Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Courage is like love; it must have hope for nourishment."
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: studiosmilesnyc
Hari Ini: 0
Semalam: 3
Jumlah Ahli: 43104

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 38
Ahli: 0
Jumlah: 38




  Yang Masuk Ke Sini
studiosmilesnyc: 1 hari, 1 jam, 2 minit yang lalu
dentistinhouston: 1 hari, 2 jam, 58 minit yang lalu
ezequielvince: 1 hari, 4 jam, 19 minit yang lalu
shanejohnson: 5 hari yang lalu
wadud: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu
muslimin23: 29 hari yang lalu


Cadangan Aktiviti
Topik: Iftar Ramadhan 2009 | JK Aidilfitri 2009


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cadangan Aktiviti
    »» Iftar Ramadhan 2009 | JK Aidilfitri 2009

Please Mendaftar To Post


Oleh Iftar Ramadhan 2009 | JK Aidilfitri 2009

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 05:22


Assalamualaikum to all.

Saja nak bertanya, tahun ini apakah ada buat iftar seperti tahun sebelumnya.....?


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 07:38


ASSALAMUALAIKUM

SIRAT...SIRAT....TUKAR lah IKON TU...TAK habis GAMBAR KARTUN MUSLIMAT.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 09:08


Tahun ni tak sempat untuk Iftar rasmi Ukhwah.com memandangkan ramai yang dilanda kesibukan dan Ramadhan juga terasa semakin singkat. Perancangan terus untuk JK Aidilfitri InsyaAllah..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 09:27


Betul juga. Masa sekarang agak sibuk sangat. KIta fikirkan untuk Iftar Syawal pun lebih baik dan tidak kekalutan sangat.


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 09:44


Hmm..
JK Aidilfitri ye..
Nak request amplang lah dari Kak Yati.. :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 11:37


tak apa lah,,kita buat lah buka sendiri2..hari ni rumah kak hanan,sok pula rumah kang,,lepas itu rumah siapa ek?hehehe..boleh tak kak hanan?



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 11:42


Pada 03-09-09 11:37 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

tak apa lah,,kita buat lah buka sendiri2..hari ni rumah kak hanan,sok pula rumah kang,,lepas itu rumah siapa ek?hehehe..boleh tak kak hanan?



umar bro - .. aku berbuka kat rumah kamu lah.. tapi kamu kena lah masakkan sesuatu yang akan menyebabkan aku senantiasa mengingati mu dalam tidurku, dalam jagaku, dalam siang dan malam, dalam bilik air, dalam tandas.. dan macam-macam dalam lagi lah.. boleh lah.. jom kita "dating" ye "bro".. 2 in 1.. berbuka sambil "dating".. :lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 11:51


Pada 03-09-09 11:42 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-09-09 11:37 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

tak apa lah,,kita buat lah buka sendiri2..hari ni rumah kak hanan,sok pula rumah kang,,lepas itu rumah siapa ek?hehehe..boleh tak kak hanan?



umar bro - .. aku berbuka kat rumah kamu lah.. tapi kamu kena lah masakkan sesuatu yang akan menyebabkan aku senantiasa mengingati mu dalam tidurku, dalam jagaku, dalam siang dan malam, dalam bilik air, dalam tandas.. dan macam-macam dalam lagi lah.. boleh lah.. jom kita "dating" ye "bro".. 2 in 1.. berbuka sambil "dating".. :lol:..



tak nak aku,,en kamarulzaman..."dr kamu ingat kat aku,,baik kamu ingat kat mak kamu di kampung halaman,...di desa tercinte..ni dah nak raya ni..ahaks..apa lah aku untuk di ingati..
nak masak?setakat masak air boleh lah...rumah aku tak boleh masak2,,,sebab banyak buku,,kang datang tikus kang,,habis semua buku2....menjawab aku dengan bos,,,ado paham?



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 12:08


Kalau setakat berbuka puasa.


Sila datang ke Kuantan. Prof akan masak setakat boleh.

Pesanan :

1. Ayam Organik masak Tom Yam
2. Ayam Organik Kukus Kunyit
3. Ayam Organik Gulai Kari
4. Ikan Celup Tepung
5. Ikan Singgam
6. Ayam / Daging Masak Tumis
7. Air Masak ( ini buat sendiri guna Kopi Radix / Cereal / Koko yang diberi percuma )

Hehehe.... Tawaran semasa Ramadhan ni saja..


