Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kepuasan itu terletak pada usaha bukannya pada pencapaian. Usaha sempurna adalah kemenangan sempurna.
-- Mahatma Ghandi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 45
Ahli: 0
Jumlah: 45




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 11 jam, 14 minit yang lalu
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Bincang Kenderaan
Topik: ...membazirkah...???


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» ...membazirkah...???

Please Mendaftar To Post


Oleh ...membazirkah...???

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-09-09 16:53


salam..

saya sedang berkira2 ni sama ada mahu modify kerete ke tak.. saya punya wira 1.5 erobek yang diberikan ibu (Setelah dia beli kereta baru)... oleh kerana bcita2 nak beli myvi SE warna oren terkubur dek halangan ayah maka saya menukarla cat kereta asal warna silver ke oren ala-ala myvi SE tadi...habis juga lah seribu lebih..

then berkat raya, saya dapat lah sikit duit... konon nak modify lagi lah..maklumla..kawan-kawan lain kereta..mak datok...macam-macam benda d pasang..body kit lah yang sampai nak cecah tanah lah..airflow..spoiler..sport rim..aksesori dalaman dan luaran lainnya dan macam-macam lagi lah..

ikutkan saya ni bukan jenis mudah terpengaruh...selama ni saya jenis tak hairan...maklumla..belajar lagi masa tu...pakai kereta pun before ni ayah yang beri..so kita pandai2 lah...duit PTPTN pun tak dapat full..

kali ni saya da berduit sendiri..ayah still tak bagi..tapi saya tak sampai hati lah nak buat sumtg yang dia tak suka...katanya tgokla keperluan... erm...

bagaimana ek? anda agak benda-benda ni membazir sangat ke? elelele...anda takkan lah tak modify kereta anda...tipu lah Kalau tak...hehe...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-09-09 21:56


membazir............................ :jangan:

tambah2 tanpa restu si ayah........say NO to modification...hua3


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-09-09 22:11


assalamualaikum
kalau modified supaya lagi tambah lagi laju....dengan niat lagi cepat nak gerak ke masjid atau majlis ibadat...apalah salahnye...malah digalakkan
yang tak eloknye kalau modified sebab nak menunjuk2 kat kawan atau org lain

p/s: kalau nak modified pun berpada2 lah....


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 10:47


Kalau saya,saya pentingkan kualiti enjin kereta dulu..
Biarlah kereta nampak biasa-biasa saja tapi enjin memuaskan..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 12:48


serius....memang membazir..jangan ikut nafsu..apa lah rasa bila kawan-kawan puji..org tengok kereta hebat di jalan raya...silap-silap boleh timbul riak...tak payah lah body kit lah..spoiler lah..yang penting enjin sedap...suspention semua ok,,dah cukup...

duit sendiri memang lah..tapi kan lebih elok simpan untuk hari tua..ahaks..

hurmmm.....nak tukar pakai turbo...takut kantoi dengan mak...nak buat powerdrive drift,.,,fikir dulu..smpan duit untuk yang lebih mnuju masa depan lah jawabnya..



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 15:53


bro.. kalau ada duit..ada minat..go on saja...
tapi jangan melampau sampai ter over... nanti kena saman pula..keekekeke
aku punya kereta pun tak ada modifiy...

tapi setakat tukar speaker, radio, stereng saja lah...


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 18:16


Pada 28-09-09 12:48 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!



hurmmm.....nak tukar pakai turbo...takut kantoi dengan mak...nak buat powerdrive drift,.,,fikir dulu..smpan duit untuk yang lebih mnuju masa depan lah jawabnya..


bukan setakat mak... makwe pun bakal hangin tu..hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 19:06


Pada 28-09-09 18:16 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-09-09 12:48 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!



hurmmm.....nak tukar pakai turbo...takut kantoi dengan mak...nak buat powerdrive drift,.,,fikir dulu..smpan duit untuk yang lebih mnuju masa depan lah jawabnya..


