might marry, his migration is to that for which he migrated."




Niat Penyanyi Nasyid tu tak sama macam penyanyi lagu-lagu atas tu...

Video Klipsnya saja dah berbeza... personality orang yang menyampaikan juga tidak sama...

Saya berpendapat bergantung pada yang mendengar....

Mendengar dan mentafsir... dipandu akal... dipandu ilmu... dipandu iman...

macam lagu raihan tu...

"berhibur tiada salahnya kerna hiburan itu indah...hanya pabila salah memilihnya membuat kita jadi bersalah..." ---> agaknya betul agaknya lirik tu... ihiksss

Bookmark and Share

    


  Member Information For qing_erProfil   Hantar PM kepada qing_er   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 13:48


sebagai contoh lirik ni

!!! QUOTE !!!

UK's

Bila Diri Disayangi

Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentara
Bermulanya siang berakhir malam ku
Tak akan ku jemu menyebut namaMu

Tiada batasan waktu
Tiada tempat Mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa, keagungan
Kasih merubah takdir

( korus )
Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namaMu, terasa diriku
Kembali dipandu

Engkau pertama, tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan Engkaulah cahaya
Izinkahlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang Mu
Ku berserah diri


dan ini

!!! QUOTE !!!

Damasutra

Sufi

Sufi selangkah tirai kasihmu ku buka
Engkau serahkan cinta hingga dirimu tiada
Kasih sufi kau rela pilih derita di dunia
Biar rebah di hina kau tak berubah

Kau menguasai selautan
Yang tersembunyi di genggaman
Nafi dan isbat kau sandingkan
Sebagai tali pegangan

Sufi kau hilang di pandangan
Ada di dalam kenikmatan
Engkau dan dia pasti tidak akan terpisah
Andai tertutup tirai sufi
Yang terang tidak nampak terang
Inilah siksa menyakitkan sepanjang jalan

Inginku tempuh titianmu
Dari kekasih ke kekasih
Pengabdianku bersamamu kasih
Biar rebah di hina kau tak berubah


this declaration is the basis of all actions in Islam..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 14:14


lagu2 diatas tu menerangkan tentang hubungan manusia dengan Allah......dan disesuaikan cara rock supaya semua boleh dengar....cuma peminat menafsirkan tu berbagai2


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 14:51


.. pergh banyak sebenarnya lagu2 Rock lama yang berunsurkan kerohanian.. insyaAllah aku akan "copy" dan "paste" kan lain kali.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 15:22


Pada 11-11-09 14:51 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. pergh banyak sebenarnya lagu2 Rock lama yang berunsurkan kerohanian.. insyaAllah aku akan "copy" dan "paste" kan lain kali.. :-D



hehehehe,cuba kakisamun google2 lagi sama ada perasan atau tak memang teramat banyak lirik2 macam ni.......saya pun baru perasan huhuhu :-D :-D :-D


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 11:59


Pada 11-11-09 15:22 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-09 14:51 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. pergh banyak sebenarnya lagu2 Rock lama yang berunsurkan kerohanian.. insyaAllah aku akan "copy" dan "paste" kan lain kali.. :-D



hehehehe,cuba kakisamun google2 lagi sama ada perasan atau tak memang teramat banyak lirik2 macam ni.......saya pun baru perasan huhuhu :-D :-D :-D



.. memang banyak.. aku antara peminat2 lagu Rock Kapak dan Rock Leleh ni.. memang banyak sahabatku rashdin.. lagu2 berunsur Ketuhanan dan Kerohanian..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 12:25


.. solat Subuh.. :-D

Lefthanded

Seruan

Gigil menggigil aku
Ku dengar suara kebesaran
Terbangun dari tidurku
Suara azan berkumandang

Terketar ketika itu
Manakah arah tujuan
Berlinang air mataku
Menitis ke bumi penyesalan

Garis panduan tiada ku hindari
Ajal sentiasa tanpa kusedari

Baru kumengerti erti kehidupan
Mengenal diri dalam kehidupan
Tiadalah aku

Bawalah aku hampir kepada kepadaMu
Jalan sebenar mengikut arahMu
Ya Tuhanku

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 13:52


.. solat Maghrib pula.. :-D

BumiPutra Rockers

Maghrib

Kala mentari mula tenggelam
Awan di langit mulai menguning
Terdengar suara azan
Memuja nama Tuhan
Namun tiada kau endahkan
Menyahut seruan
Maghrib...

