Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-03-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Seekor ikan di tangan lebih berharga dari dua ekor ikan di kolam
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Ahmadmohd7878
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43131

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 78
Ahli: 0
Jumlah: 78




  Yang Masuk Ke Sini
Ahmadmohd7878: 2 hari yang lalu


Bincang Agama
Topik: tukar imej


Carian Forum

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» tukar imej

Please Mendaftar To Post


Oleh tukar imej

Embun_Hati
Warga Rasmi
Menyertai: 06.11.2009
Ahli No: 38095
Posting: 7
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 14:02


assalamualaikum...

nak tanya lah sikit.
apa yang anda fikir bila kawan @ orang yang anda kenali bertukar imej dari bertudung labuh kepada imej seluar jeans,pakai blouse dan tudung pun dah singkat (lebih kurang macam tu lah).maknanya dah tak pakai tudung labuh, sarung kaki. ha...macam tu lah.
saya nak tahu apa yang anda pkr bila lihat situasi macam ni.
sudu-sudikan lah meluahkan kata hati anda tentang perkara ni.
thank you.


-----------------
BEST OF FRIENDS...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Embun_HatiProfil   Hantar PM kepada Embun_Hati   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 14:14


hal ni pernah terjadi dengan saya...
ketika mak angkat saya yang dulunya bertudung labuh ketika orang-orang masih merasa asing dengan tudung labuh..yang kuat pada islam..
tiba-tiba saya berjumpa dengannya dengan brpakaian yang agak ketat..tak pakai tudung..hingga jatuh airmata saya...

tapi saya hanya mampu brdo'a pada allah...semoga IA KEMBALI..


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

Embun_Hati
Warga Rasmi
Menyertai: 06.11.2009
Ahli No: 38095
Posting: 7
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 14:25


thnx kak wildan. sebab bagi komen.


-----------------
BEST OF FRIENDS...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Embun_HatiProfil   Hantar PM kepada Embun_Hati   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 14:27


Pada 06-11-09 14:25 , Embun_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

thnx kak wildan. sebab bagi komen.

saya lelaki...sahabat-sahabat indonesia yang perempuan/lelaki ramai ada juga yang panggil saya.."kak"..dalam bahasa inonesia boleh digunakan untuk panggil abang dengan kata"kakak.."

he..he...awak sedang alami hal diatas tu k..?


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

Embun_Hati
Warga Rasmi
Menyertai: 06.11.2009
Ahli No: 38095
Posting: 7
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 14:32


opss...wildan ni laki ke?? haha...
Sorry abang wildan..
ingat nama perempuan..
huhuhu...
saya org malaysia lah...


-----------------
BEST OF FRIENDS...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Embun_HatiProfil   Hantar PM kepada Embun_Hati   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 14:35


Pada 06-11-09 14:32 , Embun_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

opss...wildan ni laki ke?? haha...
Sorry abang wildan..
ingat nama perempuan..
huhuhu...
saya org malaysia lah...

tak apa..tak apa..awak tengah hadapi masalah yang awak tulis kat atas tu k?sahabat awak?


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 15:22


Pada 06-11-09 14:02 , Embun_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

nak tanya lah sikit.
apa yang anda fikir bila kawan @ orang yang anda kenali bertukar imej dari bertudung labuh kepada imej seluar jeans,pakai blouse dan tudung pun dah singkat (lebih kurang macam tu lah).maknanya dah tak pakai tudung labuh, sarung kaki. ha...macam tu lah.
saya nak tahu apa yang anda pkr bila lihat situasi macam ni.
sudu-sudikan lah meluahkan kata hati anda tentang perkara ni.
thank you.



nak nampak lebih comey juga nya.. maybe tu pada pandangan dia..
doakan moga sahabat tu dipelihara hendaknya..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 15:27


kejutan budaya, persekitaran, peengaruh rakan, fesyen terkini, pengaruh-pengaruh dalam pergaulan... mengikut trend dan kawan-kawan takut dianggap ketinggalan..
ada pengalaman...

