Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Semua masalah boleh diselesaikan dengan cemerlang, asalkan kita menumpukan pada penyelesaian, bukan pada masalah. Allah SWT menyertakan penyelesaian untuk setiap masalah.
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 23 hari yang lalu
ronniefinancehome: 34 hari yang lalu
MTMKi: 44 hari yang lalu
usop79: 46 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: ...pergi sekolah berlenggang beg kosong ?!


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» ...pergi sekolah berlenggang beg kosong ?!

Please Mendaftar To Post


Oleh ...pergi sekolah berlenggang beg kosong ?!

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 12:56


salam..

menyelak helaian Berita mingguan tadi, terbaca lah isu budak-budak sekolah sekarang tak rajin nak bawa buku tax ke sekolah... alahai.. pandai beno ke akal tu sampai da tak bawa buku ke sekolah??

alasan yang biasanya di berikan adalah:
-beg berat
-buku lain banyak nak bawa
-malas-
-sakit bahu / pinggang
-sengaja tinggal
-cikgu tak gunakannya d kelas
-1001 macam alasan lagi

k, honestly, kalian pulak macam mana (bagi yang still d bangku sekolah)..ada juga yang beralasan keadaan ini adalah dr penaruh abang kakak senior sekolah mereka..so pada yang da meniggalkan bangku sekolah pula bagaimana, macam tu jugak ke dulu??

apala yang terbeban sangat dengan buku taks..org lain punya lah dulu merayu2 nak dapatkan SPBT, tapi sekarang semua org da kementerian bagi pinjam..apalagi yang silapnya?? erm...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 15:33


:-D Ana dulu tinggalkan saja kat sekolah tu ha... Sekolah ana semua sesi pagi... So boleh tinggal saja (wlp dimarahi guru disiplin ) :sopan:

entah lah..tak tahu..kadang bukannya pakai sangat buku TEKS.... berhabuk jdnye kat meje tu... sekarang banyak pakai buku latihan kerja lor...

Nak kata penat etc...entah lah...sebab ana dok hostel dulu... tak jauh pun... xsampai 100m pun nak pergi sekolah... keluar pagar hostel dah masuk sekolah... :-D


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

ayu_humaira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.01.2009
Ahli No: 36948
Posting: 39
Dari: bumi ciptaan Allah

Perak  


posticon Posting pada: 08-02-09 16:18


assalamualaikum..
ayu kena bawa bku teks pergi sk0la..
berat..
dah lah buku teks semua tebal2..
kal0 xbwk bku teks,nanti ckgu bagi dmerit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayu_humairaProfil   Hantar PM kepada ayu_humaira   Quote dan BalasQuote

arhazza
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2004
Ahli No: 8409
Posting: 23
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 08-02-09 17:06


bawa saja, selalu tahu guru mana yang pakai buku teks ke tak, selalunya math saja yang pakai,...

Bookmark and Share

    


  Member Information For arhazzaProfil   Hantar PM kepada arhazza   Pergi ke arhazza's Website   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 20:25


erm macam mana ye..adik-adik tak ada dah yang kecil-kecil..
yang masih bersekolah pun dok dekat asrama so buku memang tunggu kat kelas..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 21:21


ok..saya pun actually dulu pun sama lah tinggalkan buku2 kat kelas.bukan setakat buku teks tapi segala jenis buku lah.. bila tiba waktu balik yang d bawa hanyalah buku 'conteng2' dan diari sahaja.. pasalnya saya pun dok hostel.. kelas depan hostel saja.. selalu jadikan kelas sebagai bilik kedua lepas dorm.. lepak masa prep kol 3-5 petang..sambung mlm 9-11..so buat penat saja bawa kehulu kehilir..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 08-02-09 21:40


masa sek menengah...memang berlenggang saja pergi sekolah....sebab semua buku ada kat dalam kelas.

hehehe...sebab masa itu duduk asrama....study semua kat kelas...balik hostel just untuk makan, minum, mandi & tidur.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 15:28


Huhu...Ingat lagi masa sekolah rendah...Beg lagi besar daripada orang yang bawa...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 19:30


saya masa sekolah rendah tinggal buku teks di rumah. bawa buku teks ikut jadual waktu saja. taklah berat sangat. hehe teringat beg saya yang setiap tahun bertukar

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.142346 saat. Lajunya....