Suara bilal menyebut nama Allah
Pesuruhnya MUhammad Rasullullah
Suasana sedu sedan
Menghening keadaan
Namun tiada kau endahkan
Menyahut seruan
Maghrib...

Ku tahu di hatimu
Mungkin berat nak kau tunaikan
Ku tahu alasanmu
Mungkinkah esok nanti
Akan kau cuci
Dosa dosamu

(ulang rangkap 3)

Di bumi inilah kita tinggal
Izin hidup hanya satu penggal
Mungkin esok kan mati
Dunia tiada lagi
Barulah kau nak menyesal
Banyaktlah kau tinggal
Lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 14:05


.. bertemu dan berpisah kerana Allah.. hayatilah lirik ini.. :-D..

May

Suci

Alangkah indah kehidupan ini
Jika saling mengasihi
Kita hulurkan persahabatan
Dengan niat suci

Alangkah murni oh jiwa nurani
Jika saling menhasihi
Tuhan tidak memandang wajahmu
Tapi di hatimu

Bersihkanlah jiwa dengan amalan
Yang mendekatkan kita kepada yang Esa
Aku redha apa yang ditakdirkan-Nya


Cinta suci yang telah engkau lafazkan
Janganlah kau persiakan
Aku mengharapkan kedamaian hati
Bahagia bersama denganmu

(korus)
Bersamalah kita berdoa
Semoga cinta kau dan aku
Bisa tembus ke pintu syurga
Berkat rahmat-Nya

Cinta yang berlandaskan suci
Tidak pernah mungkiri janji
Sama-sama menanggung rindu
Dan jujur selalu
Hingga ke akhirnya
Suci dan setia

( ulang korus )

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 14:07


Jue pun nak share juga, lagu favourite jue....

Insan
Artist: Yantzen



Kita adalah insan
Menumpang atas dunia
Aku dengan caraku
Yang sederhana

Kita adalah hamba
Berbakti pada Yang Esa
Aku mencari sinar
Keredhaannya

Kita sama sahaja
Bezanya cuma amalan kita
Engkau dan juga aku
Saling perlukan

Oh cinta yang murni
Sebagai ikatan
Yang kukuh di hati
Demi masa depan
Jangan dihancurkan
Hidup yang indah ini
Akibatnya merana

Jangan hancurkan
Hidup yang indah
Kita adalah hamba Yang Esa


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 14:34


jue
.. hehe.. aku ingat lagi.. lagu Insan ni punyalah lama bertahan di dalam carta Muzik-Muzik tahun 1992 kalau tidak silap aku.. aku pun sekolah lagi waktu tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 16:03


Pada 12-11-09 14:34 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

jue
.. hehe.. aku ingat lagi.. lagu Insan ni punyalah lama bertahan di dalam carta Muzik-Muzik tahun 1992 kalau tidak silap aku.. aku pun sekolah lagi waktu tu..



masa tu aku pun still mrangkak lagi......masa sekolah dulu selalu nyanyi sampai kena marah dengan cikgu hahahaha

kata cikgu lagu ni tak ada moral lah itu lah ini lah.......bila sekarang dah dewasa macam ni baru nampak/perasan......suka lagu asyik damasutra tu......sufi pun suka


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 16:21


!!! QUOTE !!!

