Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Courage is like love; it must have hope for nourishment."
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 1 hari, 3 jam, 59 minit yang lalu
budakbesar: 7 hari yang lalu
azemi: 11 hari yang lalu
Firdaus15: 18 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 21 hari yang lalu
secureofficemovers: 22 hari yang lalu
Naqiu: 28 hari yang lalu
nawfaa79: 29 hari yang lalu


Bincang Agama
Topik: malaikat sujud kepada adam


Carian Forum

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» malaikat sujud kepada adam

Please Mendaftar To Post


Oleh malaikat sujud kepada adam

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 03-02-09 13:24


Assalamualaikum
:bunga: :bunga: :bunga: :bunga:
setelah ALLAH ajarkn Adam nama2 yang ada disyurga..kemudian adam menyebutkannya dihadapan malaikat..setelah itu ALLAH perintahkan malaikat untuk sujud kepada adam..semuanya sujud kecuali iblis...

malaikat sujud kepada adam..
mengapa..??
mengapa iblis xsujud..??mengapa dia dikeluarkan dari syurga..apakah sebab dia xsujud pada adam...??


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 03-02-09 16:12


sebab dia langgar perintah ALLAH S.W.T. Itu adalah perintah ALLAH pada masa itu. ALLAH S.W.T. suruh sujud. Ayat perintah. Bila suatu perintah perlu diikut kerana ALLAH S.W.T. adalah Pemerintah seluruh alam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 16:43


Salamualaik....

Manusia adalah sebaik-baik kejadian...Manusia adalah makhluk ciptaan Allah yang paling mulia di muka bumi ini,beramar makruf dan bernahi mungkar..Allah telah mengarahkan para malaikat dan iblis sujud kepada Adam..Khalifah di muka bumi ini...

Iblis tidak sujud kerana merasa dirinya lebih baik dari manusia...Iblis penuh dengan perasaan bongkak dan takbur.Iblis mengatakan darjatnya lebih tinggi dari Adam.Disebabkan keengganan Iblis mengikut perintah Allah s.w.t, Allah s.w.t. telah mengusirnya dari Syurga...Sejak itu,Iblis bersumpah akan menyesatkan anak cucu Adam...

Firman Allah: “Keluarlah kamu daripada syurga ini dengan keadaan yang hina, kamu tidak akan mendapat rahmat-Ku dan Aku bersumpah akan memenuhi jahanam dengan kamu sekalian dan orang yang mengikutimu.”


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-02-09 17:17


Disebabkan peristiwa ni lah...iblis terus-terusan mengoda dan menghasut anak cucu adam supaya mati dalam kesesatan dan menjadi teman mereka di neraka jahanam......Adam dan hawa turut menjadi mangsa hasutan iblis sehingga di buang ke dunia....

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 04-02-09 11:10


Pada 03-02-09 16:43 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

Salamualaik....

Manusia adalah sebaik-baik kejadian...Manusia adalah makhluk ciptaan Allah yang paling mulia di muka bumi ini,beramar makruf dan bernahi mungkar..Allah telah mengarahkan para malaikat dan iblis sujud kepada Adam..Khalifah di muka bumi ini...


apakah disebabkan manusia tu sebaik-baik kejadian semua diperintahkan sujud kepada Adam..??


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 14:17


saya tak pandai...saja nak mencelah..manusie adalah sebaik-baik kejadian menurut ayat quran

'bukankah telah datang atas nama manusia satu waktu dari masa, sedang dia ketika itu belum merupakan sesuatu yang dapat disebut' (al-insan/1)

pernah saya dengar suatu ketika Allah menciptakan nabi adam...ketika adam berjalan2 didalam syurga..beliau ternampak 2 tulisan..satu tertulis kalam Allah dan satu lagi kalam yang tidak diketahuinya...maka adam pun bertanya pada Allah siapakah gerangan name tersebut..lalu Allah mengatakan bahawa itu adalah kekasihNya...yakni rasul kita Muhammad s.a.w...kerana dielah nabi adam diciptakan dan kerana dialah terciptenye alam dan segala yang ada di cakerawala Allah...

dengan itu...manusie adalah sebaik-baik kejadian..kerana wujudnya manusielah baru Allah mewujudkan sekalian hal yang lain..termasuk malaikat dan syaitannurrajim...

ni yang saya tau...wallahua'lam kalau salah tolong betulkan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 04-02-09 14:30


patutkah makhluk sujud kepada makhluk..??adakah ini boleh dalam islam...???

Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 15:00


sujud itu bukanlah persembahan..sujud itu cuma tanda hormat pada khalifah yang diciptakan Allah untuk mentadbir dan menguruskan bumi ini...malaikat diciptakan untuk bertasbih dengan memuji Allah dan mensucikan Allah..malaikat tiade daye upaya untuk menjadi khalifah dimuka bumi Allah kerana mereka hanya dikurniakan aqal semate-mata...sedangkan manusia bisa mentadbir dan menguruskan alam dengan aqal dan nafsu yang dikurniakan Allah..mana mungkin bumi ini ditadbir dengan aqal samate tanpa ada perasaan yang wujud dr nafsu...jikalau nafsu tidak wujud..make tiade lah rasa kasih sayang sesama mahkluk...pentadbiran alam ni dilakukan atas kesepakatan...perpaduan...tanpa sayang manekan mampu memupuk perpaduan....hidup hanya berpandukan aqal tidak dapat menyeimbangkan pertimbangan manusia dalam mentadbir alam...

pendapat peribadi...huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 04-02-09 15:06


sujud penghormatan..
para sahabat nabi tidak membungkukan or rukuk badannya ketika berhadapan dengan seorang raja kristian..dengan alasan, rasul tidak mengajarkan mereka untuk rukuk kepada manusia..mereka hanya rukuk kepada ALLAH...

manusia hebat..??bukankah dalam alqur'an dikatakan bahwa manusia itu adalah makhluk yang bodoh lagi lemah..??

mengapa malaikat sujud kepada adam..?

Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 15:08


tah lah..tak tahu lah...cepat lah cakap kenapa.... :-?

Bookmark and Share

  


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 04-02-09 15:14


he..he..kenapa cepat sangat mengalah...
semuanya hanya tanda ketaatan kepada ALLAH..bukan sebab mulia or tak...iblis dilaknat bukan sebab xsujud..tapi sebab xtaat pada ALLAH...
manusia mulia hanya jika dia taat pada ALLAH..
MACAM MANA..??OK..??

Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 15:16


Assalamualaikum

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!
Salamualaik....

Manusia adalah sebaik-baik kejadian...Manusia adalah makhluk ciptaan Allah yang paling mulia di muka bumi ini,beramar makruf dan bernahi mungkar..Allah telah mengarahkan para malaikat dan iblis sujud kepada Adam..Khalifah di muka bumi ini...


apakah disebabkan manusia tu sebaik-baik kejadian semua diperintahkan sujud kepada Adam..??


Bila Allah perintah untuk semua malaikat dan iblis sujud... maka mereka kena patuhi.... kerana ia adalah perintah Allah...


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 15:18


Pada 04-02-09 15:14 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

he..he..Kenapa cepat sangat mengalah...
semuanya hanya tanda ketaatan kepada ALLAH..bukan sebab mulia or tak...iblis dilaknat bukan sebab xsujud..tapi sebab xtaat pada ALLAH...
manusia mulia hanya jika dia taat pada ALLAH..
MACAM MANA..??OK..??


ala...ada juga tepk tadi...tapi tak tetulis..tak mengapa...lain kali boleh cuba lagi...thank you mulya....memberi ruang untukku bepk... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 04-02-09 15:23


he..he..ini nampak mudahkn..??tapi ini juga boleh menyangkut aqidah..SUJUD TU BUKAN IBADAH..TAPI KETAATAN PADA allah..
jadi..kita kena ikut arahan ALLAH..walau pun kita tak suka..macam iblis tu..tak suka dan sombong..kita cuba taati ALLAH..walau PUN PERATURAN TU KITA tak suka..demi ALLAH...

Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 15:30


ye....memang pun...just nak tanya lah...kalau org macam awak yang banyak ilmu agame mudah lah nak cari jalan ke syurga...tapi kalau org yang cetek ilmu agame macam hambe ni macam mana ek...dikatakan jihad terbesa adalah melwn hawa nafsu...bolehkan ku kejar syurga dengan ilmu yang cetek hanya besandarkan taat kepada Allah...mengikut suruhan dan meninggalkan larangan...takut untuk mati dizaman ini kerana dalam 1000 hanya seorang yang mendpat syurga...

kalau diberi peluang...hendak saja rsnye aku pergi ke medan perang..jihad dijln Allah..mengejar syahid akhirat....api neraka terlalu menggerunkan..nauzubillah

Bookmark and Share

  


