Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita tidak belajar dari kejayaan-kejayaan kita. Kita belajar dari kegagalan-kegagalan kita.
-- John Naisbitt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 6 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 16 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
eme86: 17 hari yang lalu
sunan-faqih: 22 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: nama kampung yang paling pelik @ keliru yang pernah anda dengar..


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» nama kampung yang paling pelik @ keliru yang pernah anda dengar..

Please Mendaftar To Post


Oleh nama kampung yang paling pelik @ keliru yang pernah anda dengar..

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 12:38


salam...
mungkin kalian ada nama kampung yang mungkin bagi kalian memang pelik dan kadang-kadang mengelirukan.sebagai contoh kampung pulau kerengga.mesti ada yang beranggapan pulau kerengga adalah sebuah pulau dan keindahan pulau tu dah bermain kat minda..tapi hakikatnya adalah kampung biasa..
so, apa kata kita kongsikan nama kampung yang kalian rasakan pelik dan mengelirukan.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 12:42


kat pahang banyak juga yang plek..saya yang dok pahang pun tak faham apa maksud nama kg 2..
kg chengkenek kat temerloh..huhu entah apa lah makna dia ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 12:46


salam..rasanya dah pernah baca tajuk macam ni......tak pastilah da ada agaknya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 13:19


Ada nama kg new zealend kat pahang.. masa mula-mula dengar dulu-dulu lah..ingatkan negara new zealend tu kat pahang.. :sopan: ..dalam kepala terbayang yang pahang ni sempadan saja dengan negara tu..rupa-rupanya hanya sebuah kg sahaja..hehe.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 28-01-09 13:55


nama kampung aina... kampung lembaga. nama saintifiknyer Felda Endau. lepas itu ada satu kampung kat endau tu name dia Kg. Belukar Juling....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 14:02


Ada satu kampung yang penuh dengan misteriiii...

Kampung Niyang Rapik... :lol: :lol: :lol:


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 14:07


kampung penajis kek ghombau...(rembau)
:berfikir:

masa kecil-kecil selalu ejek budak kampung tu..jahatnyo den... :-D


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 14:40


Pada 28-01-09 14:07 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

kampung penajis kek ghombau...(rembau)
:berfikir:

masa kecil-kecil selalu ejek budak kampung tu..jahatnyo den... :-D



ish3x :-o ..ada ke nama kampung tu??dengar namanya saja pun macam kotor sangat kg tu..penajis..ha..sedar diri pun jahat..ingatkan dah lupa..hehe.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 14:49


Pada 28-01-09 14:40 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-01-09 14:07 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

kampung penajis kek ghombau...(rembau)
:berfikir:

masa kecil-kecil selalu ejek budak kampung tu..jahatnyo den... :-D



ish3x :-o ..ada ke nama kampung tu??dengar namanya saja pun macam kotor sangat kg tu..penajis..ha..sedar diri pun jahat..ingatkan dah lupa..hehe.. :-D


wa...ni lagi jahat..cet... :cry:


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 15:51


Pada 28-01-09 14:02 , Luqiem posting:

!!! QUOTE !!!

Ada satu kampung yang penuh dengan misteriiii...

Kampung Niyang Rapik... :lol: :lol: :lol:



hehe...setuju!!!...pelik sangat name kg tu..da lah penuh dengan kepercayaan karut....tak sesuai

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 16:10


name parit haji madirono pelik tak....
tak pelik ke..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 18:45


Pada 28-01-09 12:46 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

salam..rasanya dah pernah baca tajuk macam ni......tak pastilah da ada agaknya....


betul tu...tajuk ni dah ada lah... lebih kurang sama saja topik tu..tak silap saya nama2 kg yang pelik tapi benar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 18:45


Pada 28-01-09 12:46 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

salam..rasanya dah pernah baca tajuk macam ni......tak pastilah da ada agaknya....


betul tu...tajuk ni dah ada lah... lebih kurang sama saja topik tu..tak silap saya nama2 kg yang pelik tapi benar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 00:08


Hahaha.... Ana rasa name2 kampung yang pelik ni banyak kat Sabah agaknya... Mungkin pada mereka ada maksud lain..WaAllahulam... tapi ana tak ingat contohnya... Time tu ana on the way dr Feri Menumbok ke Kota Kinabalu... macam-macam name kampung ana tengok..pelik-pelik...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 29-01-09 02:59


