Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
5,000 tahun dulu Confusius berkata, "Belajar!"; 1,500 tahun dahulu ayat Quran pertama ialah, "Baca!"
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 17 jam, 30 minit yang lalu


Kelakar
Topik: Cerita Hantu Kacang


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Cerita Hantu Kacang

Please Mendaftar To Post


Oleh Cerita Hantu Kacang

WinsomeG
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18785
Posting: 37
Dari: Ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 29-01-09 23:04


sebelum saya mulakan cerita, saya nak bagitau yang sebenanye ini hanyalah cerita dalam mimpi saya. tapi sebabkan saya rasa cerita mimpi ni menarik dan first time saya ingat jalan cerita mimpi saya, saya pun nak postkan kat sini..hehe. mimpi ni fresh lagi tau.baru pagi tadi. hehe. jom baca..

celik saja mata pagi tu. Aku terus nampak muka adik aku. dia tengah kusyuk tengok tv kat bilik aku. Aku biarkan saja dia. Aku terus menuju ke tingkap untuk membukanya. tetapi aku amatlah terkejut kerana aku ternampak seekor makhluk yang hodoh rupanya (macam raksasa dalam kartun ultraman tu). seluruh badannya berwarna coklat pekat. saiznya pulak besar sikit dari manusia biasa. lantas aku pun menyorok di balik langsir sambil memanggil adikku melihat makhluk tersebut.

tiba-tiba adikku berkata, "ooo..itulah hantu kacang!"

kami pun teruskan menyorok sambil mencuri tengok hantu kacang tersebut memakan makanan jiran sebelah rumah saya. yang menariknya, hantu kacang ni tak makan orang tapi dia makan makanan manusia. tengah syok2 skodeng, tiba-tiba hantu kacang tu nampak kami. dia terus menuju ke rumah kami. tanpa bertegur sapa dengan hantu kacang tu dulu, saya terus ajak adik dan ayah saya pergi keluar dari rumah kami. emak dan adik-beradik yang lain tak ada di rumah sebab hari ni kan khamis..kerja lah. waktu nak keluar dari rumah tiba-tiba saya teringat yang saya tidak membawa walau sesen pun malah 'baby' saya (laptop) pun tak dibawa lari.tapi disebabkan hantu kacang tu dah memasuki rumah saya untuk menjamu selera membuatkan kami terus menyorok di rumah jiran depan.

tiba-tiba telefon rumah berbunyi. mimpi tergendala. saya pun dengan sepenuh kemalasan dihati bangun dan terus angkat telefon. panggilan untuk ayah rupenya..saya pun kembali ke bilik untuk tidur...............

yang bestnya, saya mimpi lagi..dah lah tu..sambung pulak mimpi tadi..haha. jom ikut lagi..

bila saya keluar saja dari menyorok kat rumah jiran, keadaan dah pun reda. hantu kacang pun dah tak ada. saya pun masuk ke rumah saya balik dan terus menuju ke bilik saya. bila saya buka saja pintu bilik, alangkah terkejutnya saya sebab ada ramai sangat orang dalam bilik saya. semua press. boleh pulak ada sekali Datuk Farid Redzuan dan ahmad Izham Omar. saya pun terus bertanya kat Datuk. macammana hantu kacang tu boleh ada?dari mana dia datang?

Datuk Farid Redzuan pun terus manjawab,
"hantu kacang tu dari Palestin"

:lol: :lol: :lol:

lepas tu saya terjaga sebab alarm dah berbunyi dan saya dah tak sambung tidur ;-)

inilah yang dinamakan MIMPI :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For WinsomeGProfil   Hantar PM kepada WinsomeG   Quote dan BalasQuote

Meshaal
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.10.2008
Ahli No: 35602
Posting: 40
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 03:01


Salam. kacang apa yang dimimpi, kacang kuda ke kacang tanah?

huhu... kadang-kadang kita mimpi yang seronok tiba-tiba ada benda mengganggu, terasa nak sambung mimpi tadi. Tapi bila tidur mimpi lain yang kurang seronok dari mimpi awalnya? terkadang xmimpi langsung lepas tu...:-(

Bagus mimpi, itu tanda otak cerdas, ye tak? :berfikir:


-----------------
Jana Wang USD dengan blog anda di http://pakej-jana-wang-adsense.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeshaalProfil   Hantar PM kepada Meshaal   Pergi ke Meshaal's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 09:50


hehe..ni mesti rajin tengok cerita karton kacang tu..tu yang boleh mimpi hantu kacang tu..siap boleh sambung mimpi lagi.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 11:19


" HANTU KACANG DARI PALESTIN" ??? tak PAHAM lah.. anyway SATU GARAPAN yang BAIK.... :)) :)) :))

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

WinsomeG
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18785
Posting: 37
Dari: Ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 30-01-09 12:40


meshaal iyakah mimpi tanda otak cerdas?hehe.saya pun tak paham lah syemarly kenapa hantu kacang dari palestin..nanti saya tanya director mimpi saya tu.hehe.dah name pun mimpi syemarly..segalanya mungkin.haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For WinsomeGProfil   Hantar PM kepada WinsomeG   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 15:26


hak2...kelakar gila....besh2.... :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

nur_awatif174
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32840
Posting: 62
Dari: bangi,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 15:31


hantu kacang....mana lah dapat idea tu...dr palestin pula tu...
unik sungguh mimpi tu...hehehe...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_awatif174Profil   Hantar PM kepada nur_awatif174   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 15:33


rasanya, sebelum tidur winsomeG ni mesti makan kacang sambil tengok berita cerita tentang Palestine ni.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 31-01-09 22:49


salam....
mimpi ini satu manifestsi daripada keadaan roh kita yang menerwang di udara....
mungkinkah roh anda sedang khusuk melihat sebungkus "KACANG MENGELEMBU" sehingga terzahir kedalam mimpi?.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 06:01


hehehehe..kelakar juga ye cerita ni..siap boleh sambung2 lagi mimpi dia HANTU KACANG...menarik..menarik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 09:33


ini mesti yang tulis ini hantu kacang sampai terbawa2 dalam mimpi...kacang...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 15:31


atau pula hantu kacang ni wujud ke tak..tapi yang pasti hantu yang mengundi memang betul-betul wujud..musim2 dia berkembang time PR lah hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

WinsomeG
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18785
Posting: 37
Dari: Ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 06-02-09 21:02


hantu kacang memang tak wujud tapi hantu yang rajin mengundi memang confirm wujud.haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For WinsomeGProfil   Hantar PM kepada WinsomeG   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 22:10


dah jadi mimpi bersiri ni.. :-D bila lagi nak sambungnya? :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

WinsomeG
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18785
Posting: 37
Dari: Ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 11-02-09 00:08


tak ada dah putri_iman..hantu kacang dah kena hantar balik ke Palestin.hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For WinsomeGProfil   Hantar PM kepada WinsomeG   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 09:58


wah menarik cerita ni..:-)tapi tak faham lah kenapa ea kacang hantu dari palestin??:berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.116137 saat. Lajunya....