Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Ibnu al-Qayyim al-Jauziyah pernah berkata: Tidak dimungkiri bahawa hati itu dapat berkarat seperti berkaratnya besi dan perak. Alat yang dapat membersihkan hati berkarat adalah zikir. Zikir dapat membersihkan hati berkarat sehingga dapat berubah menjadi bening seperti cermin yang bersih. Apabila seseorang meninggalkan zikir, hatinya akan berkarat. Dan apabila ia berzikir, hatinya akan bersih.
--

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 2 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Wildan85 wajar ente tubuh portal sendiri..


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Wildan85 wajar ente tubuh portal sendiri..

Please Mendaftar To Post


Oleh Wildan85 wajar ente tubuh portal sendiri..

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 13:50


Assalamualaikum

:bye: salam sejahtera buat wildan..ya ente, ana rasa ente patut tubuh portal sendiri yang boleh menyampaikan fikrah ente..daripda membuat persoalan yang penuh kontrovesi.d dalam portal ini,.yang akhirnya bagi kami pening kepala..tak hendak jawabkan takut ente anggap org d ukhwah ni tak pandai..so ana rasa wajar sangat ente tubuhkan satu portal senang kalau org sealiran dengan ente menyampaikan mesej... :jangan:


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 14:02


subhanallah...
maaf lah saya mencelah..
Kenapa tidak ber pm saja? (private mesej)?

ini seolah mengaibkan saudara kita juga..
walaupun saya akur, banyak topik2 yang wildan85 buka mempunyai unsur2 kontroversi dan tegang namun itu adalah lumrah berforum...

kontroversi, sengal2 ayam, garang, emosi.. itu semua adalah gelagat masing-masing.. itulah dunia berforum, perlu lengkap asam garam rempah ratusnya..

selagi tidak menyeru melakukan mungkar tiada masalah kan..
ia juga boleh mematangkan kita bagaimana mahu berdepan dengan pelbagai situasi.. hmm..

if ada ketidak puasan hati secara peribadi.. maka selesaikan lah secara peribadi..

maaf sekali lagi...
salam


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 01-11-09 15:23


betul jugak cadangan syed tu...

Kadang-kadang naik pening org macam ana membaca sesetengah tread yang dibahaskan kat forum ni...paling bahaya, topik yang berunsurkan agama dan seumpama dengannya....

Mungkin saudara wildan bersifat terbuka menerima cadangan membena tu...malah boleh dijadikan satu cabaran ye dik wildan, tapi bukan satu amaran...


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 21:01


maaf kan saya jika isu ini menadi masalah pada wildan..tapi ana rasa dia dapat menerima cabaran ana ni..ana dan dia tiada masalah peribadi cuma kadang-kadang berbeza sungguh pandangan dengan dia..ala kulli hal...mungkin jika dia mampu dia dapat bina portal dia untuk dia kongsi lebih ilmunya..dan tidak menimbulkan isu-isu yang berkisar tentang akidah yang mana boleh menyebabkan ahli yang kurang arif akan menjadi pening,.akhi wildan ada juga ana puji dia jika dia menjadi seoran ahli parlimen tentu banyak hujah yang dia boleh lontarkan...tetapi dalam isu akidah jangan dijadikan tajuk perbincangan sangat..mungkin dia rasa ana berpikiran sempit tetapi bagi ana isu yang banyak dia ketengahkan banyak yang perlu d tapisi..


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 22:53


salam
saya tak kisah wildan disini
cuma kontroversi yang diutarakan saya rasa sedikit menggugat...
lagi-lagi kepada yang kurang ilmu agama
kalau boleh wildan selitkan jawapan sekali

apa jawapan ente wildan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 03:24


salamullah alaikum jami'an...

saya jemput sahabat-sahabat semua untuk datang k blog saya...

dulu bertajuk.."mencari ALLAH yang hilang.." sekarang bertajuk" mencari tuhan"


www.wildanunmukholladun.blogspot.com

insyaallah akan faham apa yang saya tanyakn kat ukhwah.com...

=============================================
cara memahami aqidah yang saya gunakan berbeda dengan yang saudara gunakan dan fahami...

aqidah yang saya gunakan adalah untuk mereka yang betul-betul belum tau tenatng islam..atau sama sekali belum tau tentang tuhan...

saya menyebutnya dengan "mencari tuhan dari ziro"

cara ini adalah cara yang digunakan oleh nabi ibrahim...
dengan cara ini mereka akan dapat mengetahui tuhan yang HAK...
dengan cara ini mereka akan beriman dengan sungguh-sungguh..bukan ucapan2 saja macam ramai dari kita yang macam tu...

