Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Ibnu al-Qayyim al-Jauziyah pernah berkata: Tidak dimungkiri bahawa hati itu dapat berkarat seperti berkaratnya besi dan perak. Alat yang dapat membersihkan hati berkarat adalah zikir. Zikir dapat membersihkan hati berkarat sehingga dapat berubah menjadi bening seperti cermin yang bersih. Apabila seseorang meninggalkan zikir, hatinya akan berkarat. Dan apabila ia berzikir, hatinya akan bersih.
--

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Yang Masuk Ke Sini
halawatuliman: 3 hari yang lalu
nabilah: 3 hari yang lalu
aye: 4 hari yang lalu
tereturubuzu: 13 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 24 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: siapa yang pernah kena rotan...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» siapa yang pernah kena rotan...

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa yang pernah kena rotan...

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 12:17


assalamualaikum...
Topik kali ini lebih kepada pengalaman anda yang pernah kena rotan...tak kira lah kena rotan dengan ayah ke dengan cikgu time sekolah dulu-dulu ke...tak kisah lah..apa sebab ek anda kena rotan..?
macam saya dari kecik lagi memang dah merasa penangan rotan..sampai patah dua...puncanya..tegok tv rumah jiran..huhu..kena ikat kat pokok pun ada...tapi semua tu membentuk kita jadi anak yang baik..

anda ada pengalaman sebegitu...jom kita kongsikan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 12:20


Assalamualaikum

Saya pun pernah juga kena rotan... jujur sangat... Kena rotan dengan guru disiplin... sebab pakai stokin warna hitam... sepatutnya putih... ada-ada saja.. tapi tak sakit pun kena rotan tuuu... :lol: :lol:


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 12:24


Pada 04-02-09 12:17 , nur_kasih511 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
Topik kali ini lebih kepada pengalaman anda yang pernah kena rotan...tak kira lah kena rotan dengan ayah ke dengan cikgu time sekolah dulu-dulu ke...tak kisah lah..apa sebab ek anda kena rotan..?
macam saya dari kecik lagi memang dah merasa penangan rotan..sampai patah dua...puncanya..tegok tv rumah jiran..huhu..kena ikat kat pokok pun ada...tapi semua tu membentuk kita jadi anak yang baik..

anda ada pengalaman sebegitu...jom kita kongsikan...


Heh..comelnye tajuk kali ni... :kelip:


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 12:33


masa kecil dulu selalu juga kena rotan dengan mak abah sebab nakal sangat agaknya. waktu maghrib baru ingat nak balik rumah memang kena balun lah. yang bestnya, kami adik beradik selalu sorok rotan yang abah beli. asal beli yang baru saja mesti hilang.

ehm...kat sek pun pernah kena juga. sebab tak boleh bagi makna perkataan english.
apa-apa pun rotan ni memang dapat membantuk peribadi seseorang. bukan macam budak sekarang, tak boleh pukul sikit pun. manja sangat. cian2 cikgu2 kat sek. dah tak tau nak buat macam mana lagi. saya rasa rotan masih relevan untuk d gunakan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 12:37


kena rotan masa kat sekolah dulu..yang salah org lain..kita juga yang kena..memang tak patut..:jangan: huh


-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

  


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 04-02-09 12:42


Salam..
Ana pun pernah kena balun time kecil-kecil dulu
Slalunya dengan tali pinggang ayahlah
tapi tak kena yang bahagian besi tu sebab ayah lipat dua etep
Kali terakhir ana kena balun masa ana darjah 3 Kalau tak clap
kena balun pun bukan sebab nakal tapi biasalah Kalau adik buat hal lepas itu gaduh mesti kedua-duanya yang kena

Bookmark and Share

  


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 12:53


hmm sakitnye kena rotan...
kena rotan tak pernah lah..
tapi kena denda dengan hukuman lain ada lah..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 12:55


Pada 04-02-09 12:53 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

hmm sakitnye kena rotan...
kena rotan tak pernah lah..
tapi kena denda dengan hukuman lain ada lah..



kak nurul..ni mesti nakal ini..hehehe...


