Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa yang menolak kata-kata buruk terhadap kehormatan diri saudaranya, nescaya Allah menolak api neraka daripada mengenainya pada hari kiamat.
-- -- Hadis riwayat Ahmad dan Tirmizi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 129
Ahli: 0
Jumlah: 129




  Yang Masuk Ke Sini
khairoo84: 1 jam, 37 minit yang lalu
wyd1014: 2 hari yang lalu
lidah-penghunus: 5 hari yang lalu
muslimiman: 20 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 21 hari yang lalu
nur_tinta: 27 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: macam mana raya tahun ini..ok??


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» macam mana raya tahun ini..ok??

Please Mendaftar To Post


Oleh macam mana raya tahun ini..ok??

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-09-09 10:39


salam..
first, selmat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin buat semua warga kerja ukhwah dan teman-teman yang mengenali diri ini..

Kita still dalam mood raya...Kalau ikutkan tak habis-habis lagi nak pergi braya ni apatah lagi hari pula hari raya 6..setengah tempat memang meriah sambut raya 6..tapi apa nak buat dah start kerja..beraya kat ofice saja lah..

raya ini bagi saya cukup meriah...almaklum baru dapat lesen..apa lagi..serbu rumah kawan-kawan lah..huhu..sampai demam2 ini...tekak perit..minum air batu memanjang...:cry:

kawan-kawan pula macam mana?jom kongsikan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-09-09 11:31


assalamualaikum...
tahun ni raya dah makin rasa tak meriah...
macam ada saja benda tak cukup.....nak jumpa kawan-kawan pun ramai dok jauh2
yang dekat-dekat pun dah lost contact...
argh tak best lah raya ni....tapi alhamdulillah sebab masih ada nafas lagi untuk menikmati raya kan kan..........


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-09-09 11:52


Pada 27-09-09 11:31 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
tahun ni raya dah makin rasa tak meriah...
macam ada saja benda tak cukup.....nak jumpa kawan-kawan pun ramai dok jauh2
yang dekat-dekat pun dah lost contact...
argh tak best lah raya ni....tapi alhamdulillah sebab masih ada nafas lagi untuk menikmati raya kan kan..........



ha tau tak apa...alhamdulillah masih lagi bernyawa menyambut raya ini...Tengok statistik ops sikap..takut tengok..time raya ramai saja yang terkorban....kita yang hidup ni patut bersyukur..dapat juga makan ketupat rendang..huhu

apapun dapat juga kumpul duit raya RM100 walau dah besar panjang.. :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 27-09-09 13:17


tahun ini macam tahun tahun yang lalu...biasa biasa saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-09-09 15:57


assalamualaikum..wbt..
selamat hari raya dan maaf zahir dan batin untuk semua sahabat-sahabat ukhwah..
insyaALLAH...raya tahun ini memberi pengalaman baru untuk saya beraya di perantaun sekali lagi...kalau sebelum ini ditanah borneo..tapi tahun ini buat pertama kalinya saya beraya ditanah melayu..lagi jauh dari rumah keluarga. insyaALLAH raya tahun,seronok walaupun jauh dari keluarga sebab dapat merasai seperti bersama keluarga walau di perantauan.dan juga buat pertama kali dalam seumur hidup dapat duit raya banyak...:):):)


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

    


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-09-09 16:31


raya taun ni....hm indah juga lah..mula-mula rasa suram saja...tapi masuk raya ke 6....buat ayam percik...pergh 1st time buat terus menjadi...boleh lah buat jual kat bazar ramadhan...pagi2 da kecoh semelih ayam kampung...saya tukang buat bahan2 perap saja...yang len2 abang dan ayah uruskan dengan kerjasama...mak tolong tengok dan makan saja..huhu..best....:D

raya ke 7 pula...buat reunion kawan-kawan sekolah rendah...kat rumah saya...minta mak masakkan mee kari..ehehe untuk kawan-kawan yang da lama tak jumpa..sembang sampai petang....mengimbau kenangan2 lama...masing-masing da ada hidup sekarang..yang da kwen..nak kwen..masing-masing tak berubah...sama saja macam dulu..suka mengusik...wa indahnye...rindu sguh dengan zaman dolu2...

dua-dua perkara ni menyebabkan rayeku indah kali ni...indah sangat...ayam percik dan reunion kawan-kawan....semangat nak mulakan kerja sok ini...hehe


