Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Nothing Last Forever
-- Sidney Sheldon

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: PhoebeGordon
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43142

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 6 hari yang lalu
Kang: 6 hari yang lalu
sahabat_sejati: 12 hari yang lalu
sadiqah: 16 hari yang lalu
eme86: 20 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 24 hari yang lalu
nice_pesan: 27 hari yang lalu
umy_1510: 32 hari yang lalu


Jejak Hobi
Topik: Siapa minat baca dan kumpul komik?


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Hobi
    »» Siapa minat baca dan kumpul komik?

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa minat baca dan kumpul komik?

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 23-01-09 23:47


Salam...
Sapa yang minat baca komik yang best?
Boleh share sama-sama..
Ana minat sangat dengan komik detektif conan, kindaichi dan dan detective school..
Best sangat-sangat..
Pelbagai perasaan cemas, xcited, misteri, tertekan dan sbagainya yang wujud :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 24-01-09 00:43


dulu masa zaman persekolahan....memang seorang pengumpul komik mutiara naga, doraemon, kungfu boy, detektif conan dan penyiasat remaja....siap ada rak buku untuk semua koleksi komik2 itu.

sekarang....dah semakin sibuk dengan urusan orang dewasa....tapi still masih ada masa baca komik naruto kat online.....hehehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 00:43


salamun alaik..

dulu ana obses dengan komik cintan jepun yang dialihbahasa..seronok bila baca sebab tengok watak2nya comel dan cntik2 saja..hehe..tapi sekarang da tak beli..ana rasa macam tak ada faedahnya ana beli komik macam itu..bila baca komik yang jiwang2 ini mulalah perasaan pun terbuai2..bahaya..adik-adik ana minat baca komik2 yang kelakar dan adventure..so kalau ana rasa bosan ana pun tmpg sekaki baca..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 07:58


salam..
ana masa kescik2 dulu ada gakk..
bila beso2 ni sibuk kerja..
dalam memori saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 09:14


Ada tak komik pingu?? :sopan:

saya suka karton tu..
ahaks.. komik doraemon dengan shin chan saja yang rajin baca..
tak ada kumpul komik tapi suka pinjam saja.. :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 09:55


salam,ekekeke dulu saya suka sangat kumpul buku utopia dan gempak....sekarang dah tak beli dah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

nurul_wardina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.08.2005
Ahli No: 18153
Posting: 40
Dari: sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 24-01-09 11:12


salam
saya suka sesngt sampai sekarang
dari kecik--kumpul doraemon
then ---gila-gila
kemudian menengah---kumpul cerita alam perwira
then sekrang buku arena , komik shin chan ,apo.ujang..
aduh 2 gawat,,tak suka majalah hiburan
tapi tiap bulan beli national geograpic book or al -islam,,,hehhehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_wardinaProfil   Hantar PM kepada nurul_wardina   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 24-01-09 18:36


Salam..
Ana memang fanatik sangat-sangat dengan conan
Arena pun ok juga
tapi kreko kurang sikit
duu-dulu zaman sekolah menengah selalu beli sampai pak cik kat gerai pun dah tau ap yang ana cari Kalau bukan komik2 detektif tu
Conan sampai sekarang tak tamat2 lagi
Dah lah sekarang boleh dapat 2x stahun jah
entah ap lah kesudahannya dengan kes kumpulan kongsi gelap tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 19:12


saya suka baca komik doraemon saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 19:17


saya tak suka baca komik tapi suka tengok anime kat tb macam detective conan ke...sesiapa tau anime black jack?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 25-01-09 08:48


Black jack yang doktor bedah tu ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 09:37


duluuuu..masa masih kanak-kanak suka sangat cerita doremon so memang akan nangis lah kalau parents tak belikan...sekarang dah kurang sikit lah....jez tengok dalam cd saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 09:56


Dragon Ball, Shin Chan, Detektif Conan, Ujang, Apo, Gila-gila...
Saya turut melukis dan menghantar karya ke majalah Ujang....
I love drawing... HHHUUHHUUEE!! Beess!!!

