Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"A leader is a dealer in hope"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 7 hari yang lalu
wyd1014: 15 hari yang lalu
haykal77: 23 hari yang lalu
Kakngah: 23 hari yang lalu
lidah-penghunus: 25 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Anda berdebar-debar apabila?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Anda berdebar-debar apabila?

Please Mendaftar To Post


Oleh Anda berdebar-debar apabila?

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-10-09 11:53


Assalamualaikum
Apakah situasi atau keadaan yang membolehkan anda menjadi berdebar-debar?
Contoh : Nampak polis buat pemeriksan / sekatan jalan raya ke..
             Ada seseorang panggil anda dengan wajah yang serius, dll..

:oops:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 25-10-09 11:59


1) Nak hantar satu tugasan / kertas cadangan yang amat penting walaupun dah buat semakan berkali-kali.
2) Jemputan untuk berucap dikhalayak ramai (3-5 minit pertama semasa memberi ucapan).
3)Menutup satu pembohongan / kesilapan yang sengaja atau tak disengajakan.
4) ...

lain-lain...nanti kalau ada share lagi...


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-10-09 12:51


berdebar2 ni kiranya darah gemuruh lah kan?
ada masa saya berdebar,ada masa saya selamba.. tak tentu..
biasanya kalau ada musibah tu memang berdebarnya lain macam lah..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-10-09 13:41


berdebar2..huh..selalu lah.. biasanya berdebar2 ni pasal tak ada persediaan rapi untuk buat sumthing.. antara perkara2 yang pernah dan bakal buat saya berdebar2 adalah............

- masa dapat result.. tak kira result exam sekolah ke..U ke kolej ke.. lesen ke.. atau apa-apa yang memerlukan saya menerima keputusan lah..

- masa kena bagi talk or bercakap d khalayak ramai.. bab ni memang... nak bdiri depan audiens pun terasa lembek kaki ni..hihihi..

- masa ketemu sama org yang 1st time jumpa.. maybe kena deal sesuatu or nak buat date ke..huhu..

- masa bertemu dengan org yang tak mahu kita jumpa atau cuba elakkan..boleh jadi org tu musuh atau org yang disegani..

- masa buat sesuatu yang tak mahu dilakukan atau terasa terpaksa..

erm...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-10-09 17:55


masa bercakap depan org ramai
kadang-kadang rasa berdebar gila, kadang-kadang rasa selamba gila
ikut mood dan org yang degr kita berucap pun mempengaruhi
kalau kena cakap depn cikgu2, xke berdebar tu

lagi 1, kalau bercakap dalam telefon fisrt time
walaupon xnmpak muka
berdebar juga... tak tahu kenapa
kot2 ada petua nak hilang debar tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

isme_aini
Warga Rasmi
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37706
Posting: 10
Dari: Malaysia tanah airku

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-10-09 23:51


debar bila..
nak jawab test, awal presentation, test lesen, tempat baru, tiba-tiba teringat cerita antu..hehe
petua..
baca surah alam nashrah
baca 'lah tahof wa lah tahzan, innallaha ma'ana'
selamat beramal.. :)


-----------------
Together we share the spirit of Quranic


Bookmark and Share

    


  Member Information For isme_ainiProfil   Hantar PM kepada isme_aini   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 10:31


berdebar2 nak masuk dalam family baru ;-)


-----------------
Allah akan mengangkat darjat bagi orang2 beriman dan orang2 yang mempunyai ilmu pengetahuan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 13:22


saya berdebar-debar nak kena interview dek penemuduga..tak taula macam mana nak hilangkan gemuruh depn mereka ini..


-----------------
::teruskan kejayaan menuju keunggulan::



Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 26-10-09 13:47


Pada 26-10-09 13:22 , imni_1612 posting:

!!! QUOTE !!!

saya berdebar-debar nak kena interview dek penemuduga..tak taula macam mana nak hilangkan gemuruh depn mereka ini..



Usahkan berdebar-debar time kena interview...nak interview orang pun penuh dengan debaran... lebih-lebih lagi calon tu berpengalaman jauh dan kemahiran yang tinggi...penyelesaiannya, buat preparation sehabis baik dan sebagai interviwer, kena kawal keadaan waktu tu...sebab tu kadang-kadang masa buat interview, calon-calon yang diinterview kena kasi psiko method sikit...


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 13:49


Pada 26-10-09 10:31 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

berdebar2 nak masuk dalam family baru ;-)



.. alhamdulillah.. mudah-mudahan berbahgia dunia akhirat hingga ke akhir hayat.. amin.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 13:51


penha sekali nak derma darah, berdebar2.. darah terus tinggi ,tak boleh untuk menderma.. orang tu suruh rilek dulu,layan milo panas.. dah dalam 10min baru check darah balik.. alhamdulillah,darah dah kembali normal..boleh derma darah :D..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 14:00


Pada 26-10-09 13:51 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

penha sekali nak derma darah, berdebar2.. darah terus tinggi ,tak boleh untuk menderma.. orang tu suruh rilek dulu,layan milo panas.. dah dalam 10min baru check darah balik.. alhamdulillah,darah dah kembali normal..boleh derma darah :D..



