Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila kita terlalu sibuk memikirkan kedudukan diri; kita lupa tanggung jawab kita yang sebenar
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: lizawati2302
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43141

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 1 hari, 6 jam, 6 minit yang lalu
Kang: 1 hari, 11 jam, 7 minit yang lalu
sahabat_sejati: 7 hari yang lalu
sadiqah: 11 hari yang lalu
eme86: 15 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 19 hari yang lalu
nice_pesan: 22 hari yang lalu
umy_1510: 27 hari yang lalu


Kelakar
Topik: permainan bertanya


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» permainan bertanya

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh permainan bertanya

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 15:14


Assalamualaikum
:bunga:

tak tahu nak tmpatkn kat mana..letak kat sini saja..

jom bermain2..peraturannya..setiap yang ingin menyampaikan sesuatu atau menjawab, haruslah dengan ayat bertanya..

nak bagitau apa pun, kena dengan ayat bertanya...

jom..

saya mulakan...
============================================
apakabar kawan-kawan semuanya?


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 15:37


Pada 05-11-09 15:14 , wildan85 posting:

!!! QUOTE !!!


apakabar kawan-kawan semuanya?



Eh, siapa kamu? :-D


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 15:38


tak tahu k saya ni wildan?he..he..he..


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 15:39


Pada 05-11-09 15:38 , wildan85 posting:

!!! QUOTE !!!

tak tahu k saya ni wildan?he..he..he..


Pernahkah kita berjumpa sebelum ini?


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 15:42


awak tak ingat k atau awak pura2 lupa?


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 15:44


Bolehkah awak ingatkan saya di mana kita pernah berjumpa? :lol:


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 15:46


he..he..he..
awak tak faham maksud saya?
awak tak ingat k atau awak pura2 lupa bahwa kita tak pernah jumpa?


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 15:49


Pada 05-11-09 15:46 , wildan85 posting:

!!! QUOTE !!!

he..he..he..
awak tak faham maksud saya?
awak tak ingat k atau awak pura2 lupa bahwa kita tak pernah jumpa?


Awak ingat saya ni pura-pura ke?


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 15:53


he.he..he..
takkan awak tak ingat awak ni pura2..?
tak ada orang lain kat sini?
kita berdua saja?yang lain mana?


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 15:55


Maaf, off topik. Dah masuk waktu Asar. Permisi ya...


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 16:01


masa al khoir.... (selamat petang)

maza taf 'al al-an???? (apa kamu buat sekarang)

maza???

maza maudhu' ? (apa tajuk ini)

khaif ibtida'??? ( macam mana nak mula???)
maza maudhu'??? :-D
salah betul kan.... :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 16:18


Pada 05-11-09 15:53 , wildan85 posting:

!!! QUOTE !!!

he.he..he..
takkan awak tak ingat awak ni pura2..?
tak ada orang lain kat sini?
kita berdua saja?yang lain mana?


ok, sambung balik.
-----------------------------------------------------------------------------------

Kenapa awak asyik ulang soalan yang sama? Nak ingatkan saya ke tak nak?


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 16:19


Pada 05-11-09 16:01 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

masa al khoir.... (selamat petang)

maza taf 'al al-an???? (apa kamu buat sekarang)

maza???

maza maudhu' ? (apa tajuk ini)

khaif ibtida'??? ( macam mana nak mula???)
maza maudhu'??? :-D
salah betul kan.... :-D :-D :-D

Hmmm... macam mana nak jawab ek? :berfikir:


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-11-09 16:21


salam, boleh mencelah ke?
tak mengganggu kalian ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 16:23


Pada 05-11-09 16:21 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!

salam, boleh mencelah ke?
tak mengganggu kalian ke?

Eh, kamu ni siapa pulak? Datang dari mana?


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-11-09 16:24


aik Kenapa tak berjawab lagi ni?
dah mula nak bersiap2 pulang ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-11-09 16:25


Pada 05-11-09 16:23 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-11-09 16:21 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!

salam, boleh mencelah ke?
tak mengganggu kalian ke?