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-09-09 16:58


tahun ni? erm..semakin biasa dr kebiasaan sebelum ini..mood raya hanya ada pada raya 1st saja... lepas tu Kalau boleh nak buat benda-benda biasa saja..nak jalan pun tak ada mood..kawan-kawan since raya ke3 da start kerja..konvoi pun da tak ada..hanya folow family beraya rumah saudara mara...anjur openhouse jauh sekali...sapa nak datang kol saja...duit raya? huh...tang ni nasib baik sikit...dapat a RM-RM seringgit dari bbrapa rumah...even da cakap saya da kerja tapi tetap saja mereka bagi selan mereka sendiri da terhulur awal-awal...hohoho..rezeki lah namanya...papun...esok da start kerja..lagi lah boring... (ishk..aku ni semua boring..entah hape2 entah)..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-09 18:52


Terasa macam kurang meriah.. sayu saja..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-09-09 20:58


Pada 27-09-09 11:52 , nur_kasih511 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-09-09 11:31 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
tahun ni raya dah makin rasa tak meriah...
macam ada saja benda tak cukup.....nak jumpa kawan-kawan pun ramai dok jauh2
yang dekat-dekat pun dah lost contact...
argh tak best lah raya ni....tapi alhamdulillah sebab masih ada nafas lagi untuk menikmati raya kan kan..........



ha tau tak apa...alhamdulillah masih lagi bernyawa menyambut raya ini...Tengok statistik ops sikap..takut tengok..time raya ramai saja yang terkorban....kita yang hidup ni patut bersyukur..dapat juga makan ketupat rendang..huhu

apapun dapat juga kumpul duit raya RM100 walau dah besar panjang.. :sopan:


RM 100?????

:hammer: tanda tak puas hati.....

hehehe

p/s: duit raya tak dapat,habis lagi ada lah, bagi kat anak-anak murid..


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-09-09 21:21


Pada 27-09-09 20:58 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-09-09 11:52 , nur_kasih511 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-09-09 11:31 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
tahun ni raya dah makin rasa tak meriah...
macam ada saja benda tak cukup.....nak jumpa kawan-kawan pun ramai dok jauh2
yang dekat-dekat pun dah lost contact...
argh tak best lah raya ni....tapi alhamdulillah sebab masih ada nafas lagi untuk menikmati raya kan kan..........



ha tau tak apa...alhamdulillah masih lagi bernyawa menyambut raya ini...Tengok statistik ops sikap..takut tengok..time raya ramai saja yang terkorban....kita yang hidup ni patut bersyukur..dapat juga makan ketupat rendang..huhu

apapun dapat juga kumpul duit raya RM100 walau dah besar panjang.. :sopan:



RM 100?????

:hammer: tanda tak puas hati.....

hehehe

p/s: duit raya tak dapat,habis lagi ada lah, bagi kat anak-anak murid..






off topik kejap.. al-wali d bagi anak murid? ishk..bila pula posting ni?ke masa prektikel hari tu?

on balik... saya pun sama.. anak-anak murid bagi pantun pecah kaca pecah gelas dalam kad raya..so..apalagi...huhu... balas dengan angpow sudahle...huhu..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 09:08


Pada 27-09-09 20:58 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-09-09 11:52 , nur_kasih511 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-09-09 11:31 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
tahun ni raya dah makin rasa tak meriah...
macam ada saja benda tak cukup.....nak jumpa kawan-kawan pun ramai dok jauh2
yang dekat-dekat pun dah lost contact...
argh tak best lah raya ni....tapi alhamdulillah sebab masih ada nafas lagi untuk menikmati raya kan kan..........



ha tau tak apa...alhamdulillah masih lagi bernyawa menyambut raya ini...Tengok statistik ops sikap..takut tengok..time raya ramai saja yang terkorban....kita yang hidup ni patut bersyukur..dapat juga makan ketupat rendang..huhu

apapun dapat juga kumpul duit raya RM100 walau dah besar panjang.. :sopan:


RM 100?????

