Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Naikkan layar anda sekaki, anda akan mendapat angin sepuluh kaki
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 40
Ahli: 0
Jumlah: 40




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 4 hari yang lalu
muslimin23: 6 hari yang lalu
kasih_kekasih: 9 hari yang lalu
syahidatul: 12 hari yang lalu
raudhahasanah: 14 hari yang lalu
drzul-f: 18 hari yang lalu
hafiz_along_83: 19 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: ..salahku atau salah cashier...??


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» ..salahku atau salah cashier...??

Please Mendaftar To Post


Oleh ..salahku atau salah cashier...??

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 07-09-09 22:02


salam..

saya bukan nak meluah rasa..tapi nak minta padangan..nampak macam remeh tapi kat hati ni rasa macam tak sedap saja selagi tak disedapkan..huhu..

macam ni..............

tadi saya shopping kat satu hypermarket ni...kat puchong saja... antara benda-benda yang dibeli adalah 2 biji bantal..satu size bulat peluk..satu size petak peluk...antara dua tu sure lah yang bulat lagi mahal kan sikit..

akhirnya masa nak bayar kat cashier bantal petak ada harga, bantal bulat tu tak ada pula tag harga..dia tanya berapa yang saya ternampak kat rak tadi..saya cakap dalam 11rm lah.. akhirnya kan dia tengok ramai yang beratur balakang maka dia kira bantal bulat tu bersamaan dengan harga bantal petak yang berharga 5.99rm.. memula saya tak rasa apa-apa lah..da balik rumah baru terpikir..boleh ke macam tu..atau senang kata boleh ke saya gunakan bantal tu...tapi secara rasional, itu bukan silap saya..memang setiap bantal tu tadi tak ada tag harga... bahkan apa yang cik cashier buat adalah diluar jangkauan dan fikiran saya...

so bagaimana ek??


(harap-harap tak termimpi buruk masa tidur pakai bantal bulat tu :-D )


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-09 22:13


waalaikumsalam...

kalau rasa tak sedap hati better pergi tukar bantal tu dekat kedai. takpun beli satu lagi bantal petak tapi bayar harga bantal bulat. Baca doa banyak-banyak sebelum tidur malam ini. huhu.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-09-09 04:52


statement yang last tu paling best nak dengar.hihi.
pernah juga berdepan dengan situasi macam ini.
apa yang dibuat, pergi balik ke customer service, dan bagitahu cashier silap punch harga.
entah-entah tu memang harganya.ada discount.
tapi kalau dah waswas, recheck.



nabi diberi gelaran al-Amin kerana baginda seorang yang sangat dipercayai.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-09-09 08:12


jangan cashier tu masuk dalam mimpi sudah lah..

kalau ikutkan memang kita tak salah sebab kita dah jujur beritahu harga bantal tu.. tapi cashier tu yang tak jujur.. nak buat bagaimana kan..
so kalau rasa tidur malam tu tak lena,pergi lah semula kat hypermarket tu kata tersalah punch harga..bawa sekali resit pembelian tu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 08-09-09 09:24


kejadian seperti ini biasa terjadi tapi yang dekat rak lagi murah dr yang tag... sesetangah pasaraya ada polisi tersendiri iaitu harga yang terendah akan dikira. so dalam hal ni yang salah org yang letak harga kat rak tu, tak alert..

hypermarket selalu tipu pengguna, semasa buat bayaran tengok harga yang di scan tu, sama atau tak dengan yang di rak. kalau tak betul tuntut balik hak kita...selalu sangat tkena harga yang di bayar lagi mahal dr yang di pamer kat rak.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-09-09 10:52


salah cashier lah...dah di inform,tapi siapa yang suruh dia letak harga macam tu?
ada mimpi buruk ke pas tidur kat bantal tu?
kalau ada,pulangkan saja..haha...pulangkan...macam cerita PHSM..hihi


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 19:25


alhamdulillah..sepanjang 3 hari guna tak ada pula mimpi kena kejar hantu... slow2 hati makin tenang dan saya rasa..... saya tak bersalah lah agaknya dalam hal ni... huhu...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-09-09 08:11


Pada 07-09-09 22:02 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

saya bukan nak meluah rasa..tapi nak minta padangan..nampak macam remeh tapi kat hati ni rasa macam tak sedap saja selagi tak disedapkan..huhu..

macam ni..............

tadi saya shopping kat satu hypermarket ni...kat puchong saja... antara benda-benda yang dibeli adalah 2 biji bantal..satu size bulat peluk..satu size petak peluk...antara dua tu sure lah yang bulat lagi mahal kan sikit..

akhirnya masa nak bayar kat cashier bantal petak ada harga, bantal bulat tu tak ada pula tag harga..dia tanya berapa yang saya ternampak kat rak tadi..saya cakap dalam 11rm lah.. akhirnya kan dia tengok ramai yang beratur balakang maka dia kira bantal bulat tu bersamaan dengan harga bantal petak yang berharga 5.99rm.. memula saya tak rasa apa-apa lah..da balik rumah baru terpikir..boleh ke macam tu..atau senang kata boleh ke saya gunakan bantal tu...tapi secara rasional, itu bukan silap saya..memang setiap bantal tu tadi tak ada tag harga... bahkan apa yang cik cashier buat adalah diluar jangkauan dan fikiran saya...

so bagaimana ek??


(harap-harap tak termimpi buruk masa tidur pakai bantal bulat tu :-D )








salam....
kalau dah was was..baik u cuba confirm balik...
nak salahkan cashier tu semata-mata tak boleh juga..
baru tenang hati.agaknya jadi haramlak batal tu


-----------------
KASIH ALLAH DAN RASUL ITULA YANG KEKAL ABADI....kuatnya muslim itu terletak pada kuat sabarnya...lemahnya muslim itu kerana kurang sabarnya


Bookmark and Share

    


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 13-09-09 02:33


tips membeli belah, pastikan anda melihat tag barcode terlebih dahulu, kadang-kadang item boleh misplaced...berdasarkan pengalaman kerja dulu kat carrefour :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11107 saat. Lajunya....