Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda melakukan apa yang selalu anda lakukan, anda akan mendapat apa yang selalu anda dapat
-- Seminat NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 36
Ahli: 0
Jumlah: 36




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 1 hari, 3 jam, 43 minit yang lalu
budakbesar: 7 hari yang lalu
azemi: 11 hari yang lalu
Firdaus15: 18 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 21 hari yang lalu
secureofficemovers: 22 hari yang lalu
Naqiu: 28 hari yang lalu
nawfaa79: 29 hari yang lalu


Cadangan Aktiviti
Topik: JK dakwah melihat tanda-tanda kebesaran ALLAH..


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cadangan Aktiviti
    »» JK dakwah melihat tanda-tanda kebesaran ALLAH..

Please Mendaftar To Post


Oleh JK dakwah melihat tanda-tanda kebesaran ALLAH..

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 17-02-09 16:14


Assalamualaikum
:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:

SAHABAT..
tajuk yang dah saya posting hari tu..
saya mencadangkan untuk diadakan JK k tempat orang asli..dengan tujuan dakwah..sekali kita adakan jalan-jalan k air terjun...memperhatikan keindahan alam hutan dan sungai..memperhatikan kehidupan manusia yang berbeza dengan kita..dan menyampaikan islam kepada mereka...mengajarkan bagaimana kehidupan sebagai manusia yang islam...

saya dah sampaikan juga..
adakah sahabat-sahabat sanggup..??
tempat tu tak ada hotel... dan banyak nyamuk..

saya jugak nak tau bila kawan-kawan boleh ikut??dalam bulan 4 akhir..??boleh..??

dan sekarang saya memerlukan beberapa orang yang sudi membantu saya dalam hal ni..kalau ada yang sudi bekerja sama dengan saya..,sila terus pm saya..


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-09 16:19


sapo nak poie dengan kau?

bulan 4 ramai orang nak nikah....

ramai nak pergi kenduri lah.....tak tau lah org lain..

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1812
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-02-09 16:22


Pada 17-02-09 16:19 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

sapo nak poie dengan kau?

bulan 4 ramai orang nak nikah....

ramai nak pergi kenduri lah.....tak tau lah org lain..



dia p seorang saja lah :-P


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

PuteraAlamMaya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2009
Ahli No: 36871
Posting: 51
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 17-02-09 16:53


kat kg orang asli kat area mana?
lama ke?

sebagai prosedurnya just maklum pada JHEOA & jabatan agama.

mungkin mereka boleh membantu,
tak dapat bantuan material, bantuan maklumat pun dah memadai..

Bookmark and Share

  


  Member Information For PuteraAlamMayaProfil   Hantar PM kepada PuteraAlamMaya   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-02-09 16:58


sekadar memperingati...


pesanan dari dari penguasa a.k.a administrator..

!!! QUOTE !!!

Posting pada: 16-02-09 13:09

Buat masa ini, JK yang membawa nama UKHWAH.COM ditangguhkan sehingga diberitahu kelak kerana rombakan yang sedang dilakukan.

JK sesama sendiri dan tidak ada kaitan dengan Ukhwah.com boleh saja, asalkan tidak membawa nama dan logo Ukhwah.com.

Sementara ini jikalau tetap atas nama Ukhwah.com, hendaklah mengemukakan borang cadangan aktiviti, dan disusuli dengan borang aktiviti.

Terima kasih.


oleh itu gunalah saluran yang sebetulnya.. ..sekian time kasey..
tapi den konpom takmo ikut.. bulan 4 tentatif penuh...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 18-02-09 13:56


terimakasih atas respon sahabat-sahabat semua..maaf ya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.09307 saat. Lajunya....