Penyanyi / Artist : D' Lloyd

Keagungan Tuhan

Insaflah wahai manusia
Jika diri mu bernoda
Dunia hanya naungan
'untuk makhluk ciptaan tuhan

Dengan tiada terduga
Dunia ini kan binasa
Kita kembali ke asalnya
Menghadap Tuhan Yang Esa

Korus

Dialah Pengasih dan Penyayang
Kepada semua insan
Janganlah ragu atau bimbang
Pada Keagungan Tuhan

Betapa Maha Besarnya
Pencipta alam semesta
Siapa selalu berbakti
Mengabdi pada Ilahi
Kan sentosa selamanya
Di dunia dan akhir masa


lagu ni dulu salu ada kat tv



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 16:27


satu lagi ...

!!! QUOTE !!!

Ukiran Jiwa
artis: Awie
lagu: M.Nasir
lirik: S.Amin Sahab

Kedamaian yang ku cari, Masih belum terbukti,
Jauh lagi p'jalanan ini;
Jiwa tak pernah tenteram,
Kasih lama tenggelam,
Di lubuk hati yang PALING DALAM;
Berlumutlah ukiran impian,
Entah berapa lama,
Harus ku nanti,
Sinar kasih sayang menyinari kembali;
dengan nada lagu dan irama,
Ku luahkan jua rasa kecewa,
Semoga Kau dapat mendengarnya,
Semoga terbuka pintu cintaMu,
yang pasti hujan tak berterusan,
Matahari kan tetap terus bersinar;
Kini terbukti apa yang dinanti,
dengan rela ku lepas Kau pergi,
Telah sedekad kenangan terpahat,
DI RUANG TAK BERTEMPAT;
dengan nada lagu dan irama,
Ku luahkan jua rasa kecewa,
Pada cinta yang dahulu kita ukirkan bersama,
Di ruang asmara,
DI BUMI yang NYATA,
Di ruang asmara,
Di dunia kita.




Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 16:34


Pada 12-11-09 12:25 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. solat Subuh.. :-D

Lefthanded

Seruan

Gigil menggigil aku
Ku dengar suara kebesaran
Terbangun dari tidurku
Suara azan berkumandang

Terketar ketika itu
Manakah arah tujuan
Berlinang air mataku
Menitis ke bumi penyesalan

Garis panduan tiada ku hindari
Ajal sentiasa tanpa kusedari

Baru kumengerti erti kehidupan
Mengenal diri dalam kehidupan
Tiadalah aku

Bawalah aku hampir kepada kepadaMu
Jalan sebenar mengikut arahMu
Ya Tuhanku


Pernah tengok orang nyanyi lagu ni kat TV
lirik sajalah begini
cara nyanyi dengan muzik.....
:roll:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 17:17


Seribu bayangan - Damasutera


Kau masih menduga sehingga kini
Andai ku bersenda dengan teka teki
Seribu bayangan aku gambarkan
Masih lagi kau tak mengerti

Sedalamnya lautan tingginya bulan
Bisa disentuh dengan pengetahuan
Sepahitnya henpedu bisa ditelan
Jika itulah penawarnya

Inikan pula perasaan
Yang lahir dari jiwa
Dan kita sama sama merasa
Denyut kasihnya

Bukan sengaja aku merahsiakan cinta
Tapi curiga kau kan tersalah sangka
Kerana kita rasa bangga bila dipuja
Dan rasa keji bila dihina

Kerna kita menolak segala bencana
Dan asyik bergembira dengan nikmatnya
Sedangkan semua ini adalah takdirNya
Dan kita harus bersyukur sentiasa

Bukannya teka teki gurauan hati
Sekadar melindung kasih yang tersembunyi
Bukan mudah mencari kasih abadi
Dalam terang ia sembunyi