Pada 28-01-09 12:42 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!

kat pahang banyak juga yang plek..saya yang dok pahang pun tak faham apa maksud nama kg 2..
kg chengkenek kat temerloh..huhu entah apa lah makna dia ek..


chengkenik tu anak kutu bab* yang kecik tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 29-01-09 03:00


Pada 29-01-09 00:08 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Hahaha.... Ana rasa name2 kampung yang pelik ni banyak kat Sabah agaknya... Mungkin pada mereka ada maksud lain..WaAllahulam... tapi ana tak ingat contohnya... Time tu ana on the way dr Feri Menumbok ke Kota Kinabalu... macam-macam name kampung ana tengok..pelik-pelik...



contohnya kg sim sim kat sandakan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 29-01-09 03:01


ha'ah dah pernah ada thread macam ni..
saya pun da comment

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

iezra_mutiara
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2009
Ahli No: 37019
Posting: 1
Dari: kuala lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 03-02-09 15:26


law nak ikotkan banyak nama kg yang pelik-pelik dan sometimes kelakar pun ada juga..hehe
antaranye, felda mayam di Pahang..setahu iera lah, putu mayam ada lah... :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For iezra_mutiaraProfil   Hantar PM kepada iezra_mutiara   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 16:42


pernah dengar tak nama kampung Sungai Imam??...
hehe..itulah nama kampung halamanku.. :sopan:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 16:44


Kampung Lembaga Padi..... :lol:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 22:35


kampung tok imam lapar di terengganu.. hehehe :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

miss_nuyu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.09.2008
Ahli No: 35045
Posting: 80
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-02-09 15:03


eh,bukan kg tok imam lapar lah,kg imam lapar...hehehe..
sebelah pulak kg.getang,pernah dengar tak??hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_nuyuProfil   Hantar PM kepada miss_nuyu   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 17:26


kat miri ni ada nama kampung wireless...tapi tak ada pun wireless kat situ...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 09:11


kampung batu belah... kampung kopi radix... kampung wantana merah... dan banyak lagi
semuanya dalam game travian :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

nizam_maniz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32740
Posting: 65
Dari: S'gOr-terGaNu-M'kA

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 09:14


ini ada satu nama kg kat perak..

Kampung Batak Rabit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nizam_manizProfil   Hantar PM kepada nizam_maniz   Quote dan BalasQuote

moey
Warga Rasmi
Menyertai: 16.11.2008
Ahli No: 35909
Posting: 7
Dari: k.Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-02-09 10:16


KAMPUNG BONGEK.......kat dan. sembilan rasanya.. tak pelik tapi rasa

nak tergelak saja ....hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For moeyProfil   Hantar PM kepada moey   Quote dan BalasQuote

afina010587
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.01.2008
Ahli No: 32202
Posting: 215
Dari: tanjung malim

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 12:02


kak room mata kata kat sabah ada name tempat mengatal... lawak jugak... mesti ada sejarah kat situ yang kita tak tahu...kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For afina010587Profil   Hantar PM kepada afina010587   Quote dan BalasQuote

Syairadhan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.02.2009
Ahli No: 37067
Posting: 39
Dari: Malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 07-02-09 14:21


Sungai pelek, itulah kampung kawan saya yang pelik. Di Banting.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyairadhanProfil   Hantar PM kepada Syairadhan   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 22:51


kampung malagangai, limbang..pelik nama tu tak tahu apa maksudnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

silverwings
Warga Rasmi
Menyertai: 21.12.2008
Ahli No: 36433
Posting: 11
Dari: Tumpat, Kelantan.

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-02-09 00:40


kawan saya dok kat Machang..pelik jugak lah kampungnya...Kg Bandar...haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For silverwingsProfil   Hantar PM kepada silverwings   Pergi ke silverwings's Website   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 01:19


salam..........
seorang kenalan saya ada memberitahu......
cikgu nya ada cerita, di kawasan area kedah ada nama kampung cheruk ketiak....
ketawa sampai guling2 kami dengar.......
sesiapa dr kedah, tolong saya jelaskan hal ini...
saya memerlukan maklumat dr kalian adakah benar,ada kg yang namanya sedemikian rupa....??
wALLAHuaklam...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 08:09


baru nak cakap kampong penajis tapi da ado org cakap..hahah

kampong air meleleh.. kat pada n9
apo yang meleleh2

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

PuteraAlamMaya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2009
Ahli No: 36871
Posting: 51
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 12-02-09 10:38


kat johor belah Segamat ke Muar ada kampung nama Desa Temu Jodoh.

