Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Layang-layang naik ke udara kerana menentang angin bukan kerana mengikut arah angin

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ridzuan86
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43097

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 8 jam 39 saat yang lalu
syahidatul: 2 hari yang lalu
raudhahasanah: 3 hari yang lalu
drzul-f: 8 hari yang lalu
hafiz_along_83: 9 hari yang lalu
halawatuliman: 25 hari yang lalu
nabilah: 25 hari yang lalu
aye: 27 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Sambutan Aidilfitri UDM mencemarkan agama


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Sambutan Aidilfitri UDM mencemarkan agama

Please Mendaftar To Post


Oleh Sambutan Aidilfitri UDM mencemarkan agama

zinnieyrah5667
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9959
Posting: 37
Dari: AL-MUNAWWARAH

iran   avatar


posticon Posting pada: 11-10-09 00:26


sambutan Aidilfitri di UDM pada 10/10/2010 baru-baru ni nyata bercanggah dengan ajaran Islam apabila dia disambut dengan alunan konsert daripada artis2 jemputan dan juga dari kalangan pelajar sendiri..

apa yang kami kesalkan, ada persembahan daripada artis wanita jemputan yang berpakaian seluar jeans singkat kat betis, baju ketat yang menyanyikan lagu dangdut dan menari, bergelek dengan seorang lelaki yang berpakaian kain pelikat, berkopiah putih dan berbaju melayu yang nyata mereka telah merancang untuk menari dan bergelek bersama di atas pentas...

apa kes buat macam tu kan...??? dahlah konsert tu buat di dataran kafetaria dan di perkarangan asrama pelajar. di tutup pula dengan letupan bunga api..

itu ke ajaran agama Islam dalam menyambut aidilfitri di mana sambutan itu sebagai lambang kemenangan umat Islam selepas sebulan berpuasa...

Pihak pengurusan UDM.. fikir2lah.. walau semaju mana pun hidup ni, alih2 mati nanti kita masuk kubur dan akan dipersoalkan semuanya nanti.. semoga pihak pengurusan UDM yang semuanya beragama ISLAM tu mendapat hidayah.

malu dengan nama UDM (Universiti Darul Iman) tapi langsung tidak mencerminkan keimanan..

wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnieyrah5667Profil   Hantar PM kepada zinnieyrah5667   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 11-10-09 00:27


Agama semakin hari semakin dipinggirkan kan...kasihan betul lah ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

zinnieyrah5667
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9959
Posting: 37
Dari: AL-MUNAWWARAH

iran   avatar


posticon Posting pada: 11-10-09 00:33


itulah...
bila org yang berada di atas..
tapi lari daripada agama, org bawahan yang menjadi mangsa..

KEBANGKITAN ISLAM akan BERMULA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnieyrah5667Profil   Hantar PM kepada zinnieyrah5667   Quote dan BalasQuote

risya_liyana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21575
Posting: 52
Dari: utara

malaysia  


posticon Posting pada: 11-10-09 07:14


salam..
betul..berbeza dengan zaman KUSZA dulu..kalau lah UDM ada duit lebih..utamakan kebajikan pelajar dulu, bukan dengan cara jempt artis..bakar duit student dengan bunga api tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For risya_liyanaProfil   Hantar PM kepada risya_liyana   Quote dan BalasQuote

risya_liyana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21575
Posting: 52
Dari: utara

malaysia  


posticon Posting pada: 11-10-09 07:16


mm..boleh saya tau..zinnieyrah5667 ni student UDM jugak ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For risya_liyanaProfil   Hantar PM kepada risya_liyana   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-10-09 07:29


Allahuakbar...ya ka...

hmm..meremang bulu roma bila baca berita ni...
betul lah..berbeza dengan zaman KUSZA dulu...
kalau dulu ana nak sangat masuk KUSZA sebab bi'ah nya yang Islamik...

bila agama cuba diasingkan....dan bawa masuk plbagai pembaharuan yang kononnya 'moden'...inilah kesannya...