cari kawan-kawan yang membina bukan membantut...
Alhamdulillah.. pedih-pedih pun kata-kata teguran ke arah kebaikan...
sikit-sikit akan melekat kat hati...
bukan senang nak berubah...
makan masa...
kadang-kadang, bila kita pandang, dia da terasa bersalah...
banyak pengaruh sekeliling.....
cari kawan-kawan yang membina bukan membantut...tegur bil hikmah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 16:15


itulah 'kekuatan berjemaah'.....
bukan saja dalam masyarakat, nak mendirikan agama dalam diri juga perlukan kekuatan 'berjemaah'..... jika berada dikalangan kawan-kawan yang menutup aurat dengan sempurna...InsyaAllah kita akan ada kekuatan untuk mempertahankan. Saya tengok Ustazah masyitah makin tinggi tudungya, makin lawa fesyen bajunya...makin tebal mekapnya....mungkin kerana pengaruh 'jemaah' yang dia berada sekarang ... wallahuallam

jadi penting kita pilih kawan yang baik-baik, persekitaran yang baik.....bertujuan untuk kekuatan kita mengekalkan kebaikan...


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 16:31


salam..

macam mana nak pilih kawan kalau contohnya satu rumah tu jenis yang bertudung biasa saja ( tapi masih sembahyang) ? perlu ke kita bersikap smbong semata-mata kita tknk terpengaruh dengan mereka yang knonnya boleh 'memendekkan' tudung kita yang lbuh? tkkn nak pndah rumah sebab memang dah tak ada pilihan lain..

bab berkat tak berkat, dosa pahala ni.. Allah saja yang tahu..

yang penting..JANGAN rasa diri tu baik, beriman dan konfem masuk syurga if bertudung labuh, berstokin kaki dan tngan, bsolat sunat wajib..

~sekadar member pendapat.smile always..no war~ ;)


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

nizam_maniz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32740
Posting: 65
Dari: S'gOr-terGaNu-M'kA

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 16:46


salam..

apa jua yang kita lakukan perlulah mengikut syariat yang telah ditetapkan,
Islam itu indah,
jangan sempitkan pemikiran kita dengan sesuatu perkara yang jumud,
yang penting, segala apa yang kita lakukan niatkan kerana Allah,
bukan kerana makhluk semata-mata..

wallahu a'alam


-----------------
...'Fitrah yang murni ia tidak membohongi kita, ia selalu sahaja boleh menerima kebenaran, tetapi yang menghalangnya adalah nafsu dan syaitan'...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nizam_manizProfil   Hantar PM kepada nizam_maniz   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 19:08


embun perlu bimbing kawan tu.
rasanya dalam hati dia pun memberontak, tak nak berbuat begitu.
tapi tiada rakan-rakan yang cuba membimbing, so dia tetaplah jadi begitu.

jangan sekali2 berprasangka yang bukan-bukan pada kawan tu.
benda tak kena kat kita lagi.dah kena, kita pun ternganga.hihi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 02:23


Pada 06-11-09 16:31 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

macam mana nak pilih kawan kalau contohnya satu rumah tu jenis yang bertudung biasa saja ( tapi masih sembahyang) ? perlu ke kita bersikap smbong semata-mata kita tknk terpengaruh dengan mereka yang knonnya boleh 'memendekkan' tudung kita yang lbuh? tkkn nak pndah rumah sebab memang dah tak ada pilihan lain..

bab berkat tak berkat, dosa pahala ni.. Allah saja yang tahu..

yang penting..JANGAN rasa diri tu baik, beriman dan konfem masuk syurga if bertudung labuh, berstokin kaki dan tngan, bsolat sunat wajib..

~sekadar member pendapat.smile always..no war~ ;)

dalam islam..dilarang ikut-ikutan...
jema'ah tu penting...tapi jika tidak ada jema'ah..maka kita perlu cari cara lain..kadang sebab terlalu lama keluar dari tarbiyah majlis dan alam...terlalu bosan dengan penyampaian yang orang-orang yang ada dalam jema'ah tu pun harus berpura2 taat sebab malu disebut xsholeh/hah...

bosan dengan apa yang ada...ustaz/ustazah yang penyampaiannya membosankan...materi2 saja tanpa peningkatan amal..peningkatan amal saja tanpa peningkatan aqidah...
bosan...