Siapa yang belum berjodoh lagi bolehlah jenguk2 ke kampung tu...

Anak dara kampungnya lawo-lawo.....gebu-gebu...comey...
Anak teruna kampungnya pun macho-macho....tegap-tegap...bergaya...
Hehe...

Manalah tahu bertemu jodoh di desa tu...
Ajal maut jodoh rezeki semuanya di Tangan Tuhan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteraAlamMayaProfil   Hantar PM kepada PuteraAlamMaya   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 12-02-09 12:27


heh...terbaca ceru ketiak baru tingat..kat kedah ada ceruk tok kun..paya mengkuang lah...simpang empat kangkung ...tongkang pechah...kat mana ek?ke tongkang yard..tokai pun ada...heee
hmm kat johor memang banyak name parit2 yang pelik-pelik...ni mungkin disebabkan pengaruh name2 jawa yang pelik-pelik tapi mungkin ada makna disebaliknya...
kat perak ada jugak..kampung durian sebatang...hmmm
wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 12:31


hahha..teringat time sek dulu...selalu main dengan kawan-kawan cakap..BONGEK...
akhirnya tau2 ada satu suara sound...wei,itu kampung aku lah..KAMPUNG BONGEK...kat REMBAU...AHAKZ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 12:32


Pada 12-02-09 10:38 , PuteraAlamMaya posting:

!!! QUOTE !!!

kat johor belah Segamat ke Muar ada kampung nama Desa Temu Jodoh.

Siapa yang belum berjodoh lagi bolehlah jenguk2 ke kampung tu...

Anak dara kampungnya lawo-lawo.....gebu-gebu...comey...
Anak teruna kampungnya pun macho-macho....tegap-tegap...bergaya...
Hehe...

Manalah tahu bertemu jodoh di desa tu...
Ajal maut jodoh rezeki semuanya di Tangan Tuhan....



ye.. saya tahu tentang desa tu...
sejarahnya banyak pasangan yang kawin serentak kat situ sebab tu namanya desa temu jodoh..
sebelum ni,rasanya nama desa tu lain..
eh.. entahlah.. tak ingat sangat..
tapi saya tau lah sikit-sikit pasal ni..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 13:31


Pada 12-02-09 01:19 , shah_hidayah86 posting:

!!! QUOTE !!!

salam..........
seorang kenalan saya ada memberitahu......
cikgu nya ada cerita, di kawasan area kedah ada nama kampung cheruk ketiak....
ketawa sampai guling2 kami dengar.......
sesiapa dr kedah, tolong saya jelaskan hal ini...
saya memerlukan maklumat dr kalian adakah benar,ada kg yang namanya sedemikian rupa....??
wALLAHuaklam...........


salam..
walaupun ana bukan org kedah tapi tau lah sikit-sikit..
rasanya ada agaknya kg cheruk ketiak..
sebab selain tu, ada kg cheruk bemban, cheruk noun..semuanya yang cheruk2 lah...

#kawan ana ni, bila tanya nama kampung mesti dia tak hendak jawab..lepas itu dah lama risik2 rupanya nama kg bontot pulau jadi dia malu nak beritahu..huhu


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 13:45


Pada 12-02-09 13:31 , nisa_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-02-09 01:19 ,
salam..
walaupun ana bukan org kedah tapi tau lah sikit-sikit..
rasanya ada agaknya kg cheruk ketiak..
sebab selain tu, ada kg cheruk bemban, cheruk noun..semuanya yang cheruk2 lah...

#kawan ana ni, bila tanya nama kampung mesti dia tak hendak jawab..lepas itu dah lama risik2 rupanya nama kg bontot pulau jadi dia malu nak beritahu..huhu



ni betul-betul pelik ni... :lucu: hakhak..



-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

PuteraAlamMaya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2009
Ahli No: 36871
Posting: 51
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 12-02-09 14:21


ha...ana pernah dengar ada pulau2 kecil kat area tioman ke mana namanya pulau b**i besar. tak tahulah apersal bubuh nama makhluk Tuhan tu.

