Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tak semestinya melakukan apa yang anda sukai tetapi menyukai apa yang anda lakukan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 7 hari yang lalu
wyd1014: 15 hari yang lalu
haykal77: 23 hari yang lalu
Kakngah: 23 hari yang lalu
lidah-penghunus: 25 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: berapa PNGK atau CGPA entum wahai lepasan U sekalian??


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» berapa PNGK atau CGPA entum wahai lepasan U sekalian??

Please Mendaftar To Post


Oleh berapa PNGK atau CGPA entum wahai lepasan U sekalian??

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 22:53


:berfikir:

Assalamualaikum

agak2nya dan semestinya entum masih ingat..entum dapat berapa pointer last year? kelas pertama?kedua?ketiga?atau lompat kelas?

ana takdir d al-Azhar جيد saja..ada orang kata jayyid d Al-Azhar sama dengan جيد جدا D Malaysia..betul ke?atau hanya mitos..tapi apa yang pasti nak lulus d Al-Azhar sangat susah...usaha dan tawakkal sahaja ws. :bye:


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 22:57


erm.. 3.45 masa degree dan 3.73 masa kpli... hehe...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 23:14


Assalamualaikum

masa grad dip dulu 3.47..sekarang ini tengah dgree pointer xbgs macam masa dip dulu..masa dip siap boleh dapat anugrah dekan lagi..sekarang byg2 3 pun susah..huhu.. :cry:


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 12:09


3.00

memang payah nak dapat pointer macam begitu..heee
orang selalu cari 4flat.
tapi aku dapat 3flat pula..
jangan selepas ini dok rumah flat dah ...


-----------------
Jom masuk syurga...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 16:09


waaaa....malu nak bagi tau....teruk....huhu :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-10-09 16:14


saya pulak dapat CGPA 3._ _
alhamdulillah, bayar pinjaman pun sikit sahaja
lani dah selesai, syukuurr :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 17:20


d maktab masa ambik dip perguruan dapat 3.63 Alhamdulillah


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-09 07:34


Selalu lebih sikit dari 3 saja kecuali last sem 2.55
Kalau lah masa boleh putar semula :-(


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-09 08:14


Pada 14-10-09 17:20 , syed posting:

!!! QUOTE !!!

d maktab masa ambik dip perguruan dapat 3.63 Alhamdulillah



teringin lah jadi cikgu......
lah ni baru lah rasa..
dulu masa minta kos kat u tak ada pula terfikir..


-----------------
Jom masuk syurga...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-09 10:24


Pada 15-10-09 08:14 , kumpulansenyum posting:

teringin lah jadi cikgu......
lah ni baru lah rasa..
dulu masa minta kos kat u tak ada pula terfikir..



Huhu samalah.. sekarang baru dapat kenalpasti minat sebenar


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-10-09 16:41


orang kata bila masuk maktab senang bonar nak skor..betul ke?ana pun tak paham..ws


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-10-09 16:56


isy...kenapa cakap pasal pointer ni...apa niat disebalik semua tu....bekongsi???
mungkin ada yang berkecil hati sebab pointer tak sebagus antum semua...dan terus tak sudi nak post disini...


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-10-09 10:29


Apa ada pada pointer?? Kawan ada just 2.4 pun boleh saja dapat kerja...
Yang penting keyakinan diri sendiri.... dulu zaman belajar, semua nak dapat 4flat etc... Hingga mengabaikan perkara lain. Solat kemana, aktiviti kemana.

dalam bidang ana, yang penting skill, bukan terletak pada pointer smate2.... Malah org yang banyak beraktiviti juga jadi pilihan sebab mereka lebih senang bekerja dan bergaul. kawan ana dapat ANC...masih tak dapat kerja... apapun...rezeki masing-masing kan..

hee~ ana habis deg last dengan 3.4


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-09 10:39


Pada 16-10-09 10:29 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Apa ada pada pointer?? Kawan ada just 2.4 pun boleh saja dapat kerja...
Yang penting keyakinan diri sendiri.... dulu zaman belajar, semua nak dapat 4flat etc... Hingga mengabaikan perkara lain. Solat kemana, aktiviti kemana.

dalam bidang ana, yang penting skill, bukan terletak pada pointer smate2.... Malah org yang banyak beraktiviti juga jadi pilihan sebab mereka lebih senang bekerja dan bergaul. kawan ana dapat ANC...masih tak dapat kerja... apapun...rezeki masing-masing kan..

hee~ ana habis deg last dengan 3.4




Rasanya pointer dan rezeki kerja adalah dua perkara berbeza walaupun masih berkait. Pointer juga penting sebab ia adalah hasil usaha kita selama 4,5 tahun di IPT. Kalau ada pointer yang tinggi dan skill yang baik ia dah jadi bonus pada empunya diri. Namun kalau ada salah satu kenalah usaha lebih. Rezeki tetap dari Allah, kalau nak jadi point, ada yang tak masuk IPT pun dapat kerja bagus. Tapi dah rezeki dapat masuk IPT, usahalah yang sebaik-baiknya. Aktiviti2 juga, belajar jangan terabai.
Pointer tinggi pun rezeki juga, ada yang usaha siang malam masih tak dapat score. Apapun, usahalah yang terbaik. Moga semua dimurahkan rezeki dalam jalan masing-masing InsyaAllah..