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 17:32


erm... yang mmbesar dalam tahun 80an maybe sedar..tapi saya mmbesar dan mumaiz dalam era tengah 90an..so tak sedar sangat lah kehadirannya.. Kalau yang hits2 biasa lah dengar.. tapi yang ada unsur2 ketuhanan yang dikatakan tu..hmm...tak pernah pula dengar.. Kalau lagu insa pula dinyanyikan semula oleh kru dan rabbani...kan?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 22:40


Damasutra Asyik

Dengan bahasa kalimah yang sama
Puji dan memuja
Dilindung dan dibuka
Rahsiakan tetap rahsia

Indah bukan rupa
Harum bukan bunga
Manis bukan gula
Panas bukannya bara
Cintakan tetap cinta
Sejak aku kenali
Cintamu yang suci
Aku telah berjanji
Tak berpaling lagi
http://www.free-lyrics.org/6491-Damasutra.html

Akan aku genggam api
Hingga jadi besi
Dan nyata sebati

Gelap bukan malam
Terang bukan siang
Satu tak terbilang
Hanyut tak terenang
Waktu tak terasa
Rindu tak terkata
Asyiknya cinta

Dan hanya kepadamu
Kuserah jiwa ragaku
Walau berjuta seteru
Tak kuragu


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-11-09 07:44


Pada 12-11-09 16:34 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-09 12:25 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. solat Subuh.. :-D

Lefthanded

Seruan

Gigil menggigil aku
Ku dengar suara kebesaran
Terbangun dari tidurku
Suara azan berkumandang

Terketar ketika itu
Manakah arah tujuan
Berlinang air mataku
Menitis ke bumi penyesalan

Garis panduan tiada ku hindari
Ajal sentiasa tanpa kusedari

Baru kumengerti erti kehidupan
Mengenal diri dalam kehidupan
Tiadalah aku

Bawalah aku hampir kepada kepadaMu
Jalan sebenar mengikut arahMu
Ya Tuhanku


Pernah tengok orang nyanyi lagu ni kat TV
lirik sajalah begini
cara nyanyi dengan muzik.....
:roll:



.. nama pun lagu Rock.. sendiri fahamkan lah bagaimana.. tidak perlu persoalkan cara nyanyian.. sebaliknya ambil yang positif dalam liriknya.. :-D ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 14-11-09 12:50


Pada 13-11-09 07:44 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-09 16:34 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-09 12:25 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. solat Subuh.. :-D

Lefthanded

Seruan

Gigil menggigil aku
Ku dengar suara kebesaran
Terbangun dari tidurku
Suara azan berkumandang

Terketar ketika itu
Manakah arah tujuan
Berlinang air mataku
Menitis ke bumi penyesalan

Garis panduan tiada ku hindari
Ajal sentiasa tanpa kusedari

Baru kumengerti erti kehidupan
Mengenal diri dalam kehidupan
Tiadalah aku

Bawalah aku hampir kepada kepadaMu
Jalan sebenar mengikut arahMu
Ya Tuhanku


Pernah tengok orang nyanyi lagu ni kat TV
lirik sajalah begini
cara nyanyi dengan muzik.....
:roll:



.. nama pun lagu Rock.. sendiri fahamkan lah bagaimana.. tidak perlu persoalkan cara nyanyian.. sebaliknya ambil yang positif dalam liriknya.. :-D ..



betul......pada saya jika dirockkan lagu asalkan ada mesej2 bermakna tiada masalah......ada juga ahli-ahli band ni dah ikut tabligh jika tak silap


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-09 13:57


.. pergh syahdu beb lagu ni.. :cry:..