Eh, kamu ni siapa pulak? Datang dari mana?



e eh, takkan tak kenal saya?
saya selalu saja ada, takkan tak perasan agaknya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 16:26


Pada 05-11-09 16:24 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!

aik Kenapa tak berjawab lagi ni?
dah mula nak bersiap2 pulang ke?

Tak tahu peraturan permainan ke? :lol:


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 16:28


Pada 05-11-09 16:25 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!



e eh, takkan tak kenal saya?
saya selalu saja ada, takkan tak perasan agaknya?

Adakah kamu penjaga tempat ini? :lol:


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-11-09 16:29


Pada 05-11-09 16:26 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-11-09 16:24 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!

aik Kenapa tak berjawab lagi ni?
dah mula nak bersiap2 pulang ke?

Tak tahu peraturan permainan ke? :lol:



Kalau tak tahu, tak boleh tolong terangkan ke?
betul ke cara saya ni? :sopan: :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-11-09 16:31


Pada 05-11-09 16:28 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-11-09 16:25 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!



e eh, takkan tak kenal saya?
saya selalu saja ada, takkan tak perasan agaknya?

Adakah kamu penjaga tempat ini? :lol:



Kenapa saya sahaja yang asyik dikenakan? :sopan:
e eh dah pukul 5 kan?

bye

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 16:33


Pada 05-11-09 16:31 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa saya sahaja yang asyik dikenakan? :sopan:
e eh dah pukul 5 kan?

bye

Eh, nak pergi mana tu? Takkan dah surrender agaknya?


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 16:44


Seronok ke main tanya-tanya ni?

(ok jugapermainan ini)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 16:50


Pada 05-11-09 16:44 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Seronok ke main tanya-tanya ni?

Apa pendapat kamu tentang permainan ini? :-D


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 16:56


Bukan ke saya dah jawab? . . .


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 17:00


Pada 05-11-09 16:56 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Bukan ke saya dah jawab? . . .


Eh, ye ke?


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 17:17


boleh tak anda teruskan pertanyaan tanpa ada jawapan kenyataan?

bukankah syarat game ni adalah binaan dari soalan semata-mata?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 17:22


Pada 05-11-09 17:17 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

boleh tak anda teruskan pertanyaan tanpa ada jawapan kenyataan?

bukankah syarat game ni adalah binaan dari soalan semata-mata?


Adakah anda sedang menegur saya?


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 17:28


Bukan ke menegur kesalahan itu perbuatan yang baik?


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 17:34


Pada 05-11-09 17:28 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

Bukan ke menegur kesalahan itu perbuatan yang baik?


Adakah saya telah melakukan kesalahan?


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 17:38


adakah anda merasa telah melakukan kesalahan?


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 17:45


Adakah teguran syemarly tadi ditujukan kepada saya?


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 18:22


Pada 05-11-09 17:45 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Adakah teguran syemarly tadi ditujukan kepada saya?



adakah ada terasa dengan kenyataan saya?

jika, ya, boleh tak maafkan saya?

percayakah anda, saya tak bermaksudkan sebegitu rupa?

tahukah anda saya tak berapa paham bgaiamana game ini dijalankan?

:-P


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 18:34


ha'ah... tak paham sebenarnya..

:berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 19:13


Tidakkah kamu perhatikan bagaimana kami bermain permainan ini? Adakah kamu masih tidak memahami permainan ini? :lol:


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 19:16


Pada 05-11-09 18:22 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

adakah ada terasa dengan kenyataan saya?

jika, ya, boleh tak maafkan saya?

percayakah anda, saya tak bermaksudkan sebegitu rupa?

tahukah anda saya tak berapa paham bgaiamana game ini dijalankan?

:-P


Mengapa kamu bertanyakan soalan dengan banyak sekali?


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 19:18


Pada 05-11-09 18:34 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

ha'ah... tak paham sebenarnya..

:berfikir:



adakah cik ziyah tak paham bagaimana game ini berjalan?

tidakkah anda perhatikan bagaimana cara memainkan game ini?

saya da paham, anda bagaimana?