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 20:58


hal ini pun pernah berlaku dekat teman saya... tak kisah lah nak tukar imej... tapi, biar lah tetap dengan pakaian longgr dan tutup aurat... tak sopan lah pakain ketat...
temn saya yang dari pakaian longgar ke ketat, saya hanya mampu berdoa... sebab dia da tak boleh terima teguran... huhhuhuhu


-----------------
Setiap yang hidup pasti akan pergi.. Sentiasa lah bermuhasabah diri setiap hari


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

mutmainah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37471
Posting: 96
Dari: sbh-kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-11-09 10:38


salam...

first of all...don't judge the book by the cover...apa yang kat padang baik pada luaran belum tentu baik dlmanya...bertudung labuh,bjubah labuh..apa yang labuh...tak 100% mjamin kat ke syurga..masuk pada persoalan utama...saya pun ada masalah macam tu lebih teruk agaknya..dr bertudung kepada tak bertudung..sbnya dia kerja partime d supermarket yang tak mblhkan org bertudung..so lama-lama dia pun da syok lah tak bertudung agaknya...sedih juga..ada tegur tapi tak maknanya..berdoa saja lah...pada yang belum terlmbt bantu lah rakan anda kembali ke jalan yang betul sebelum keluar landasan..nt terbabas susah pula..cuba cara yang paling lembut dan berhikmah..sekiranya anda sayang kawan anda itu...saya pun tidakla baik sangat so tidak mahu komen over sangat... :kelip: :bye:


-----------------
there is no such thing as a safe journey life is full of ups dan downs


Bookmark and Share

    


  Member Information For mutmainahProfil   Hantar PM kepada mutmainah   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 08-11-09 14:59


yes... dont ever judge a book by it cover... kalau dari bertudung ke tak bertudung, sedih jugak lah...
kalau dari tak bertudung then pakai tudung, memang alhamdulillah


-----------------
Setiap yang hidup pasti akan pergi.. Sentiasa lah bermuhasabah diri setiap hari


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-11-09 15:41


Situasi ini dah makin kerap terjadi sekarang. Kalau berubah fesyen tu tak menjadi masalah cuma yang dari menutup aurat ke membuka aurat tu yang menyedihkan. Apapun sebagai sahabat jangan sekali meminggirkan sahabat kita, jangan sekali2 kita memutus sahabat kerana perasan lebih baik dan sebagainya. InsyaAllah kita doakan agar tergerak hatinya untuk kembali menutup aurat. Andai ada kesempatan cubalah untuk menasihati, tapi memang sukar kerana kebanyakan mereka memang dah ada pengetahuan agama tapi mungkin faktor persekitaran ataupun keinginan menyebabkan mereka membuka aurat.

Sentiasalah berdoa juga agar kita juga ditetapkan iman kerana iman itu sentiasa turun dan naik. Jangan sekali-kali menghina orang lain kerana suatu hari ditakuti kita akan berbuat yang sama. Nauzubillahi min zalik.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-11-09 09:33


Pada 06-11-09 16:31 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

macam mana nak pilih kawan kalau contohnya satu rumah tu jenis yang bertudung biasa saja ( tapi masih sembahyang) ? perlu ke kita bersikap smbong semata-mata kita tknk terpengaruh dengan mereka yang knonnya boleh 'memendekkan' tudung kita yang lbuh? tkkn nak pndah rumah sebab memang dah tak ada pilihan lain..

bab berkat tak berkat, dosa pahala ni.. Allah saja yang tahu..

yang penting..JANGAN rasa diri tu baik, beriman dan konfem masuk syurga if bertudung labuh, berstokin kaki dan tngan, bsolat sunat wajib..

~sekadar member pendapat.smile always..no war~ ;)



Inilah peluang dakwah, kita yang ada kefahaman pikullah tanggungjawab untuk 'berdakwah' kepada kawan-kawan. dakwah tak semestinya dengan kata-kata atau ajakan semata...mempamerkan akhlak yang baik dan melayan kawan-kawan dengan layanan yang baik juga satu dakwah. Biarkan perbuatan mendahului kata-kata. kekadang dengan melihat kesopanan, kekuatan menjaga maruah dan ketekunan dalam melaksanakan ibadah juga sudah boleh meruntun hati orang lain. dan jangan lupa doa .... untuk kita dan kawan-kawan kita :kelip:

betul...jangan pertikai 'bab' yang menjadi hak Allah. balasan syurga atau neraka itu hak Allah....Allah pasti melaksanakan haknya. tapi melabuhkan tudung menutupi dada, berstokin dan bersolat sunat atau wajib...itu hak kita, maka kita buatlah apa yang menjadi hak kita :bunga:


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

QistinaHumaira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18078
Posting: 156
Dari: di bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-11-09 10:33