:hammer: tanda tak puas hati.....

hehehe

p/s: duit raya tak dapat,habis lagi ada lah, bagi kat anak-anak murid..




hahha..jangan jeles ah...biasa ah orang tak kawin lagi...lagi tu lah dapat duit..orang hulur, kita ambik...walaupun cakap tak payah2..tetap ambik juga...duit itu..gelap mata kejap... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 09:52


Pada 27-09-09 21:21 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!



off topik kejap.. al-wali d bagi anak murid? ishk..bila pula posting ni?ke masa prektikel hari tu?

on balik... saya pun sama.. anak-anak murid bagi pantun pecah kaca pecah gelas dalam kad raya..so..apalagi...huhu... balas dengan angpow sudahle...huhu..



bagi RM1 saja seorang, jaga 2 kelas so habis dalam 70 juga...hehe
sebab ada yang kes special bagi lah lebih sikit, haah time praktikum lah hari tu....ni dah habis dah sekarang kat maktab...

so raya tahun ada tambah seri sikit sebab kena layan budak-budak ni...new element in my life I can say....

:lol:



-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 10:19


Alhamdulillah..walaupun cuti raya cuma sekejap tapi puas juga beraya di kampung..
Aktiviti utama ialah berkonvoi ke rumah sanak saudara dari 1st raya sampai 2nd raya..
Raya ke3,duduk di rumah atok..melayan saudara mara yang datang beraya dari pagi sampailah ke malam..
Raya ke4 balik semula ke pahang dan beraya dengan kawan-kawan sekolah sampai ke malam hari..
Raya ke5 balik ke subang dan mula bekerja..

Paling seronok bila tengok budak-budak di pagi raya..
Bergaya sakan mengenakan baju raya..
comel2 belaka.. bila dah tengahari comot2 pulak..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

faizira77
Warga Rasmi
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37472
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 12:04


:kelip: salam.Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin saya ucapkan kepada semua umat Islam.

Raya macam mana pun mesti seronok...tapi bagi saya seronok juga sebab setiap tahun saya beraya di rumah mentua.Cuma kali ni kurang ckitlah sebab bapa mentua tak ada kerna menyambut panggilan ilahi pada tahun lepas bulan december.rasa lain pula....walau macam mana pun saya tetap happy sebab saya pun baru dapat lesen....so beraya sakanlah dengan kereta baru..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizira77Profil   Hantar PM kepada faizira77   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 12:05


alhamdulillah....
arwah atuk da tak ada.... wan kurang sihat....
keluarga pulak, along dengan akak da ada keluarga sendiri...
:cry: tapi best raya dengan ayu dengan fida....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 12:35


Pada 28-09-09 10:19 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Alhamdulillah..walaupun cuti raya cuma sekejap tapi puas juga beraya di kampung..
Aktiviti utama ialah berkonvoi ke rumah sanak saudara dari 1st raya sampai 2nd raya..
Raya ke3,duduk di rumah atok..melayan saudara mara yang datang beraya dari pagi sampailah ke malam..
Raya ke4 balik semula ke pahang dan beraya dengan kawan-kawan sekolah sampai ke malam hari..
Raya ke5 balik ke subang dan mula bekerja..

Paling seronok bila tengok budak-budak di pagi raya..
Bergaya sakan mengenakan baju raya..
comel2 belaka.. bila dah tengahari comot2 pulak..



alhamdulillah beraya jugak cek mek kita seorang ni kat kampung...ngat kan dah nak beraya di perantauan hehe...

p/s: nyaris2 kena beraya kat tganu....dapat tiket balik last minit..


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

nizam_maniz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32740
Posting: 65
Dari: S'gOr-terGaNu-M'kA

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 12:39


Salam..

raya tahun ini, alhamdulillah baik semuenyer..
walaupun ada kekurangan tetapi masih lagi meriah..
masih lagi ada insan yang dapat kita salam, cium tangan nya dan saling bermaafan sesama kita..

"semoga Allah berkati syawal yang kita raikan pada tahun ini, amin"


-----------------
...'Fitrah yang murni ia tidak membohongi kita, ia selalu sahaja boleh menerima kebenaran, tetapi yang menghalangnya adalah nafsu dan syaitan'...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nizam_manizProfil   Hantar PM kepada nizam_maniz   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 12:57


Pada 28-09-09 12:05 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah....
arwah atuk da tak ada.... wan kurang sihat....
keluarga pulak, along dengan akak da ada keluarga sendiri...
:cry: tapi best raya dengan ayu dengan fida....


ekau rayo kek pilin koh?xpo lah..ekau lah berkuarga pulak..