bukan setakat mak... makwe pun bakal hangin tu..hahaha


betul betul betul..
modified yang perlu cukuplah.. kalau dah over tu memang membazir.. kumpul duit itu.. mana tahu nanti bolehlah beli myvi pula..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 07:45


Pada 27-09-09 22:11 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum
kalau modified supaya lagi tambah lagi laju....dengan niat lagi cepat nak gerak ke masjid atau majlis ibadat...apalah salahnye...malah digalakkan
yang tak eloknye kalau modified sebab nak menunjuk2 kat kawan atau org lain

p/s: kalau nak modified pun berpada2 lah....



hehe..betul betul betul...tu yang elok..untuk cepat ke masjid..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 07:51


boleh lah nak modified sikit-sikit..sebab dah minat dan nak beri nampak cntik..untuk kepuasan..kalau dalam ekonomi, ni kehendak..bukan keperluan..nak modified juga boleh tapi janganlah terlampau banyak..kalau dah sarat dah nampak berserabut saja..jadi tak cantik dan membazir juga..ye lah..sekali buat dah terbang beribu2 hinggit..abang saya pun macam tu..dapat bonus banyak tapi bila tanya nak suruh belanja makan, selamba saja cakap duit tu atas bumbung kereta dia..boring betul..habis semua macam tu saja..dia buat bumbung boleh buka tu..beribu juga nak buat tu..mujur cantik jadinya kereta dia..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 07:55


ha...kalau banyak sangat modified..susah juga..tambah2, tukar2 sana sini..kadang bahaya juga..kalau penyambungan tak betul boleh mendatangkan bahaya dan kerugian juga..tak pasal2 kereta boleh terbakar..huhu..kan betul-betul rugi tu..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 11:48


Pada 28-09-09 19:06 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-09-09 18:16 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

Pada


betul betul betul..
modified yang perlu cukuplah.. kalau dah over tu memang membazir.. kumpul duit itu.. mana tahu nanti bolehlah beli myvi pula..



kereta saya tu setakat ni,,stereng,,karpet dan tinted saja,,,
myvi memang best make up..cun pula,,tapi minat saya pada kelajuan dan aksi,,macam drifting,,bunyi turbo,,haaaaa chihhh...haaaa chihh...

abang rd wira yang kacak,,loan saya untuk mitshubishi lancer tu agak-agak lepas tak?ahaks...



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 12:36


hehehe umar comei... boleh saja lulus.... takdehal... pakai 3bulan..tak payah bayar..lepas itu hantar balik kat bank ek..kekeke


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 12:54


jadi lah,,pakai 3 bulan pun ok juga tu....hehe



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 14:29


macam membazir saja, simpan duit tu sampai cukup nak beli kereta baru lagi bagus

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 30-09-09 15:00


macam membazir juga, dulu semangat make up kan kereta...now dah insaf and berjimat cermat pula...ehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 15:12


Pada 30-09-09 14:29 , hajime_kindaichi posting:

!!! QUOTE !!!

macam membazir saja, simpan duit tu sampai cukup nak beli kereta baru lagi bagus


betul-betul..entah lah tak suka tengok orang berhabis duit sebab kereta...huhu..banyak lagi benda penting boleh beli dengan duit itu.. :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 15:14


Mana si syemarly menghilang.. tengah termenung fikir nak modified ke tak nak ke..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 17:21


Pada 30-09-09 15:14 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Mana si syemarly menghilang.. tengah termenung fikir nak modified ke tak nak ke..




tengah istikharah agaknya kak,..ahaks..

hurmmmm...

pernah juga tanya member yang suka make up kereta,.kenapa kau buek smuo ni ha?demi kepuasan bro,..kepuasan.,....kepuasan apo?nafsu?den tengok tak ponah eh pueh2x,,bertambah2x make up..