-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

  


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-02-09 13:01


saya..
tak pernah pun kena rotan
almaklumla budak baik hehe
dalam kelas senyap saja

tapi ada satu hari tu...
kelas kami antara. yang terbising
al-maklumla pelajar lelakiny trlebih aktif
apa lagi guru kelas sebelah datang lah serang
habis satu kelas kena rotan
termasuk dengan sy2 skalik

tu lah kali pertama saya di ROTAN uhuk2

Bookmark and Share

  


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 13:35


Pada 04-02-09 12:24 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-02-09 12:17 , nur_kasih511 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
Topik kali ini lebih kepada pengalaman anda yang pernah kena rotan...tak kira lah kena rotan dengan ayah ke dengan cikgu time sekolah dulu-dulu ke...tak kisah lah..apa sebab ek anda kena rotan..?
macam saya dari kecik lagi memang dah merasa penangan rotan..sampai patah dua...puncanya..tegok tv rumah jiran..huhu..kena ikat kat pokok pun ada...tapi semua tu membentuk kita jadi anak yang baik..

anda ada pengalaman sebegitu...jom kita kongsikan...


Heh..comelnye tajuk kali ni... :kelip:


comel??apa yang comelnya...aspek apa yang buatkan dia comel 2.. :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 13:46


assalammualaikum

rotan? tak pernah kena rotan tapi selalu kena cubit dengan cikgu sebab kerja sekolah tak siap...hehehe

cubitan cikgu itu bisa... kalau cerita kat mak dan ayah... tentu2 kena lagi... baik diam...hehehheeee

Bookmark and Share

  


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 13:46


ana saja yang rasa comel agaknya.. :-D


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 13:47


kena rotan? memang lah pernah..kena rotan dengan ayah..ye lah..tak dengar cakap masa kecil2 dulu.. :-D kena rotan dengan cikgu pun ada..hehe.. :-D biasanya cikgu akan beri soalan dulu sebelum mula mengajar..kalau tak dapat jawab, kena rotan tapak tangan @ kena berdiri atas kerusi..tak siap kerja pun ye juga..biasanya main-main saja masa nak kena rotan tu..takut sakit punya pasal, time cikgu nak rotan tu tarik tangan..tak kena lah.. :lol: :lol: siap cakap lagi kat cikgu,jangan rotan kuat2 nanti sakit.. :lol: sambil rotan, cikgu pun gelak.. :-D :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-02-09 13:50


kena rotan....??kat sekolah rendah ada lah.Sebab main kejar2 dalam kelas...kat rumah dengan mak...sebab suka panjat pokok rambutan dan manggis...he!he!lepas itu suka pergi mancing ikan kat sawah.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 13:59


wah.. ramai juga ye yang kena rotan..
macam best saja.. :sopan:

p/s:maricella.. :jangan: akak tak nakal tau..
sopan santun saja.. :sopan:
kenapa lah mereka-reka cerita dongeng ni... :lol:



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-02-09 14:11


Masa kecil-kecil ana memang kategori nakal yang amat....bak kata jiran ana mengalahkan jantan budak seorang ini....tapi alahamdulillah sekarang tak ada lah nakal macam dulu hik!hik!hik!

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 14:15


pernah kena rotan oleh ustazah masa ngaji...huhuu.... sebab masa tu otak lambat nak pick up...hehehe....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 14:39


Pada 04-02-09 12:24 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-02-09 12:17 , nur_kasih511 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
Topik kali ini lebih kepada pengalaman anda yang pernah kena rotan...tak kira lah kena rotan dengan ayah ke dengan cikgu time sekolah dulu-dulu ke...tak kisah lah..apa sebab ek anda kena rotan..?
macam saya dari kecik lagi memang dah merasa penangan rotan..sampai patah dua...puncanya..tegok tv rumah jiran..huhu..kena ikat kat pokok pun ada...tapi semua tu membentuk kita jadi anak yang baik..

anda ada pengalaman sebegitu...jom kita kongsikan...


Heh..comelnye tajuk kali ni... :kelip:



:sopan: :sopan: memang comel pun..nur_kasih ni memang pandai buka topik lah...


