Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bukanlah kerja yang membunuh manusia, sebaliknya rasa risau, bimbang, khuatir.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 83
Ahli: 0
Jumlah: 83




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 7 hari yang lalu
wyd1014: 15 hari yang lalu
haykal77: 23 hari yang lalu
Kakngah: 23 hari yang lalu
lidah-penghunus: 25 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: aku dituduh seorang lebian


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» aku dituduh seorang lebian

Please Mendaftar To Post


Oleh aku dituduh seorang lebian

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 31-10-09 22:10


menangis ana bila orang tuduh ana lesbian... yang paling ana sedih, orang kepercayaan ana yang tuduh... dan, beliau sendiri yang pergi call mak saya cakap saya lesbian

salah ke, kalau saya memang batas kan pergaulan antara lelaki dan wanita.. memang saya akui, saya ramai teman perempuan... dan saya rapat dengan mereka... tak kan sebab itu sahaja, saya dituduh lesbian... sayu hati ini.... lebih sayu lagi, ibu tak mahu bebual dengan saya... sebab termakan hasutan orang...

lesbian??? benar benar jijik sesiapa yang terlibat.... dan saya memang tak terlibat langsong... saya wanita normal... saya ada hati dan perasaan dekat lelaki.... walaupun rapat dengn kawan wanita, tapi ana tetap jaga batas batas agama


-----------------
Setiap yang hidup pasti akan pergi.. Sentiasa lah bermuhasabah diri setiap hari


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-10-09 22:20


saya bersimpati nasib anti.....ini diharap banyakkan bersabar .....dan berdoa moga-moga insyaallah mereka paham situasi anti ini.....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 11:02


saudari sayang_semuanya, buat solat hajat.
moga Allah beri kesedaran pada mereka yang buruk sangka pada saudari.
Allah Maha Berkuasa. Dia akan tolong hambaNya yang teraniaya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

UsTaZaH_CuTe
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 962
Posting: 389
Dari: siNtOk

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 11:22


kamu umur berapa?? agak-agak dah sampai umur yang sesuai untuk mendirikan rumah tangga atau tidak?? kalau sudah, ana nasihatkan kamu usulkan kepada ibu bapa untuk berkahwin, sama ada pilihan sendiri atau pilihan keluarga, itu terpulang pada kamu. ini salah 1 cara untuk tutup mulut org yang bercakap tentang kamu....its just a suggestion....

tapi kalau masih muda dan masih belajar...tangguhkan lah dulu....manusia ni memang banyak jenisnya...kengkadang tu, yang rapat dengan kita pun boleh nak tikam belakang kita hanya kerana hasat dengki...ana setuju jugak dengan cadangan nurhaziqah , kamu buatlaa solat hajat...minta pada Allah agar kebenaran akan terserlah jua...sesungguhnya, Allah sentiasa bersama dengan orang-orang yang benar....

wallahuallam...


-----------------
"NaFsU MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr rUpAnYa...AkaL MenGatAkaN WaNiTa CaNtIk aTaS DaSaR ILmUnYa...dAn HaTi MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr AKHLAKNYA..


Bookmark and Share

    


  Member Information For UsTaZaH_CuTeProfil   Hantar PM kepada UsTaZaH_CuTe   Pergi ke UsTaZaH_CuTe's Website   Quote dan BalasQuote

mutmainah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37471
Posting: 96
Dari: sbh-kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 17:48


sayang_semuanya...sabar lah ya mulut manusia memang begitu susah nak tutup tak seperti mulut tempayan...
percayalah semua yang terjadi ada hikmahnya..

"Allah tidak akan menguji hambanya di luar kesanggupan hamba itu"

Bookmark and Share

    


  Member Information For mutmainahProfil   Hantar PM kepada mutmainah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 18:39


Doakan kesejahteraan teman kepercayaan anda tu.. mudah-mudahan dia beroleh rahmat dengan menyebarkan fitnah dan memporak-porandakan hubungan ibu-anak..

Hiduplah seperti biasa..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 21:01


Assalamualaikum

sabarlah akak..ada hikmahnya atas setiap yang terjadi pada kita..biarkan org yang buat fitnah 2 terus bercakap..lama kelamaaan org akan tau juga siapa salah siapa betul..yang penting kita jangan bls balik fitnah dia 2..banyakkan berdoa,buat solat hjt..pasal ibu,cakaplah baik-baik dengan dia..doakan ibu sekali..
ana pun ramai kawan perempuan sebab memang sekolah girls dari drjh1-tingktan 5..rasanya better kawan dengan ramai perempuan dari ramai lelaki..tak ada masalah dalam juga batas pergaulan..ada juga kawan-kawan laki usik ana "nasib anda tak jadi lesbian kan walopun anda girls school"..ana buat tak tahu saja..lantakla..yang penting kita tau siapa diri kita dan kita tau hukum agama yang melarang perbuatan keji 2..


