Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Wang bukan segala-galanya tetapi hampir segalanya memerlukan wang!
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 7 hari yang lalu
wyd1014: 15 hari yang lalu
haykal77: 23 hari yang lalu
Kakngah: 23 hari yang lalu
lidah-penghunus: 25 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: kedekut @ jimat


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» kedekut @ jimat

Please Mendaftar To Post


Oleh kedekut @ jimat

mutmainah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37471
Posting: 96
Dari: sbh-kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 17:03


Assalamualaikum
pernah tak anda dikatakan kedekut sdgkan anda berjimat???
contohnya.. hari ni saya nak kuarkan duit guna kad tapi mesin tu tak elok kawan suruh guna mesin lain tapi saya tak mahu sb nt kena cas rm1..kawan saya kata KEDEKUT...saya kata JIMAT dengan rm1 macam-macam boleh beli.. :-D
besederhanalah dalam berbelanja bknkha membazir itu kawan syaitan.. :-|

Bookmark and Share

    


  Member Information For mutmainahProfil   Hantar PM kepada mutmainah   Quote dan BalasQuote

ismailware
Warga Rasmi
Menyertai: 30.10.2009
Ahli No: 37948
Posting: 8
Dari: twu-jb

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 17:20


dalam kes saudari tu, memamg betul tindakan saudari.. kalau saya pun, saya akan buat macam saudari lakukan.. buat apa kita nak bagi kat bank duit cas tu, nanti yang kaya makin kaya.. -setakat memberi pandangan-

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismailwareProfil   Hantar PM kepada ismailware   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 17:34


salamun alaik..

setiap org pemikiran berbeza..untuk ana,tak payah nak ikut cakap org kalau untuk hal macam ini..duit kita hak kita lah untuk uruskn macam mana..lainlah kalau kita mmboros xtentu pasal..memang patut kawan bagi nsihat..


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 18:22


samalah kita...kalau terpaksa baru boleh bazirkan rm1 tu
kalau xterdesak, harapan saja nak keluar kat atm lain..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 23:38


dari berbaris lama baik guna automesin yang tak ada orang.cas seringgit saja. dapat jimat masa kan...


-----------------
Jom masuk syurga...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

mutmainah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37471
Posting: 96
Dari: sbh-kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 14:19


hee..tapi kalau hari ini pun mesin tak elok..terpaksa juga...korban seringgit...dumpet dah mgamuk minta isi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mutmainahProfil   Hantar PM kepada mutmainah   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 15:07


Pada 02-11-09 23:38 , kumpulansenyum posting:

!!! QUOTE !!!

dari berbaris lama baik guna automesin yang tak ada orang.cas seringgit saja. dapat jimat masa kan...



saya setuju..kadang-kadang terpksa pakai msin ATM lain untuk jimtkan masa..kemudahan di cipta untuk kesenangan manusia.. :-D


-----------------
::teruskan kejayaan menuju keunggulan::



Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 17:07


Pada 02-11-09 17:03 , mutmainah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
pernah tak anda dikatakan kedekut sdgkan anda berjimat???
contohnya.. hari ni saya nak kuarkan duit guna kad tapi mesin tu tak elok kawan suruh guna mesin lain tapi saya tak mahu sb nt kena cas rm1..kawan saya kata KEDEKUT...saya kata JIMAT dengan rm1 macam-macam boleh beli.. :-D
besederhanalah dalam berbelanja bknkha membazir itu kawan syaitan.. :-|


betul itu...saya sokong 100%....
dari bagi kata bank itu bagui lagi kalau d sedekh lagi berbalui...
kalau masih rusak mesin..kuarkan duit dari akaun lain..hehehh


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 08:52


Saya selalu saja korbankan RM1. Company guna bank EON, so ATM tak berapa banyak nak dibandingkan dengan ATM Maybank, CIMB dll. Jadi daripada buang masa, minyak dan tenaga nak ke ATM EON, saya korbankan ajela RM1.

Kalau bab lain, memang penting berjimat cermat ni asal jangan sampai kedekut dan menyusahkan orang lain. Berjimat tak semestinya kedekut.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.113577 saat. Lajunya....