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 14:41


kalau bab kena rotan memang pernah lah tapi bukan atas kesalahan sendiri tapi kerana kesalahan rakan sekelas...semua kena padahnya...sampai biru tapak tangan kena rotan (almaklumla kulit sensitif sangat)

Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 04-02-09 15:22


salam
kena rotan..banyak kali dengan mak and ayah sebab degil masa kecil2 dulu.
kena rotan dengan cikgu,pun pernah jugak pasal lambat masuk kelas.
hehheh..
pengalaman indh yang terpahat di kepala

Bookmark and Share

  


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 04-02-09 15:26


salam
kena rotan..banyak kali dengan mak and ayah sebab degil masa kecil2 dulu.
kena rotan dengan cikgu,pun pernah jugak pasal lambat masuk kelas.
hehheh..
pengalaman indh yang terpahat di kepala

Bookmark and Share

  


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-02-09 15:54


Kalau siapa tak pernah kena rotan ni kira pelajar mithali lah kan..ehehehe..tapi seingat saya, yang paling banyak masa sekolah rendah...tapi kena rotan sekali saja masa sekolah menengah(kira dah improve yang lebih baik lah ni..ehehehe)..

first time masa sekolah rendah tu sebab tak lulus ujian bulanan subjek pendidikan agama islam..uhuhuhuhu..(mungkin tak rajin belajar agaknya)..ustazahnya tegas tapi baik..ehehe..kemudian masa darjah 4 cekgunya suka denda rotan kalau salah jawab satu soalan..kalau 20 salah..kenalah 20 kali..uhuhuhu

Masa sekolah menengah tu tak sebab lupa nak attend kelas intensive English(kelas petang)..uhuhuhuhu.,tak sengaja..saya pelik hari tu tak ramai yang balik rumah,ada juga yang balik(rumah dekat)..yang saya ni pun seronok lah balik rumah(dapat tengok tv,ehehehe)..tanpa menyedari kelas tambahan itu..ehehehe..esok kena lah panggil,dan yang kelakarnya ada 2 org saja yang tak hadir kelas tu ..antaranya saya lah..ehehehe


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 17:26


rotan? 1st time kenammg menitik juga..yelaa nakal2 saya masa sek dulu tak pernah lah kena lagi..tapi yang paling best masa saya jadi cikgu kejap, saya marah lah anak-anak murid yang darjah 1..yelaa murid kelas saya ni banyak peel, saya marah sebab dok main saja, homework tak siap..saya angkat rotan, dengan muka garang tanya, siapa tak siap kena rotan..
memang menguji sgguh, satu kelas angkat tangan sambil berdiri sanggup nak kena rotan..yang dah siap homework pun sama..adoii, tak jadi nak marah..plek sgguh lah kenapa mereka jadi macam itu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

qing_er
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2004
Ahli No: 6711
Posting: 45
Dari: Pontian,Johor D.Takzim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 17:45


Rotan?... ini episod rotan yang istimewa kerana disebabkan dapat highest mark Geography masa Form3 saya dirotan juga bersama dengan kawan-kawan lain yang dapat Mark yang OK sebab untuk menggalakkan kami mengajar kawan-kawan georaphy atau belajar bersama... hehe... ingat lagi kek cikgu tu..apa kabo lah agaknya... Cikgu tu kata "kamu jangan nak dapat A sendiri, ajar kawan-kawan lain" ... sebagai hukuman kerana tak berkongsi ilmu kami dirotan...


Episod 2 pula disekolah agama tahun yang sama masa Sekolah Agama Darjah Khas ... kami kena rotan ramai-ramai sebab tak boleh jawab soalan Cikgu ... Soalan Munakahat tak boleh jawab...lupakan lah nak kahwin kata ustat kami... dah lah kena rotan kena berdiri pula tu.. tapi berdiri dan dirotan secara berjemaah tak adalah segan sangat... huahuahua...

Bookmark and Share

  


  Member Information For qing_erProfil   Hantar PM kepada qing_er   Quote dan BalasQuote

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 19:36


kena rotan sebab tak pergi solat zohor berjemaah kat surau sekolah..sebab tengah hari tu kami (mostly 1 kelas) tengah melukis dan mengecat dinding makmal pertanian..sok nya ustaz datang ke kelas rotan seorang-seorang yang ponteng solat jemaah zohor semalam..huhu..fes time dan last time kena rotan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 05-02-09 08:59


Assalamualaikum,

pernah...kena rotan dengan ayah.
Terima kasih ayah di atas didikan dan asuhanmu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

moey
Warga Rasmi
Menyertai: 16.11.2008
Ahli No: 35909
Posting: 7
Dari: k.Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-02-09 09:53


salam,

kena rotan???..kena rotan dengan warden sebab tak turun prep petang..