.. kalau tiap-tiap kali nak derma.. darah naik.. minum milo.. darah naik minum milo.. darah naik lagi.. minum milo lagi.. darah terus naik.. minum milo lagi.. senang.. buat saja derma darah dalam kilang Nestle.. senang nak minum milo.. :lol:.. jangan marah ye cik mod leha.. hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 14:20


Berdebar saat-saat menghadapi exam..tak kira apa jenis exam lah...Pas tu masa di suruh berucap kat depan...Macam bebaru ni saya ada interview so satu slot tu kena buat pengucapan awam..dah lama tak bercakap kat depan so memang bedebar sangat-sangat lah...Banyak perkara lagi yang boleh buat saya berdebar...


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 14:41


Pada 26-10-09 10:31 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

berdebar2 nak masuk dalam family baru ;-)



:sopan: sama lah kita ye....hope semua baik-baik belaka..


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

ygriang
Warga Rasmi
Menyertai: 11.06.2006
Ahli No: 24780
Posting: 3
Dari: Masai

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 17:50


saya selalu berdebar2 bila nak keluar rumah, sama ada nak ke kelas.pasaraya atau mana-mana empat yang ada ramai orang..

ada petua?


-----------------
"selalu mencermin diri kerana ia adalah cermin bagi insan lain"


Bookmark and Share

    


  Member Information For ygriangProfil   Hantar PM kepada ygriang   Quote dan BalasQuote

one_nie91
Warga Rasmi
Menyertai: 10.01.2009
Ahli No: 36696
Posting: 5
Dari: kedah, alor setar, pokok sena

Kedah  


posticon Posting pada: 26-10-09 18:48


selalunya wanie akan berdebar2 bila dapat result test or kuiz....
berdebar2 bila nak exam...
berdebar2 bila disuruh cakap dihadapn..
berdebar2 bila disuruh buat benda yang tak pernah di buat di hadapan org ramai...
banyak yang berdebar2 ini...
he..he..he...


-----------------
one_nie


Bookmark and Share

    


  Member Information For one_nie91Profil   Hantar PM kepada one_nie91   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 20:45


berdebar2 bila ada org kata.'hai, boleh berkenalan'.hihi.
gurau saja.

nebes bila berjumpa dengan orang-orang yang sangat tinggi ilmu agamanya.
sense of respect.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 23:23


Salam.

Gemuruh bila buat sesuatu perkara for the first time.

Iye lah. Kita tak tau, tapi buat jugak. Ha engkau..ketaq lutut! haha


-----------------
http://azymechanical.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-10-09 07:54


1) bila nampak ular betul-betul celah kaki dia lalu... huh!? :O


-----------------
Web, Graphic, Multimedia & Animation Service


Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

muthiah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.01.2004
Ahli No: 6225
Posting: 21
Dari: Taiping

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-10-09 11:30


Hmmm...

bila rasa ada buat 'salah' kat suami... silap cakap/ silap buat atau apa-apa silap yang boleh buat suami sedih atau marah walaupun suami OK juga 8-)


-----------------
KEMANISAN IMAN & CINTA ILAHI ~ http://www.siti-muthiah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For muthiahProfil   Hantar PM kepada muthiah   Pergi ke muthiah's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 28-10-09 18:39


Pada 26-10-09 10:31 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

berdebar2 nak masuk dalam family baru ;-)




sama lah kita..sampai sekarang rasa tak bersedia..huhu..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 10:38


Banyak juga benda yang boleh buat saya berdebar2.
Antara contoh mudah ialah tengok tendangan sepakan penentuan penalti.
Walaupun tak melibatkan pasukan pilihan pun dah berdebar, bayangkan jika melibatkan pasukan pilihan... hehehe!!!

Kejor Yop Kejor...!!!

:-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

mutmainah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37471
Posting: 96
Dari: sbh-kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 17:59


saya boleh d katakan miss berdebar2...apa-apa saja yang suspen sikit saya bedebar walaupun muka selamba...kalau lah jantung ini macam belon dah lama saya kat IJN...
tapi saya ada juga kaedah hilangkan darah gemuruh...dengan cara tarik nafas perlahan2 dan hembus buat sampai tenang sedih pun jdla... jangan lupa selawat...dan cuba cari satu titik fokus kalau time kat buat presentation ke apa-apa lah.....insyAllah berkesan...
nobady is perfect...belajar dr kesilapan dan masa lalu akan menjadikan kat lebih matang...wsalam.... :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mutmainahProfil   Hantar PM kepada mutmainah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 18:36


ada tak yang berdebar-debar bila teringat tarikh kematiannye? :oops:


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

mutmainah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37471
Posting: 96
Dari: sbh-kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 11:22


maunya tidak....bukan kha kita perlu sentiasa mengigati mati...setiap yang hidup pasti akan mati..tapi yang hidup jangan mahu mati awal...jagala jantung anda....jangan over sangat berdebar it's not good for your body...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mutmainahProfil   Hantar PM kepada mutmainah   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 13:14


Pada 26-10-09 14:41 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-10-09 10:31 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

berdebar2 nak masuk dalam family baru ;-)



:sopan: sama lah kita ye....hope semua baik-baik belaka..



eerk...samalah kita... :malu: :malu: :malu:


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 21:33


buat masa sekarang berdebar bila nak jejakkan kaki masuk dewan exam...nak tak nak, kena hadapi juga...erm...


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 21:39


Assalamualaikum

ana jenis yang cepat berdebar2..tak kira lah apa-apa pun..nak exam ke,tunggu rslt ke,tengok certain org pun boleh jadi macam itu,tengah tidur pun ada..pelik juga kadang-kadang..kalau terkejut lgla..haaddoiii.. :oops:


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.134944 saat. Lajunya....