Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Courage is like love; it must have hope for nourishment."
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 43
Ahli: 0
Jumlah: 43




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 17 jam, 35 minit yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Tunaikan Amanah Terhadap Allah


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Tunaikan Amanah Terhadap Allah

Please Mendaftar To Post


Oleh Tunaikan Amanah Terhadap Allah

rindufisabilillah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35853
Posting: 19
Dari: Dungun Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-03-09 13:38


salam selamat untuk semua kawan-kawan..

kepada semua lelaki yang akan melangsungkan perkahwinan erti kata lain yang akan menjadikan mana-mana perempuan itu isteri kamu, maka kamu terlebih dahulu menunaikan Amanah Allah. Salah satu darpada amanah Allah ialah solat. Allah telah perintahkan kita untuk mendirikan solat 5 waktu sehari semalam. jadi jika kita dapat menunaikan 5 amanah Allah ini, insyallah amanah lain kita tidak akan khianati. sama lah juga bila seorang lelaki itu berkahwin, bapa kepada pengantin perempuan akan menyerahkan amanah Allah tersebut yakni anak perempuan beliau kepada lelaki yang akan dinikahinya. Jika lelaki tersebuat berjaya tunaikan amanah Allah yang 5 tersebut, insyallah isteri yang akan Allah amanahkan padanya, dia akan menjaga dengan sebaiknya..so kepada org permpuan, kalau nak pilih lelaki carilah yang kasih pada solat 5 waktu..insyallah lelaki itu pandai jaga amanah..jika lelaki yang kita nak tu abaikan solat, maka dia akan boleh buat apa saja pada kamu orang perempuan kerana mereka tidak kasih pada solat..

....OPEN FOR COMMENT...


-----------------
Rindufisabilillah


Bookmark and Share

    


  Member Information For rindufisabilillahProfil   Hantar PM kepada rindufisabilillah   Quote dan BalasQuote

nur_awatif174
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32840
Posting: 62
Dari: bangi,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-09 14:00


tapi bagaimana nak kenal lelaki yang menjaga solatnya?
sebab kita tak boleh menilai orang dr sudut luarannya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_awatif174Profil   Hantar PM kepada nur_awatif174   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-03-09 15:16


hm...boleh saja nak nilai seseorang dr sudut luaran...tak semestinya tepat lah nilaian kita tu...tapi mesti tak lari jauh punya daripada persepsi awal...pertuturan dan care berfikir serte care meluahkan buah fikiran pun da bagi hint sikit-sikit pada personaliti org tu...

p/s:ceh macam paka psikologi pula hamba ni...huhu:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

rindufisabilillah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35853
Posting: 19
Dari: Dungun Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-03-09 15:51


ORANG YANG KASIH PADA SOLAT DAN YANG SELALU MELAKUKAN SOLAT, ALLAH AKAN BAGI CAHAYA PADA WAJAH seseorang. maybe BILA KITA tengok org TU KITA rasa SENANG HATI BUKAN KITA seorang saja MALAH org LAIN PUN LIHAT DIA DENGAN rasa SENANG HATI..MAYBE PERBUATAN DIA LEBIH TERATUR DAN BERDISIPLN SEBAB MENGIKUT AMALAN TERTIB DI DALAM SOLAT DAN DI BAWA PULA AMALAN TERTIB TU DI LUAR SOALT..ALLAH TA'ALA LEBIH TAHU

Bookmark and Share

    


  Member Information For rindufisabilillahProfil   Hantar PM kepada rindufisabilillah   Quote dan BalasQuote

silverwings
Warga Rasmi
Menyertai: 21.12.2008
Ahli No: 36433
Posting: 11
Dari: Tumpat, Kelantan.

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-03-09 23:10


Salam...
Benar kata anda. Lagi pula, solat itu tiang agama. Sekiranya tiang pun tidak mampu didirikannya, masakan sebuah mahligai dapat bertapak? Lelaki yang baik adalah untuk perempuan yang baik. Jagalah solat dan ibadah kita agar mendapat pasangan yang beriman juga. InsyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For silverwingsProfil   Hantar PM kepada silverwings   Pergi ke silverwings's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.090281 saat. Lajunya....