Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Semua masalah boleh diselesaikan dengan cemerlang, asalkan kita menumpukan pada penyelesaian, bukan pada masalah. Allah SWT menyertakan penyelesaian untuk setiap masalah.
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 11 hari yang lalu
wyd1014: 19 hari yang lalu
haykal77: 28 hari yang lalu
Kakngah: 28 hari yang lalu
lidah-penghunus: 29 hari yang lalu


Jejak Nasyid
Topik: ...lagu nasyid eVeRGReeN...


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Nasyid
    »» ...lagu nasyid eVeRGReeN...

Please Mendaftar To Post


Oleh ...lagu nasyid eVeRGReeN...

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-09-09 12:17


salam...

ni da 6 raya lagu2 raya masih lagi kedengaran d tv dan radio...kadang-kadang anda sendiri yang nyanyikan lau2 raya tu... pastinya dalam lambakan lagu2 raya yang ada kita dengar..lagu2 raya lama-lama lah yang paling best nak dengar..yang iramanya asli dan berirama malaysia...lagu2 raya terkini rasanya macam tak best nak dengar..bebulu saja telinge dengar.. org kata..lagu2 raya yang lama tu namanya lagu evergreen kan? patut lah..dr dulu sampai kini denar2 pun tak boring..

tu lagu raya.. sekarang kita beralih pada nsyid pula.. pada anda pula lagu nasyid apa yang boleh tergolong dalam lagu evergreen? kiranya lagu tu dr dulu sampai sekarang pun relevan dan available diperdengarkan...maybe boleh kata yang telah memakan masa 10 tahun atau jugak lah agu yang boleh dirasakan evergreen pada masa depan...

k..sama-sama kita kongsikan...dan beri sebab kenapa anda kata lagu-lagu tu jadi evergereen..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-09-09 14:05


let me 1st..

pada saya..lagu asmaul husna adalah satu-satunya lagu paaaaaaaaaaaling evergreen..tol tak? dr kecik sampai ke beso lagu tu masih lagi terdengar kat corong telinga kita ni.. da tu pula kat sekolah dilagukan pula..di majlis2 ilmu lagi lah ada...tak begitu?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-09-09 14:44


uit....asma ul husna kira lagu nasyid ke....:berfikir:

ye..nak tambah koleksi lagu nasyid evergreen.....

1) sepohon kayu...(glemer masa nyanyian saujana)...tapi da wujud bezaman before tu lagi...

2) dipondok kecil....(dalam album nada murni pernah ada agaknya..kalau tak silap lah...hehe)


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 116
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-09 14:35


lagu perantau..nyanyian nazrey johani waktu dengan the zikr dulu..best sangat


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

Alisha_Mardhiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2009
Ahli No: 37512
Posting: 76
Dari: Terengganu-KL-Selangor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-10-09 15:09


suka lagu nadamurni dan the zikr... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Alisha_MardhiyahProfil   Hantar PM kepada Alisha_Mardhiyah   Pergi ke Alisha_Mardhiyah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.092542 saat. Lajunya....