Pada 06-11-09 16:31 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

macam mana nak pilih kawan kalau contohnya satu rumah tu jenis yang bertudung biasa saja ( tapi masih sembahyang) ? perlu ke kita bersikap smbong semata-mata kita tknk terpengaruh dengan mereka yang knonnya boleh 'memendekkan' tudung kita yang lbuh? tkkn nak pndah rumah sebab memang dah tak ada pilihan lain..



eh, jangan lah macam tu..mungkin bila housemate tengok kita berpakaian tudung labuh, baju longgar, tergerak hati dia nak berpakaian macam tu..kan melalaui pakaian pun salah satu dakwah..

kalau kita menjauhkan diri dengan golongan macam ni, nanti siapa yang akan mendekati mereka?

berkawanlah dengan sesiapa sahaja..walaupun sahabat kita tu free hair..insya allah, moga-moga satu hari nanti ALLAH bukakan pintu hati mereka tu untuk tutup aurat dalam erti kata yang sebenar..

:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For QistinaHumairaProfil   Hantar PM kepada QistinaHumaira   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-11-09 15:54


mudah untuk berkata-kata. tapi payah untuk diterjemah dalam bentuk perbuatan.


-----------------
Jom masuk syurga...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-11-09 16:06


Hm,sedih sangat-sangat tengok seorang sahabat masa sek menengah dulu da lain sangat sekarang.tengok gambar-gambar dia dalam facebook tadi da macam bukan.......tahla,saya tak tau nak cakap macam mana.sebenarnya dia keturunan cina,ayahnya cina masuk Islam.tengok familinye lebihkan 'cina' dari Islam.

ya Allah. Aku mohon agar kau bukakan pintu hati sahabat ku itu untuk menerima Islam sepenuh hatinya....amin.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

norasmiyah
Warga Rasmi
Menyertai: 31.10.2009
Ahli No: 37987
Posting: 13
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-11-09 20:13


Assalamualaikum saya rasa itu satu pertukaran yang tak moleklah sikit yalah dr manis bertudung pagi buang tudung tu buat apa macam buang tebiat saja.tapi lau dr yang tak bertudung pagi pakai tudung kan manis menawan tu betul takk

Bookmark and Share

    


  Member Information For norasmiyahProfil   Hantar PM kepada norasmiyah   Quote dan BalasQuote

nauz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2006
Ahli No: 27003
Posting: 61

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-11-09 23:58


ana ada pengalaman mengenai tukar imej ni...dan ianya sedang berlaku..dulu selalu pakai kopiah, seluar slack...nak solat pakai pkaian islamic lengkap...tapi sejak masuk universiti ana dah bertukar pakai sluar jeans,...nak solat pun pakai kain dan t shirt saja...
sebab masa matrikulasi dulu ada sahabat-sahabat yang se aliran.tapi bila dah brpisah dan jumpa kawan baru, semuanya dah hilang...solat pun tak trjaga wktunya.. kawan-kawan lama semuanya kata ana dah berubah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nauzProfil   Hantar PM kepada nauz   Quote dan BalasQuote

mutmainah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37471
Posting: 96
Dari: sbh-kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-11-09 11:19


salam....perubahan itu memang perlu...tapi biarlah dr yang kurang baik p baik...saya ni kawan dengan semua org tidak kisah baik ke tidak kalau dia ihklas kawan dengan saya..ok saja mana tau saya boleh tolong dia..ke arah lebih baik...itupun kalau hati dia lembut...kawan lah dengan sapa sekalipun..yang petang anda tahu mana baik mana buruk....jangan salah kan org lain...cuba tengok diri tu dulu...tapi perubahan macam ni memang bersangkut dengan keadaan persekitaran...so pandai2la bawa diri..jangan BIARKAN KEADAAN MGUASAI KITA..tapi CUBA KUASAI KEADAAN..


-----------------
there is no such thing as a safe journey life is full of ups dan downs


Bookmark and Share

    


  Member Information For mutmainahProfil   Hantar PM kepada mutmainah   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-11-09 14:42


sebab itulah kita kena selalu berdoa kepada Allah supaya memelihara iman kita. Apa yang terjadi kepada orang-orang yang berubah dari yang baik kepada yang tidak baik itu sebenarnya ujian Allah kepada dia cuma dia tidak sedar.
Sesungguhnya ujian Allah itu berat, hanya iman dan taqwa saya yang boleh menolong.
Berdoalah sahabat dikala kita masih beriman dan bertaqwa, andai suatu saat Allah menguji kita, semoga kita sedar dan kembali kepadaNya semula.


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.123307 saat. Lajunya....