Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain daripada-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal.
-- at-Taubah: 129

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 6 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 16 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 17 hari yang lalu
eme86: 17 hari yang lalu
sunan-faqih: 22 hari yang lalu


Peluang Pekerjaan
Topik: DPLI


Carian Forum

Moderator: Administrator, RuMaishaaa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Peluang Pekerjaan
    »» DPLI

Please Mendaftar To Post


Oleh DPLI

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 16:21


salam..kepada sahabat yang berminat boleh lah klik kat link dibawah..semoga kalian berjaya menjadi guru yang dapat mendidik anak bangsa dengan jayanya ameen....


https://upu.mohe.gov.my/portal_bpkp/online0910/dpli/mohon.php


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 16:44


Alhamdulillah dah dapat tau pasal DPLI ni awal pagi tadi lagi..kakak ipar yang bagi info..dah minta tolong kat kawan beli pin number pun..sama-sama lah kita memohon ..semoga ada rezeki kali ni...insyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 17:29


tak dapat buka pun link tu kapten

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 20:54


owh maaf ..cuba copykan alamat itu dan paste kat adress bar.. rasanya nya boleh..kalau klik kat situ macam tak boleh saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

OT
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.04.2008
Ahli No: 33283
Posting: 27
Dari: kangar

hong_kong  


posticon Posting pada: 10-02-09 00:10


tak boleh juga lah kapten....dah copy pun still tak dapat

Bookmark and Share

    


  Member Information For OTProfil   Hantar PM kepada OT   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 00:20


http://upu.mohe.gov.my cubalink ini lepas itu masuk kat bahagian diploma...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

neoryzer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2008
Ahli No: 36407
Posting: 74
Dari: kelantan

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 09:06


pastikan anda guna browser IE..

dpli

masalah nak buat link huuu

kena tukar uucp://

jadi

https://


-----------------
http://neoryzer.blogspot.com/


Daftar Unifi Online


Bookmark and Share

    


  Member Information For neoryzerProfil   Hantar PM kepada neoryzer   Pergi ke neoryzer's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 09:17


thanks neoryzer... betul lah kena pakai Internet explorer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 10:31


a'ah pukul 10 ni baru no pin di jual di semua cawangan BSN seluruh malaysia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 11:22


nak try jugak dpli ni.. manalah tau ada rezeki lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 11:37


cuba lah, dah cuba baru tahu..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 11:40


alhamdulillah dah siap isi pun..tunggu tarikh tutup dan panggilan exam..selamat maju jaya kepada yang mengisi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 16-02-09 13:32


macam berminat saja kepten hehehe ni KPLI pun da keluar

http://apps.emoe.gov.my/kpli/mohon/

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-02-09 14:18


a'ah no.pin kpli dah keluar dah start kemarin. so apa lagi jangan lepaskan peluang....rebut lah ia selagi termampu..insyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

miss_pedusi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2009
Ahli No: 37102
Posting: 74
Dari: putrajaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 16:17


jap2.. kat forum mana nak tanya lah... kalau nak apply dpli/klpi kena pakai skrol eh?
kalau sem akhir tapi tak dapat skrol lagi (maksudnya xgrad lagi..) nak apply boleh ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_pedusiProfil   Hantar PM kepada miss_pedusi   Quote dan BalasQuote

miss_pedusi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2009
Ahli No: 37102
Posting: 74
Dari: putrajaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 16:18


maaf ye... keyboard ana mana kalau type ini jadi mana. sepatutnya i.dan.i...

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_pedusiProfil   Hantar PM kepada miss_pedusi   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 16:25


Pada 27-02-09 16:17 , miss_pedusi posting:

!!! QUOTE !!!

jap2.. kat forum mana nak tanya lah... kalau nak apply dpli/klpi kena pakai skrol eh?
kalau sem akhir tapi tak dapat skrol lagi (maksudnya xgrad lagi..) nak apply boleh ke?


hm..biaseny kalau kerja dengan gomen ni salah satu syaratnya kena grad dulu...kena ada skrol...mini transkrip mereka tak layan lah...so tunggu lah grad dulu ye miss pedusi...:)


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-02-09 07:42


yup..dpli perlu skrol tu..saya alhamdulillah..dah posting..baru masuk 2bulan..bekas student dpli 08..

Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

suephea
Warga Rasmi
Menyertai: 30.01.2009
Ahli No: 36964
Posting: 5
Dari: penang

Perak  


posticon Posting pada: 28-02-09 11:56


dah isi pun dpli ni..tapi teman konpius lah...kena hantar sijil2 ke ipta pilihan ke?..