hehehe....tapi rasa best sebab selama sekolah kat situ 1st time kena rotan dengan warden yang ku sayangiiiiiiiii......hehehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For moeyProfil   Hantar PM kepada moey   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 05-02-09 12:35


Salam Alaik

hoho...ana memang selalu kena rotan dengan ayah masa kecil-kecil dulu. ana ni memang nakal sangat²....selalu tak nak pergi sekolah (padahal tadika saja). setiap kali tak pergi sekolah, memang akan kena rotan dengan ayah. kalau ana lari, ayah akan kejar sampai dapat. dah macam main kejar² pula :-P ayah dapat saja....memang dilibas sekuat² hatinya. huhu... rotan yang ayah guna, jenis yang nipis pula tu. memang berbekas lah kulit badan ni. mahu 2 minggu baru hilang kesannya.

ayah ana memang garang bangat. tapi sekarang ni dah kurang lah sikit, alhamdulilah. mungkin sebab dah berumur dan adik beradik ana pun dah dewasa. sekarang ni, kalau sapa² buat silap...paling teruk pun kena maki... :-D Tapi ana tahu, semuanya adalah untuk kebaikan adik beradik kami.

Alhamdulilah, adik beradik ana sekarang ni pun semuanya ok...syukur...



Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

nur_awatif174
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32840
Posting: 62
Dari: bangi,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 14:44


masa sekolah dulu pernah lah kena rotan...sebabnya..persedian untuk upsr,cikgu buat lah soalan latihan untuk murid2 ini,,,subjek b.inggeris..soalan biasa lah 50 kan..tapi siapa salah jawab..kena rotan...cuba bayangkan soalan ada 50...bi pula tu..sekurang-kurang mesti ada salah kan...so...kena lah rotan...kalau salah 20 soalan,,kena rotan sampai 20 lah......emmmm..sakit..tiap-tiap hari pula tu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_awatif174Profil   Hantar PM kepada nur_awatif174   Quote dan BalasQuote

kayu_Manis86
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35876
Posting: 65
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-02-09 08:42


Assalamualaikum..

Saya pernah juga kena rotan dengan ustaz sebab tak siap buat kerja rumah yang dia bagi..tapi dah memang salah sendiri..huhu
dengan abah pun pernah sebab selalu jalan sampai tak ingat nak balik rumah..
Pengalaman masa zaman kanak-kanak dulu memang manis untuk di kenang..
Pandaicik nur_kasih buka topik ye..:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For kayu_Manis86Profil   Hantar PM kepada kayu_Manis86   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 09:02


macam-macam ye pengalaman sahabat-sahabat kita yang kena rotan..apapun semua tu kenangan yang sukar untuk di lupakan...kekadang tu terfikir juga di mana lah cikgu yang dah merotan kita tu berada sekarang ni...sihat ke dia..he

Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 12:11


Pada 04-02-09 14:15 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

pernah kena rotan oleh ustazah masa ngaji...huhuu.... sebab masa tu otak lambat nak pick up...hehehe....


kena rotan time mengaji lagi lah banyak...hari2...kena rotan dengan mak pula tu..sakit oh...tersekat2 dengan air mata bercucuran sambung baca quran... :cry: tapi alhamdulillah...hasilnya dapat khatam quran time darjah tiga..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 12:13


Pada 06-02-09 08:42 , kayu_Manis86 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..

Saya pernah juga kena rotan dengan ustaz sebab tak siap buat kerja rumah yang dia bagi..tapi dah memang salah sendiri..huhu
dengan abah pun pernah sebab selalu jalan sampai tak ingat nak balik rumah..
Pengalaman masa zaman kanak-kanak dulu memang manis untuk di kenang..
Pandaicik nur_kasih buka topik ye..:-)


hm pengalaman zaman kanak-kanak memang banyak...yang pahit dan manis semua ada...semua tu mengajar kita jadi insan berguna... :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 12:15


Pada 04-02-09 12:42 , simi posting:

!!! QUOTE !!!