Pointer saya biarlah tercatat kat sijil dan resume sahaja. :kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-09 10:40


ada apa dengan pointer????

yang penting minat...
dapat pointer power, tapi tak minat dengan kos yang diminta pun tak guna.

bila dah kerja ni,kebanyakan apa yang dipelajari ok u, xdiaplikasikan pun...
huhuhuhu...


-----------------
Jom masuk syurga...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-09 23:22


pointer macam rezeki juga...
tapi baik mulakan dengan terbaik tak lah sakit bila yang akhir-akhir nanti..
pointer kena jaga dari awal.... akhir-akhir semakin susah...
berdasarkan pengalaman... skor dari awal...
buat yang terbaik... sebab kalau mula-mula jatuh, susah nak baiki pointer....
peluang kerja pun terbuka luas bila pointer bagus...
bantuan, pinjaman, anugerah dll pun dapat...

dah lepas, baik buat yang terbaik untuk sekali seumur hidup...
alang-alang makan, biar sampai kenyang...
buat yang terbaik, dikalangan yang terbaik
:welcome: :welcome: :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-10-09 12:30


Pada 16-10-09 23:22 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

pointer macam rezeki juga...
tapi baik mulakan dengan terbaik tak lah sakit bila yang akhir-akhir nanti..
pointer kena jaga dari awal.... akhir-akhir semakin susah...
berdasarkan pengalaman... skor dari awal...
buat yang terbaik... sebab kalau mula-mula jatuh, susah nak baiki pointer....
peluang kerja pun terbuka luas bila pointer bagus...
bantuan, pinjaman, anugerah dll pun dapat...

dah lepas, baik buat yang terbaik untuk sekali seumur hidup...
alang-alang makan, biar sampai kenyang...
buat yang terbaik, dikalangan yang terbaik
:welcome: :welcome: :welcome:

betul itu pointer kena jaga dari awal.. sebab last memang susah nak dapat yang terbaik...huhu
tapi saya yang tahun akhir jatuh..huhu.. sebab subjek akhir agak sukar..dan tak tumpu sepenuhnya sebab lebih tumpukan tesis..hihi...tapi semuanya Alhamdulillah... :-D
buat yang terbaik, dikalangan yang terbaik....terrrbbaikk punya... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

imanimtiaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15548
Posting: 32
Dari: selangor

egypt   avatar


posticon Posting pada: 17-10-09 14:00


betul-betul ustaz syed..

senasib lah kita.. hehehe

nak dapatkan maqbul / jayyid / jayyid jiddan di univ . azhar separuh mati..

hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For imanimtiazProfil   Hantar PM kepada imanimtiaz   Pergi ke imanimtiaz's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-09 16:03


sistem pengajian di timur tengah tak sama dengan sistem pembelajaran di Malaysia...
Malaysia, kedatangan ke kuliah dan tutorial, kuiz, assignment group, assignment individu dah dapat markah untuk ke final...
kadang-kadang sampai 40%, final 60%...

sebab tu ramai pelajar-pelajar Malaysia yang tak jaga pointer, kadang-kadang dah nak final baru nak struggle...
sebab itu ramai yang lulus saja, tapi pointer cukup-cukup makan...
kalau buat sistem macam kat negara Arab, ramai lah yang tak habis-habis....

sistem pembelajaran kat sana menggunakan manual lagi, dah memang orang Arab, jadi mereka ni kuat ingatan...
sistem tak sama dengan Malaysia, mereka hanya dinilai melalui shafawi dengan final...
masa final kena betul-betul tough dan manthob...
madah sangkut, tak boleh naik...BETUL tak????

yang pelik, terlalu ramai produk dari tempat sama ada dari IPTA/IPTS terlalu ramai... psarana kerja pulak kurang... permintaan lebih dari penawaran... sistem kabel terlalu banyak sampai tertutup peluang pada yang betul-betul layak dan mempunyai result yang bagus...
kadang-kadang result bagus, soft skill kurang susah nak market...
BETUL tak???? bergantung lah pada rezeki masing-masing...



:jangan: jaga pointer dari awal.... kalau akhir2 bagus, susah nak dapat pointer bagus... Ia akan sederhana nanti... alang-alang belajar kan, biar first class... macam-macam kelebihan dapat...
buat yang terbaik dikalangan yang terbaik... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-09 18:33


salam..
ana belum habis degree lagi .. :-)
sem lepas dapat png- 3.62 alhamdulillah.. hee

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-10-09 22:22


pointer penting.
tak kisahla pointer tinggi dapat kerja or tak dapat.
my 1st job, ex-bos memang tengok kepada pointer.
memang dia cari pointer above 3.

some jobs look for above 3 point.kalau tak, jangan harap boleh dapat kerja best.
even u want to further your study oversea, they required the applicants to have above 3point.

jangan pandang remeh isu pointer. xkisahla lepas tu dapat kerja or tak dapat. yang penting dah berusaha.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-10-09 01:02


saya rasa tak payah lah ada topik macam ni....boleh menimbulkan bangga diri. maaf ya dik!


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-09 06:05


mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmm takut riak pulak.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-09 08:06


Alhamdulillah sejak memula masuk sampai lah habis degree semua di tahap yang amat memuaskan even tak dapat 4 flat... tapi syukur sebab tak pernah dapat 2..semua dapat 3._ _


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.131457 saat. Lajunya....