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

risya_liyana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21575
Posting: 52
Dari: utara

malaysia  


posticon Posting pada: 11-10-09 07:36


mmm..betul tu nurizmi..
ideologi sekularisme dah menghasut pemikiran umat islam masa kini..
sebab tu agama diasingkan dengan kehidupan seharian..agama diperlukan hanya pada tempat2 dan keadaan tertentu sahaja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For risya_liyanaProfil   Hantar PM kepada risya_liyana   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-10-09 09:13


Astaghfirullah! Apa agama makhluk-makhluk yang sokong pesta maksiat tu? Kalau kata kafir tau pulak marah. Mungkin mereka ni tak tahu yang mereka ni beragama Islam (betul ke Islam?). Perbuatan ini jelas menghina Islam. Semoga Allah menjatuhkan pentadbiran Universiti yang 'tiada iman' dan menaikkan pentadbiran yang lebih beriman. Amin.


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-10-09 09:23


salamun alaik

inilah jadi apabila pengajian tinggi dipolitikkan oleh golongan2 tertentu.......

penjenamaan universiti bukan makin meninggikan kualiti dan martabat universiti, tapi makin memurtadkannya!!!!!!


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahkusza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12373
Posting: 119
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-10-09 09:28


ye ke berita ini....astfrullah, masa ana belajar dulu tak ada pun macam ini...
2007 last ana belajar kat situ.. ana pernah bergiat dengan mpp... memang beetul pihak atasan tidak sukakan islam maka kita jangan sesekali menyokong apa-apa program yang berlawanan denagn syariat...


-----------------
Alangkah susahnya menjaga hati
kerana...
hati itu menjadi rebutan
antara...
syaitan dan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahkuszaProfil   Hantar PM kepada muslimahkusza   Quote dan BalasQuote

risya_liyana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21575
Posting: 52
Dari: utara

malaysia  


posticon Posting pada: 11-10-09 17:03


muslimahkusza ambil kos apa ye masa kesat UDM dulu.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For risya_liyanaProfil   Hantar PM kepada risya_liyana   Quote dan BalasQuote

Qaliesya
Warga Rasmi
Menyertai: 11.10.2009
Ahli No: 37639
Posting: 2
Dari: bandar aman selama-lamanya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-10-09 18:43


salam saudari zinnieyrah...
Allah mungkin sedang menguji saudari dan sahabat-sahabat seperjuangan..
Apalah nikmat kemenangan tanpa perjuangan yang memedihkan...
dugaan yang datang menjadikan kita samaada semakin dekat dekat denganNYA ataupun semakin jauh...

insyaallah...doa-doakan yang terbaik untuk perjuangan saudari dan semoga diberikan hidayah kepada hati-hati mereka yang lalai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaliesyaProfil   Hantar PM kepada Qaliesya   Quote dan BalasQuote

pencintamu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.09.2007
Ahli No: 31155
Posting: 69
Dari: S.T.P

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-10-09 10:19


Salam...iyakah..kecewa membacanya..berbeza sangat dengan KUSZA dulu..barisan pimpinan atasan kena peka akan hal tersebut..sahabat2ku kelahiran kusza yang still berada d UDM tu..bangkitlah..identiti kusza tak perlu d buang walau nama dah bertukar..mana yang baik harus dikekal dan dipertingkatkan lagi..


-----------------
sEinDaH HiasaN aDaLaH WaNiTa soLeHaH.........


Bookmark and Share

    


  Member Information For pencintamuProfil   Hantar PM kepada pencintamu   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 12-10-09 10:33


sapa pengarah KUSZA sekarang ni???

siapa HEP jugak ?? dr azmi ke ???