Salam..
Ana pun pernah kena balun time kecil-kecil dulu
Slalunya dengan tali pinggang ayahlah
tapi tak kena yang bahagian besi tu sebab ayah lipat dua etep
Kali terakhir ana kena balun masa ana darjah 3 Kalau tak clap
kena balun pun bukan sebab nakal tapi biasalah Kalau adik buat hal lepas itu gaduh mesti kedua-duanya yang kena


kalau kena yang besi lagi lah best kan... :lol: tak tidur malam ah kena bahagian besi tu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 13:30


pernah......
kena rotan nganustaz miswan...pasal salah baca kaf ha ya 'ain sod.....
dia pukul dengan ariel radio...
heheheheheheeh
waktu kat tahfiz pun,waktu bacaan alquran,kami akan lumbe2 supaya xbyk salah....
2salah,1 rotan...
samade kena pukul dengan duster kayu atau bulu ayam yang plastik tu tapi yang bhagian pemegand dia,,besi tu lah.....
dulu memang marah,tapi sekarang ni, bila fikir-fikir balik,kalau xkene rotan, mesti tak pandai ngaji sampai macam sekarang....
alhamdulillah...
bila masuk universiti,baru nampak...ramai nyelah yang tak tahu ngaji......ustaz saya cakap,labuh nya tudung seseorang tu,xmlambangkan sangat org tu pandai ngaji ke tak....

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 15:13


Bismillah...

hmm..pernah ke?..hehe..macam pernah...:-) kenangan manis takkan dilupakan..:-)

waktu tu ponteng kelas biology...orang lain sibuk masuk makmal..tapi kita sbuk p kait buah mangga kat belakang kantin...hehe..siap beli pencicah asam lagi kat kedai luar sekolah...hmm..:-)

xpasal2 kena rotan dek cikgu disiplin...
tapi nak slahkan diri sendiri tak boleh jugak..sebab ingatkan time rhat xhbis lagi..rupanya dah trlewat 15 mint..huhu..backup!!!..tak puas hati lagi ni sebab kena rotan...haha...

time tu bukannya form 1 or 2..tapi form 5...dah besar buat perangai lagi...nakal!!..dah lah pngawas...selalu dicop sebagai 'budak baik'..akhirnya kena rotan..siapa yang xmalu...

hmm..:-)..apapun..alhamdulillah..pngalaman dan kenangan itu banyak mengajar erti kehidupan... :-D


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

  


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 15:52


pernah..pernah..pernah..
masa tu derjah 6...
cikgu bagi soalan ,yang salah jawabannya akan dipkul..
setelah beberapa minit, cikgu datang tempat saya..cikgu tengok jawaban saya..saya terus dipukul..cikgu kata jawaban saya salah..setelah tu cikgu kata"siapa yang nak jawab didepan.."saya maju lah kedepan saya tulis jawaban tu kat papan tu..,cikgu kata jawaban tu betul..saya kata dengan cikgu.."tu jawaban saya yang tadi cikgu".. akhirnya cikgu montak maaf kepada saya...

masa tingkatan 1 pun pernah..hal yang sama..cikgunya pun minta maaf...he..he..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 15:58


ustaz khazri memang tegas..
subuh lewat dengan tak pandai 'irab...
gaaaag...sikit saja...

siapa tak kenal kat ustaz khazri kat SHAMS...
syukran ustaz....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

azzna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.04.2006
Ahli No: 24310
Posting: 46
Dari: jengka, pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 13:08


saya pernah kena rotan dengan mak, ayah , cikgu...
tak apalah kena rotan..
jadikan kita ini manusia berguna jugak kan???
banyak hikmak

Bookmark and Share

  


  Member Information For azznaProfil   Hantar PM kepada azzna   Quote dan BalasQuote

Faizah_Azlan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2009
Ahli No: 37142
Posting: 44
Dari: Kulai, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-02-09 14:43


rotan???
agak malu dah beso2 kena rotan...
peristiwa tak boleh lupa masa form 6 kena rotan dpn2 budak junior...
malu xusah cakap lah... tu pun bukan salah kami... 1 van kena rotan..
rumah jauh dr sekolah... naik van pagi sekolah.. jalan jem dengan lori & seangkatan
dengannya... keluar pukul 6.30 pagi. tapi dek kerana jem kami kena rotan pasal lambat...
tu last time kena rotan.. sakit tu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Faizah_AzlanProfil   Hantar PM kepada Faizah_Azlan   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 14:46


saya pernah kena rotan dengan abah kecil-kecil dulu... sebab nakal sangat... lepas 2 dah serik nak nakal nakal lagi... huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 14:46