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 18:00


Pada 30-09-09 15:14 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Mana si syemarly menghilang.. tengah termenung fikir nak modified ke tak nak ke..




ada..ada... setiap hari saya tengok therad ni..tapi macam maluuuuu saja nak reply.. ye lah.. majoriti cakap membazir...da tu pula pada yang pernah juga melabur duit modify kerte pun da advice tak payah.. at last..saya rasa... tak payah lah agaknya.. tapi terpikir pula nak tukar balik warna cat..before ni oren..konon nampak sporty lah..akhirnya tak modify apa..nampak lah buruk...huhu...aik..macam bazir lagi saja..huhu..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 30-09-09 18:13


oklah itu so boleh kunci lah topik ini nanti...dah tak perlu bncgkan lagi....jalan kena kehadapan bukan kebelakang....aahahha

aku dah modified lebih 10k++...terasa pula...kalau sedekah mesti pahala berlipat2 sampai ke akhirat..bukan lah xsedekah langsung...tapi lebih bagus kalau ada sifat lebih cintakan akhirat dr dunia...

so sekarang ini pun aku kurang aktiviti tak sihat ini, cuma kereta tu buat pergi masjid saja lah..at least pergi masjid tak ada lah kereta buruk saja masuk masjid...yang penting niat kena baik....ehehehe

p/s: teringin nak bawa bmw 5 series and masuk masjid hari2...barulah name org islam yang kuat dr segi rohani dan fizikal....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 01-10-09 08:48


Pada 30-09-09 18:00 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-09-09 15:14 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Mana si syemarly menghilang.. tengah termenung fikir nak modified ke tak nak ke..




ada..ada... setiap hari saya tengok therad ni..tapi macam maluuuuu saja nak reply.. ye lah.. majoriti cakap membazir...da tu pula pada yang pernah juga melabur duit modify kerte pun da advice tak payah.. at last..saya rasa... tak payah lah agaknya.. tapi terpikir pula nak tukar balik warna cat..before ni oren..konon nampak sporty lah..akhirnya tak modify apa..nampak lah buruk...huhu...aik..macam bazir lagi saja..huhu..



heheh bro..kalau tengok kereta tu warna dah buruk..calar balar sana sini...alang2 nak touch up tu... baik buat terus warna yang digemari... keluar duit lebih sikit pun tak mengapa...

kalau sound sistem tu dah macam radio mono... tak salah setkan sound sistem yang ok...tapi jangan lah sampai meletop2 bunyi pula..

nak pasang spoiler...jangan lah sampai spoli pula.... tinggi bebenor sampai boleh buat ampaian baju...


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-10-09 08:56


Pada 01-10-09 08:48 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!



heheh bro..kalau tengok kereta tu warna dah buruk..calar balar sana sini...alang2 nak touch up tu... baik buat terus warna yang digemari... keluar duit lebih sikit pun tak mengapa...

kalau sound sistem tu dah macam radio mono... tak salah setkan sound sistem yang ok...tapi jangan lah sampai meletop2 bunyi pula..

nak pasang spoiler...jangan lah sampai spoli pula.... tinggi bebenor sampai boleh buat ampaian baju...




Betullah tu. Kalau nak baiki mana-mana yang dah tak elok tu ok saja.

Memang tak suka spoiler ampaian itu. semak mata memandang. senang nak balik kampung agaknya, boleh susun saja baju yang dah diiron.. huhu


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-10-09 09:04


.. kereta belum ada.. tapi awek aku dulu memang buruk gila.. semenjak aku gunakan produk2 kecantikan untuk dia.. cantik dah.. tapi sekarang ni awek aku buruk balik.. sebab aku dah tak ada masa nak urut dan belai dia.. :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 01-10-09 09:25


Pada 01-10-09 09:04 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kereta belum ada.. tapi awek aku dulu memang buruk gila.. semenjak aku gunakan produk2 kecantikan untuk dia.. cantik dah.. tapi sekarang ni awek aku buruk balik.. sebab aku dah tak ada masa nak urut dan belai dia.. :cry:


bro...anda awek anda apa jenis? cub ke? easy rider? not easy ke?

aku punya yang tu pun..malas lah pula nak mencantikkan... tapi teringin...kekekek :lol:


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-10-09 09:36


.. awek aku yang tersayang Honda EX5 tahun 1994.. warna biru original.. tapi enjin dah tahap barai.. body sudah karat.. aiyuu.. sedih beb.. rim depan dengan folk sudah bengkok dan keras macam batu.. kena pergi servis tembak minyak.. meter nak cecah 80 pun susah dah awek aku sekarang ni.. teringat nolstagia di Lembah Klang.. zaman2 awek aku masih mantap dan sentiasa di atas kaki lima Pertama Kompleks.. :lol:.. memori owh memori.. saman DBKL pun rm400 tak bayar2 lagi ni.. adoiii..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mulukhiyyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2008
Ahli No: 34681
Posting: 82

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 01-10-09 09:41


banyakkan bersabar,jangan membazir,lah ni semua nak guna duit, masuk jam--- pun kena duit,kereta tu guna saja hingga barai....baik beli tanah,pelaburan yang baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulukhiyyahProfil   Hantar PM kepada mulukhiyyah   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-10-09 10:20


Pada 01-10-09 09:36 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. awek aku yang tersayang Honda EX5 tahun 1994.. warna biru original.. tapi enjin dah tahap barai.. body sudah karat.. aiyuu.. sedih beb.. rim depan dengan folk sudah bengkok dan keras macam batu.. kena pergi servis tembak minyak.. meter nak cecah 80 pun susah dah awek aku sekarang ni.. teringat nolstagia di Lembah Klang.. zaman2 awek aku masih mantap dan sentiasa di atas kaki lima Pertama Kompleks.. :lol:.. memori owh memori.. saman DBKL pun rm400 tak bayar2 lagi ni.. adoiii..



ayah aku dah memberimandat untuk ambik motor ex5 lama dia buatan japan tu,,sekarang ni aku nak kumpul modal nak abohol enjin,,nak tukar warna ,,,letak sportrim..memang cun lah nanti...jom ks..kita konvoi naik ex5 nanti..tapi aku tak ada lesen motor



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-10-09 10:58


.. konvoi ek.. tak ada hal punya.. tapi awek aku pun kena masuk butik kecantikan juga.. kena sedut lemak dia.. aku pun dah lama sangat dah tinggal dunia konvoi2 ni.. tapi ekau kena ambil lesen lah dulu.. bahaya beb tak ada lesen ni.. saman rm600 siap naik mahkamah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sutera_hijau
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2004
Ahli No: 10780
Posting: 89
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-10-09 15:44


saya BARU juga BELI KERETA dalam 2BLN lepas, memang JENIS tak suka EJAS2 NI, saya TAK tambah apa-apa PUN kat dalam OR LUAR, KECUALI KOTAK TISU,HEHEHE....Kalau IKUT hati memang nak juga LETAK BANTAL OR BUNGA2 macam org LAIN tapi ENTAH LARRRR....Kalau BHAGIAN2 HARDWARE lagi tak agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_hijauProfil   Hantar PM kepada sutera_hijau   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-10-09 15:41


1. Membazir? kena tengok "periuk" anda...kalau anda ada banyak lebihan tiada masalah..

2. Pandangan saya saya yang kurang berduit ni, berbelanjalah mengikut kepentingan , priority..sebab saya rasa ada perkara lain yang saudara sepatutnya tengok terlebih dahulu sebelum nak berbelanja untuk modified kereta...
3. Antara kepuasan dan keperluan, ini saudara kena timbang-timbangkan...adakah ianya keperluan, atau saudar rasa kepuasan lebih baik..fikir-fikirkan lah..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

alornk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31510
Posting: 133
Dari: atas bukit bawah angin

madagascar  


posticon Posting pada: 22-10-09 21:04


kes tak tahan kena kutuk lah itu... iyalah.. patut muda kena lah bjiwa muda.. takkan nak konservatif pula.. kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alornkProfil   Hantar PM kepada alornk   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.119061 saat. Lajunya....