Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita adalah kaum yang dimuliakan oleh Allah dengan Islam, jikalau kita mencari kemuliaan selain dari kemuliaan yang diberi oleh Allah, maka Allah akan menghinakan kita
-- -- Pesan Saidina Umar semasa pembukaan Kota Baitul Maqdis

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 9 jam, 46 minit yang lalu
muslimin23: 1 hari, 12 jam, 20 minit yang lalu
kasih_kekasih: 5 hari yang lalu
syahidatul: 8 hari yang lalu
raudhahasanah: 9 hari yang lalu
drzul-f: 14 hari yang lalu
hafiz_along_83: 15 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: WIRELESS BROADBAND mana yang paling ok


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» WIRELESS BROADBAND mana yang paling ok

Please Mendaftar To Post


Oleh WIRELESS BROADBAND mana yang paling ok

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 18-02-09 15:08


nak tanya rakan-rakan yang ada guna wireless/telco broadband, antara maxis dan celcom mana yang paling ok????

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 15:10


pernah guna tapi yang kawan-kawan punya..
setakat ni, broadband celcom menjadi pilihan mereka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 15:10


saya tak guna...kawan dulu guna maxis macam hampeh saja...padahal kat s.alam tu...tapi tak tahu lah agaknya coverage masalah pula ke sebab kat area2 uitm line maxis memang selalu masalah sikit...hm celcom dgrnye ok...digi pun sama...tapi better pakai streamyx lah agaknya...established sikit...hehe


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 15:35


macam mana nak guna streamyx or broadband tu..
macam mana nak tengok line mana yang ok..harga??

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 15:38


ingat nak pakai Streamyx Broadband juga..
hanya perlu tambah rm10 sebab dah ada streamyx line kat kampung..tapi tak check lagi coverage dia..
kat sini, celcom broadband coverage tak berapa bagus..sebab hanya boleh diguna menggunakan gprs bukannya 3G.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 15:40


Pada 18-02-09 15:35 , najah85 posting:

!!! QUOTE !!!

macam mana nak guna streamyx or broadband tu..
macam mana nak tengok line mana yang ok..harga??


cuba check kat
http://www.streamyx.com.my/get_streamyx/get_streamyx.php?id=getstreamyx_package_standard


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 15:43


setakat ni dari apa yang kawan-kawan pakai..celcom broadband lagi bagus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 15:43


Pada 18-02-09 15:38 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

ingat nak pakai Streamyx Broadband juga..
hanya perlu tambah rm10 sebab dah ada streamyx line kat kampung..tapi tak check lagi coverage dia..
kat sini, celcom broadband coverage tak berapa bagus..sebab hanya boleh diguna menggunakan gprs bukannya 3G.



jangan lupa ada upah pemasangan sebanyak rm120 kalau xslp.
di hari itu saya tanya kat TM point yang berhampiran


-----------------
Jom masuk syurga...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 15:45


hm...nak tau lebih lanjut sila lah kunjungi booth yang ada promotekan broadband betul maxis or celcom or digi...tapi kalau beminat dengan streamyx silalah ke cawangan sreamyx berdekatan anda...untuk sreamyx chargenye berbeza-beza mengikut pakej yang kita pakai lah...lagi laju lagi mahal lah...

kalau nak tau line ok ke tak tny2 lah kat sesiapa yang da pakai..kalau tak ada org pakai better guna yang da confirm betul-betul ok...kalau tak rugi saja..kawan saya dulu ambil maxis broadband tu rugi saja..da lah line tak ok...nak stop taklah sebab da kontrak sampai berapa bulan tah..tak ingat...bayar bulan2 mahal juga lah...tak bebaloi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 18-02-09 15:49


boleh guna 4G wireless broadband.

YMAX
AMAX.
P1 WIMAX.
Izzinet.


-----------------




    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 18-02-09 15:50


Pada 18-02-09 15:08 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

nak tanya rakan-rakan yang ada guna broandband, antara maxis dan celcom mana yang paling ok????


maxis dan celcom ada limited kapasiti cuba baca T&C bebetul.

sebulan lebih kurang 5G kalau tak silap.

pernah guna maxis bb, hsdpa pun macam siput.

lepas tahu ada limited terus terminated.


-----------------




    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

nizam_maniz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32740
Posting: 65
Dari: S'gOr-terGaNu-M'kA

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 15:54


Gunalah TMnet Streamyx..

