Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Help Ever, Hurt Never
-- Tulisan di belakang lori

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 36
Ahli: 0
Jumlah: 36




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 1 hari, 5 jam, 5 minit yang lalu
budakbesar: 7 hari yang lalu
azemi: 11 hari yang lalu
Firdaus15: 18 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 21 hari yang lalu
secureofficemovers: 22 hari yang lalu
Naqiu: 28 hari yang lalu
nawfaa79: 29 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: teka teki dari mulya


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» teka teki dari mulya

Please Mendaftar To Post


Oleh teka teki dari mulya

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 23-01-09 10:31


Assalamualaikum
:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:
bismillah
setelah panas badan..panas telinga..panas mata..dan ada yang panas hati beberapa hari yang lalu, sekarang masanya untuk tenangkan dan santaikan jiwa..sebelum sesi pemanasan"mungkin lebis panas" berikutnya akan dilaksanakan...

jawabla teka teki ni ye...

1-kenapa ayam jantan kalau berkokok matanya pejam...??
2-kenapa anak bab* kalau berjalan tundukkan kepala..??
3-kenapa pula kambing tu busuk sangat..??
4-ular apa yang jalannya lurus??
5-kenapa anjing kalau dikejar,dia lari kejap2 tengok belakang..kejap2 tengok belakang..??

berikutnya..satu jawaban untuk 3 soalan..
1-kenapa budak keciktu mati dalam perigi?
2-kenapa nasi tu hangus diatas dapur?
3-kenapa kail tu umpannya dimakan ikan..??

selamat berjuang..!!
allahuakbar...


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 11:17


assalammualaikum

saya hanya dapat jawab sikit saja..

1) Kenapa ayam jantan kalau berkokok matanya pejam?
- mesti lah dia tutup mata.. kalau tutup mulut macam mana ayam itu nak berkokok

3) Kenapa pula kambing tu busuk sangat?
- sebab kambing takut mandi

Bookmark and Share

  


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1812
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 12:02


pak mulya asyik tanya org teka-teki saja..

mari sini mari kk nak tanya 1 teki-teki untuk pak mulya..

kalau pak mulya pandai jawab nanti kk bagi eskrim :-P


benda apa yang tak pernah ada rasa malu ? :idea:




haa jawab jangan xjwb...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

hidayatul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.04.2005
Ahli No: 15840
Posting: 42
Dari: Kulim

Kedah  


posticon Posting pada: 23-01-09 12:21


jawapan soalan 2....
sebab dia malu mak dia bab*....heheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For hidayatulProfil   Hantar PM kepada hidayatul   Pergi ke hidayatul's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 12:26


Pada 23-01-09 10:31 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:
bismillah
setelah panas badan..panas telinga..panas mata..dan ada yang panas hati beberapa hari yang lalu, sekarang masanya untuk tenangkan dan santaikan jiwa..sebelum sesi pemanasan"mungkin lebis panas" berikutnya akan dilaksanakan...

jawabla teka teki ni ye...

1-Kenapa ayam jantan kalau berkokok matanya pejam...??
2-Kenapa anak bab* kalau berjalan tundukkan kepala..??
3-Kenapa pula kambing tu busuk sangat..??
4-ular apa yang jalannya lurus??
5-Kenapa anjing kalau dikejar,dia lari kejap2 tengok belakang..kejap2 tengok belakang..??


selamat berjuang..!!
allahuakbar...



1) nak tarik suara beri power..kalau tak org tak dengar.. :-D kalau tutup mulut bagaimana dia nak berkokok.. :lol:

2) malu sebab hidung dia ke depan..nampak saja lubang hidung..
:lol:

3) dah memang itu baunya.. :-D lagipun kambing takut kena air..kalau tak boleh lah mandikan kambing tu dengan syampoo.. :lucu:

4)ular lidila..lurus saja..tak bengkang bengkok..cuma lidi boleh patah saja.. :sopan:

5) sebab anjing tak ada side mirror macam kancil dan rusa..hehe.. :lol: :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 12:28


Pada 23-01-09 11:17 , bintanghati2008 posting:

!!! QUOTE !!!

assalammualaikum

saya hanya dapat jawab sikit saja..

1) Kenapa ayam jantan kalau berkokok matanya pejam?
- mesti lah dia tutup mata.. kalau tutup mulut macam mana ayam itu nak berkokok



betul betul betul..kalau tutup mulut, tak keluar lah suara dia..ayam yang selesema saja tutup mulut..takut berjangkit.. :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 23-01-09 12:32


Pada 23-01-09 11:17 , bintanghati2008 posting:

!!! QUOTE !!!

assalammualaikum

saya hanya dapat jawab sikit saja..

1) Kenapa ayam jantan kalau berkokok matanya pejam?
- mesti lah dia tutup mata.. kalau tutup mulut macam mana ayam itu nak berkokok

3) Kenapa pula kambing tu busuk sangat?
- sebab kambing takut mandi
ih..ih..ih...anda kurang beruntung...silahkan mecoba lagi...jangan pernah putus asa...


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 23-01-09 12:34


Pada 23-01-09 12:21 , hidayatul posting:

!!! QUOTE !!!

jawapan soalan 2....
sebab dia malu mak dia bab*....heheh
ya..tepat sekali...anda beruntung...ya..ya...