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-10-09 14:04


Kusza dulu memang berbeza dengan UDM sekarang..
Cukup-cukup berbeza..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 12-10-09 14:33


Pada 12-10-09 14:04 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Kusza dulu memang berbeza dengan UDM sekarang..
Cukup-cukup berbeza..



kak leha dari KUSZA jugak ke???


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

ZuLLgp
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.06.2008
Ahli No: 33592
Posting: 45
Dari: B.M

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-10-09 14:55


iyakah tak patut jadi begitu...seolah pemainkan islam dengan kain pelekat dan berkopiah...dan nama UDM dulu KUSZA aliran agama...
pimpinan udm kena main peranan untuk semua ini,
berhibur tak salah tapi ada batas dan cara ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZuLLgpProfil   Hantar PM kepada ZuLLgp   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-10-09 15:37


UiTM tetap di hatiku.. Usaha.. Takwa.. Mulia.. hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

rose_orkid
Warga Rasmi
Menyertai: 13.10.2009
Ahli No: 37655
Posting: 19
Dari: N9

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 23:34


..tak wajar apa yang berlaku tu..saya pernah ada pengalaman melihat senario masa kusza dan udm..dulu pelajar kusza dangan pelajar kustem sangat berbeza penampilannya (sebab kusza dan kustem bersebelahan)..
sekarang ni bila tengok pelajar udm dan kustem sama saja..dah tak boleh nak beza..betapa perubahan itu juga telah menukarkan penampilan dan identiti asal warga udm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_orkidProfil   Hantar PM kepada rose_orkid   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 23:46


Ayuh wahai gerakan pelajar Islam KUSZA! Selamatkan KUSZA dari terus dinodai sekularisme yang sentiasa tidak meredhai usaha mendaulatkan Islam. Jangan biarkan KUSZA terus hanyut ditelan pemerintah yang zalim terhadap Islam. Takbir!


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 14-10-09 11:10


yang datang buat konsert pun tengoklah jugak tempat dan keadaannya...masuk kandang kambing ....mengembek...masuk kandang harimau ....mengaum

Bookmark and Share

    


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

ellina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12348
Posting: 129
Dari: bumi ijau

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 12:02


Di bumi wakafan KUSZA..suatu masa dahulu sangat indah..
di hormati bukan sahaja pada namanya tetapi juga pada penuntut dan pensyarah2..
kini..semakin hari lebih banyak cerita yang menjatuhkan identitinya..
ke mana arah tuju dan matlamat yang hendak di capai??
akhirnya...
inilah yang terjadi..


-----------------
''jika asal benih baik gugur di sahara menjadi samudera...gugur di lautan pasti menjadi pulau...''


Bookmark and Share

    


  Member Information For ellinaProfil   Hantar PM kepada ellina   Pergi ke ellina's Website   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 14:40


salam..

ana pun ex kusza....
dulu kusza sangat dihormat kerana pengamalan agama yang begitu menebal di kalangan pelajarnya..kalau ada unsur maksiat yang cuba dilakukan oleh pelajar,akan ada golongan abang kakak dari aliran agama yang menegurnya..


terasa begitu sejuk dengan suasana kusza dulu..
sekarang dah jadu udm....macam dah jadi universiti darul maksiat pula..malu...wak malu ganu saja...


-----------------
KASIH ALLAH DAN RASUL ITULA YANG KEKAL ABADI....kuatnya muslim itu terletak pada kuat sabarnya...lemahnya muslim itu kerana kurang sabarnya


Bookmark and Share

    


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 14:43


sedih dan menyakitkan hati saja...
siapa yang menyebabkan berubahnya pengamalan islam di kusza...
dan bertukarnya gejala maksiat di udm...
tak taula bagaimana esok2....berat nak jawab kat Tuhan tu...
nauzubillahiminzalik..