Krabat - Keinsafan

Sayup terdengar hujan mencurah ke bumi
Kini terasa memecah kesunyian malam
Dan aku di sini sendiri dibaluti resah
Dibayangi sesal yang tak sudah

Renung kelangit sepi tiada purnama
Di dalam kelam ku terlihat bayangku sendiri
Terpaku membisu tanpa suara dan segala
Apa petanda, apa rahsia

Oh Tuhanku Yang Maha Esa
Maha Pengasih Maha Pemurah
Andainya malam yang begini
Memberi pengertian untukku
Mencari hidayahMu...
Maka kutadahkan setulus
Pengampunan dan pengharapan
Untuk aku menebus dosa-dosa semalam

Cukup setakat ini... aku merasa
Terasing terhukum dalam sengsara
Balasan dari kehancuran
Yang aku ciptakan

Dan kini aku mengerti
Antara dosa pahala
Yang mana lebih utama
Dalam meniti hidupan dan hari kematian
oh...

Andai malam ini satu peringatan
Bersyukurku pada Illahi
Andai malam ini satu kesudahan
Ku pintakan... satu pengaduan
Untuk aku menyudahkan kalimah
Terakhir...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-09 14:25


DOSA -Junction-

Aku masih lagi berdiri di sini
Di atas bumi yang kian bahang ini
Di persimpangan ini aku terhenti
Persoalan hidup menghantui ku
Di bahuku ini atasnya dosa tersimpan
Bilakah dapat aku mengikisnya
Aku mengikisnya

Dosa
Dosaaaa!!!

Pandangan terapung di lautan luas
Tiada bertepi tanpa kemudinya
Di mana arah akan aku tujui
Apakah akhirnya aku kan tenggelam
Siapakah yang akan memberi pedoman
Untuk menuju arah kebenaran
Aku mendapatkan

Dosa
Dosa..



Di bahuku ini atasnya dosa tersimpan
Bilakah dapat aku mengikisnya
Aku mengikisnya

Jangan biarkan aku tersesat
Apa masih bisaku bertaubat

Jangan biarkan aku tersesat
Apa masih bisaku bertaubat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-09 14:35


.. lagu yang dirakamkan semula oleh Raihan bersama Awie..

Dari Tuhan - Wings

Tuhan
berombak lautan
tajam duri dihutan
begitu kuasamu
kepada alam....

insan renangi lautan tempuhi onak tajam
ada balasan
untukmu insan....

bila mentari terpadam
kita akan di bangkitkan..
menerima harapan
atau kepanasan...

insan..
berseri cahyamu
bersinar lah budimu
kerana ketaqwaan
kepada Tuhan......

bila..mentari terpadam kita akan dibangkitkan
menerima harapan
atau kepanasan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 02-12-09 16:29


wah banyaknya kakisamun dapat....mana jumpa ni ya????nak google2 pun tak banyak jumpa huhu


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

api
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.10.2009
Ahli No: 37576
Posting: 48
Dari: Bandaraya ISLAM

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-12-09 19:48


salam.

kakisamun tu peminat rock yang sejati tu.


-----------------
membangun bersama ISLAM


Bookmark and Share

    


  Member Information For apiProfil   Hantar PM kepada api   Quote dan BalasQuote

acok_86
WARGA SETIA
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25020
Posting: 565
Dari: tawau,SABAH BAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-12-09 22:39


minat lagu yantzen..insan..

memang lagu rock dulu-dulu lagi islamik berbanding lagu nasyid sekarang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For acok_86Profil   Hantar PM kepada acok_86   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-09 07:34


DALAM KEMBARA - MAY

Di alunan ini
Ku luahkan keresahan
Untuk menempuhi
Liku liku dunia

Berdebar hatiku
Meneruskan langkah ini
Di manakah arah
Harus kutujui

Sepanjang jalan
Penuh kesulitan
Apakah diriku
Akan berjaya

Hanya pegangan
Sebagai cahaya
Untuk menyuluh
Di lorong gelita

Oh Tuhan berikanlah semangat
Untuk aku terus berdiri
Agar dapatku meneruskan langkah ini
Dan mencari
Kebenaran

Selagi riwayat
Belum berakhir
Takkan ku henti
Perjalanan ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-09 07:43