p/s: Susah lah nak kumpul Pendekar Laut. Daah laah mahal. Addeehhh!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

_norlidahashim_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34749
Posting: 105
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-01-09 13:05


selamat hari ahad...

saya pun nak kongsi minat...mbaca dan kumpul komik DORAEMON...
dr kecik memang mint..mak ayah saya beritahu, masa kecil-kecil dulu, buku2 komic ni yang banyak bantu saya MENfasihkan diri dalam membaca...tapi agak lama dah tinggalkan habit ni...hmm dalam 10 tahun juga..sebabnya sibuk duduk balaja..boleh dkatekan tak ada masa nak baca komic ni(((banyak komitmen lain)) dan sekarang lepah dah kerja, ada duit sendiri, saya start balik dengan tabiat lamela...
suka baca komic DORAEMON...
bukan apa, cuma sekadar nak kenang balik zaman dulu-dulu..
bau buku komic ni buatkan saya ingat balik masa budak-budak dulu...hmmmm seronok :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For _norlidahashim_Profil   Hantar PM kepada _norlidahashim_   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 16:07


Pada 25-01-09 08:48 , simi posting:

!!! QUOTE !!!

Black jack yang doktor bedah tu ke?


ye simi...minat sangat kat anime tu.dapat knowledge mengenai medic sikit-sikit.awak minat tak?


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 27-01-09 09:28


Pada 25-01-09 16:07 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!



ye simi...minat sangat kat anime tu.dapat knowledge mengenai medic sikit-sikit.awak minat tak?




Salam
Minat lah jugak
tapi jarang tengok kat animax(time tu animax free lagi)
sekarang tak tengok dah
tapi ana hairan Kenapa makwe doktor tu kecik sangat?

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-01-09 01:06


Pada 27-01-09 09:28 , simi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-01-09 16:07 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!



ye simi...minat sangat kat anime tu.dapat knowledge mengenai medic sikit-sikit.awak minat tak?




Salam
Minat lah jugak
tapi jarang tengok kat animax(time tu animax free lagi)
sekarang tak tengok dah
tapi ana hairan Kenapa makwe doktor tu kecik sangat?


owh..saya ada geng jugak lah ni minat black jack.hehe.same ar kita.sejak animax da tak free saya da tak tengok da.

sebenarnya ada kesah di sebalik pinoko yang kecik tu...ada satu episod ni ceritakan tentang asal-usul pinoko.umur dia memang 18 tahun pun,tengok saja macam budak kecik kan.biasalah katun ni kadang-kadang tak logik pun :-P


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 01-02-09 00:06


Salam
Alhamdulillah satu geng kita
Ap cerita dengan pinoko 2? dia sakit kan

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 00:36


Pada 01-02-09 00:06 , simi posting:

!!! QUOTE !!!

Salam
Alhamdulillah satu geng kita
Ap cerita dengan pinoko 2? dia sakit kan


Wassalam...
hm,da lama tak tengok black jack.tak tau lah apa cerita pinoko.tapi pinoko tu comel sangat kan.kat animax sekarang ni ada lagi tak cerita black jack tu?


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 07:13


Pada 25-01-09 13:05 , _norlidahashim_ posting:

!!! QUOTE !!!

selamat hari ahad...

saya pun nak kongsi minat...mbaca dan kumpul komik DORAEMON...
dr kecik memang mint..mak ayah saya beritahu, masa kecil-kecil dulu, buku2 komic ni yang banyak bantu saya MENfasihkan diri dalam membaca...tapi agak lama dah tinggalkan habit ni...hmm dalam 10 tahun juga..sebabnya sibuk duduk balaja..boleh dkatekan tak ada masa nak baca komic ni(((banyak komitmen lain)) dan sekarang lepah dah kerja, ada duit sendiri, saya start balik dengan tabiat lamela...
suka baca komic DORAEMON...
bukan apa, cuma sekadar nak kenang balik zaman dulu-dulu..
bau buku komic ni buatkan saya ingat balik masa budak-budak dulu...hmmmm seronok :-)


:lucu: ada juga sama saya ek minat sangat dengan cerita DOREMON.. paling suka bila ada PINTU SUKA HATI..mana-mana pun boleh pergi..


