Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bulan tak jatuh ke riba, sebaliknya manusia menjatuhkan diri ke atas bulan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 22
Ahli: 0
Jumlah: 22




  Yang Masuk Ke Sini
halawatuliman: 1 hari, 2 jam, 32 minit yang lalu
nabilah: 1 hari, 2 jam, 37 minit yang lalu
aye: 2 hari yang lalu
tereturubuzu: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu


Bincang Kenderaan
Topik: Apa "Class" Perak guna Camry, PDRM pakai EVO maa!


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» Apa "Class" Perak guna Camry, PDRM pakai EVO maa!

Please Mendaftar To Post


Oleh Apa "Class" Perak guna Camry, PDRM pakai EVO maa!

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 21:24


**Pengumuman: Hamba buat semula topik ni dek tajuk sewaktu topik ini mula-mula dicipta ada sedikit masalah 'teknikal'. Topik asal hamba musnahkan diganti ini. Jadi maaf beribu-ribu lemon daripada hamba kepada mereka yang ada post komen di topik asal, den tak dapek nak jelmakan semula komen anda. Maafkan hamba ya Tuan Penguasa. Sekian**

SUNGGUH MEMALUKAN!

Itulah yang dapat dikatakan terhadap tindakan Kerajaan Perak (Halal) dahulu yang hanya mampu membeli Toyota Camry kerana menurut maklumat terkini, Polis Raja Di Malaysia telah pun membeli MITSUBISHI EVO 10 untuk kegunaan mereka.

Lihat spec. kenderaan melalui foto dibawah:

/

/

/

/

/

/

"CEPAT, PANTAS, BERGAYA" - Motto baru Polis Raja Di Malaysia :lol:

p/s: "Alaa..pulis guna kereta import yang berkualiti untuk kejar penjahat...apa salahnyerrr..."
- Mamat (bukan nama sebenar), PUTERA 'REMPIT' UMNO Bandar Tun Razak :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 21:24


Kita scan tengok apa isi dalam:

/

Sistem Transmisi:

/

Nyawa:

/


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 21:25


Lagi foto menarik:

/

/

p/s: Anda perasan tak no. plat kereta ini & yang pertama hamba tampal bermula dengan "WSB"... Hehe, adakah bakal digunakan juga oleh "Special Branch" kita yang dikagumi?

p/s ke-2: Dengar kabar dah ada 25 buah dalam simpanan PRDM.

8-) 8-) 8-)


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 21:33


Aduuiiii...jadi balik problem ini... :berfikir:

Maafla kawan-kawan, tak taula sama ada:
1- Tuan Penguasa tak lulus tajuk asal,
2- Ada S.B dah pintas kasi hack tajuk post ni,
3- Apa-apa sajalah....


Tuan, komen sikit Tuan, @ boleh PM hamba... :-(
Tajuk asal untuk kesekian kali: Apa "Class" Perak guna Camry, PDRM pakai EVO maa!


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 22:40


apa pasal posting2 aku semua hilang????
fakta tu semua aku bagi....
macam kena padam saja...baik tak payah berporom...uhuhuh
WSB 9554 tu belum cat lagi kut

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 22:47


Pada 24-02-09 22:40 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

apa pasal posting2 aku semua hilang????
fakta tu semua aku bagi....
macam kena padam saja...baik tak payah berporom...uhuhuh
WSB 9554 tu belum cat lagi kut

Sorry bro, tajuk hamba dah kena 'terjah'. Tu pasai hamba try buat post baru, tapi malangnya kena TEMBAK lagi sekali...

Maaf bro..boleh tak bro postkan balik apa bro dah tulis? Terima kasih...


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 23:09


Pada 24-02-09 22:47 , Laskar_Allah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-02-09 22:40 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

apa pasal posting2 aku semua hilang????
fakta tu semua aku bagi....
macam kena padam saja...baik tak payah berporom...uhuhuh
WSB 9554 tu belum cat lagi kut

Sorry bro, tajuk hamba dah kena 'terjah'. Tu pasai hamba try buat post baru, tapi malangnya kena TEMBAK lagi sekali...

Maaf bro..boleh tak bro postkan balik apa bro dah tulis? Terima kasih...




Salam..

Bro dah pinjam kereta hamba tu..

Jangan lah lupa pulangkan balik yerrr....

:kelip: :kelip: :kelip:


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

  


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 24-02-09 23:21


mereka beli berapa bijik ?

siap ada tulis helang lebuhraye polis tu. entah apa maknanya.
macam salah grammar saja.

Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 23:33


Hmm,


Hamba dulu pun pernah jadi moderator forum lain laskar_Allah.. zaman belajar dulu, AlhamdulilLah..

Tapi itu dulu, sekarang da tak berminat daaa.. (nanti takbley bikin huru-harare.. heeee)

Sesetengah moderator memang boleh buat bergantung pada access level.. Sebab ada tugasan memasing..


Aiiyyoooo...
AlhamdulilLah, terlebih baik aku tumpu projek web-based aku sendiri, Insya-ALLAH..!

Hmm..

Jom minum.. Aku nak turun cafe.. sini syift malam da kira macam lunch hour lah pula..


Da takmo panas-panas..

AlhamdulilLah, Tuan Pengetua kita da beri penerangan yang jelas, tepat dan bernas, AlhamdulilLah..


K, kem salam kat pemburu_limau.. Lama tak dengar suara beliau.. Bisnes limau OK kaa..??


HambaNYA yang jahil,
-- Muddathsir


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

  


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 23:42


**Off Topic Sebentar**

Alhamdulilah, Terima Kasih Tuan Penguasa!