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 12:11


Pada 03-09-09 12:08 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau setakat berbuka puasa.


Sila datang ke Kuantan. Prof akan masak setakat boleh.

Pesanan :

1. Ayam Organik masak Tom Yam
2. Ayam Organik Kukus Kunyit
3. Ayam Organik Gulai Kari
4. Ikan Celup Tepung
5. Ikan Singgam
6. Ayam / Daging Masak Tumis
7. Air Masak ( ini buat sendiri guna Kopi Radix / Cereal / Koko yang diberi percuma )

Hehehe.... Tawaran semasa Ramadhan ni saja..



Kejam betul prof.. siap ada menu lagi..
sambunglah tawaran sampai Raya ke...


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 12:13


jauhnya nak pergi kuantan..alahai, nampaknya cuma dapat tengok menu saja. lama tak makan tom yam....


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 12:21


Pada 03-09-09 12:11 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!


Kejam betul prof.. siap ada menu lagi..
sambunglah tawaran sampai Raya ke...




Hehehe.... kalau nak sambung tawaran lepas Raya..Hmm.. :berfikir:
Masa itu makan kuih raya dah...

Itu menu untuk berbuka sahaja


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 12:22


Pada 03-09-09 11:51 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!



tak nak aku,,en kamarulzaman..."dr kamu ingat kat aku,,baik kamu ingat kat mak kamu di kampung halaman,...di desa tercinte..ni dah nak raya ni..ahaks..apa lah aku untuk di ingati..
nak masak?setakat masak air boleh lah...rumah aku tak boleh masak2,,,sebab banyak buku,,kang datang tikus kang,,habis semua buku2....menjawab aku dengan bos,,,ado paham?



.. mak abah aku usah kata lah.. memang dikonang-konang.. dalam doa lagi dikonang apatah lagi di hari rayo.. alah tak ikhlas lah tu.. asal aku nak ajak saja mesti guna alasan tikus.. tikus.. tikus.. ok lah.. kalau macam 2.. aku tak jadi rumah kamu.. kita 2 in 1 kat Bandar Tun Razak.. ada berann??? aku datang dengan awek aku k..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 12:23


Pada 03-09-09 12:13 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

jauhnya nak pergi kuantan..alahai, nampaknya cuma dapat tengok menu saja. lama tak makan tom yam....



Rugi kalau tak datang...offer bulan puasa saja ni.

Sebab nak hantar pos TomYam takut jadi Tom Tom Bak.
:-D


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 12:26


Pada 03-09-09 12:22 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-09-09 11:51 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!



tak nak aku,,en kamarulzaman..."dr kamu ingat kat aku,,baik kamu ingat kat mak kamu di kampung halaman,...di desa tercinte..ni dah nak raya ni..ahaks..apa lah aku untuk di ingati..
nak masak?setakat masak air boleh lah...rumah aku tak boleh masak2,,,sebab banyak buku,,kang datang tikus kang,,habis semua buku2....menjawab aku dengan bos,,,ado paham?



.. mak abah aku usah kata lah.. memang dikonang-konang.. dalam doa lagi dikonang apatah lagi di hari rayo.. alah tak ikhlas lah tu.. asal aku nak ajak saja mesti guna alasan tikus.. tikus.. tikus.. ok lah.. kalau macam 2.. aku tak jadi rumah kamu.. kita 2 in 1 kat Bandar Tun Razak.. ada berann??? aku datang dengan awek aku k..


aku bran saja,,,ambil motor cabuk kau,,,kejar aku tengok,,bila nak datang,,mari aku belanje sup meletup,,pas makan mesti melup perut kau,,ahaks,,,



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 12:26


Pada 03-09-09 12:13 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

jauhnya nak pergi kuantan..alahai, nampaknya cuma dapat tengok menu saja. lama tak makan tom yam....