:lol:



_____________________________________

kelakar betul game ni, dr mana en.wildan dapat idea game ni ek? :lucu:


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 19:25


Pada 05-11-09 19:18 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-11-09 18:34 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

ha'ah... tak paham sebenarnya..

:berfikir:



adakah cik ziyah tak paham bagaimana game ini berjalan?

tidakkah anda perhatikan bagaimana cara memainkan game ini?

saya da paham, anda bagaimana?

:lol:



_____________________________________

kelakar betul game ni, dr mana en.wildan dapat idea game ni ek? :lucu:


Adakah kamu sedang diselubungi misteri??? :lol:

--------------------------------------------------------------------------------

Permainan ini sememangnya lebih seronok kalau dimainkan di alam realiti. Elok dimasukkan sebagai salah satu game masa JK yang akan datang. Untuk lebih memahami permainan ini elok tengok rancangan Whose Line Is It Anyway?


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 19:50


Pada 05-11-09 18:34 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

ha'ah... tak paham sebenarnya..

:berfikir:


bukan ke syarat game ini mudah difahami?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 20:17


Pada 05-11-09 19:50 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-11-09 18:34 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

ha'ah... tak paham sebenarnya..

:berfikir:


bukan ke syarat game ini mudah difahami?



tahukah anda, game ini senang dimainkan?

adakah anda tak tahu cara main hanyalah dengan membina kenyataan yang berbenuk persoalan sahaja smata-mata?

jika da paham, bila lagi nak join game ni?

:-D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 21:05


senang sangat ke?

tidakkah terlalu banyak bertanya bakal mengundang bencana???


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 21:14


Bukan ke bertanya itu juga kunci kepada ilmu?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 21:26


Pada 05-11-09 21:14 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Bukan ke bertanya itu juga kunci kepada ilmu?



tidakkah betul kata-katanya?

tak samakah dengan kata pepatah, malu bertanya sesat jalan?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 21:30


bukan ke bertanya juga ada adab?

bukan ke kita kena bertimbang rasa agar tidak menyinggung perasaan orang lain?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 23:11


antum semua ni, tak ada kerja ke?


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 23:32


paham...
pura-pura tak paham...
sebab nak tengok pandangan orang tentang satu tajuk saja...
dia akan bercambah-cambah....
nak tengok akhir-akhir...
:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 23:38


bukan bertanya untuk ilmu?
terlalu bertanya pun berbahaya?
betul tak?
tak ada kerja pun susah?
menyusah kan tak jika terlalu banyak kerja?
betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 23:48


Pada 05-11-09 23:38 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

bukan bertanya untuk ilmu?
terlalu bertanya pun berbahaya?
betul tak?
tak ada kerja pun susah?
menyusah kan tak jika terlalu banyak kerja?
betul tak?



adakah anda rasa apa yang anda cakap betul?

:-D


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 23:56


mana ada orang beranggap dirinya salah?
jadi tak salah kan, kalau saya cakap saya ni betul?

ada ke semua pandangan manusia itu betul?
ada ke semua manusia mempunyai pandangan yang sama?
jadi tak ada lah betul atau salah?

setuju?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 01:39


he..he...tak sangka kawan-kawan ramai main kat sini kan..?

tapi kenapa macam gadoh ni..?


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 04:24


Kenapa kkorang banyak tanya ha?
hihi..

adakah mereka sedang bertanya atau bergaduh?
bukan ke mereka sedang bertanya?nampak macam gaduh ke?
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 06:17


Mengapa kalian bergaduh? Bukankah setiap Muslim adalah bersaudara?


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 07:15


Kenapa saya tidak merasa kami sedang bergaduh?

adakah saya memang tak niat bergaduh?

Kenapa membaca dengan nada bergaduh?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 07:18


boleh ke kita kenakan satu lagi syarat game, seorang hanya bertanya satu soalan?

adakah kamu semua setuju?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 08:10


jawapan didalam soalan.. 8-)


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 08:56


adakah ini suatu permainan atau propaganda mainan minda atau provokasi main-main semata-mata???


