Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Activity gets you busy. But productivity gets you results. Activity consumes time. Productivity frees it.

-- ummimq

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 25 hari yang lalu
ronniefinancehome: 36 hari yang lalu
MTMKi: 46 hari yang lalu
usop79: 47 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Geramnya..!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Geramnya..!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh Geramnya..!!!

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 15-01-09 14:29


Assalamualaikum
:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:

salam untuk semua sahabat-sahabat ukhwah yang disayangi ALLAH..

mungkin ada yang marah..ada yang geram..ada yang benci..ada yang..ada yang..ada yang..macam-macam ada kan..??

berkaitan dengan tajuk"ukhwah tersesat"..saya mohon maaf pada sahabat-sahabat yang terasa hati...
apa pun..ni semua saya lakukan sebagai rasa tanggungjawab sebagai sesama muslim yang kita adalah saudara..
tajuk yang saya tulis tu saya tujukan kepada beberapa orang saja..bukan untuk semua..tapi semoga bermanfaat untuk kita berjaga dimasa yang akan datang..untuk diri kita masing-masing..

tak mungkin rasanya jika saya nak tegur orang yang melakukan kesalahan tu dengan cara terus menyebut namanya..dan tak mungkin juga rasanya saya terus pm semua..untuk tu saya gunakan semacam perbincangan umum..sebagai teguran dari seorang sahabat.walau dengan bahasa yang cukup kasar..

sekali lagi saya mohon maaf pada sahabat-sahabat semua yang telah naik darah..he..he..emosi..yang dah merah telinga..yang mungkin ada yang telah membenci saya..he..he..tak apa..

maaf ya...kalau ada rezeki nanti saya belanja kalian makan ye...nak tak..??
tapi makan ikan bilis saja..satu orang satu...he..he..


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 15-01-09 14:33


ok mulya no hal...ikan bilis pun ikan bils lah..janji halal dan ikhlas...ahahhaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 14:35


Pada 15-01-09 14:29 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:

salam untuk semua sahabat-sahabat ukhwah yang disayangi ALLAH..

mungkin ada yang marah..ada yang geram..ada yang benci..ada yang..ada yang..ada yang..macam-macam ada kan..??

berkaitan dengan tajuk"ukhwah tersesat"..saya mohon maaf pada sahabat-sahabat yang terasa hati...
apa pun..ni semua saya lakukan sebagai rasa tanggungjawab sebagai sesama muslim yang kita adalah saudara..
tajuk yang saya tulis tu saya tujukan kepada beberapa orang saja..bukan untuk semua..tapi semoga bermanfaat untuk kita berjaga dimasa yang akan datang..untuk diri kita masing-masing..

tak mungkin rasanya jika saya nak tegur orang yang melakukan kesalahan tu dengan cara terus menyebut namanya..dan tak mungkin juga rasanya saya terus pm semua..untuk tu saya gunakan semacam perbincangan umum..sebagai teguran dari seorang sahabat.walau dengan bahasa yang cukup kasar..

sekali lagi saya mohon maaf pada sahabat-sahabat semua yang telah naik darah..he..he..emosi..yang dah merah telinga..yang mungkin ada yang telah membenci saya..he..he..tak apa..

maaf ya...kalau ada rezeki nanti saya belanja kalian makan ye...nak tak..??
tapi makan ikan bilis saja..satu orang satu...he..he..



alhamdulilah..sebaik-baiknya begitu lah...tak best ah gaduh2 ni...peace always... :-) :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 14:36


Erk.. Gerammnya!! apa yang geramnya? :-o
Tak apa lah... bicara lah seikhlas mungkin.. usah dipanjang lebarkan perkara lalu.. salam harmonis buat mulya..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 15-01-09 14:38


he..he..senyum-senyum sendiri saya baca balasan dr sahabat ni..memang betul-betul sahabat..semoga persahabat ni lah yang akan membuat kita mendapatkan naungan allah disaat tak ada naungan selain naunganNYA...persahabatan kerana ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 14:47


orait..

kalau ikan bilis tu kami kat nogori ni panggil makan bosar,mulya...

balik rumah buka tudung salji..tengok lauk goreng ikan bilis..banyak ikan eh..tu yang makan bosar tu... :-D

tengok topic:geramnya...!!! ingat apa lah yang geram tadi... :berfikir:


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 15-01-09 14:48


Pada 15-01-09 14:38 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

he..he..senyum-senyum sendiri saya baca balasan dr sahabat ni..memang betul-betul sahabat..