.. kasihan pulak aku dekat cik mod ni.. tak apa.. nanti aku hantar pergi Pandan ye.. :malu:.. ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 12:42


umar - .. apada hal.. nanti aku sampai dengan awek aku k.. cabuk pun cabuk lah.. janji awek aku setia.. muahhhhss pada awekku :malu:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 12:53


Assalamualaikum

Alhamdulillah portal dah kembali berfungsi... sedih, tahun ni langsung tak ada join JK... tak berkesempatan lagi...awal tahun sibuk dengan final sem, kali ni sibuk dengan kerja pula. Nak join iftar, tapi jauh sangat di Bangi :-( tak dapat juga mahu join. apa-apa pun...harap semuanya sihat2 belaka.... :kelip:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 13:13


Sudah ada gerak kerja untuk Jawatankuasa JK Aidilfitri itu?
Jika benar mahu buat, sepatutnya sudah ada gerak kerja.

Dalam keadaan organisasi Ukhwah.com yang telah dirombak, (hingga kini belum ada), kemungkinan perlaksanaan JK Aidilfitri ini tampak tidak mudah.

Ukhwah.Com boleh digemilangkan semula. JK Aidilfitri ini boleh dijadikan batu asas untuk mengaktifkan ukhwah.com yang sebelum ini direhatkan.

Dengan sasaran baru Ukhwah.com yang lebih menekankan aspek korporat iaitu ke arah pengsyarikatan, saya yakin yang Ukhwah.com boleh berjaya. Bermakna, bukan hanya kata-kata, tetapi mengotakan kata-kata.

Good luck for Ukhwah.com


-----------------
Mountain View


Bookmark and Share

    


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 13:27


Ok...Kita boleh terus cadangkan kat sini. Pasal menu makan Prof posting adalah sesiapa yang nak datang Kuantan. Itu bukanlah sebahagian JK Aidilfitri. Itu selingan sahaja.

Baik tarikh prof ada perhatikan yang kita boleh ambil 18 Oktober 2009. Sehari selepas Deepavali ....

Cuma tempat prof tidak pandai cadangkan. Wallahualam


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 13:30


18hb prof?tengah bulan tu,,budget dah habis kat raya dan tutt...bagaimana ni eh,,,18hb tu nak buat di kuantan ke?ana terpaksa mengundur diri lah untuk jk ni selingan ni......



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 13:44


Pada 03-09-09 13:30 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

18hb prof?tengah bulan tu,,budget dah habis kat raya dan tutt...bagaimana ni eh,,,18hb tu nak buat di kuantan ke?ana terpaksa mengundur diri lah untuk jk ni selingan ni......



Bukan di Kuantan tapi di KL atau Shah Alam ke. Yang prof hendak buat jamuan sendiri di Kuantan sempena Ramadhan ini sahaja.

Ok Prof cadangkan tarikh 18hb Okt sebab lepas cuti Deepavali. Jadi mudahkan yang nak set masa cutinya untuk datang.

Malah impian Prof nak cadangkan JK lain dari yang lain. Jadi dewasa sikit sebab kita bukan remaja lagi. Buat sambutan dengan memasak sendiri secara gotong royong..macam mana ?


Apa pendapat sahabat semua...?


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 13:50


ana on saja...set kat tempat dan tarikh...kalau ada kesempatan dan berkemampuan ana turun...heheehehehe....



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 13:51


Pada 03-09-09 13:44 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-09-09 13:30 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

18hb prof?tengah bulan tu,,budget dah habis kat raya dan tutt...bagaimana ni eh,,,18hb tu nak buat di kuantan ke?ana terpaksa mengundur diri lah untuk jk ni selingan ni......



Bukan di Kuantan tapi di KL atau Shah Alam ke. Yang prof hendak buat jamuan sendiri di Kuantan sempena Ramadhan ini sahaja.

Ok Prof cadangkan tarikh 18hb Okt sebab lepas cuti Deepavali. Jadi mudahkan yang nak set masa cutinya untuk datang.

Malah impian Prof nak cadangkan JK lain dari yang lain. Jadi dewasa sikit sebab kita bukan remaja lagi. Buat sambutan dengan memasak sendiri secara gotong royong..macam mana ?


Apa pendapat sahabat semua...?



Pendapat saya: Saya tak setuju wak izza.
1. penat 2.leceh 3.dan lain-lain

Perkara ini elok dibincangkan di meja rundingan.
Jika bincang di sini, dengan cadangan yang pelbagai dari ahli yang lain.. akan lebih berkecamuk.

Presiden boleh memanggil mana-mana ahli yang dia mahu lantik sebagai pelaksana program ini ke mesyuarat program. Di mesyuarat ini, nak cadang apa-apa, cadanglah.