Faizah_Azlan..
Drebar van kena rotan sekali tak? kuhikk :-D
Tu lah lain kali bangaun awal..
dah tau jalan jem tu..beringat-ingat lah ye..

hehe.. jadikan pengalaman manis ye..
takmo pengalaman masam2 manis.. :sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Faizah_Azlan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2009
Ahli No: 37142
Posting: 44
Dari: Kulai, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-02-09 15:01


anak saudara...

kalau driver van tu kena rotan tak tahu lah nak kata apa...
dah kata keluar 6.30 pagi.. gelap lagi tau time tu...
nak keluar pukul 6 pula ke pergi sekolah... sempat tidur lagi kat sekolah lah gamaknye...
tapi driver tu memang rasa bersalah sangat kat kami 1 van.. siap belanja kita org makan tanda minta maaf...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Faizah_AzlanProfil   Hantar PM kepada Faizah_Azlan   Quote dan BalasQuote

alam_kubur24
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35967
Posting: 36

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 01:04


ramai orang yang rotan alam...terutama mak dan ayah...sebab nakal sangat.....hehehehehehe...tapi sekarang dah ibsaf jadi baik...dah dewasa tak pernah pulak kena rotan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For alam_kubur24Profil   Hantar PM kepada alam_kubur24   Quote dan BalasQuote

fullhouse
Warga Rasmi
Menyertai: 15.10.2009
Ahli No: 37675
Posting: 20
Dari: IPGM Kampus Sultan Abdul Halim,Sg Petani

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-10-09 17:57


rotan???
da puas kena masa kat sekolah dulu...
yang paling kekal dalam igtan bila kena rotan bub tidak pergi solat subuh kat masjid...
apa lagi warden mgmuk lah...pppiiiaaapp!!!!
kena kat btis..parutnye masih kekal hingga sekarang....
nak tunjuk kat anak-anak...yang umi dia ni nkal masa sekolah dulu..hehe
paper pun...thank you 4 umi ,ayah,ckgu2... yang mendidik ku hingga jadi org yang brguna..
sekarang aku da msok ipgm...5taon ag insyaALLAH jadi ustazah...
so,aku boleh lah rotan anak-anak murid aku...
bls dndam apa yang ckgu aku buat...hic3x



Bookmark and Share

  


  Member Information For fullhouseProfil   Hantar PM kepada fullhouse   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-10-09 18:18


pernah kat sekolah dulu..bukan lagi kena rotan...jalan itik lagi...huuwaaa....
ni pasal lupa nak siapkan kerja sekolah...


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

isa777_musa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2008
Ahli No: 33185
Posting: 129
Dari: Klang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-10-09 19:13


salam... pernah lah juga kena rotan. dengan cikgu disiplin. sebab ponteng kelas bahasa arab. banyak kali tak datang, tapi rotan sekali saja lah. pedihhhhhhhhhh...

jenguk2 lah web saya tu ye...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For isa777_musaProfil   Hantar PM kepada isa777_musa   Pergi ke isa777_musa's Website   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-10-09 23:18


nak lari tajuk boleh tak..
huhu..kecil-kecil dulu pernah lah kena rotan..
p/s:huhu tadi bawu kena saman..menyampah btoooollll...
huhu..malu nya besok nak ngadap principal+staff2..huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-10-09 13:31


Assalamualaikm...

kalau pasal rotan tu..memang pernah masa sekolah dulu..sebab gagal dalam 1 subjek..huhuhu..


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-10-09 20:38


kena rotan kat sekolah tak pernah
kat rumah da lali
sampai besao2 begini pun masih kena rotan
tapi xsemestinye kena rotan ni nakal
ini cara didikan keluarga
siapa yang tak pernah kena rotan tak dapat 1 persaan
perasaan yang susah lah nak cakap kat sini
tapi ianya manis
rugila sesiapa yang tak pernah kena rotan
hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 24-10-09 21:06


haha .. saya lately ni ringan saja tngan nak merotan budak-budak ... ntahnye.. saya ni makin malaz nak bcakap, tak dengar cakap..jaga lah! letih!!!


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-09 21:13


kena rotan ,tampar ,penumbuk terajang dan lain-lain semua ana dah rasa hehehe maklumla kecil-kecil dulu memang degil saya ini


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.17075 saat. Lajunya....