Meniti Titian Usang - Search

Kertas putih salju
Ku coretkan kedukaanku
Hitam dan kelabu
Adalah warna dalam hidupku

Kejutkanlah aku kawan
Aku sedang bermimpi
Kejutkanlah aku
Yang sengsara dalam mimpi

Gementar kakiku
Meniti titian usang
Berdegup jantungku
Apakah dapat ku ke seberang

Sambutlah tanganku kawan
Aku takut tenggelam
Sambutlah tanganku kawan
Jurangnya sangat dalam

Jurangnya sangat mengerikan
Ramai yang telah kecundang
Dia sedang menunggu
Untuk memimpinku
Di seberang sana
Adanya cahaya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-09 07:45


.. Rock pun ada lagu mengenai Rasulullah..

Mentari Merah Di Ufuk Timur - Search

Ada yang tertinggal
Setelah terbenam Mentari
Ada yang tertinggal
Setelah kering air di kali

Alam telah menyakinkan
Kau mesti pergi
Kau mesti
Alam telah menyakinkan
Kau mesti kembali
Bagai yang telah dijanjikan Illahi
Ada yang tertinggal
Setelah musnah semua mimpi

Kekal selamanya
Cintaku dengan cahaya mu
Kekal selamanya
Tetap dalam ingatanku

Lemas dalam rindu
Tenggelam dalam tangisan
Engkau telah pergi
Tapi masih ada...
Yang kau tinggalkan dalam kalbuku
Yang tinggal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-09 07:52


Search - Diari Habil & Qabil
(written by: Loloq)

From the album "Rock 'dan' Roll Pie"

Ku lihat api di ufuk sana
Ku dengar jeritan mengundang tangisan

Anak anak tak berdosa
Ku lihat manusia bunuh manusia
Kerana perbezaan bangsa dan agama
Buta mata buta hati

Semarakkan nafsu serakah
Masing-masing tak nak mengaku bersalah
Dan berdosa bagai Tuhan bukan Esa

Ku dengar manusia hina manusia
Kerana kelainan adat dan bahasa
Buta mata buta hati

Menuruti bisikan syaitan
Masing-masing tak nak mengambil
Iktibar atau hikmah
Dari kisah Habil Qabil

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-09 12:26


Tertarik dengan topik ini. Saya juga peminat rock sejati pada waktu dulu.hehe. Mula berjinak dengan Nasyid pada tahun 2000 terutama di waktu zaman Rabbani Pergi Tak Kembali.

Minat rock kerana muzik. Muzik rock itu memberi ketenangan dan ketenteraman. Kemudian, apabila hadir seruan ke arah kebaikan (jadi budak baik), memaksa rela minat kepada nasyid pula.

Diri ini juga 'dipaksarelakan' untuk terus terikut-ikut dengan nasyid walaupun pada waktu itu nasyid secara perlahan-lahan mula lari dari matlamat asal apabila berjinak-jinak ke arah kelalaian dan percintaan.

Mula tawar hati pada nasyid apabila cinta yang yang diangkat terlalu keterlaluan contohnya seperti lagu Insan Bernama Kekasih nyanyian UNIC.

Memang tidak dinafikan lagu rock liriknya ada yang bersifat Islamic, ketuhanan dan mempunyai mesej yang berguna dan tersirat. Hari ini, saya masih meminati rock dan dewasa ini kumpulan rock lebih mempunyai budi baik, dengan mesej yang baik dan personaliti yang baik.

Maaf jika mahu mengambil contoh beberapa orang penyanyi rock. Contohnya Amy search yang hari ini memberi tauladan kepada peminatnya. Masih lagi menyanyi dan personalitinya setakat ini semakin baik dan tampak agak berlainan dengan personaliti beberapa orang artis nasyid yang macam mengada-ngada, kaki kecoh, dan mencapap aktiviti seharian. (banyak dilakukan di facebook).

