Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dua perkara yang tidak boleh dielak dalam hidup kita ialah "inflasi" dan "mati"
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 29 hari yang lalu
izdham: 38 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 48 hari yang lalu


Kelakar
Topik: PENEMUAN TEKNOLOGI ZAMAN PURBA


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» PENEMUAN TEKNOLOGI ZAMAN PURBA

Please Mendaftar To Post


Oleh PENEMUAN TEKNOLOGI ZAMAN PURBA

noorul_02
Warga Rasmi
Menyertai: 16.02.2009
Ahli No: 37190
Posting: 8
Dari: utara malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 15:27


Tahun lepas sainitis Russia korek tanah sedalam 100 meter, mereka terjumpa lah kesan wayar copper yang berusia 1000 tahun...and membuat kesimpulan bahawa nenek moyang mereka ada telephone network....woo best..

Pas tu, saintis Amerika tak puas hati, mereka pun korek juga, sedalam 200 meter...mereka pula terjumpa talian fiber optic lama yang dipercayai berusia 2000 tahun...lalu membuat kesimpulan, org US 1000 tahun lagi advance dari org Russia dalam komunikasi telefon yang lagi canggih dari mereka.....pergh canggih...

Saintis Malaysia pula try try juga, mereka korek sedalam 500 meter...lepas itu mereka report lah, mereka tak jumpa apa-apa.....so mereka buat kesimpulan; 5000 dahulu nenekmoyang org melayu sudah tahu menggunakan teknologi wireless!hehehe...bangge tak jadi rakyat Malaysia.. macam mana? :-D


-----------------
Friends Myspace Comments



    


  Member Information For noorul_02Profil   Hantar PM kepada noorul_02   Quote dan BalasQuote

panglima_khalid08
Warga Rasmi
Menyertai: 14.09.2009
Ahli No: 37498
Posting: 15
Dari: nibong tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-11-09 13:03


aku anok melayu !!
hidup bangso melayu..
hidup tanoh melayu !!
hehe..
bangganya..



Bookmark and Share

    


  Member Information For panglima_khalid08Profil   Hantar PM kepada panglima_khalid08   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 30-11-09 14:59


hahahha!!!! rasa nya teknologi potong wayar telah lama digunakan di malaysia rupa-rupanya....


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

nhuda
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2009
Ahli No: 38441
Posting: 47

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-11-09 19:11


Owh, negaraku tersgt lah advance dari negara lain ;)


-----------------
-- koleksi nasyid


Bookmark and Share

    


  Member Information For nhudaProfil   Hantar PM kepada nhuda   Pergi ke nhuda's Website   Quote dan BalasQuote

UsTaZaH_CuTe
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 962
Posting: 389
Dari: siNtOk

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-11-09 22:39


haha...lawak bebenor...tak sangka Malaysia ni lebih 'advanced' berbanding yang len2...hehe...


-----------------
"NaFsU MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr rUpAnYa...AkaL MenGatAkaN WaNiTa CaNtIk aTaS DaSaR ILmUnYa...dAn HaTi MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr AKHLAKNYA..


Bookmark and Share

    


  Member Information For UsTaZaH_CuTeProfil   Hantar PM kepada UsTaZaH_CuTe   Pergi ke UsTaZaH_CuTe's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 12:03


Pada 30-11-09 22:39 , UsTaZaH_CuTe posting:

!!! QUOTE !!!

haha...lawak bebenor...tak sangka Malaysia ni lebih 'advanced' berbanding yang len2...hehe...



lerrrr.....buat penat saja masuk sini, akak ingat ada 'bahan baru' yang mungkin boleh dikongsi dalam kelas dengan budak form 1 nanti .....

:lol: :lol: :lol:


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

nhuda
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2009
Ahli No: 38441
Posting: 47

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 15:31


kasihan akak, niat yang baik nak kongsi bahan dengan budak-budak.;)


-----------------
-- koleksi nasyid


Bookmark and Share

    


  Member Information For nhudaProfil   Hantar PM kepada nhuda   Pergi ke nhuda's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 15:34


Tumpang bangga juga, ada jumpa songkok sekali tak? Huhu


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 16:10


salam..

lah ingatkan beno lah..apa-apa pun bangga jadi rakyat malaysia...


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

    


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-10 11:20


hehe kelakar lah, tapi mesti ada gadjet untuk wireless

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

panglima_khalid08
Warga Rasmi
Menyertai: 14.09.2009
Ahli No: 37498
Posting: 15
Dari: nibong tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-05-10 20:17


tapi yang betulnya org kita guna surat lah.. mana ada surat org hantar ikut bawah tanah



Bookmark and Share

    


  Member Information For panglima_khalid08Profil   Hantar PM kepada panglima_khalid08   Quote dan BalasQuote

affenry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25617
Posting: 130
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-05-10 01:06


salam.....

sokong2...
malaysia memang telah lama menggunakan wireless....
berita ni memang dah terbukti dalam cerita alyrham p ramlee.....
cerita seniman bujang lapok kalau tak silap....
aksi sudin nak panggil awek dia guna botol kosong saja......
okey okey okey
wireless lah 2.......


-----------------
hidup xp gurauan ibarat pokok xp buah nya.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For affenryProfil   Hantar PM kepada affenry   Quote dan BalasQuote

panglima_khalid08
Warga Rasmi
Menyertai: 14.09.2009
Ahli No: 37498
Posting: 15
Dari: nibong tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-06-10 17:48


kiranya wifi pun dah lama lah ini ??



Bookmark and Share

    


  Member Information For panglima_khalid08Profil   Hantar PM kepada panglima_khalid08   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110042 saat. Lajunya....