Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau hanya memikirkan "Apa kata orang..." bila pula masa nak mengenengahkan, "Apa kata saya..."

-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 17 jam, 12 minit yang lalu
muslimiman: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
nur_tinta: 22 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: ..terasa gempa bumi...???


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» ..terasa gempa bumi...???

Please Mendaftar To Post


Oleh ..terasa gempa bumi...???

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 19:09


salam..

tadi dalam 6.30 kaw rumah saya terasa ada gegaran... nak kata kuat tak lah agaknya..tapi terasa juga lah..lagi-lagi kasut2 kat raka kasut terlari sikit dr susunan asal tetiba..

tapi saya rasa maybe ilusi saya agaknya..
akhirnya jiran sebelah rumah yang jaraknye 50 meter datang tanya rasa tak..

lepas itu kawan yang kat kaw perumahan lian pula tanya..

actually kaw sini dekta dengan klia..so kapal terbang lalu pun kami da lali..lagi-lagi lori2 besar selalu lalu depan rumah..so lagi lah tak rasa ganjil sangat agaknya..

tapi bila da bukan saya saja rasa..maka malam ni...apakata kau kita tengok berita...

anyway..Kalau memang silap dan khilaf kami..maka...minta maaf lah pasal bawa new tergempar macam ni.. :-P


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 19:32


Benar, sekitar KL bergegar.

Ada gempa sekuat 7.9 skala Richter berlaku di selatan Indonesia.

bandar Sri Permaisuri macam seperti peristiwa Tsunami Acheh dulu, bergegar kebanyakan rumah pangsa.


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 19:49


its became true..nasib baik tsunami kat amerika sana...haha.. tapi kat pulau lah.. bukan kat washinton..huhu


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 20:01


Pada 30-09-09 19:32 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

ts became true..nasib baik tsunami kat amerika sana...haha.. tapi kat pulau lah.. bukan kat washinton..huhu


Allah sedang 'menasihatkan' hamba-hambanya...

Nantikan tanggal 25 Disember 2009 (bersamaan 1 Muharram 1431H rasanya), adakah Allah akan memberi 'nasihat' sekali lagi ataupun 'teguran'.


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 21:03


Pada 30-09-09 19:32 , Laskar_Allah posting:

!!! QUOTE !!!

Benar, sekitar KL bergegar.

Ada gempa sekuat 7.9 skala Richter berlaku di selatan Indonesia.

bandar Sri Permaisuri macam seperti peristiwa Tsunami Acheh dulu, bergegar kebanyakan rumah pangsa.



nasib baik tak kuat jadi kat kepulauan jawa...kalau tak
kena 'sweeping indon' lah jawabnyer.....

setuju...peringatan dari Allah..........


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 21:12


Dengar berita kat radio tadi tapi separuh cerita. kat area mana bergegar. kat subang ni tak perasan pula ada gegaran..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 21:38


sampai kelantan pun ada gegar .. huhu ..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 22:39


Pada 30-09-09 21:38 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

sampai kelantan pun ada gegar .. huhu ..



kelantan pun gegar......

tganu tak rasa pula....


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 30-09-09 22:39


Bumi sudah tua, sedarlah kiamat itu pasti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 23:22


Yang terasa biasanya berada di tingkat atas. Yang di bawah selalunya tidak terasa. Rumah syemarly bertangga kan dan masa itu berada di atas.

Jadi yang sedang drive di jalan raya mungkin tidak terasa. Yang drive di flyover mungkin terasa.

Anak saya di padang sekolah bersama rakan-rakannya tidak terasa tetapi rakan-rakan di tingkat 2 sekolah terasa gegaran itu.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-10-09 07:16


tak terasa pun walaupun rumah kat tingkat 3..tapi kawan ofis yang duduk kat taman bersebelahan hantar mesej pukul 8mlm..tanya rumah bergegar tak..dia duduk tingkat 4..dah jangka mesti ada gempa bumi kat indonesia..betul rupanya..kat rumah saya tak terasa pun..lagipun mlm tadi saya dengan kawan rumah dah gegarkan rumah tu..sibuk duduk mencampak barang2 nak mengemas rumah.. :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-10-09 08:26


Sebahagian area seremban terasa gegaran hampir satu minit..