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 02-02-09 14:44


Pada 01-02-09 00:36 , syahadahtul_nur posting:

Wassalam...
hm,da lama tak tengok black jack.tak tau lah apa cerita pinoko.tapi pinoko tu comel sangat kan.kat animax sekarang ni ada lagi tak cerita black jack tu?




Yup, memang comel pun
rasanya cerita tu still dtayangkan lagi kat animax same macam anime2 yang lain
Slain black cat syahdatul_nur minat apa lagi?

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 14:50


suka baca komik tapi tak rajin beli...abang beli saya tumpang skaki..ngeh3:-D
tapi sejak abang masuk sekolah menengah da tak baca...sebab abang cakap membazir...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 02-02-09 15:39


Ana suka sangat kumpul detektif conan
sekarang ana tengah tunggu keluaran jilid 63
tapi ana sedih sangat sebab satu saja koleksi yang ana tak ada..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 15:43


dulu time kecil-kecil, tak terlepas beli Dragon Ball dan Doraemon.....
kalau mak bagi duit belanja sekolah, sanggup berlapar, simpan duit tu untuk beli komik....tapi itu dulu-dulu, sekarang tidak lagi.....
Komik Dragon Ball sampai 3 generasi watak kat dalam cerita tu.... 8-)


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 02-02-09 15:50


Pada 02-02-09 15:43 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

dulu time kecil-kecil, tak terlepas beli Dragon Ball dan Doraemon.....
kalau mak bagi duit belanja sekolah, sanggup berlapar, simpan duit tu untuk beli komik....tapi itu dulu-dulu, sekarang tidak lagi.....
Komik Dragon Ball sampai 3 generasi watak kat dalam cerita tu.... 8-)



Wah..mesti banyak koleksi komik Jue_Effendy kan
Ana dulu berangan nak kumpul komik arena dari awal sampai terkini
tapi tak termampu..kumpul conan or kondaichi or dan detective school lagi berbaloi :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 02-02-09 17:28


dulu kumpul, sekarang dah ada internet. baca kat internet saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

arhazza
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2004
Ahli No: 8409
Posting: 23
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 02-02-09 21:57


minat baca tapi kumpul kurang sikit sebab kena pakai duit, hehehe... tapi ada mood juga, kalau dah tak ada mood, walau depan mata tetap tak pandang... ;))

Bookmark and Share

    


  Member Information For arhazzaProfil   Hantar PM kepada arhazza   Pergi ke arhazza's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 23:04


Pada 02-02-09 15:39 , simi posting:

!!! QUOTE !!!

Ana suka sangat kumpul detektif conan
sekarang ana tengah tunggu keluaran jilid 63
tapi ana sedih sangat sebab satu saja koleksi yang ana tak ada..


selain black jack saya paling minat detektif conan...hm,sama lagi.hehe.apa ek ending conan?dari dulu sampai sekarang tak habis-habis.penat nak tunggu.huhu.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 02-02-09 23:17


Pada 02-02-09 23:04 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-02-09 15:39 , simi posting:

!!! QUOTE !!!

Ana suka sangat kumpul detektif conan
sekarang ana tengah tunggu keluaran jilid 63
tapi ana sedih sangat sebab satu saja koleksi yang ana tak ada..


selain black jack saya paling minat detektif conan...hm,sama lagi.hehe.apa ek ending conan?dari dulu sampai sekarang tak habis-habis.penat nak tunggu.huhu.



Hmm..ana pun tertanya2 ap ending conan 2. Berdebar ana dalam episod last dia jadi besar kan sebab termakan ubat kajian haibarayg disangka ubat selesema. lepas itu dia mengecil balik sebab ubat 2 brtahan 24 jam saja. dan membesar balik sebab nyaris rahsia identiti dia bocor. Dalam p'jalanan balik ke rumah ran ada kes lain pula. tertanye2 juga sama ada rahsia dia akan bocor or tak sebab ubat yang dia makan untuk kali kedua tak sempat brtahan untuk 24 jam seterusnya kesan ubat pertama yang dia makan sebelumnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 23:21


masa kecil-kecil dulu baca lah komik ni. detective conan, doraemon, salam dunk, da lagi satu yang pasal bola sepak tu, tah apa tajuk, tak ingat dah, banyak lagi lah. koleksi tak lah banyak, banyak tukar2 & pinjam dr kawan-kawan lah. sama-sama kongsi baca.

