Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa yang dilihat, dimakan, didengar akan jadi sebahagian daripada diri kita
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 41
Ahli: 0
Jumlah: 41




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 7 hari yang lalu
wyd1014: 15 hari yang lalu
haykal77: 23 hari yang lalu
Kakngah: 23 hari yang lalu
lidah-penghunus: 25 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: facebook??


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» facebook??

Please Mendaftar To Post


Oleh facebook??

ukhtizahra91
Warga Rasmi
Menyertai: 26.10.2009
Ahli No: 37838
Posting: 6
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 14:13


salam..ana pernah terbaca yang facebook ni ada kaitan dengan yahudi.ana pun tanya orang yang lebih mengetahui tentang hal ini.memang sah ada kaitan dengan yahudi.so,sesiapa yang ada facebook boleh lah ye batalkan account.ada sesiapa yang tak setuju dengan ana boleh bagitahu.niat ana baik.nak perbetulkan apa yang salah.wassalam. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhtizahra91Profil   Hantar PM kepada ukhtizahra91   Quote dan BalasQuote

mutmainah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37471
Posting: 96
Dari: sbh-kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 14:24


salam..saya baru nak berura2 buat facebook...tapi malas juga nak layan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mutmainahProfil   Hantar PM kepada mutmainah   Quote dan BalasQuote

ipun
Warga Rasmi
Menyertai: 28.10.2009
Ahli No: 37897
Posting: 13

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 15:16


harian metro sehingga kini 4 orang gadis telah di kikis oleh kasanova kenal melalui laman my space.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ipunProfil   Hantar PM kepada ipun   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 15:29


salamun alaik..
ana bknla nak meentang..pada pandangan ana tergantung pada niat masing-masing..untuk ana sendiri,facebook jadi medan pencarian teman-teman lama yang da lama terpisah..kalau tak sampai sekarang ana tak dapat jumpa dengan kawan-kawan lama ana yang da terpisah 10thn..mlalui facebook juga kita dapat tau perkembangan terbaru kawan-kawan kita..kalau nak harap cntact melalui telefon memang sshla..tambah-tambah pula kalau kawan-kawan semua pun jauh-jauh dan kita di rantauan..apa-apa pun,terserahla pada diri masing-masing..huhu..


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

AdieIskandar02
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.10.2009
Ahli No: 37641
Posting: 25
Dari: Langkawi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 15:44


Salam Ukhwah..

Bicara mengenai facebook telah kita bincangkan di ruangan Jejak Ukhwah bertajuk 'facebook' juga (CHECK BALIK).. banyak juga komen atau pandangan sahabat ukhwah di situ. Rujuk lah kembali tajuk tu..

apa-apapun, setiap yang bermanfaat tu gunakanlah sebaik mungkin. Andai kita berfikiran negatif dan menggunakan ke arah yang salah maka itu patut dihindarkan..
Bak kata nurzatul kat atas tu, terserahlah pada diri masing-masing..


-----------------
..:Barangsiapa mengenali diri nescaya dia mengenali Tuhan Yang Maha Berkuasa:..


Bookmark and Share

    


  Member Information For AdieIskandar02Profil   Hantar PM kepada AdieIskandar02   Pergi ke AdieIskandar02's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 21:10


semua pada niat kita.....apa-apa benda pun kalau niat salah maka salah lah....contoh kalau benda baik pun macam ukwah ke ....kalau kita salah guna pun untuk tujuan jahat ....jadi salah....macam bagi info2 tipu berunsur fitnah ke? atau menjerat gadis2 ke contoh...sendiri boleh fikir


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 02:51


Pada 03-11-09 15:29 , nurzatul posting:

!!! QUOTE !!!

salamun alaik..
ana bknla nak meentang..pada pandangan ana tergantung pada niat masing-masing..untuk ana sendiri,facebook jadi medan pencarian teman-teman lama yang da lama terpisah..kalau tak sampai sekarang ana tak dapat jumpa dengan kawan-kawan lama ana yang da terpisah 10thn..mlalui facebook juga kita dapat tau perkembangan terbaru kawan-kawan kita..kalau nak harap cntact melalui telefon memang sshla..tambah-tambah pula kalau kawan-kawan semua pun jauh-jauh dan kita di rantauan..apa-apa pun,terserahla pada diri masing-masing..huhu..

salam..
semua tu bukan pada penggunaan face book tu saja..
tapi, setiap 1klik anda..akan menamnah keuntungan mereka...

bukankah pemuda yahudi yang membuat face book ini sekarang termasuk orang-orang paling kaya?mungkin juga dengan cara menggunakan face book..anda boleh memberi sumbangan pada orang yahudi tu...he..he..he..


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 02:58


Pada 03-11-09 15:29 , nurzatul posting:

!!! QUOTE !!!

salamun alaik..
ana bknla nak meentang..pada pandangan ana tergantung pada niat masing-masing..untuk ana sendiri,facebook jadi medan pencarian teman-teman lama yang da lama terpisah..kalau tak sampai sekarang ana tak dapat jumpa dengan kawan-kawan lama ana yang da terpisah 10thn..mlalui facebook juga kita dapat tau perkembangan terbaru kawan-kawan kita..kalau nak harap cntact melalui telefon memang sshla..tambah-tambah pula kalau kawan-kawan semua pun jauh-jauh dan kita di rantauan..apa-apa pun,terserahla pada diri masing-masing..huhu..

salam..
semua tu bukan pada penggunaan face book tu saja..
tapi, setiap 1klik anda..akan menamnah keuntungan mereka...

bukankah pemuda yahudi yang membuat face book ini sekarang termasuk orang-orang paling kaya?mungkin juga dengan cara menggunakan face book..anda boleh memberi sumbangan pada orang yahudi tu...he..he..he..


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 08:37


Topik sudah ada. Sila sambung perbincangan di topik terdahulu.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.118688 saat. Lajunya....