==================================================
perlu kalian semua ketahui mengapa saya sampaikan soalan2 tu pada kat sini..

-sebab soalan2 macam tu juga beberapa kali ditanyakan kepada saya..
-semua yang saya tanyakan itu adalah untuk menjawab soalan2 perusak aqidah dari jaringan islam liberal...


mengapa saya berani menyampaikannya di ukhwah.com yang ahlinya "kurang sikit "bab-bab agama...?sebab saya bertnya dan saya tidak meninggalan topik yang saya tampikan..saya mengikutinya..dan saya arahkan k jawabannya...

semua tu untuk menguatkan aqidah bagi mereka yang berfikir...


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 03:30


Pada 01-11-09 21:01 , syed posting:

!!! QUOTE !!!

maaf kan saya jika isu ini menadi masalah pada wildan..tapi ana rasa dia dapat menerima cabaran ana ni..ana dan dia tiada masalah peribadi cuma kadang-kadang berbeza sungguh pandangan dengan dia..ala kulli hal...mungkin jika dia mampu dia dapat bina portal dia untuk dia kongsi lebih ilmunya..dan tidak menimbulkan isu-isu yang berkisar tentang akidah yang mana boleh menyebabkan ahli yang kurang arif akan menjadi pening,.akhi wildan ada juga ana puji dia jika dia menjadi seoran ahli parlimen tentu banyak hujah yang dia boleh lontarkan...tetapi dalam isu akidah jangan dijadikan tajuk perbincangan sangat..mungkin dia rasa ana berpikiran sempit tetapi bagi ana isu yang banyak dia ketengahkan banyak yang perlu d tapisi..


perhatikan..!!

1-kalau becakap tentang aqidah(ketuhanan)..semua orang boleh becakap dengan akalnya..boleh mencari tuhan dengan akalnya.. tapi kalau becakap tetang tauhid or tentang allah..maka wajib ikut alqur'an tanpa campur tangan manusia...


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 09:36


syukran ya akhi wildan sebab menerima teguran terbuka dengan hati terbuka..syukran2


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 11:50


Mungkin ada orang yang tidak pernah sekali berdepan dengan soalan2 sedemikian kerana persekitaran yang mungkin semua orang Islam. Kawan semua Muslim, jiran semua Muslim, anak murid/pelajar semua Muslim.

Ada orang selalu mati akal apabila berdepan dengan soalan2 sedemikian dari jiran, kawan-kawan atau anak murid/pelajar non Muslim.

Ada orang pernah ditanya Kenapa orang Islam solat Jumaat, Kenapa ada pakai purdah ada tidak, apa guna tasbih, Kenapa surau/masjid ada bentuk kubah dan bulan bintang dan sebagainya..

Tentang bentuk soalan dan kesesuaian soalan itu dibincangkan di portal ini saya tiada pendapatlah pula..cuma ada soalan yang diutarakan oleh forumer yang terbabit dan ada jawapan seperti jawapan dari myhoney itu bagi saya membantu..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 13:14


:bye: Sokong.....baik PM saja....lagi bagus....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 14:09


eh..kat sini lagi bagus...

agar semua tau..kenapa soalan2/isu-isu yang wildan kedepankan adalah hal-hal yang menyangkut aqidah...
========================================
BACA baik-baik...

saya selalu berhadapan dengan orang-orang yang bukan islam...
saya juga selalu berhadapan dengan orang-orang yang tidak beragama...

bagi saya..,islam itu agama fitrah(sesuai dengan akal) dan agama dakwah..(mengajak orang lain mengenal ALLAH dan menyembahNYA.)..

banyak hal dalam berhadapan dengan mereka saya harus menggunakan ayat-ayat ALLAH yang ada di alam ini(yang tersirat) dan tanpa mengatakan "alqur'an"...

dengan cara itulah akal mereka berfikir...walau pun kadang mereka belum memeluk islam, tapi mereka telah mengakui bahwa disunia ini memang ada 1 tuhan...dan mereka juga tau membedakan mana yang tuhan dan mana pula yang bukan tuhan...

dengan ini mereka akan dapat menolak ketuhanan kristian dengan sangat baik...itulah yang saya harapkn...
sehingga saya tahu, jika mereka masuk islam..tentu bukan sebab ikut-ikut...tapi sebab betul-betul faham...sebab mereka tau..tada tuhan selain ALLAH..


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 15:29


mungkin perlu saya sampaikan tentang dir saya agar sahabat-sahabat lebih mengenal dan mengetahui bagaimana cara fikir saya..

Wildan, seorang lelaki..