-----------------
KASIH ALLAH DAN RASUL ITULA YANG KEKAL ABADI....kuatnya muslim itu terletak pada kuat sabarnya...lemahnya muslim itu kerana kurang sabarnya


Bookmark and Share

    


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

pencintamu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.09.2007
Ahli No: 31155
Posting: 69
Dari: S.T.P

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 15:58


Pada 14-10-09 14:40 , ikrimah posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

ana pun ex kusza....
dulu kusza sangat dihormat kerana pengamalan agama yang begitu menebal di kalangan pelajarnya..kalau ada unsur maksiat yang cuba dilakukan oleh pelajar,akan ada golongan abang kakak dari aliran agama yang menegurnya..


terasa begitu sejuk dengan suasana kusza dulu..
sekarang dah jadu udm....macam dah jadi universiti darul maksiat pula..malu...wak malu ganu saja...



betul tu...zaman KUSZA dulu takkan dilihat adam dan hawa berdua2an...even untuk perbincangan sekalipun..pasti ada yang menegur...ni lah tempias daripada permainan politik...


-----------------
sEinDaH HiasaN aDaLaH WaNiTa soLeHaH.........


Bookmark and Share

    


  Member Information For pencintamuProfil   Hantar PM kepada pencintamu   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-10-09 16:22


Ya Allah KUSZA kah itu??
huhu bagaimana boleh jauh sangat menyimpang tu
dulu tak begitu..
kalau gini lah gamaknya alangkah lebih baik tak dinaik taraf pun tak mengapa
yang penting kemuliaan gudang ilmu tu terjaga..

bila da naik kepada IPTA, Kenapa sumanya mesti berubah..
sesenang itu ke perkara macam tu boleh menerobos masuk sesuka hati..
wahai MPP bertindaklah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

api
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.10.2009
Ahli No: 37576
Posting: 48
Dari: Bandaraya ISLAM

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 21:51


eekkkK

tumpang lalu :-P


-----------------
membangun bersama ISLAM


Bookmark and Share

    


  Member Information For apiProfil   Hantar PM kepada api   Quote dan BalasQuote

zinnieyrah5667
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9959
Posting: 37
Dari: AL-MUNAWWARAH

iran   avatar


posticon Posting pada: 19-10-09 13:34


Pada 12-10-09 10:33 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

sapa pengarah KUSZA sekarang ni???

siapa HEP jugak ?? dr azmi ke ???



salam..

sekarang, KUSZA dah tak ada pengarah dah..
apa-apa kputsan atas kuasa NC dan TNC serta orang-orang atasan ar.. macam dekan HEPA dan yang lain-lain..
bukan Dr. Azmi..
KUSZA sekarang dah tak ada beza dengan U lain dah.. malah apa yang menyedihkan, U lain dah mula nak kembali kepada ISLAM, dah tak ada dah konsert2 dangdut, tapi UDM kampus KUSZA ni baru nak bermula..
nampak sangat glogn2 atsn yang baru ni nak mghapuskan aura KUSZA..
kami takkan berdiam diri..!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnieyrah5667Profil   Hantar PM kepada zinnieyrah5667   Quote dan BalasQuote

zinnieyrah5667
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9959
Posting: 37
Dari: AL-MUNAWWARAH

iran   avatar


posticon Posting pada: 19-10-09 13:39


Pada 13-10-09 23:46 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Ayuh wahai gerakan pelajar Islam KUSZA! Selamatkan KUSZA dari terus dinodai sekularisme yang sentiasa tidak meredhai usaha mendaulatkan Islam. Jangan biarkan KUSZA terus hanyut ditelan pemerintah yang zalim terhadap Islam. Takbir!



InsyaAllah...
walaupun rupa dan nama dah berubah, tapi fikrah KUSZA masih ada.. tak hilang..
doakan semoga kami di bawah lembayung rahmat Ilahi dan diberi kekuatan untuk menegakkan syariat ISLAM di bumi KUSZA kembali..
Takbir!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnieyrah5667Profil   Hantar PM kepada zinnieyrah5667   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.147764 saat. Lajunya....