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 09:19


adakah anda merasakan permainan ini suatu propaganda atau provokasi?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-11-09 09:36


hihi, pa habaq semua?
:sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 09:46


Pada 06-11-09 09:36 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!

hihi, pa habaq semua?
:sopan:


semua itu siapa?

:-P


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-11-09 10:14


Kenapa pepagi ni saya tak ada idea2 yang mantap2 eh?

adakah cuaca mempengaruhi suasana?

-----
p/s; adakah hanya 1 persoalan sahaja yang d benarkan pada satu-satu masa untuk game nh? :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 10:26


adakah syarat game yang saya cadangkan diterima semua orang?

bukan ke patut mengikut keputusan musyawarah?

anda biasa punya idea yang mantap ke? :D


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 10:50


aku yang baca dah pening..anda yang main tak pening ke?



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 14:24


he..he...seronok jugak main ni kan..?
kalau main dialam nyata lagi best kan..?


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 14:26


Pada 06-11-09 10:14 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa pepagi ni saya tak ada idea2 yang mantap2 eh?

adakah cuaca mempengaruhi suasana?

-----
p/s; adakah hanya 1 persoalan sahaja yang d benarkan pada satu-satu masa untuk game nh? :sopan:
awak memang tak pernah ada idea2 mantap kan?he..he..he..


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-11-09 14:35


haish.. Kenapa tiba-tiba saja rasa panas ni ya?
adakah tandanya mentari mula menampakkan dirinya?

:sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 14:37


Pada 06-11-09 14:35 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!

haish.. Kenapa tiba-tiba saja rasa panas ni ya?
adakah tandanya mentari mula menampakkan dirinya?

:sopan:
awak ditengah padang k?


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 14:39


Pada 06-11-09 14:35 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!

haish.. Kenapa tiba-tiba saja rasa panas ni ya?
adakah tandanya mentari mula menampakkan dirinya?

:sopan:

Apakah di tempat kamu tiada tingkap sehingga tidak tahu matahari telah lama muncul? :lol:


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-11-09 14:58


tak ada sapa nak bantu saya ke?

awatny tiba-tiba malu menyelubungi diri nh?


:malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 15:06


Pada 06-11-09 14:58 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!

tak ada sapa nak bantu saya ke?

awatny tiba-tiba malu menyelubungi diri nh?


:malu:

Ada masalah ke? Boleh saya bantu?


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 15:07


kamu perlukan bantuan apa?


:P
................................................................


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 15:30


Pada 05-11-09 23:11 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

antum semua ni, tak ada kerja ke?



tidakkah anda semua bersetuju dengan apa yang nak disampaikan oleh qudwah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 15:32


rasa-rasanyamacam tak, kan?hhmm...:-)


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 15:38


Pada 06-11-09 15:30 , nurhaziqah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-11-09 23:11 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

antum semua ni, tak ada kerja ke?



tidakkah anda semua bersetuju dengan apa yang nak disampaikan oleh qudwah?


apa yang perlu disetujui?

apa yang qudwah nak sampaikan?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-11-09 15:51


tak salah rasanya rehatkan minda dengan cara ini kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 19:00


tidakkah kalian ambil perhatian dengan soalan cik sakinahzahrah yang mencadangkan setiap dr kita hanya mengutarakan satu soalan sahaja?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 19:00


siapa yang kata salah?

bila kkorang nak berenti bertanya ni?
hihi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-11-09 08:11


Pada 06-11-09 19:00 , myway posting:

!!! QUOTE !!!

siapa yang kata salah?

bila kkorang nak berenti bertanya ni?
hihi.


bukankah hidup ni penuh dengan persoalan? 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 15:39


bila nak terjawab persoalannyer, dah asyik-asyik nak menyoal saja?
gurau saja :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 16:45


tidak bosan ke asyik bertanya?

. . . . .