bla dah besar ni masih baca lagi tapi dah jarang2. bla ada masa saja lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 23:30


oh i see...macam tu ke simi.biasanya anime jepun ni macam tak ada penghujung saja citernya.ada saja idea baru untuk memanjangkan cerita.kalau kat tv3 cerita conan versi lama.yang versi baru ada tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 02-02-09 23:36


Pada 02-02-09 23:30 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

oh i see...macam tu ke simi.biasanya anime jepun ni macam tak ada penghujung saja citernya.ada saja idea baru untuk memanjangkan cerita.kalau kat tv3 cerita conan versi lama.yang versi baru ada tak?


Yup secara rgkasnya macam tulah. Anti tak baca lagi edisi 62 yang trbaru?
Ana rasa conan ni ending dia mesti tak best sangat sebab edisi sebelum ni banyak yang best sangat. Ana harap akhirnya dia membesar jadi normal balik

Versi conan yang baru rasanya kena 2gu 2,3 tahun lagi agaknya. tapi ana hairan sangat banyak episod yang ana tengok tak ada pun dalam edisi dr awal sampai 62

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 23:49


hm,saya tak berapa gemar baca komik sangat...'pening kepala' sebab banyak betul episodnye.harap-harap conan jadi besau balik lah,sian ran tunggu shinichi tak muncul2.pernah tengok detektif conan yang real punya tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 03-02-09 12:25


Pada 02-02-09 23:49 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

hm,saya tak berapa gemar baca komik sangat...'pening kepala' sebab banyak betul episodnye.harap-harap conan jadi besau balik lah,sian ran tunggu shinichi tak muncul2.pernah tengok detektif conan yang real punya tak?



pernah..tapi dalam filem sajalah. yang berlakon watak tu nama dia sano izumi(nama dalam drama hanazakari no kimitachi). Nama sebenar tak tau. tapi masa tu dia berlakon jadi shinichi bukan conan

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 12:28


Pada 23-01-09 23:47 , simi posting:

!!! QUOTE !!!

Salam...
Sapa yang minat baca komik yang best?
Boleh share sama-sama..
Ana minat sangat dengan komik detektif conan, kindaichi dan dan detective school..
Best sangat-sangat..
Pelbagai perasaan cemas, xcited, misteri, tertekan dan sbagainya yang wujud :-D



ish..macam same saja ni...minat gila cerita yang menyiasat2 ni..advance..dan membuat kan kita terfikir-fikir
tapi..PENyiasat remaja paling best


-----------------
Setiap yang berlaku ada hikmahnyer..Fikirkanlah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 12:31


1lg..kita da kumpul semua 7 7 buku harry potter..
pergh...seronok rasanya kumpul2 buku ni...
nak simpan buku 2 leklok..untuk bakal ank2ku membacanyer..
banyak value tau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 03-02-09 12:42


Pada 03-02-09 12:28 , nadia_khalit posting:

!!! QUOTE !!!




ish..macam same saja ni...minat gila cerita yang menyiasat2 ni..advance..dan membuat kan kita terfikir-fikir
tapi..PENyiasat remaja paling best



Antara conan dan kindaichi-penyiasat remaja, kindaichi lebih mndebarkan. Cara p'ceritaannya lebih realistik dan kadang-kadang ana rasa ana turut berada dalam cerita tu. Rugi ana tak sempat kumpul semua koleksi dia. Koleksi conan yang ana simpan sekarang da ad yang wrna kuning sikit-sikit.. tak tau bagaimana nak simpan elok-elok
Dan detective school pun dari pengarang detektif remaja kindaichi juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 14:03


Pada 03-02-09 12:42 , simi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-02-09 12:28 , nadia_khalit posting:

!!! QUOTE !!!