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 04-02-09 16:02


kita kat dunia ni bukannya hidup macam tu saja..semakin banyak ilmu,semakin besar dugaan kita...semakin berusaha untuk mendekati ALLAH, semakin iblis berusaha untuk jatuhkan kita...
jauhilah setiap ranjau2 iblis..kalau ALLAH katakan jangan dekati,maka janganlah dekati perkara tu..jika dikatakan jangan lakukan, maka jangan lakukan..jika dikatakan lakukanlah..maka lakukanlah...buatlah apa yang ALLAH suka,insyaallah ALLAH akan menyukaimu...

ketaatan kepada ALLAH lebih dari cukup untuk dapatkan syurga...
masih ingat,nabi tak pernah sekolah or masuk U..Dia hanya beriman dan taat kepada ALLAH..ALLAH memberikan ilmu yang sangat banyak kepada beliau...
taatlah dan berimanlah pada ALLAH..maka engkau akan menjadi pandai...insyaallah..
ilmu saya pun cetek...
teruslah berusaha..jangan berputus asa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Muslim_Cute95
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.12.2008
Ahli No: 36500
Posting: 41
Dari: Jelapang Padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 01:20


Pada 03-02-09 16:43 , marul posting:

!!! QUOTE !!!



Iblis tidak sujud kerana merasa dirinya lebih baik dari manusia...Iblis penuh dengan perasaan bongkak dan takbur.Iblis mengatakan darjatnya lebih tinggi dari Adam.Disebabkan keengganan Iblis mengikut perintah Allah s.w.t, Allah s.w.t. telah mengusirnya dari Syurga...Sejak itu,Iblis bersumpah akan menyesatkan anak cucu Adam...



Sekarang ALLAH S.W.T. telah menunjukkan kuasanya.
Bila kita nak padam kebakaran guna 'fire extinguisher',
Salah satu bahannya adalah debu kering.

Lihatlah,debu kering daripada TANAH dapat memadamkan API.

:welcome: :welcome: :welcome:


-----------------
LeBih baik MaTi BerUsaHA DariPada MaTi BerPutUs AsA....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Muslim_Cute95Profil   Hantar PM kepada Muslim_Cute95   Pergi ke Muslim_Cute95's Website   Quote dan BalasQuote

PuteraAlamMaya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2009
Ahli No: 36871
Posting: 51
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 13-02-09 09:20


Pada 04-02-09 15:06 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

sujud penghormatan..
para sahabat nabi tidak membungkukan or rukuk badannya ketika berhadapan dengan seorang raja kristian..dengan alasan, rasul tidak mengajarkan mereka untuk rukuk kepada manusia..mereka hanya rukuk kepada ALLAH...

manusia hebat..??bukankah dalam alqur'an dikatakan bahwa manusia itu adalah makhluk yang bodoh lagi lemah..??

mengapa malaikat sujud kepada adam..?



Surah At-Tin Ayat 4

Laqod kholaknal insanafi ah sani takwim....

Sesungguhnya dijadikan manusia itu sebaik-baik kejadian.....


-----------------
REMEMBER!!!!
WHERE EVER YOU'RE.....
DEATH WILL FIND YOU OUT.....!!!!


Bookmark and Share

  


  Member Information For PuteraAlamMayaProfil   Hantar PM kepada PuteraAlamMaya   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 13-02-09 11:31


Pada 13-02-09 09:20 , PuteraAlamMaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-02-09 15:06 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

sujud penghormatan..
para sahabat nabi tidak membungkukan or rukuk badannya ketika berhadapan dengan seorang raja kristian..dengan alasan, rasul tidak mengajarkan mereka untuk rukuk kepada manusia..mereka hanya rukuk kepada ALLAH...

manusia hebat..??bukankah dalam alqur'an dikatakan bahwa manusia itu adalah makhluk yang bodoh lagi lemah..??

mengapa malaikat sujud kepada adam..?



Surah At-Tin Ayat 4

Laqod kholaknal insanafi ah sani takwim....

Sesungguhnya dijadikan manusia itu sebaik-baik kejadian.....

tapi ayat ni bukan alasannya mengapa iblis sujud kepada adam...kita dilarang sujud kepada makhluk...bahkan kepada nabi sekali pun..


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

PuteraAlamMaya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2009
Ahli No: 36871
Posting: 51
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 13-02-09 11:44


Allah Taala yang memerintahkan kepada semua para malaikat, jin & iblis agar tunduk sujud pada Nabi Allah Adam alaihi salam yang merupakan khalifah di muka bumi; sebagai makhluk Allah mereka semua kena patuh kepada perintah penciptanya...