"surf fast and download more"..

make sure ada direct line ataupun apply streamyx combo..
very easier..

anything problem..
boleh PM saya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nizam_manizProfil   Hantar PM kepada nizam_maniz   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 18-02-09 16:07


Assalamualaikum.... :-)

Sekadar beri pendapat ye... :-)
Mmmm tentang broadband ni sebenarnya kena lihat dulu kegunaan.... :-)
Contohnya kalau anda suka sangat mendownload yang berat2... memang di syorkan guna wired broadband... ianya lebih stabil dari wireless... contoh produck yang ada sekarang yang ana tahu ada dua - tmnet streamix dan jaring broadband... boleh pergi web2 tmnet atau web jaring. Tapi ada jugak user yang nakkan broadband dia portable (boleh bawa ke mana-mana sebab banyak outstation ke apa ke...) pilhan yang terbaik adalah celcom, maxis dan digi broadband... atau pun mana-mana yang tawarkan 3G... sebab coverage 3G lebih luas kan... jadi banyak tempat2 boleh guna... mmmm ada jugak user yang nakkan portable... tapi tak jauh sangat.. dan sekadar dalam kawasan dia sahaja... ada jugak product lain... macam kalau kat Lembah Kelang... ada ezinet, umobile, jaring wireless dan lain-lain lagi... ini terhad pada lembah kelang sahaja buat masa ni... macam P1 wimax tu pun masih terhad lagi... boleh tanya kat booth product2 tu... :-)
mmm ok.. tentang macam siput atau lembab tu... ana rasa banyak sebab yang boleh di lihat... yang pertama... lihat pada ramai user yang pakai... contohnya satu tempat tu ramai yang connect masa tu... jadi tentula lembab... ini sama lah macam handphone kita waktu hari raya.... kan susah nak call.. mmm :-) contoh dulu org ramai cakap streamix lebih laju dari jaring (wired). sekarang ni ramai pulak yang cakap jaring lebih laju dari stremix... macam tu jugak maxis dan celcom...
mmmm soal kontrak tu.... hati-hati ye.. cuba minta untuk tempoh percubaan... ada sahabat ana hari tu apply maxis... dia di beri tepoh seminggu untuk mencuba...

mmm sekadar membantu insyaAllah.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 16:21


saya guna celcom broadband sekarang. alhamdulillah memuaskan. nak komen pjg2..tak reti lah pulak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 18-02-09 16:22


Pada 18-02-09 16:21 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!

saya guna celcom broadband sekarang. alhamdulillah memuaskan. nak komen pjg2..tak reti lah pulak.


guna pakej yang mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 16:32


yang rm68/mth tu. unlimited katanya. mula-mula bayar rm699

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 18-02-09 16:40


hmmmm saya pengguna celcom broadband....so far ok lah saya ambil basic package 384kbps saja..beza celcom dengan maxis is coverage of course and limited capacity nya..kalau celcom boleh guna sampai 5GB..lepas itu dapat warning tapi kalau maxis dia bagi 3GB saja...lepas itu jadi apa saya tatau hee..

bagi saya broadband ni sesuai tok orang-orang yang tak berapa nak mendownload cerita ke anime or apa-apa yang bersaiz besar..
kalau setakat nak surfing web page ke nak download paper2 ke journal ke mungkin lagi sesuai lah agaknya..btw blogger's yang ada nuffnang agak keciwa lah sebab slalunya tak boleh buka kalau pakai broadband...wallahualam =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 18-02-09 16:43


Pada 18-02-09 16:32 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!

yang rm68/mth tu. unlimited katanya. mula-mula bayar rm699


mahalnye 699rm...pakai modem jenis apa?saya baru belikan untuk kawan lastweek usb stick modem+register(basic package=384 kbps for 68rm/mth) = rm380 saja...plus free 1st month payment...


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 18:49


Pada 18-02-09 15:10 , ANSHU posting:

!!! QUOTE !!!

saya tak guna...kawan dulu guna maxis macam hampeh saja...padahal kat s.alam tu...tapi tak tahu lah agaknya coverage masalah pula ke sebab kat area2 uitm line maxis memang selalu masalah sikit...hm celcom dgrnye ok...digi pun sama...tapi better pakai streamyx lah agaknya...established sikit...hehe



MAXIS memang PROBLEM....Ana nasihatkan...JANGAN lah PAKAI BROADBAND MAXIS ni...dah lah MAHAL..... :jangan: And mnae2 area yang ada CAMPUS ZONE teramat lah TERUK LINE MAXIS... kat LABUAN pun same....
(nasihat dari yang dah menggunakan selama 7bulan)

CELCOM...not bad...lagu juga... TAPI kawan ana yang pakai celcom kata dalam UiTM ni pun TERUK juga..... My 2nd bro pakai CELCOM...so far no masalah

My 1st bro pakai DIGI...dia kata MURAH + LAJU....dia dok kat LABUAN.... TAPI...kawan ana yang dok kat SARAWAK kata... SIGNAL DIGI TERUK juga...

Streamyx.... Lately ni RAMAI kawan ana bising hal-hal streamyx ni... ROSAK , Then ada yang kata mereka kena tukar no phone bila pindah...dah kena bayar lagi sdgkan mula-mula dulu kata tak payah tukar... macam-macam....

PENDEK kata...DALAM DUNIA NI tak ada apa PUN YANG SEMPURNA....