Bookmark and Share

    


  Member Information For suepheaProfil   Hantar PM kepada suephea   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 28-02-09 12:09


salam...
suepena..
bukan semua sijil kena hantar...

ada list tertentu..
eg. ic.surat brnk mak ayah. transkrip.spm.stpm.etc
so..pos yang tu sahaja..

ss belum lagi pos..
alamt ipta belum lagi difind out..

pada sahabat yang ada info details all almt..
boleh tak list dalam topik ni..

ss tak dapat nak explore web ni..
sometime internet slow..so.. berkali-kali
nak buka that web..

due date untuk pos 14 mac ye.
untuk fill up form mac.

so.. mohon sesiapa list down apa yang kena pos..
also the alamt IPTA yang nak dipos..

**ss ada list sijil yang nak dipos..tapi, pc ni tak boleh nak masuk pdrive.
jadi..memohon bntuan sahabat ukhwah..hihi..

syukran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

suephea
Warga Rasmi
Menyertai: 30.01.2009
Ahli No: 36964
Posting: 5
Dari: penang

Perak  


posticon Posting pada: 28-02-09 12:15


Oo..thanks...baru lah teman paham..
adehh..alamat pun tak ada ni.. :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For suepheaProfil   Hantar PM kepada suephea   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-02-09 12:38



    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-02-09 15:54


SS pun jadi cikgu juga ke? alhamdulilah...saya doakan semoga kalian berjya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-03-09 00:05


kena TABAH MENTAL FIZIKAL TAU.. budak-budak SEKARANG BUKAN MAIN 'LASAK'... TAPI tak apa.. tak SEPATUTNYA ANDA TAHU benda-benda SEBEGINI DI awal-awal nak APPLY..HUHU..JUST WAIT AND SEE lah EK..HUHU..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-03-09 03:47


syermarly: bunyi macam gerun saja jadi cikgu. Saya rasa macam sama nak masuk askar pula bila nak masuk cikgu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-03-09 11:18


Pada 01-03-09 03:47 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

syermarly: bunyi macam gerun saja jadi cikgu. Saya rasa macam sama nak masuk askar pula bila nak masuk cikgu....


ye betul-betul macam gerun saja bunyi nya... adeehh... :-o :cry:


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-03-09 13:42


nak tanya sijil yang berkaitan perlu diposkan ke...ke just dapat pengesahan dr mana-mana pensyarah lepas itu bawa masa ujian nanti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-03-09 14:12


Pada 01-03-09 11:18 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-03-09 03:47 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

syermarly: bunyi macam gerun saja jadi cikgu. Saya rasa macam sama nak masuk askar pula bila nak masuk cikgu....


ye betul-betul macam gerun saja bunyi nya... adeehh... :-o :cry:



ha..ha...ha...gerun ek? saya tak lah nak menakutkan kalian..hanya nak cakao realitinya lah.. tak baca ke paper lately ni..banyak benar kes disiplin kat skola2...memang banyak berlaku d sekolah menengah..tapi rendah pun kadang-kadang ada..hehe..tu fizikalnye..mentalnye..kerje2 sekolah pula banyak..kata seorang pegawai pendidikan , kerja guru ni 24 jam sehari smalam...erm..tapi tak apa..jika pandai uruskan masa tak lah terasa snagat bznye..hehe..

da..da..da..p lah pos application cepat..selamat maju jaya.............. :D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-09 16:50


DPLI dah boleh semak sama ada berjaya dapat menduduki exam atau tak...boleh klik http://www.mpm.edu.my

**selamat maju jaya semua..


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-09 13:02


tak minat jadi cikgu.. minat jadi pensyarah saja :) selepas ini nak ambil TPM (Tenaga Pensyarah Muda)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-09 16:11


sama saja pensyarah dengan cikgu... nama saja lain... kerja tetap sama... kategori orang yang diajar saja yang lain... pedagogi pun lain sikit tapi sebenarnya sama saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-10-09 20:30


berita tergempar (kalau belum dengar lah)
permohonan untuk DPLI akan ditutup selama dua tahun bagi membantu siswazah pendidikan yang belum lagi posting ...
dan dengar juga atas sebab2 kewangan negara yang critical sekarang ni...
Wallaua'lam

p/s: Moga Allah permudahkan urusan hidup kita semua Amin....


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11437 saat. Lajunya....