Tapi iblis ni bongkak, sombong, tak boleh terima hakikat bahawa mengapa manusia yang dijadikan dpd tanah diangkat menjadi khalifah di muka bumi, sedangkan iblis dijadikan dpd api. Iblis laknatullah ni menyangka bahawa dialah yang paling berhak dan disujud bukannya Nabi Allah Adam alaihi salam..

Itu pasallah dia dengki & hasut keturunan Nabi Allah Adam...manusia; that's mean kitalah...sejak tu hinggalah kiamat nanti..
Tu pasallh manusia s'kang ni dah macam-macam rupa perangainya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For PuteraAlamMayaProfil   Hantar PM kepada PuteraAlamMaya   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 13-02-09 12:17


Pada 13-02-09 11:44 , PuteraAlamMaya posting:

!!! QUOTE !!!

Allah Taala yang memerintahkan kepada semua para malaikat, jin & iblis agar tunduk sujud pada Nabi Allah Adam alaihi salam yang merupakan khalifah di muka bumi; sebagai makhluk Allah mereka semua kena patuh kepada perintah penciptanya...

Tapi iblis ni bongkak, sombong, tak boleh terima hakikat bahawa mengapa manusia yang dijadikan dpd tanah diangkat menjadi khalifah di muka bumi, sedangkan iblis dijadikan dpd api. Iblis laknatullah ni menyangka bahawa dialah yang paling berhak dan disujud bukannya Nabi Allah Adam alaihi salam..

Itu pasallah dia dengki & hasut keturunan Nabi Allah Adam...manusia; that's mean kitalah...sejak tu hinggalah kiamat nanti..
Tu pasallh manusia s'kang ni dah macam-macam rupa perangainya....
ya..ya..jadi..,iblis sujud sebab taatkan perintah ALLAH..bukan sebab manusia ni makhluk mulia..


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 14:39


Subhannallah inilah yang dikatakan parasit..masuk-masuk terus membuat fitnah,

takutlah pada kemurkaan Allah wahai ABDUL_AZIM!!!!!

, ingat fitnah lebih berdosa dari membunuh.!!!!!

kami telah tahu siapa anda!!!!


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ABDUL_AZIM
Warga Rasmi
Menyertai: 13.02.2009
Ahli No: 37154
Posting: 11

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 14:50


mulya,buktikan itu satu fitnah?

nurizmi,adakah anda malu kerana bersubahat?mari buktikan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ABDUL_AZIMProfil   Hantar PM kepada ABDUL_AZIM   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3081
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 14:52


Pada 13-02-09 14:50 , ABDUL_AZIM posting:

!!! QUOTE !!!

mulya,buktikan itu satu fitnah?

nurizmi,adakah anda malu kerana bersubahat?mari buktikan.


cukup-cukup lah tu azim...



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 14:54


dah meroyan dah ni...
zulman post pun dia boleh buat derk...
azim awak baru diceraikan ke sampai meroyan macam ni?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1812
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 14:55


kat sini pun ada budak ni...

dah lah tu sikit-sikit cukup lah...

jangan aibkan si izmi tu lagi... :jangan:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 14:57


macamana ye azim boleh posting time solat jumaat..logik tak..hairan juga..tengah berfikir...

Bookmark and Share

  


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 15:33


Pada 13-02-09 14:57 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

macamana ye azim boleh posting time solat jumaat..logik tak..hairan juga..tengah berfikir...

Sebab dia muslimat....

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 15:34


Pada 13-02-09 14:57 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

macamana ye azim boleh posting time solat jumaat..logik tak..hairan juga..tengah berfikir...


biasa yang tak pergi solat jumaat tu kan perempuan.....faham-faham saja lah...
immad tak kenal ke?? manalh tahu kawan immad,tapi guna nick lelaki....huhuhuhu jangan marah ek....


-----------------
khalifah Allah di muka bumi......


Bookmark and Share

  


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 13-02-09 16:22


Oh .. ni lah yang orang dok call2 Wawa tadi ni .. :-) Hm.. tak apa :-) wawa tak rugi apa-apa..

xhusband pun call wawa cakap pasal hal ni (selamat aku tak accident-masa tu tengah drive nak pergi UIA ni .. Hm.. )

Maaf .. kami minta maaf. pada yang menasihati, thank you very much .. At least, masih ada saksi yang tahu saya tak buat ... :-) ALHAMDULILLAH.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 16-02-09 08:59


kembali kepada tajuk...
mengapa iblis sujud kepada adam..
semua tu kerana ketaatan kepada ALLAH...sudah ditakdirkanNYA..

Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.141663 saat. Lajunya....