TAPI....NASIHAT ANA...JANGAN PAKAI MAXIS BROADBAND. SANGAT TERUK ANTARA SEMUA... Ni tunggu habis contract saja..lepas itu ana nak pakai celcom pula...Simcard saja lah... Moderm beli kat Maxis... :kelip: Macam my 2nd bro buat


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 19:36


ye ke maxis bb problem? so far saya pakai elok saja.. sambil tunggu cuci kereta pun boleh guna dan laju.. setakat ni merata2 saya bawa (sebab selalu outstation) tak ada masalah... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 20:20


by: izdham

!!! QUOTE !!!


nak tanya rakan-rakan yang ada guna wireless/telco broadband, antara
maxis dan celcom mana yang paling ok????


Mr izdham, saya baru lepas berbual dengan rakan saya tadi
sambil layan teh tarik... EERR... Beliau merupakan seorang
pegawai Forex CIMB dan menyarankan kepada saya agar mencuba
new tech yang disediakan oleh U-Mobile, broadband series.
HUUHHUUEE... RM78/month with unlimited broadband access dengan
HSDPA USB modem for free... Dalam masa 8 hari if tak puas
hati, return the modem for a full refund including the RM50
activation fee. Memang puas hati laah setakat niie yang beliau
nyatakan...

EERR... Kalau ada apa-apa nak detail lagi, saya boleh
tanyakan dia lagi... HUHUEE... Tetapi masalahnya, oleh kerana
ia masih merupakan new service, only certain areas in Klang
Valley being covered. ADDEEHH!!! Slack betuull... Tak silap
saya Encik Izdham niie merupakan seorang jurutera kan? Jadi
saya mengandaikan kalau saudara cuma sekadar outstation di
Klang Valley, bolehlah mencuba new tech service niie dengan
pulangan wang dalam masa 8 hari... Sekian.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 23:49


salam,
nampaknya rata-rata ramai yang mengatakan celcom broadband ok...saya sependapat juga lah sebab guna celcom jugak kan.nak kata tak ada masalah langsung tu mustahil lah.ada lah sikit-sikit,biasa lah tu.benda ciptaan manusia ni mana ada yang perfect.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 19-02-09 09:18


Pada 18-02-09 20:20 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

by: izdham

!!! QUOTE !!!


nak tanya rakan-rakan yang ada guna wireless/telco broadband, antara
maxis dan celcom mana yang paling ok????


Mr izdham, saya baru lepas berbual dengan rakan saya tadi
sambil layan teh tarik... EERR... Beliau merupakan seorang
pegawai Forex CIMB dan menyarankan kepada saya agar mencuba
new tech yang disediakan oleh U-Mobile, broadband series.
HUUHHUUEE... RM78/month with unlimited broadband access dengan
HSDPA USB modem for free... Dalam masa 8 hari if tak puas
hati, return the modem for a full refund including the RM50
activation fee. Memang puas hati laah setakat niie yang beliau
nyatakan...

EERR... Kalau ada apa-apa nak detail lagi, saya boleh
tanyakan dia lagi... HUHUEE... Tetapi masalahnya, oleh kerana
ia masih merupakan new service, only certain areas in Klang
Valley being covered. ADDEEHH!!! Slack betuull... Tak silap
saya Encik Izdham niie merupakan seorang jurutera kan? Jadi
saya mengandaikan kalau saudara cuma sekadar outstation di
Klang Valley, bolehlah mencuba new tech service niie dengan
pulangan wang dalam masa 8 hari... Sekian.

thanks atas info tu sekarang ni tengah survey juga mana-mana yang ok untuk outstation luar lembah klang. tengok yang celcom tu semua ada coverage. sekarang tengah test maxis, memang hampeh, sabtu ni nak return semula.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-02-09 13:41


salam
saya guna celcom broadband.walaupun kat tempat kawasan rumah saya hanya gprs tapi oklah tak adalah lembap macam saya pakai maxis broadband masa dekat university dulu.bagi saya asalkan ada internet.dah ok....celcom the best right now...pergi mana-mana senang dapat coverage.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

risya_liyana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21575
Posting: 52
Dari: utara

malaysia  


posticon Posting pada: 23-02-09 13:58


salam..
kawan saya guna celcom broadband..ok juga.. yang maxis tak tahu pula sebab belum pernah guna lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For risya_liyanaProfil   Hantar PM kepada risya_liyana   Quote dan BalasQuote

Faizah_Azlan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2009
Ahli No: 37142
Posting: 44
Dari: Kulai, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-02-09 15:16


salam...

teringin juga nak pakai brodband.. tapi sedih kat kawasam kg2 ni mana lah ada line
3g... kalau dah 3g tak ada... brodband pun payah lah nak dapat line...
takkan lah setiap kali nak surve internet nak kena pergi bando.. huhu...
sudahnya pakai tm stremyx...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faizah_AzlanProfil   Hantar PM kepada Faizah_Azlan   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.127464 saat. Lajunya....