Saya peminat XPDC dan vokalisnya Mael merupakan salah seorang Friend di dalam Facebook saya. Sangat terharu apabila dia mengungkapkan kata 'rock rock juga, fan xpdc jangan tinggal solat!'. Mesej itu adalah berlanjutan di dalam komen fannya yang mengkomen Mael join Fan Haron Din. Di sini tampak keperibadian penyanyi rock yang mempunyai budi baik tanpa perlu dipertonton kepada khalayak ramai.

Buat semua ahli ukhwah.com, jangan caci maki dan kutuk peminat rock ya! Jika anda tidak minat rock dan hanya meminati nasyid, diam-diam saja. Seperti mana pepatah Sifu Kang Razzi, 'Kalau diri bodoh, jangan memperbodohkan orang lain'. Sila hormati pendirian dan minat orang lain.

Teruskan menyenarai lirik rock yang bermanfaat buat semua. Bro kakisamun, teruskan usaha ya!! hehe.


-----------------
Mountain View


Bookmark and Share

    


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-12-09 09:23


Pada 02-12-09 16:29 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

wah banyaknya kakisamun dapat....mana jumpa ni ya????nak google2 pun tak banyak jumpa huhu



.. ala.. lagu2 yang biasa aku dengar.. "just recall" kembali..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-12-09 09:37


Pada 04-12-09 09:23 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-12-09 16:29 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

wah banyaknya kakisamun dapat....mana jumpa ni ya????nak google2 pun tak banyak jumpa huhu



.. ala.. lagu2 yang biasa aku dengar.. "just recall" kembali..



aku yang rock2 pun tak boleh recall macam kau.... :-D :-D :-D


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-12-09 09:51


.. hehe saudaraku.. lagu-lagu sekarang ni entah apa-apa entah.. lagu zaman2 sekolah dulu juga yang tetap tidak membosankan halwa telinga.. :-D.. tidak dinafikan lagu2 dahulu mempunyai kualiti yang baik mahupun dari segi lirik dan juga dari segi susunan lagu itu sendiri.. tidak dinafikan ada juga lagu dewasa ini yang bagus tapi tidak banyak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-12-09 11:28


Huzaifah Ibnu Yaman - D'Cromok

Huzaifah Ibnu Yaman
Waahidun min asha bu nabi
Huzaifah Ibnu Yaman
Kaana ahlas sufi
Huzaifah Ibnu Yaman
Wakaana sodiqun nabi
Huzaifah Ibnu Yaman
Kaana ahlas sufi

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-12-09 17:29


Pada 04-12-09 09:51 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. hehe saudaraku.. lagu-lagu sekarang ni entah apa-apa entah.. lagu zaman2 sekolah dulu juga yang tetap tidak membosankan halwa telinga.. :-D.. tidak dinafikan lagu2 dahulu mempunyai kualiti yang baik mahupun dari segi lirik dan juga dari segi susunan lagu itu sendiri.. tidak dinafikan ada juga lagu dewasa ini yang bagus tapi tidak banyak..



orang dulu memang kualiti dia pergh 5 kali thumb up lah.....mereka nyanyi betul-betul dan hidupkan suasana lagu tu...sekarang macam lagu tamil zaman moyang kita tak lagi agaknya taraf dia hahahaha


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

taalidi
Warga Rasmi
Menyertai: 25.10.2008
Ahli No: 35583
Posting: 18
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-09 19:14


HATI SYAITAN - SYJ

DURJANA KAU YANG PUNYA ANGKARA
MENGALIH SETIAP PANDANGAN MANUSIA
YANG BENAR KAU PALSUKAN
TUGASMU SEUMPAMA SYAITAN

MANUSIA MEMBENCI SESAMA SENDIRI
KELAKUAN MENURUT NAFSU HATI
CELAKA, LAKNATLAH KAU
PERGI KAU SIAL DARI HIDUP INI

LAKNAT!!! PENYELEWENGAN UMAT
LAKNAT!!! LAKNATLAH KAU!..KAU!..KAU!!