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 13:13


apo kono anda???
den koba sarang tebuan, jangan usik...
Insya Allah.... akan tibo maso eh den pula nak berkeluarga....Amin3x... coming soon...
masin lah mulut ekau di hari baik bulan baik ni, sesuku den..
jangan jadi tigo suku da...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 13:15


Pada 28-09-09 13:13 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

apo kono anda???
den koba sarang tebuan, jangan usik...
Insya Allah.... akan tibo maso eh den pula nak berkeluarga....Amin3x... coming soon...
masin lah mulut ekau di hari baik bulan baik ni, sesuku den..
jangan jadi tigo suku da...


a'ah..itu lah soalan yang ustazah ziyah tanya setiap kali pm saya.. haha.. :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ibnusina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2004
Ahli No: 10405
Posting: 146
Dari: bumi ciptaan-NYA

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 14:06


assalamualaikum,
selamat eidulfitri...maaf zahir batin..

raya taun ni adalah raya yang paling tak seronok...sebab:

1. raya di perantauan
2. raya seorang-seorang
3. raya pertama hujan,raya kedua hujan,raya ke3 pun hujan
4. raya ke-4 dah kerja
5. tak makan lagi ketupat,lemang dan segala jenis makanan raya
6. raya taun ni hanya beraya depan tv (sungguh bosan)


kesimpulannya..raya taun 2009 meninggalkan banyak kenangan...dan yang paling tak best sepanjang hidup ni...huhuhu sabor sajalah..


-----------------
Disela kesakitan yang menghantarku pada nestapa
Ku tersedar….
Hanya DIA yang masih ku punya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnusinaProfil   Hantar PM kepada ibnusina   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 07:33


raya tahun ni kurang meriah lah berbanding tahun lepas..suasana raya terasa sunyi dan suram saja..entahlah..dari bulan puasa lagi rasa macam tu..suasana raya dalam family saya tahun ni pun tak meriah sangat..hanya saya dan abang saja yang ada..kakak dan abang yang lain duduk rumah mertua..dekat saja lah..abang ipar penyeri suasana tak boleh balik..kakak tunggu masa nak bersalin..so tak ada lah org yang nak gamatkan suasana meriah dalam family saya..tapi apa-apa pun seronok tu tetap ada juga lah..dapat juga jumpa saudara2..tu yang best lah..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 09:14


Pada 29-09-09 07:33 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

raya tahun ni kurang meriah lah berbanding tahun lepas..suasana raya terasa sunyi dan suram saja..entahlah..dari bulan puasa lagi rasa macam tu..suasana raya dalam family saya tahun ni pun tak meriah sangat..hanya saya dan abang saja yang ada..kakak dan abang yang lain duduk rumah mertua..dekat saja lah..abang ipar penyeri suasana tak boleh balik..kakak tunggu masa nak bersalin..so tak ada lah org yang nak gamatkan suasana meriah dalam family saya..tapi apa-apa pun seronok tu tetap ada juga lah..dapat juga jumpa saudara2..tu yang best lah..



adik beraya kat kuantan ke? Dah lama tak jumpa dengan adik.. :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 09:16


Assalamualaikum.

raya tahun ni berbeza dengan tahun2 yang lepas sebab tahun ni saya pertama kali beraya bersama isteri tercinta     :-)


-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar


Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 10:01


Pada 29-09-09 09:16 , lidah-penghunus posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.

raya tahun ni berbeza dengan tahun2 yang lepas sebab tahun ni saya pertama kali beraya bersama isteri tercinta     :-)



wah2...bahagia saja dengor... :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 13:56


biasa saja..sama tahun lepas..cuma tahun ini agak istimewa sikit..heh


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 09:11


Raya tahun ni pengalaman 1st bermusafir ke kampung menaiki motosikal.. (merempit) "jauh perjalanan,luas perjalanan"...KL to JB.
alhamdulillah semua selamat..


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 11:45


adik beraya kat kuantan ke? Dah lama tak jumpa dengan adik.. :kelip:



tak lah..beraya kat kedah..sementara tok masih ada ni lah..dia pun dah tak larat..karang menangis pulak kalau kami tak balik..ye lah..dah lama tak jumpa..nanti2 datangla kajang ke..mungkin raya haji nanti kat kajang saja..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 13:06


salam..
tahun ni very-very istimewa...
dah 2 tahun tak dapat raya dengan keluarga...tahun ni, alhamdulillah...
dengar suara adik yang merengek macam nak nangis meminta saya balek...dan my bunda yang dah rindu sangat-sangat nak beraya dengan saya..akhirnya saya balek k kampung halaman...

abang yang katanya tak boleh balek raya sebab kerja pun menyempatkan diri untuk bermalam(mala raya) dirumah mak...walau tak dapat bersama istrinya dan harus k tempat kerja lagi setelah sholat raya...

letih..memang letih...mulai hari raya pertama saya bawa motor kesana kemari..hingga lah hari raya k 8, baru lah dapat rehat...memang letih..tapi gembira sangat-sangat..

masa nak balek malaysia, terlihat wajah bundaku yang nampak sedih...
airmata membasahi kelopak matanya...i love u so much bunda...