Gerak kerja belakang tabir tidak harus didedahkan kepada umum. Apa yang ada di paparan ukhwah.com hanya yang penting-penting sahaja.

Perkara ini juga bagi memperkasa pengurusan ukhwah.com yang lebih kemas dan tersusun sesuai dengan misi baru ke arah korporat dan bisnes.


-----------------
Mountain View


Bookmark and Share

    


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 14:05


Baiklah Prof setuju cara Along Safa
Maaf prof tidak terperasan ke arah misi kita lebih ke arah cara korporat.

Terima kasih atas teguran


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 14:07


Pada 03-09-09 13:44 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!



Malah impian Prof nak cadangkan JK lain dari yang lain. Jadi dewasa sikit sebab kita bukan remaja lagi. Buat sambutan dengan memasak sendiri secara gotong royong..macam mana ?




Ha! Bagus bebenor cadangan tu. Cuma jangan nanti ada garam tambahan pulak nanti sudah lah.


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 16:14


salam alaik..
wah, banyak dah respon tu. baru saja bertemu bincang di tepi korner sebelah kereta kak sue-istisafa semalam. hehe..

kang.hanan.istisafa.simple-shida berdiskusi tentang iftar + jk eid.
iftar..tak sempat dah.. minggu ni ada iftar lain. minggu depan..macam sama he busy. :berfikir:

jadi, insyallah jk eid 09 bakal menyusul kelak insyaallah.
bila? di mana? nanti pihak yang terlibat dalam jk eid akan buat syura..

ila along-safa.. syukran jazilan atas nasihat tunjuk ajr tu. ehehe.
enta masuk sekali lah join the comitee. :-D

akhir kalam.. selamat menyusuri ramadhan fasa ke 2.. dan seterusnya fasa 3..

kenangan di klcc jk eid..








-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 22:27


Pada 03-09-09 12:08 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau setakat berbuka puasa.


Sila datang ke Kuantan. Prof akan masak setakat boleh.

Pesanan :

1. Ayam Organik masak Tom Yam
2. Ayam Organik Kukus Kunyit
3. Ayam Organik Gulai Kari
4. Ikan Celup Tepung
5. Ikan Singgam
6. Ayam / Daging Masak Tumis
7. Air Masak ( ini buat sendiri guna Kopi Radix / Cereal / Koko yang diberi percuma )

Hehehe.... Tawaran semasa Ramadhan ni saja..



:terliur:
:terliur:
:terliur:

kalau gini tiap-tiap hari boleh tak prof???
hehehee


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-09-09 10:27


Simple_Shida - dalam banyak-banyak tempat tepi kereta juga jadi tempat nak berdiskusi ye. Lebih selesa agaknya ditiup angin sepoi2 bahasa.

Along_safa - Terima kasih atas nasihat sebagai panduan bersama. Memang sebaiknya kita tahu mana yang boleh dihebah dan mana yang perlu dibincang dengan pimpinan sahaja.

Untuk yang umum bolehlah dibincang di sini.

Prof - tarikh yang Prof bagi itu memang sesuai.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-09-09 10:36


Pada 03-09-09 22:27 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-09-09 12:08 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau setakat berbuka puasa.


Sila datang ke Kuantan. Prof akan masak setakat boleh.

Pesanan :

1. Ayam Organik masak Tom Yam
2. Ayam Organik Kukus Kunyit
3. Ayam Organik Gulai Kari
4. Ikan Celup Tepung
5. Ikan Singgam
6. Ayam / Daging Masak Tumis
7. Air Masak ( ini buat sendiri guna Kopi Radix / Cereal / Koko yang diberi percuma )

Hehehe.... Tawaran semasa Ramadhan ni saja..



:terliur:
:terliur:
:terliur:

kalau gini tiap-tiap hari boleh tak prof???
hehehee



:berfikir: Hmm...
Kalau anta datang rumah di Kuantan, prof akan sediakan ...
Tetapi ada juga minta lepas raya, boleh tapi janganlah hari-hari..

Prof kena jadi chef Restoran dan buka Restoran lah pulak. Hehehe...