SEDARLAH KAU AKAN KEPANASAN
API YANG MEMBARA DI NERAKA JAHANNAM
KASIHANI TUBUHMU
TAK SANGGUP MELIHAT IA MENJADI DEBU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taalidiProfil   Hantar PM kepada taalidi   Pergi ke taalidi's Website   Quote dan BalasQuote

taalidi
Warga Rasmi
Menyertai: 25.10.2008
Ahli No: 35583
Posting: 18
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-09 19:18


MANUSIA DAN JANJI - BLOODSHED

DALAM LIKU KEHIDUPAN
LEKA DENGAN KEMEGAHAN
BERKHAYAL DENGAN KEKOSONGAN

CUBALAH RENUNGKAN SENDIRIAN
SEDANGKAN CAKRAWALA
TAK PERNAH MUINGKIR DALAM KEWAJIPAN

CUMA KITA MELUPAKAN DIA
BAGAIKAN HIDUP UNTUK SELAMANYA
LUPA DIRI DENGAN KEMEGAHAN
BAGAI LANGIT TIDAK BERTEPI

MENDATANGKAN SATU DERITA
DUNIA DILANGGAR PETAKA
TERLALU RAMAI YANG MENDERITA
SEDARLAH DENGAN KEINSAFAN

SEDARLAH DENGAN KEINSAFAN
KITA HIDUP TAKKAN SELAMANYA
SAMPAI MASA KITA PERGI JUA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taalidiProfil   Hantar PM kepada taalidi   Pergi ke taalidi's Website   Quote dan BalasQuote

taalidi
Warga Rasmi
Menyertai: 25.10.2008
Ahli No: 35583
Posting: 18
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-09 19:26


SATU KESAN ABADI-IKLIM

Jalan terang luas menanti aku
Dengan dendang irama hidup baru
Dibelai cinta-MU

Hilang dendam, lenyap ia sendiri
Datang tenang makin aku hayati
Makin lapang dadaku
Ku rasa sentosa

Sendiri meminta dicantum padaNya
Tak terpisah lagi
Cerita yang silam, biar pun meronta
Tidak menjadi ngeri

Ku yakin disana gelap yang tiada
Kesan satu cinta
Terpancar cahaya jelas segalanya
Hanya sinarMU yang mampu memberi cinta itu

Dengan aman senyumlah sepuasnya
Jauh berbeza apa yang dirasakan
rasa yang disini

Ia satu rahsia yang tersendiri
Ia satu iringan nyanyian sufi...


Lagu ni yang banyak bagi influence kat aku supaya balik kepangkal jalan dan mengikut jalan-jalan orang-orang yang mencari Tuhan. memang benar ternyata...JAUH BERBEZA, APA YANG DIRASAKAN rasa YANG DISINI DAN JUGA HILANG DENDAM LENYAP IA SENDIRI ...apabila kita semakin mendekatkan diri padaNYA. kerana sekali seseorang hamba itu melangkah padaNYA, nescaya ALLAH akan melangkah 10 kali pada seseorang hamba itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taalidiProfil   Hantar PM kepada taalidi   Pergi ke taalidi's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-12-09 15:05


iklim apa jadi sekarang ni????tinggal salim saja kan???yang lain pergi mana????


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-12-09 15:25


to KS...wah, banyak menyumbang lirik lagu duu-dulu ni...yang jue tak pernah dengar pun banyak, walaupun minat dengar lagu2 retro ni...cayahlah...hehhe...


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-12-09 15:46


Pada 07-12-09 15:25 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

to KS...wah, banyak menyumbang lirik lagu duu-dulu ni...yang jue tak pernah dengar pun banyak, walaupun minat dengar lagu2 retro ni...cayahlah...hehhe...




samalah,saya ni pun ingat-ingat lupa saja.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.172557 saat. Lajunya....