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 01-10-09 08:34


kebanyakan negeri di sebelah pantai barat terasa gegaran tu...


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-10-09 08:43


Jue doakan semoga semua sahabat yang terlibat dengan gegaran itu selamat...kami di sabah ni terutamanya bahagian pantai barat, selalu dilanda ribut dan angin kencang sejak beberapa hari ni....


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-10-09 09:39


.. tak terasa.. tapi gegaran kawan aku melepaskan angin semalam memang terasa.. kuat gila.. dan baunya pun semerbak.. gila betul.. boleh masuk "world of record".. :lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-10-09 09:43


kalau berlaku gegaran lagi,dinasihat jangan panik.. bila panik,lagi macam-macam boleh berlaku..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-10-09 10:13


Pada 01-10-09 09:39 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. tak terasa.. tapi gegaran kawan aku melepaskan angin semalam memang terasa.. kuat gila.. dan baunya pun semerbak.. gila betul.. boleh masuk "world of record".. :lol:..


ni gegaran lain ni...dasyatnya gegaran tu ye.... :lol: :lucu:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-10-09 10:37


Pada 01-10-09 10:13 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-10-09 09:39 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. tak terasa.. tapi gegaran kawan aku melepaskan angin semalam memang terasa.. kuat gila.. dan baunya pun semerbak.. gila betul.. boleh masuk "world of record".. :lol:..


ni gegaran lain ni...dasyatnya gegaran tu ye.... :lol: :lucu:




tu macam warning puting beliung agaknya :lol:


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 01-10-09 11:27


Pada 30-09-09 20:01 , Laskar_Allah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-09-09 19:32 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

ts became true..nasib baik tsunami kat amerika sana...haha.. tapi kat pulau lah.. bukan kat washinton..huhu


Allah sedang 'menasihatkan' hamba-hambanya...

Nantikan tanggal 25 Disember 2009 (bersamaan 1 Muharram 1431H rasanya), adakah Allah akan memberi 'nasihat' sekali lagi ataupun 'teguran'.



tak lah..25 disember bukan bersamaan 1 Muharram..18 disember baru sama dengan 1 Muharram..:)
sekadar nak bagitahu..
:)


-----------------
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing


Bookmark and Share

    


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-10-09 12:07


Pada 30-09-09 21:03 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-09-09 19:32 , Laskar_Allah posting:

!!! QUOTE !!!

Benar, sekitar KL bergegar.

Ada gempa sekuat 7.9 skala Richter berlaku di selatan Indonesia.

bandar Sri Permaisuri macam seperti peristiwa Tsunami Acheh dulu, bergegar kebanyakan rumah pangsa.



nasib baik tak kuat jadi kat kepulauan jawa...kalau tak
kena 'sweeping indon' lah jawabnyer.....

setuju...peringatan dari Allah..........



hmm suka sweeping2 orang,kena kat batang hidung baru dia tahu..

Dunia dah Tua..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-10-09 13:45


saya terasa gegaran 2..waktu 2 dalam pukul 6.10 petang...masa 2 syok tengah siapkan projek dengan kawan-kawan..tetb kawan saya berdiri cakap kenapa dia rasa pening2 ini?anda ada rasa bergegar tak?lepas dia tanya 2 baru saya terasa pening2, rasa bergegar2 sikit..terus saya pegang tangan kawan kat sebelah...lepas itu kita org llari keluar dari rumah..tengok kawan-kawan rumah sebelah pun rasai gegaran 2....ya Allah takut betul masa 2...

masa 2 tak tahu lagi kat amerika kena tsunami...mesej kawan yang dok kat kota tinggi..ada rasa gegaran tak?dia cakap tak ada...tapi dia bagitahu amerika kena tsunami....memang terkejut betul masa 2...terus buka laptop buka berita harian online...rupa-rupanya memang btula tsunami melanda amerika....


-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.126405 saat. Lajunya....