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 23:01


buat solat hajat
bersabar dengan ujian Allah

pasal mak enti tak mahu tegur tu saya sedih
saya boleh rasakan betapa sayunya hati enti

jangan rasa lemah
carilah penyelesaian yang enti rasakan sesuai
sahabat ukhwah.com sentiasa menyokong sayang_semuanya!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

al-walid-04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11616
Posting: 135
Dari: kedah

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-11-09 00:02


bersabarla banyak-banyak adik....hidup ini memang banyak dugaannya, lebih lagi daripada org yang mempunyai niat yang buruk terhadap kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-walid-04Profil   Hantar PM kepada al-walid-04   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 02-11-09 14:36


no women no cry....no women no cry....=P


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 15:11


Pada 31-10-09 22:10 , sayang_semuanya posting:

!!! QUOTE !!!

menangis ana bila orang tuduh ana lesbian... yang paling ana sedih, orang kepercayaan ana yang tuduh... dan, beliau sendiri yang pergi call mak saya cakap saya lesbian

salah ke, kalau saya memang batas kan pergaulan antara lelaki dan wanita.. memang saya akui, saya ramai teman perempuan... dan saya rapat dengan mereka... tak kan sebab itu sahaja, saya dituduh lesbian... sayu hati ini.... lebih sayu lagi, ibu tak mahu bebual dengan saya... sebab termakan hasutan orang...

lesbian??? benar benar jijik sesiapa yang terlibat.... dan saya memang tak terlibat langsong... saya wanita normal... saya ada hati dan perasaan dekat lelaki.... walaupun rapat dengn kawan wanita, tapi ana tetap jaga batas batas agama

jangan fikirkan sangat kata-kata orang...jika enti membatas pergaulan dengan lelaki..maka itu tentu lebih baik...(hadiahnya dari ALLAH)

TAPI JUGA kena JAGA HUBUNGAN dengan kawan-kawan SEJENIS..

1-jangan tidur sekatil or satu selimut..


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

ismailware
Warga Rasmi
Menyertai: 30.10.2009
Ahli No: 37948
Posting: 8
Dari: twu-jb

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 15:59


banyakkan bersabar wahai saudara ku... kita memang tak lekang dari segala cubaan dan pancaroba..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismailwareProfil   Hantar PM kepada ismailware   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 21:28


erm...saya pun pernah di tuduh dan di pandang serong oleh org sekeliling sebab rapat dengan kawan baik saya tapi kami buat tak tahu sebab kami tau kami tak salah...akhirnya mereka diam saja sebab mereka tak boleh nak cakap apa..kami memang tak salah...


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 13:28


sabar sajalah...
mulut orang memang macam itu....
mereka akan terdiam, bila dah penat...

"saya wanita normal... saya ada hati dan perasaan dekat lelaki.... walaupun rapat dengn kawan wanita, tapi ana tetap jaga batas batas agama"....

tak apa, buktikan suatu hari nanti....
sabar dulu...
buat-buat tak reti saja....
orang-orang tu semua da tak ada kerja....
panas betul baca...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

snjamil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.07.2004
Ahli No: 9940
Posting: 57
Dari: malaysia makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 17:58


Assalamualaikum..harap sayang_semuanya sabar m'dapi dugaan ini..mudah-mudahan ujian ini menjadi petunjuk untuk muhasabahkn diri..
kita selalu inginkan pelangi yang indah,tapi ALLAH lebih tahu bahawa hujan & ribut itu adalah lebih baik..bersabarlh teman..apa yang penting teruskan berdoa..ALLAH lebih Mengatahui..;)


-----------------
Aku selalu harus sedar sepenuhnya, bahawa yang terbaik menurutkan belum tentu yang terbaik menurut Allah S.W.T


Bookmark and Share

    


  Member Information For snjamilProfil   Hantar PM kepada snjamil   Pergi ke snjamil's Website   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 22:15


sabar saja lah sayang_semuanya dia nak cakap apa cakap saja lah . allah lebih mengetahui .


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

habrah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2010
Ahli No: 39782
Posting: 59

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-05-10 21:50


salam saya pun pernah kena tuduh lesbian dulu waktu sekolah menengah . tapi kelakarje waktu itu. sebab org ingat saya lesbian sebab saya mereka dengar saya cakap mena baju ke apa entah. padahal waktu tu saya mengigau.. ha2 lepas itu puasla kami round satu blok asrama dr bilik ke bilik nak betul kan perkara tu hu2 lawak juga bila teringat tapi memang cemas juga waktu itu almaklumla dilabel lesbian padahal tak buat

Bookmark and Share

    


  Member Information For habrahProfil   Hantar PM kepada habrah   Quote dan BalasQuote

mulukhiyyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2008
Ahli No: 34681
Posting: 82

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 12-05-10 22:57


saudari saudaraku
org yang menuduh perempuan mukminah yang suci apa hukumannya? haaaaaaaa jangan main-main,dia dah tuduh kamu tu,tak patut tu macam,kawan pula tu tuduh,mahu kena 80 kali sebatan ka?
saya biasa sebat kambing...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulukhiyyahProfil   Hantar PM kepada mulukhiyyah   Quote dan BalasQuote

lat-terang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2008
Ahli No: 32894
Posting: 156
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-05-10 23:55


dah macam kes DSAI dah ni...apa pun kena sabar....nabi pun macam-macam org tuduh dia, tapi diatetap sabar...mungkin ni caranya dugaan untuk enti...setiap orang beriman akan menerima ujian dan cabaran...benda ni ada di sebut dalam Al-Quran...jadi percayalah ada hikmahnya mungkin terjadi firnah tersebut..ambik secara positif, mungkin ada yang tak kena ...tapi apayang penting ialah keredhaan Allah...


-----------------
kepada NYa kita kembali...


Bookmark and Share

    


  Member Information For lat-terangProfil   Hantar PM kepada lat-terang   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.127184 saat. Lajunya....