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 23-01-09 12:37


Pada 23-01-09 12:26 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-01-09 10:31 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:
bismillah
setelah panas badan..panas telinga..panas mata..dan ada yang panas hati beberapa hari yang lalu, sekarang masanya untuk tenangkan dan santaikan jiwa..sebelum sesi pemanasan"mungkin lebis panas" berikutnya akan dilaksanakan...

jawabla teka teki ni ye...

1-Kenapa ayam jantan kalau berkokok matanya pejam...??
2-Kenapa anak bab* kalau berjalan tundukkan kepala..??
3-Kenapa pula kambing tu busuk sangat..??
4-ular apa yang jalannya lurus??
5-Kenapa anjing kalau dikejar,dia lari kejap2 tengok belakang..kejap2 tengok belakang..??


selamat berjuang..!!
allahuakbar...



1) nak tarik suara beri power..kalau tak org tak dengar.. :-D kalau tutup mulut bagaimana dia nak berkokok.. :lol:

2) malu sebab hidung dia ke depan..nampak saja lubang hidung..
:lol:

3) dah memang itu baunya.. :-D lagipun kambing takut kena air..kalau tak boleh lah mandikan kambing tu dengan syampoo.. :lucu:

4)ular lidila..lurus saja..tak bengkang bengkok..cuma lidi boleh patah saja.. :sopan:

5) sebab anjing tak ada side mirror macam kancil dan rusa..hehe.. :lol: :-P
no 1 salah...
no 2 salah...no 3salah...no 4salah..no 5 boleh diterima..he..he...terus berjuang..jangan putus asa...


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 23-01-09 12:42


Penat lah fikir .. kalau betul, dapat hadiah tak..??

Erm .. nak try jawapan no.4... Ular apa yang jalannya lurus..?? Ular ada kaki ke?? ... Jawapannya .. Apa entah .. Ada hadiah tak?????????

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 12:50


Pada 23-01-09 10:31 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!



berikutnya..satu jawaban untuk 3 soalan..
1-Kenapa budak keciktu mati dalam perigi?
2-Kenapa nasi tu hangus diatas dapur?
3-Kenapa kail tu umpannya dimakan ikan..??





jawapannya...wallahualam... :-D


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 23-01-09 14:25


Pada 23-01-09 10:31 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!


berikutnya..satu jawaban untuk 3 soalan..
1-Kenapa budak keciktu mati dalam perigi?
2-Kenapa nasi tu hangus diatas dapur?
3-Kenapa kail tu umpannya dimakan ikan..??

jawapannya tak angkat .. agaknya

kalau angkat budak tu tentu tak lemas, kalau angkat nasi tu tentu xhangus.. kalau angkat umpan tu tentu tak dimakan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 14:30


Pada 23-01-09 12:02 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!




benda apa yang tak pernah ada rasa malu ? :idea:




haa jawab jangan xjwb...



yang ini kok jawapannya hanya pak Mulya saja yang tahu ibu... hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 23-01-09 14:40


Pada 23-01-09 14:25 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-01-09 10:31 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!


berikutnya..satu jawaban untuk 3 soalan..
1-Kenapa budak keciktu mati dalam perigi?
2-Kenapa nasi tu hangus diatas dapur?
3-Kenapa kail tu umpannya dimakan ikan..??

jawapannya tak angkat .. agaknya

kalau angkat budak tu tentu tak lemas, kalau angkat nasi tu tentu xhangus.. kalau angkat umpan tu tentu tak dimakan..
payah...tepat..jawaban anda cukup tepat...


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 23-01-09 14:42


Pada 23-01-09 14:30 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-01-09 12:02 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!




benda apa yang tak pernah ada rasa malu ? :idea:




haa jawab jangan xjwb...



yang ini kok jawapannya hanya pak Mulya saja yang tahu ibu... hehe

addey...tepat apa yang anda katakan..jawabannya seperti pepatah ni.."walau pun anjing menggonggong/menyalak..,kafilah tetap berlalu.."he...he...

ya ALLAH..jauhkanlah kebencian dari hati-hati kami...


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 23-01-09 16:23


tau tak..kenapa ayam jantan kalau berkokok tutup mata...??hhmm..tu sebab ayam tu dah hafal yang harus dibunyikan..jadi tak perlu lah nak tengok catatan..tutup mata pun dia boleh lagukn...:D

Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 19:35


Pada 23-01-09 16:23 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

tau tak..Kenapa ayam jantan kalau berkokok tutup mata...??hhmm..tu sebab ayam tu dah hafal yang harus dibunyikan..jadi tak perlu lah nak tengok catatan..tutup mata pun dia boleh lagukn...:D


tak syok nya jawapan ni. :berfikir:



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

biohazard
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31483
Posting: 163
Dari: bumi

Perak  


posticon Posting pada: 27-01-09 17:45


no 2...anak bab* tu tunduk kepala sebab dia malu mak dia bab*....kui3...tapi tak baik betul teka-teki ni....

Bookmark and Share

  


  Member Information For biohazardProfil   Hantar PM kepada biohazard   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.113808 saat. Lajunya....