Hamba mohon maaf diatas keterlanjuran kata hamba di SINI. Buat Tuan & yang memegang amanah di UC. Hamba bimbang trend yang kurang sihat kebelakangan ini (mungkin tak banyak) di UC. Posting hilang, tajuk tertukar, forumers 'dihilangkan', & pelbagai lagi Fail Misteri.

Bagi kes tajuk topik ni, hamba tak ralat sangat tentang semalam kerana hamba dah buat report dan hamba menanti sehingga hari ini. Tetapi atas dasar mengenangkan Tuan & Para Moderator mungkin kesuntukan masa jadi hamba ambil inisiatif untuk 'padam' topik asal buat topik baru pada hari ini guna Tajuk sama, then, wuallah! ~ "masalah" sama masih berlaku.

Jadi disitu timbul persoalan dibenak hamba "ada seseorang sedang mengekori hamba!" Jadi manusia yang dihasut syaitan bernama Laskar ini mengambil tindak balas refleks keatas kejadian tersebut.

Baiklah, tak nak panjang cerita, moga hal ini & 1001 lagi hal "yang tidak diingini" insyaAllah tidak lagi berlaku kepada yang lain juga. Tetapi tidak bermakna dengan "Statutory of Declaration" ini hamba akan berhenti Memerhati...

Hamba akan TERUS MEMASANG JERAT BAGI MEMERANGKAP YANG KHIANAT...!

Sekali lagi dengan rendah diri & hati: Laskar_Allah memohon maaf kepada Tuan Penguasa & MT yang terasa tempias amarah hamba.. (tetapi jika benar-benar TERASA dek benarnya statement hamba, ANDA WAJIB BERHATI-HATI MULAI SEKARANG)

**On Topic Kembali**


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 23:48


Pada 24-02-09 23:33 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm,


Hamba dulu pun pernah jadi moderator forum lain laskar_Allah.. zaman belajar dulu, AlhamdulilLah..

Tapi itu dulu, sekarang da tak berminat daaa..

Sesetengah moderator memang boleh buat bergantung pada access level.. Sebab ada tugasan memasing..


Aiiyyoooo...
AlhamdulilLah, terlebih baik aku tumpu projek web-based aku sendiri, Insya-ALLAH..!

Hmm..

Jom minum.. Aku nak turun cafe.. sini syift malam da kira macam lunch hour lah pula..


Da takmo panas-panas..

AlhamdulilLah, Tuan Pengetua kita da beri penerangan yang jelas, tepat dan bernas, AlhamdulilLah..


K, kem salam kat pemburu_limau.. Lama tak dengar suara beliau.. Bisnes limau OK kaa..??


HambaNYA yang jahil,
-- Muddathsir



Heheh, jangan diseru saudara kita tu.. nanti dia jawab susah nanti... (sorry bro PH, melawak release tension kejap..)

Ok lah.. hamba pun nak pergi ngeteh kejap..kasi cool down sat :-)

!!! QUOTE !!!

Salam..

Bro dah pinjam kereta hamba tu..

Jangan lah lupa pulangkan balik yerrr....

p/s: err...bro, kuncinye tertinggal kat topik lama, bagaimana hamba nak ambil pulangkan? :-P


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 23:50


Pada 24-02-09 23:21 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!

mereka beli berapa bijik ?

siap ada tulis helang lebuhraye polis tu. entah apa maknanya.
macam salah grammar saja.

25 bijik... Entahle, kalau 'helang' musti lah kenderaan udara, kan lebih bagus 'harimau lebuhraye'.. (err, maaf, tak ada maksud kepada sesiapa).


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 25-02-09 11:52


tentu lah PDRM kena pakai kereta yang laju daripada kerajaan negeri perak..
sebab tugas yang berlainan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-02-09 12:16


menteri pakai bmw...
semua tu pada pandangan Allah hanya sebelah sayap nyamuk saja...


jika buat jahat Allah akan balas juga...

maka pakailah kenderaan yang gunkan duit rakyat untuk membelinya pada jalan ISLAM

Bookmark and Share

  


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 26-02-09 19:31


Pada 25-02-09 11:52 , hanif posting:

!!! QUOTE !!!

tentu lah PDRM kena pakai kereta yang laju daripada kerajaan negeri perak..
sebab tugas yang berlainan..


Betul, Betul, Betul! :-D


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 27-10-09 18:17


Tak pernah nampak pun kereta peronda ni kat jalan raya...Ataupun saya yang tak perasan... :berfikir:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 27-10-09 22:44


Dalam negara Islam, polis sepatutnya diberi peralatan dan kenderaan canggih yang dapat menakut dan menewaskan penjenayah. Adalah amat menyedihkan jika polis sekadar disediakan kancil atau waja.

Cuma sayangnya, peralatan canggih tersebut hari ini digunakan oleh polis untuk menguatkuasa sistem kufur dan mengintip pejuang Islam. Sungguh memalukan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-10-09 12:33


Pada 27-10-09 18:17 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Tak pernah nampak pun kereta peronda ni kat jalan raya...Ataupun saya yang tak perasan... :berfikir:



saya pun tak pernah nampak kenderaan ni di jalan raya or lebuhraya..mungkin sebab masa saya lalu tu, tak ada kes agaknya..herm.. :berfikir:


-----------------
::teruskan kejayaan menuju keunggulan::



Bookmark and Share

  


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

Alisha_Mardhiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2009
Ahli No: 37512
Posting: 76
Dari: Terengganu-KL-Selangor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-10-09 14:02


saya pernah nampak...
tapi design kat luar tu nampak macam teksi saja...
tak cantik langsung...
sia-sia saja pakai evo...


-----------------
http://semua-barangmurah.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For Alisha_MardhiyahProfil   Hantar PM kepada Alisha_Mardhiyah   Pergi ke Alisha_Mardhiyah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.109436 saat. Lajunya....