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 19:10


Pada 07-11-09 16:45 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

tidak bosan ke asyik bertanya?

. . . . .



bagaimana cara nak hilangkan bosan?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 21:25


apa kaitan hilang dengan bosan?

. . . .


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 21:39


menghilangkan kebosanan atau kebosanan yang hilang?

benda yang sama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 21:45


tidakkah anda bosan dengan persoalan yang tiada jawapan?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 21:51


persoalan yang tiada jawapan atau tiada jawapan untuk dipersoalkan?

tajuk yang tidak ditujukan atau tidak ditujukan tajuk?

matlamat yang tidak jelas atu tidak menjelaskan matlamat?

persoalan yang tidak khusus atau tidak mengkhususkan persoalan?

persoalan tidak timbul disebabkan masalah atau masalah yang menimbulkan persoalan?

jawapan yang tidak tetap atau tidak menepati soalan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 21:52


apa persoalan yang tiada jawapan? . . .


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 21:55


Pada 07-11-09 21:51 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

persoalan yang tiada jawapan atau tiada jawapan untuk dipersoalkan?

tajuk yang tidak ditujukan atau tidak ditujukan tajuk?

matlamat yang tidak jelas atu tidak menjelaskan matlamat?

persoalan yang tidak khusus atau tidak mengkhususkan persoalan?

persoalan tidak timbul disebabkan masalah atau masalah yang menimbulkan persoalan?

jawapan yang tidak tetap atau tidak menepati soalan?


awak memang suka banyak bertanya ke?

:D


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 21:59


sampai bila nak habis benda ini ye ?


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 22:03


Pada 07-11-09 21:59 , lemochi_adachi posting:

!!! QUOTE !!!

sampai bila nak habis benda ini ye ?



awak nak benda ni habis bila?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 22:04


bertanya untuk berilmu atau berilmu dengan bertanya?

:-D

persoalan yang jelas untuk jawapan yang jelas

ATAU

persoalan yang tidak jelas untuk jawapan yang tidak jelas?

maka,

sesuailah persoalan yang jelas dengan jawapan yang jelas?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 22:09


macam mana nak tamat jika kita tak menamatkan persoalan?

jangan lah bertanya lagi, maka tak ada lah jawapan?

selesai....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 22:14


apakah itu ayat pernyataan yang ada tanda soal di hujung? :berfikir:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 22:18


mana pemain yang lain?

adakah mereka semua telah surrender?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 22:20


Bagaimanakah menamatkan "permainan bertanya", sekiranya persoalan masih diutarakan?

adakah "persoalan" yang tiada tanda soal dihujung?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 22:31


bukan ke persoalan itu juga adalah jawapan?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 22:45


persoalan adalah jawapan atau jawapan adalah persoalan?

mula adalah akhir atau akhir adalah mula?

bukan ke permainan soalan ni tak ada kesudahan jika soalan masih ditujukan?

betul kan persoalan adalah jawapan dan jawapannya ialah persoalan juga?

ha, jawab?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-11-09 00:39


Adakah kamu semua akan lebih memahami permainan ini setelah melihat video ini? ----------->>>http://www.youtube.com/watch?v=b-D4NkTnaoo


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 08-11-09 11:46


Pada 07-11-09 22:45 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

persoalan adalah jawapan atau jawapan adalah persoalan?

mula adalah akhir atau akhir adalah mula?

bukan ke permainan soalan ni tak ada kesudahan jika soalan masih ditujukan?

betul kan persoalan adalah jawapan dan jawapannya ialah persoalan juga?

ha, jawab?
yang tidak mampu lagi menjawab dengan soalan itulah yang dinyatakan kalah kan?


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 08-11-09 11:48


kalau aktifkan permainan ni dengan kawan-kawan dalam bentuk SMS best jugak kan..?boleh hilangkan streess or semakin streess ?


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-12-09 08:20


Kenapa permainan seakan membeku? :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-12-09 08:51


Kenapa ye thread ni tak bergerak2 dr tadi?

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» permainan bertanya

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.240977 saat. Lajunya....