hai tak kan senyum saja...jadi tak ikan bilis ini? ehehhe.... :lol: :terliur:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 15-01-09 15:10


he..he..jadi...ikan bilis ye...
kalau kat nogori dkatakan makan besar..kat tempat saya pula,..ada orang yang mancing ikan..dia ditarik ikan hinggalahlah sampai k selat melaka...hhmm..waktu pancingnya diangkat, ikan bilis lah yang telah menarik sampan dan dia sampai k melaka..waktu dibelah perut ikan tu..ih..ih..ih..ada kapal kat dalam tu..ih..ih..besarnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 15:22


Pada 15-01-09 15:10 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

he..he..jadi...ikan bilis ye...
kalau kat nogori dkatakan makan besar..kat tempat saya pula,..ada orang yang mancing ikan..dia ditarik ikan hinggalahlah sampai k selat melaka...hhmm..waktu pancingnya diangkat, ikan bilis lah yang telah menarik sampan dan dia sampai k melaka..waktu dibelah perut ikan tu..ih..ih..ih..ada kapal kat dalam tu..ih..ih..besarnya...


cerita dongeng ke cerita tipu ni mulya..:-?


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 15:25


satu hari saya nak jumpa anda en yusuf...rumah pun bukannya jauh mana...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 15:57


Pada 15-01-09 15:25 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

satu hari saya nak jumpa anda en yusuf...rumah pun bukannya jauh mana...



saya juga akan be3rsama zulman untuk jumpa sdr ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 15-01-09 16:04


insyaallah..datang lah..saya sangat gembira kalau ALLAH izinkan berjumpa dengan sahabat-sahabat yang berilmu ni.bagi zulman..kalau nak datang jangan lupa bagitahu ya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 16-01-09 23:29


salam..untuk sahabat yang mungkin benci kepada saya..or yang tak suka pada saya..saya mohon maaf...

sebetulnya saya xkesahpun kalau ada yang benci pada saya..kenapa..???sebab,orang2 yang benci tu saja yang asyik memikirkan saya pagi, petang,siang,malam,...baguslah kan...saya xrugi apa pun..yang rugi tu yang benci saja...mubazir energi..mubazir masa..hhmm..he..he..jangan marah ye..

minta maaf yang sebesar2nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

miss_zai
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36672
Posting: 62
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-09 08:45


Salam..lex2 cool..saya tak benci mulya pun...tidak semua org akan suka pada kita..akan ada yang benci..lumrah hidup..cool .. sebaiknye buang yang keruh ambil yang jernih.. salam ukhwah dr saya..ehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_zaiProfil   Hantar PM kepada miss_zai   Pergi ke miss_zai's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 17-01-09 11:57


salam ukhwah..kalau tak silap..ni warga baru kan..?hhm..saya fahamm..nabi muhammad yang sangat baik pun ada yang tak suka kan..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

miss_zai
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36672
Posting: 62
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-09 15:52


Pada 17-01-09 11:57 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

salam ukhwah..kalau tak silap..ni warga baru kan..?hhm..saya fahamm..nabi muhammad yang sangat baik pun ada yang tak suka kan..??


Yup baru..lex2 cool saja..hidup ni kita akan bertemu dengan macam-macam ragam manusia ..so banyakkan sabar saja lah ek. :-D


-----------------
"Kira tiada cinta insani untukku..Cukuplah cinta Allah penyuluh hidupku..Moga kelak akan ada CINTA untukku daripada insan yang mencintai ALLAH sebagaimana


Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_zaiProfil   Hantar PM kepada miss_zai   Pergi ke miss_zai's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-01-09 15:13


saya rasa tak ada org membenci saudara..

tapi untuk peringatan bersama..kerana aku juga bukan makhluk sempurna..

org tak membenci nabi muhammad kerana akhlak baginda..tetapi org yang tak suka nabi adalah kerana agama yang nabi bawa..faham2lah..org kafir lah itu..

tapi janganlah org membenci kita adalah kerana akhlak kita yang buruk..sumtimes kita sendiri yang membuka ruang fitnah.. untuk org lain membenci kita..akhirnya bila dinilai balik, diri kita jugak yang bersalah, bukan org lain..aku cakap untuk diri aku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-01-09 22:27


Saya amat setuju dengan pendapat amira_aqilah.
saya harap semua dapat berfikir mendalam akan pendapat ini.