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 13:18


Pada 30-09-09 09:11 , muhamad_azrul86 posting:

!!! QUOTE !!!

Raya tahun ni pengalaman 1st bermusafir ke kampung menaiki motosikal.. (merempit) "jauh perjalanan,luas perjalanan"...KL to JB.
alhamdulillah semua selamat..




wahahahaha...inilah ceritanya ek...berapa jam?? kekkeke....


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 14:10


Alhamdulillah..raya tahun ni semua ahli keluarga dapat berkumpul. itupun 2 tahun sekali sebab kakak ke 2 dah ada keluarga sendiri. dan raya kali ni lebih meriah dengan kehadiran anak buah yang ke lima (anak abang). lepas solat raya, bersalam-salaman..anak buah siap berbaris nak duit raya. huhuhu.. :lol: tapi kena cium pipi dulu baru dapat. (ngengada..) :lol:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 14:12


Pada 29-09-09 13:56 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

biasa saja..sama tahun lepas..cuma tahun ini agak istimewa sikit..heh



.. ehem ehem.. :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 15:28


alhmdulillah raya kali ini meriah macam tahun yang sebelumnya...semua adik beradik dan ipar dapat berkumpul sama-sama.dan seperti biasa adat keluarga kami bersalam-salaman start dari yang kecik hingga last mak salam dengan ayah..then setiap org bermula yang bongsu akan memnberi kata-kata ucapan, pengalaman sepanjang dalam tahun tersebut,kata-kata tazkirah, dan ucapan terima kasih...dan last sekali akan dengar amanah dan kata-kata nasihat dari walid dan ibu..hehe.yang ni biasanya lama sikit..biasanya dah nangis2 dan sebak dah time itu....dan last diakhiri doa oleh adik lelaki untuk kesejahteraan dan kebahagian dunia dan akhirat keluarga dan keturunan kami...alhmdulillah..semoga setiap tahun dapat berkumpul macam ini....semua saudara mara datang rumah..sibuk dan penat melayan tetamu tetapi itulah kemeriahan sebenar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 17:41


alhamdulillah...

raya tahun ni macam biasa..seperti tahun lepas..meriah...
riuh rendah dengan 18 orang anak saudara...

tapi yang xbestnyer...raya pertama sejak bekerja..kenalah bersedia siap2 dengan 18 smpul duit raya..hehe..

dan raya tahun ni jugak...sedikit tidak tenang..ada sesuatu yang menuntut jawapan...dan alhamdulillah..selesai sudah dengan suatu kepastian dan keyakinan...:-)


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

normaziah_92
Warga Rasmi
Menyertai: 18.10.2009
Ahli No: 37693
Posting: 13
Dari: tanah merah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-10-09 10:40


.a tahun ini best,mriah..tiap-tiap tahun pun best.. :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For normaziah_92Profil   Hantar PM kepada normaziah_92   Quote dan BalasQuote

rinn
Warga Rasmi
Menyertai: 05.10.2009
Ahli No: 37605
Posting: 7
Dari: penang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-10-09 16:29


tahun ni best saya raya betul-betul sampai hari sab2 hari-hari last..hari kamis InsyaAllah kalau tak ada Apa hal pergi lagi open house..makan..makan...makan...dan makan..hari sab2 pula opis mata buat open house depavali huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For rinnProfil   Hantar PM kepada rinn   Quote dan BalasQuote

isa777_musa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2008
Ahli No: 33185
Posting: 129
Dari: Klang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-10-09 19:31


salam... raya??? sempat lagi ke saya nak cerita bab raya? raya deepavali pun dah lepas... hurrmm... apapun raya tahun ni sedih lah... sebab anak seorang meninggal 10 syawal 2008 yang lalu. Aleya namanya... tahun ni lah tak dapat bersamanya. umur 6 bulan masa meninggal tu. sekadar kongsi pengalaman. bila raya teringat dia. al-fatihah...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For isa777_musaProfil   Hantar PM kepada isa777_musa   Pergi ke isa777_musa's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.136996 saat. Lajunya....