ish..macam same saja ni...minat gila cerita yang menyiasat2 ni..advance..dan membuat kan kita terfikir-fikir
tapi..PENyiasat remaja paling best



Antara conan dan kindaichi-penyiasat remaja, kindaichi lebih mndebarkan. Cara p'ceritaannya lebih realistik dan kadang-kadang ana rasa ana turut berada dalam cerita tu. Rugi ana tak sempat kumpul semua koleksi dia. Koleksi conan yang ana simpan sekarang da ad yang wrna kuning sikit-sikit.. tak tau bagaimana nak simpan elok-elok
Dan detective school pun dari pengarang detektif remaja kindaichi juga


betul3.... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 14:08


Pada 02-02-09 15:50 , simi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-02-09 15:43 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

dulu time kecil-kecil, tak terlepas beli Dragon Ball dan Doraemon.....
kalau mak bagi duit belanja sekolah, sanggup berlapar, simpan duit tu untuk beli komik....tapi itu dulu-dulu, sekarang tidak lagi.....
Komik Dragon Ball sampai 3 generasi watak kat dalam cerita tu.... 8-)



Wah..mesti banyak koleksi komik Jue_Effendy kan
Ana dulu berangan nak kumpul komik arena dari awal sampai terkini
tapi tak termampu..kumpul conan or kondaichi or dan detective school lagi berbaloi :kelip:


dah tak ada...semua dah hantar pergi kitar semula....semaklah kumpul komik banyak-banyak....nak jimatkan ruang kat rak buku untuk buku2 ilmiah yang lain pula...dulu masa kecik bolehlah.... :-D :-D


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 03-02-09 15:24


saya BENCI komik dan manga

ps: pembaca naruto, budak getah, eyeshield21,gantz,bakuman,bleach,hunterxhunter,droganball,......banyak lagi(malas nak taip)

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 03-02-09 15:33


Pada 03-02-09 15:24 , paku posting:

!!! QUOTE !!!

saya BENCI komik dan manga

ps: pembaca naruto, budak getah, eyeshield21,gantz,bakuman,bleach,hunterxhunter,droganball,......banyak lagi(malas nak taip)


... :oops: Terpulang pada minat masing-masing..saya benci tengok bola dan gusti. entah ap2 entah. tapi bagi ana komik adalah antara kegilaan ana(komik2 yang trpilih sahaja...)

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-10-09 18:32


sin chan...detective conan...
doremon...
komik gempak
dulu ada dragon ball kat tv selalu tengok
suka manga

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 30-10-09 11:06


komik ye ? masa zaman sekolah menengah dulu.... kami adik beradik ada lah kumpul komik ni...

antara yang dikumpul : alam perwira, juara wira, juara rimba dll...
kazen pula : dia kumpul gila2 dan gelihati...

tapi semua dah tak ada... pasal...heheh mak mengamuk.... buat menyemak rumah saja... tak tau dah mana pergi kesemuanya...


lepas itu zaman bujang... tiap hari sabtu and ahad..kompom bangun awal punya...pasal tengok cerita dragion ball kat TV2 jam 9 pagi...


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

mutmainah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37471
Posting: 96
Dari: sbh-kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-09 18:28


SALAM..saya pun minat sesangat baca komik lebih-lebih lagi komik jepun...kumpul buku komik ada juga...kreko..tapi tak lagi sejak sambung beljr u...tapi still baca juga...betul ke org yang suka baca komik suka berangan-angan????? :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mutmainahProfil   Hantar PM kepada mutmainah   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 22:29


bearangan lah jugak rasanya..sebab kita boleh hayati cerita tu sampai kadang-kadang tak sedar org panggil
hehehe..
harapnya saya dan peminat2 komik sekalian ni pun boleh hayati Quran macam hayati komik
insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 22:47


Pada 03-02-09 12:25 , simi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-02-09 23:49 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

hm,saya tak berapa gemar baca komik sangat...'pening kepala' sebab banyak betul episodnye.harap-harap conan jadi besau balik lah,sian ran tunggu shinichi tak muncul2.pernah tengok detektif conan yang real punya tak?