Saperlah yang bagi nama kat kg2 kat malaysia ni ek?
Kkadang kampung2 ni pun ada gelaran2 dia jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteraAlamMayaProfil   Hantar PM kepada PuteraAlamMaya   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-02-09 14:27


kat terengganu dekat area setiu ada kg namanya kg janda baik.entah dr mana mereka dapat name ni.mungkin masa tu ramai jadi janda agaknya :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 16:22


haha..saya kalau dengar kampong yang tu, mesti buat lawak dengan kawan-kawan, baiknyer jandai tu...huhuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 11:17


salam........
Nisa, saya rasa ceruk tok kun di penang sana...
Kalau salah, tolong betul kan saya........
di kedah memang ada kg tongkang yard, di area alor setar

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 11:23


salam...
Kalau nak tau, kat perak juga ada kg. changkat jering, changkat petai and changkat lada.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 11:56


Salam. Makin banyak pulak posting kat sini. Ingatkan nak kena kunci rupa-rupanya makin 'meriah' pulak. Maklumlah, dah ada banyak topik pasal nama tempat yang pelik kat dalam portal ni.

**Sekadar info
Nama-nama tempat kat Penang yang pelik-pelik:
-Air Melintas Besar, Pasir Gebu, Machang Bubok, Titi Serong, Pekan Darat, Telok Ayer Tawar, Gertak Sanggul, Tanjung Putus, Titi Timbul, Pongsu Seribu, Lahar Yooi, Lahar Ikan Mati, Permatang TIGA RINGGIT, Pinang Tunggal, Padang Benggali dll...


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-02-09 02:09


salam>>>

sEKADAR INGIN MENGETAHUI KEUNIKAN NAMA2 KG. DI MALAYSIA

TIADA MAKSUD YANG TERSIRAT, INSYAALLAH....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

Faizah_Azlan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2009
Ahli No: 37142
Posting: 44
Dari: Kulai, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 17-02-09 10:46


pulai b**i besar kat tioman tu sebab kawasam tu dulu dekat dengan hutan...
so orang-orang kat situ bagi nama binatang tu sekali.. tapi sekarang ni setahu saya nama b**i
tu dah tak ada lagi dah.. sekarang ni tinggal pulau besar saja...

kalau kat kota pernah dengar tak sungai kple org? dgrnye sejarah sungai tu masa zaman perang ramai org kena penggal kplenye dan dicampak kat dalam sungai tu...
kena panggil misteri nusantara ni buat temubual dengan pnduduk kat situ...hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faizah_AzlanProfil   Hantar PM kepada Faizah_Azlan   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-02-09 10:48


Pada 13-02-09 11:56 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Salam. Makin banyak pulak posting kat sini. Ingatkan nak kena kunci rupa-rupanya makin 'meriah' pulak. Maklumlah, dah ada banyak topik pasal nama tempat yang pelik kat dalam portal ni.

**Sekadar info
Nama-nama tempat kat Penang yang pelik-pelik:
-Air Melintas Besar, Pasir Gebu, Machang Bubok, Titi Serong, Pekan Darat, Telok Ayer Tawar, Gertak Sanggul, Tanjung Putus, Titi Timbul, Pongsu Seribu, Lahar Yooi, Lahar Ikan Mati, Permatang TIGA RINGGIT, Pinang Tunggal, Padang Benggali dll...



salam..
jangan lah kunci topik ini..sedih dengor...bagi peluang kat warga ukhwah yang baru seperti kami ini...nak kena ubah tajuk ni...nama kampung paling pelik versi 2.. :-) boleh kan?? :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

haidy
Warga Rasmi
Menyertai: 18.02.2009
Ahli No: 37227
Posting: 6
Dari: kuala lumpur

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 15:22


mesti ar..
banyak...macam kat muar..banyak tempat name nya mesti bermula dengan parit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For haidyProfil   Hantar PM kepada haidy   Quote dan BalasQuote

haidy
Warga Rasmi
Menyertai: 18.02.2009
Ahli No: 37227
Posting: 6
Dari: kuala lumpur

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 15:24


parit ponorogo..hahaha..
tapi nak buek macam mana...dah ada nama tempat nak buat macam mana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For haidyProfil   Hantar PM kepada haidy   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 15:25


permatang tok brain .. pernah dengar?

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.17233 saat. Lajunya....