Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Activity gets you busy. But productivity gets you results. Activity consumes time. Productivity frees it.

-- ummimq

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tonghuan
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43136

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
tonghuan: 11 jam, 41 minit yang lalu
khairoo84: 1 hari, 52 minit yang lalu
wyd1014: 3 hari yang lalu
lidah-penghunus: 6 hari yang lalu
muslimiman: 21 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu
nur_tinta: 28 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Harap kah Anda Kepada Pengasuh?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Harap kah Anda Kepada Pengasuh?

Please Mendaftar To Post


Oleh Harap kah Anda Kepada Pengasuh?

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-02-09 14:15


Assalamualaikum...

Dimasa ini terlah banyak berita tersebar mengenai perlakuan pengasuh terhadap anak yang di amanah kan oleh ibu bapa untuk menjaga buat seketika..tetapi pada masa yang sama ada insan yang berhati syaitan mengambil peluang untuk melakukan perkara jahat kepada anak kecil kita.....apa pandangan anda terhadap pengasuh sekarang?... :berfikir: :berfikir:


-----------------
ilmu itu penyuluh hidup


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 14:26


assalammualaikum

saya ada hantar anak-anak ke nursery... saya tak tau macam mana mereka jaga anak-anak saya... setiap kali balik kerja... anak saya yang berusia 10 bulan... macam orang kelaparan... bagi susu.. terus tertdo... setiap hari macam itu...

sekarang ini saya minta tolong kakak saya yang jaga... Alhamdulillah.. semua nya terkawal...

ada sesetengah pengasuh tidak pandai melayan kanak-kanak... ada pula yang terlalu muda untuk menjadi pengasuh... kebanyakkan mereka tidak memfokus keadaan kanak-kanak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-02-09 14:35


waalaikumussalam...

saya pernah melawat sebuah nursery dekat area bangi...ketika makan tengah hari..saya mendapti semua anak di bawah jagaan sana tidur dengn nyenyak nya..bukan seorang malah boleh dikatakan 90% tidur...saya bertanya kan hal yang demikian kepada salah seorang pembantu di situ..kak, senang nya semua dah tidur..macam mana akak buat? dia kata kita kat sini bagi lah makan ubat tidur, batu lah kami boleh makan ke nak rehat ke...saya tanya lagi, tak salah ke, kan bahaya tu...kakak itu mnjawab lagi..tak ada lah bukan banyak 1 sudu teh saja..saya hanya tersenyum...macam tu sekali mereka laku kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

Pedas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37048
Posting: 38
Dari: al quds

sierraleone  


posticon Posting pada: 25-02-09 15:11


Pada 25-02-09 14:35 , zahratul_wardah posting:

!!! QUOTE !!!

waalaikumussalam...

saya pernah melawat sebuah nursery dekat area bangi...ketika makan tengah hari..saya mendapti semua anak di bawah jagaan sana tidur dengn nyenyak nya..bukan seorang malah boleh dikatakan 90% tidur...saya bertanya kan hal yang demikian kepada salah seorang pembantu di situ..kak, senang nya semua dah tidur..macam mana akak buat? dia kata kita kat sini bagi lah makan ubat tidur, batu lah kami boleh makan ke nak rehat ke...saya tanya lagi, tak salah ke, kan bahaya tu...kakak itu mnjawab lagi..tak ada lah bukan banyak 1 sudu teh saja..saya hanya tersenyum...macam tu sekali mereka laku kan...


Sebagai seorang bapa,saya begitu mengharapkan anda supaya melaporkan perkara ini kepada pihak polis.Ini sudah dikira kes penganiyaan :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For PedasProfil   Hantar PM kepada Pedas   Quote dan BalasQuote

ilah83
Warga Rasmi
Menyertai: 25.10.2003
Ahli No: 4667
Posting: 10
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 15:43


MASIH INGAT lagi 1 KES DI KEDAH KES BAYI KENA TEKUP dengan BANTAL.KECIAN sangat-sangat...BABY 2 CUMA MENANGIS NAK MNUM SUSU TAPI SUAMI PENGASUHNYER MENEKUP BABY dengan BANTAL sebab tak THAN dengar SUARA BABY 2 NANGIS..SEDIH sangat-sangat..APA lah KUDRAT BABY 8BLAN untuk MELAWAN..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilah83Profil   Hantar PM kepada ilah83   Pergi ke ilah83's Website   Quote dan BalasQuote

Faizah_Azlan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2009
Ahli No: 37142
Posting: 44
Dari: Kulai, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-02-09 17:09


kalau boleh kepada sesiapa yang nak hantar baby di bawah jagaan
org lain check betul-betul org yang bakal juga anak tu macam mana...
sementara saya masih bujang ni saya fikir kerja saja, dah kawin nanti pun
saya nak kerja juga.. tapi bila ada anak nanti, saya ikut cakap suami... kalau
dia tak nak saya kerja & minta saya juga anak, baik saya juga...
tak nak kalau sesuatu berlaku nanti saya menyesal tak sudah...

kakak saya hantar anak pada biras yang xberkerja, sekurang2nya
kakak saya bantu saudara sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faizah_AzlanProfil   Hantar PM kepada Faizah_Azlan   Quote dan BalasQuote

Nur_Din
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2008
Ahli No: 33163
Posting: 81
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-02-09 11:57


Assalamualaikum..
saya setuju dengan Faizah_Azlan..
walaupun belum berkahwin dan ada anak..
takut bila memikirkan nasib anak ditangan orang lain..
yang belum tentu sayang anak kita macam kita sayang..
anak-anak tanggungjawab ibu bapa..
sama ada hantar pada pengasuh or ambil bibik, saya lebih rela duduk rumah, dan jaga sendiri anak-anak..
banyak kes yang melibatkan kanak-kanak kecil yang tak berdosa..
manusia semakin kejam..nauzubillah..
wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_DinProfil   Hantar PM kepada Nur_Din   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110764 saat. Lajunya....