pernah..tapi dalam filem sajalah. yang berlakon watak tu nama dia sano izumi(nama dalam drama hanazakari no kimitachi). Nama sebenar tak tau. tapi masa tu dia berlakon jadi shinichi bukan conan



saya pun pernah tengok conan version real punya..tapi tak best sangat.tengok katunnye lagi best rasanya.conan tetap cute begitu.hehe.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-11-09 11:13


Waalaikumsalam

Minat baca.. tapi tak kumpul..
dulu masa sek menengah baca yang member punya.. ikut jalan cerita..
sekarang tak lagi... kalau ada baca walau tak tahu hujung pangkal cerita... hehehe!

:lol:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-11-09 00:27


saya suka sangat komik...detective conan...dragon ball...majalah ujang...g3...kreko...utopia...semua tu jadi koleksi selepas di baca...hahaha...umur dah tua tapi still baca komik...hehe


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-09 15:18


salam alaiykh...

rasanya memang setiap orang suka dengan kartun atau komik.. ana pernah beli majalah keiko..tu pun sekali j.ana selalu pinjam dengan kawan..sebab tak mampu nak beli selalu bila nak beli j..terfikir benda-benda lain yang lebik penting.. tapi minat pada kartun dan komik ini sukar dilepaskan..ana banyak kumpul cerita-cerita kartun.. comik islami pun ada dowload kat internet..tengok @baca komik ini balik bagi realse tension..namun penenang hati yang lebih baik adalah AL-QURAN..(^_^)


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

    


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-11-09 15:21


Pada 09-11-09 15:18 , miftahul_jannah posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaiykh...

rasanya memang setiap orang suka dengan kartun atau komik.. ana pernah beli majalah keiko..tu pun sekali j.ana selalu pinjam dengan kawan..sebab tak mampu nak beli selalu bila nak beli j..terfikir benda-benda lain yang lebik penting.. tapi minat pada kartun dan komik ini sukar dilepaskan..ana banyak kumpul cerita-cerita kartun.. comik islami pun ada dowload kat internet..tengok @baca komik ini balik bagi realse tension..namun penenang hati yang lebih baik adalah AL-QURAN..(^_^)



salam...apa laman web komik islami tu ye?boleh share tak.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 10-11-09 15:16


erm...saya dulu-dulu masa kecil-kecil suka sangat baca komik doraemon=)..
da besar-besar suka detective conan pula..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-11-09 15:44


dooloo-dooloo saya minat baca kartun ujang saja...
setakat baca sahaja, tupun org lain punya.. kumpul komik tak pernah apatah lagi beli..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-11-09 17:48


dulu-dulu semua komik baca....cakap lah
pendekar laut, alam perwira, jejak wira, senjata misteri, harimau kumbang, juara wira, semua baca...

cuma tak kumpul sebab mak ayah tak kasi...hehehe

teman ni anak yang baik tau...

tapi sekarang ni start kumpul balik, sebab dah jumpa komik2 ni dalam internet....
donload macam manga lah juga....huhuhu


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 04:21


Pada 03-02-09 12:25 , simi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-02-09 23:49 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

hm,saya tak berapa gemar baca komik sangat...'pening kepala' sebab banyak betul episodnye.harap-harap conan jadi besau balik lah,sian ran tunggu shinichi tak muncul2.pernah tengok detektif conan yang real punya tak?



pernah..tapi dalam filem sajalah. yang berlakon watak tu nama dia sano izumi(nama dalam drama hanazakari no kimitachi). Nama sebenar tak tau. tapi masa tu dia berlakon jadi shinichi bukan conan


saja "quote" yang ni.. sebab ianya rentetan dr mereka yang gilakan komik conan..

saya pun memang fanatik conan..

mm..pernah bercerita pasal komik..tapi tak pasti dah thread yang mana satu..

sampai sekarang masih minat pada conan

p/s- baru beli novel terjemahan melayu berkaitan sherlock holmes..tulisan:sir arthur conan doyle.. Kalau peminat conan, pasti tau asal usul nama conan itu.. dan apa yang conan suka..huhu


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::


Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.139628 saat. Lajunya....