P/s: Maaf hanya Selingan posting...hehehe


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-09-09 11:39


prof..bila nak beli motor besar?bawa time jk eid..hehhe..perut dah buncitkan sikit belum?janggut dah bela



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-09-09 11:51


Salam

1. Ayam Organik masak Tom Yam
2. Ayam Organik Kukus Kunyit
3. Ayam Organik Gulai Kari
4. Ikan Celup Tepung
5. Ikan Singgam
6. Ayam / Daging Masak Tumis
7. Air Masak

memang cantik lah ni prof....best ni


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-09-09 00:01


Pada 04-09-09 11:39 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

prof..bila nak beli motor besar?bawa time jk eid..hehhe..perut dah buncitkan sikit belum?janggut dah bela



Anta nak masuk team easyrider ke? Kena patuhi syaratnya dulu hehehe..

Nak beli motor besar terus tak cukup duit dan terpaksa beli tayar dululaaa..hehe :-D


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-09-09 13:14


Pada 03-09-09 13:27 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Ok...Kita boleh terus cadangkan kat sini. Pasal menu makan Prof posting adalah sesiapa yang nak datang Kuantan. Itu bukanlah sebahagian JK Aidilfitri. Itu selingan sahaja.

Baik tarikh prof ada perhatikan yang kita boleh ambil 18 Oktober 2009. Sehari selepas Deepavali ....

Cuma tempat prof tidak pandai cadangkan. Wallahualam



salam alaik..
ok juga itu prof..boleh juga saya join..heh time itu saya ada kat KL.. :welcome: :welcome: setuju bangat..


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-09-09 13:36


InsyaAllah ana pun nak join juga :)


-----------------
"Pahit bersabar madunya redha. perit berusaha dmanisi tawakal..Jerih bramal mnguntum pahala.Susah diuji btambah btaqwa..
Rintih mu'min hanya Penciptanya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-09-09 13:39


ana nak jadi ajk JK aidilfitri boleh?dah lama ana menyepi..this my turn untuk kembali semula..


-----------------
"Pahit bersabar madunya redha. perit berusaha dmanisi tawakal..Jerih bramal mnguntum pahala.Susah diuji btambah btaqwa..
Rintih mu'min hanya Penciptanya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-09-09 13:43


wah faryzan_islamic, bersemangat waja. :welcome:
kecik tapak tangan stadium bukit jalil ditadahkan.
pastinya jk kali ini lebih meriah dengan penglibatan "warga awal berjasa".. :-D


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-09 13:48


welcome back mr faryzan.. amboi sadiqah stadium bukit jalil tu tadahnya..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-09 14:21


stadium bkt jalil??? stadium kg pandan pun belum tentu dapat...huhuhu


-----------------
khalifah Allah di muka bumi......


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-09-09 11:14


Pada 07-09-09 13:43 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

wah faryzan_islamic, bersemangat waja. :welcome:
kecik tapak tangan stadium bukit jalil ditadahkan.
pastinya jk kali ini lebih meriah dengan penglibatan "warga awal berjasa".. :-D



meriah dengan warga awal berjasa saja..
habis tu.. warga tak berapa awal ni tabley ke menyibuk sekali??
:cry:

majuk ah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-09-09 11:40


alahai puan mimi ni, majuk pulak...jom2..memeriahkan sekali jk.
kalau mimi dan bro rdwira join sekali, comporm tambah meriah..
jom pakat-pakat warga ukhwah kita meramaikan..


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 08-09-09 12:07


Sempena dengan pengurusan baru:

1. JK Aidilfitri atau sebarang JK, mulai sekarang dikurangkan atau ditiadakan sama sekali, sehingga kajian mengenai kesan dan kelancaran JK masa lalu selesai dijalankan.

2. Jikalau hendak juga mengadakan JK atau program, sila gunakan Borang Cadangan yang disediakan, mencadangkan JK. Pihak pengurusan akan memberi KELULUSAN dan melantik AJK yang difikirkan sesuai untuk melaksanakannya.

3. Sebarang program atau pertemuan yang diadakan, jikalau tidak dianjurkan secara rasmi oleh pihak Ukhwah.com adalah TIDAK ada kena mengena dengan Ukhwah.com

4. Menggunakan singkatan nama UKHWAH.COM atau ada perkataan UKHWAH jikalau ia bukan program rasmi Ukhwah.com, ia TIDAK ada kena mengena dengan Ukhwah.com, walaupun dianjurkan dan dilaksanakan oleh warga Ukhwah.com.

Harap maklum.

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.137823 saat. Lajunya....