-pernah hidup bersama/bergaul/bergaul/berbincang dengan jema'ah2 islam seperti ikhwanul muslimin(lebih dari 4 tahun)..hizbut tahriri (kurang dari setahun)..tabligh(beberapa kali)..tarikat..beberapa tahun..salafi (bberapa tahun)..jema'ah tanpa nama..(di indonesia dan malaysia)

kelompok islam yang paling brbahaya yang pernah saya berbincang dan hidup dengan mereka adalah jaringan islam liberal..(indonesia)

=====================================
selain tu saya juga berdialog tentang agama, kitab suci, kerasulan, dan ketuhanan dengan orang-orang murtad...orang-orang kristian...(di indonesia)

dan saya juga bergaul dengan mereka yang tidak beragama..kaum orang asli di malaysia..


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 20:38


widan ni bukan si mantan suami wawa kah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 23:17


Pada 02-11-09 03:24 , wildan85 posting:

!!! QUOTE !!!






mengapa saya berani menyampaikannya di ukhwah.com yang ahlinya "kurang sikit "bab-bab agama...?sebab saya bertnya dan saya tidak meninggalan topik yang saya tampikan..saya mengikutinya..dan saya arahkan k jawabannya...

semua tu untuk menguatkan aqidah bagi mereka yang berfikir...



lebih baik bertanya kepada orang yang 'ahli bab-bab agama' daripada bertanya kepada orang yang 'kurang sikit bab-bab agama'


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 23:40


Pada 02-11-09 23:17 , triptofana posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-09 03:24 , wildan85 posting:

!!! QUOTE !!!






mengapa saya berani menyampaikannya di ukhwah.com yang ahlinya "kurang sikit "bab-bab agama...?sebab saya bertnya dan saya tidak meninggalan topik yang saya tampikan..saya mengikutinya..dan saya arahkan k jawabannya...

semua tu untuk menguatkan aqidah bagi mereka yang berfikir...



lebih baik bertanya kepada orang yang 'ahli bab-bab agama' daripada bertanya kepada orang yang 'kurang sikit bab-bab agama'

maaf sebelumnya jika saya menggunakan istilah "kurang sikit bab-bab agama"..saya gunakan ni sebab istilah ni yang selalu digunakan dalam ukhwah ni...


sebetolnya saya bukan bertanya nak tau....
saya bertanya agar hal tu difikirkan oleh pembaca...


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 00:30


jadi en wildan85 ni bertanya untuk memberitahu

mungkin ini satu kaedah yang en wildan85 gunakan supaya sahabat-sahabat di ukhwah.com berfikir dan memberi pendapat

tapi pada pendapat saya, ada pertanyaan saudara tu tak sesuai untuk difikirkan oleh pembaca yang 'kurang sikit bab-bab agama' ni.

tak tercapai akal ku


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 00:40


sebetolnya soalan2 tu mesti boleh difikir dengan akal..sebab soalan2 tu dah saya kedepankn pada orang asli..dan orang-orang asli pun boleh fikirkan tu..takkan kita tak boleh fikirkan...


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 07:51


orang asli mana yang ente tanya?...tolong bagi tau na


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 08:49


mc mulya sikit si widan85 ni...sikit lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 09:08


ish ish addey ni tak habis lagi pening..hehe.. iye.. wildan dengan mulya ni sama saja orang nya.. Kenapa nama berubah tidaklah diketahui.. tapi tuan namanya adalah berjasad dan bernyawa yang sama .. :P


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 11:50


Topik ini dah jadi macam topik taaruf dengan wildan85 @ Mulya pula..

Berbalik kepada tajuk, nak ditekankan juga tentang peraturan portal. Harap semua warga Ukhwah berdisiplin dalam mengikuti peraturan yang digariskan. Jangan sesekali membuka topik yang telah dikunci dengan topik baru. Kebelakangan ini agak banyak topik meleret dan rentetan dari topik2 lain. Topik hanya boleh dibuka semula dengan budibicara mode dan Admin. sama-samalah kita berforum dengan aman dan harmoni. Jika hendak mengikut rasa hati dan tidak boleh mengikut peraturan, wajarlah membuka portal sendiri. Peringatan untuk semua, bukan wildan sahaja.

Wassalam


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 01:59


hhmm..ye lah...


SEBAIKNYA kalau nak kunci satu tajuk tu..,perhatikan dulu dengan teliti..tak perlu lah asal-asal kunci saja...

jangan sebab hal-hal pribadi atau apa-apa tajuk tu terus dikunci..atau dikunci tanpa sebab yang jelas...beri penjelasan mengapa tajuk tu dikunci..
agar tiada sangka buruk...


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.136531 saat. Lajunya....