Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Raja yang setia pada dayang2 yang hanya inginkan kerusi empuk di singgahsana bukan sahaja akan meruntuhkan seluruh istana bahkan seluruh takluk jajahannya...
-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: sarashanee
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43127

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 1 hari, 4 jam, 37 minit yang lalu
z_tornado: 1 hari, 8 jam, 44 minit yang lalu
sarashanee: 8 hari yang lalu
CikIzzah1992: 10 hari yang lalu
Qiamulail: 26 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: streamyx mobility???


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» streamyx mobility???

Please Mendaftar To Post


Oleh streamyx mobility???

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 18:57


salam untuk semua...selamat hari raya..nak tanya apa fungsi streamyx mobility? bahaya tak kalau kita connect untuk wireless? thank you :berfikir:


-----------------
>


Bookmark and Share

    


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 08-10-09 11:06


Pada 07-10-09 18:57 , daLL posting:

!!! QUOTE !!!

salam untuk semua...selamat hari raya..nak tanya apa fungsi streamyx mobility? bahaya tak kalau kita connect untuk wireless? thank you :berfikir:



senang nak online di mana mana streamyx hotspot.
selamat saja tak ada masalah jangan connect yang bukan access point sudah lah.


-----------------




    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

nizam_maniz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32740
Posting: 65
Dari: S'gOr-terGaNu-M'kA

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-10-09 12:46


Salam..

Streamyx Mobility ini sama juga function nya dengan wireless biasa..
Cuma pakej yang diperkenalkan tu flexsible dan murahla jugak..
Dan pakej streamyx mobility ini tambah RM10 lagi boleh digunakan di Streamyx Zone (Hotspot), dengan access ID jadi multiple login (di rumah dan di Streamyx Zone boleh digunakan serentak)..

Tentang bahaya ke tak tu, bergantung pada security di wireless modem/router berkenaan..
biasanya Hackers boleh masuk ke wireless connection..
Cuma lambat dengan cepat saja lah..

Insya Allah.. tiada masalah..
rata-rata setiap rumah dah ada internet connection sendiri..

Wallahu a'lam..


-----------------
...'Fitrah yang murni ia tidak membohongi kita, ia selalu sahaja boleh menerima kebenaran, tetapi yang menghalangnya adalah nafsu dan syaitan'...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nizam_manizProfil   Hantar PM kepada nizam_maniz   Quote dan BalasQuote

Far-Zie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.09.2003
Ahli No: 3310
Posting: 52
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-09 13:15


salam... tak faham lah..streamyx mobility ni macam mana ye.. kalau streamyx yang di rumah tu same kah dengan yang ni?


-----------------
http://www.facebook.com/DZCreation.Official?ref=hl

http://www.dzcreation.com.my/


Bookmark and Share

    


  Member Information For Far-ZieProfil   Hantar PM kepada Far-Zie   Pergi ke Far-Zie's Website   Quote dan BalasQuote

nizam_maniz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32740
Posting: 65
Dari: S'gOr-terGaNu-M'kA

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-10-09 17:19


streamyx mobility ini ialah upgrade ke modem wireless..
yang mana modem wireless ini warranty 12 bulan pihak Telekom..
pakej ini biasa nya sekali dengan streamyx combo..

untuk lebih info boleh layari www.tm.com.my


-----------------
...'Fitrah yang murni ia tidak membohongi kita, ia selalu sahaja boleh menerima kebenaran, tetapi yang menghalangnya adalah nafsu dan syaitan'...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nizam_manizProfil   Hantar PM kepada nizam_maniz   Quote dan BalasQuote

assakinah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12662
Posting: 53
Dari: universiti malaya kl

Perak  


posticon Posting pada: 10-10-09 19:47


saya guna streamyx mobility..
wireless kat rumah..


-----------------
berbuatlah kebajikan selagi nyawa masih di jasad...


Bookmark and Share

    


  Member Information For assakinahProfil   Hantar PM kepada assakinah   Quote dan BalasQuote

Far-Zie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.09.2003
Ahli No: 3310
Posting: 52
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-09 22:07


Pada 10-10-09 19:47 , assakinah posting:

!!! QUOTE !!!

saya guna streamyx mobility..
wireless kat rumah..



mm.. dia macam wimax ke? atau celcom broadband? kalau ke mana-mana contohnya saya di selangor..kalau ke negeri lain pun boleh juga? macam tu ke?


-----------------
http://www.facebook.com/DZCreation.Official?ref=hl

http://www.dzcreation.com.my/


Bookmark and Share

    


  Member Information For Far-ZieProfil   Hantar PM kepada Far-Zie   Pergi ke Far-Zie's Website   Quote dan BalasQuote

nizam_maniz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32740
Posting: 65
Dari: S'gOr-terGaNu-M'kA

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-10-09 09:15


tak lah sama 100% macam P1 wimax atau celcom broadband..
cuma kat rumah boleh guna wireless connection dari modem wireless itu..
dan jika ke streamyx zone (hotspot) pun boleh guna jugak wireless connection, guna login yang sama..

kalau ke tempat lain, cuma boleh guna kat streamyx zone saja lah..


-----------------
...'Fitrah yang murni ia tidak membohongi kita, ia selalu sahaja boleh menerima kebenaran, tetapi yang menghalangnya adalah nafsu dan syaitan'...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nizam_manizProfil   Hantar PM kepada nizam_maniz   Quote dan BalasQuote

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-09 09:52


oooo....paham lah sikit....kiranya kalau kita tak ada pun modem streamyx mobility tu,tapi member kita pakai,so dalam masa yang sama kita boleh join surf intrnt lah ek, sebab wirwless


-----------------
>


Bookmark and Share

    


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

Far-Zie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.09.2003
Ahli No: 3310
Posting: 52
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-09 10:58


Pada 11-10-09 09:15 , nizam_maniz posting:

!!! QUOTE !!!

tak lah sama 100% macam P1 wimax atau celcom broadband..
cuma kat rumah boleh guna wireless connection dari modem wireless itu..
dan jika ke streamyx zone (hotspot) pun boleh guna jugak wireless connection, guna login yang sama..

kalau ke tempat lain, cuma boleh guna kat streamyx zone saja lah..



oohh..macam tu... baru tau... :)


-----------------
http://www.facebook.com/DZCreation.Official?ref=hl

http://www.dzcreation.com.my/


Bookmark and Share

    


  Member Information For Far-ZieProfil   Hantar PM kepada Far-Zie   Pergi ke Far-Zie's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.104677 saat. Lajunya....