Lagi satu, marilah contohi akhlak rasulullah. sesungguhnya indah akhlak baginda.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-01-09 22:34


Pada 15-01-09 15:57 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-01-09 15:25 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

satu hari saya nak jumpa anda en yusuf...rumah pun bukannya jauh mana...



saya juga akan be3rsama zulman untuk jumpa sdr ni....



mulya telah pun saya temui....hahahhaha


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 19-01-09 12:40


Pada 18-01-09 22:34 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-01-09 15:57 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-01-09 15:25 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

satu hari saya nak jumpa anda en yusuf...rumah pun bukannya jauh mana...



saya juga akan be3rsama zulman untuk jumpa sdr ni....



mulya telah pun saya temui....hahahhaha

he..he..dah jumpa dan kenal saya..hhmm..ada sesuatu yang pelik tak..??ada sesuatu yang keluar dari islam tak..??he..he..sapa lah tau kan..saya tak tahu ada sesuatu pada diri saya yang melanggar islam..hhmm..ingatkan ye..


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 19-01-09 13:39


aaaaa kenapa saya tiba-tiba saja pening baca topik ni ek??
saya yang tak faham kah, or topik nya yang buat saya pening..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-01-09 13:46


Pada 19-01-09 13:39 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!

aaaaa Kenapa saya tiba-tiba saja pening baca topik ni ek??
saya yang tak faham kah, or topik nya yang buat saya pening..


mungkin sebab tak baca topik dari mulya yang sebelumnya..kalau dah baca, insyaALLAH dah tak pening sebab dah tau Kenapa topik "geram"nya ni keluar..cuba baca topik "ukhwah tersesat"..kalau tak silapla..betul ke encik mulya tajuk tu??

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-01-09 14:42


Pada 19-01-09 13:46 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-09 13:39 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!

aaaaa Kenapa saya tiba-tiba saja pening baca topik ni ek??
saya yang tak faham kah, or topik nya yang buat saya pening..


mungkin sebab tak baca topik dari mulya yang sebelumnya..kalau dah baca, insyaALLAH dah tak pening sebab dah tau Kenapa topik "geram"nya ni keluar..cuba baca topik "ukhwah tersesat"..kalau tak silapla..betul ke encik mulya tajuk tu??


saya rasa saya paham apa yang terjadi... sebab saya ada terbaca beberapa posting en. mlya sebelum ni.. tapi bimbang juga kalau saya tersalah faham :sopan: :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-01-09 08:31


pada pengamatan ana..yang bermasalahnya adalah untuk mendapatkan jawapannya kerana yang bertanya pasti tiada masalah....

setelah kita semua melihat kebanyakkan tajuk2 yang diposting oleh mulya akhir2 ni adalah menaikkan kontroversi hingga menyebabkan ia dikunci...

adakah kita tidak befikir mengapa ia jadi begitu?
dan Kenapa mulya posting tajuk2 begitu?
Bukankah kita sebagai umat islam dituntut supaya berfikir?
mengapa kita perlu marah pada sahabat kita?

ana tahu mengapa mulya mengeluarkan tajuk2 sebegitu,cumanya ana minta tidak diumumkan kerana ia adalah pengajian yang mendalam kerana di dalam portal ini bukan semua yang berlatarbelakangkan agama yang mendalam seperti yang ana nyatakan sebelum ini....

jadi berfikirlah sebelum bertindak....
kerana tidak berfikirlah yang menyebabkan ISLAM itu jatuh disebabkan oleh org ISLAM sendiri........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 21-01-09 12:41


Pada 20-01-09 08:31 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

pada pengamatan ana..yang bermasalahnya adalah untuk mendapatkan jawapannya kerana yang bertanya pasti tiada masalah....

setelah kita semua melihat kebanyakkan tajuk2 yang diposting oleh mulya akhir2 ni adalah menaikkan kontroversi hingga menyebabkan ia dikunci...

adakah kita tidak befikir mengapa ia jadi begitu?
dan Kenapa mulya posting tajuk2 begitu?
Bukankah kita sebagai umat islam dituntut supaya berfikir?
mengapa kita perlu marah pada sahabat kita?

ana tahu mengapa mulya mengeluarkan tajuk2 sebegitu,cumanya ana minta tidak diumumkan kerana ia adalah pengajian yang mendalam kerana di dalam portal ini bukan semua yang berlatarbelakangkan agama yang mendalam seperti yang ana nyatakan sebelum ini....

jadi berfikirlah sebelum bertindak....
kerana tidak berfikirlah yang menyebabkan ISLAM itu jatuh disebabkan oleh org ISLAM sendiri........

satu soalan bagus...
ya..ini semua berawal dari setiap tulisan saya yang telah membuat beberapa orang telah naik darah dan pitam..he..he..
ukhwah tersesat2,allah salah satu nama berhala, soalan budak-budak,..semuanya adalah soalan yang memunculkan soalan baru..sehingga ada yang pm saya dan mengatakan saya ni agen kristian.membuat saya tertawa sendiri...dan saya dapat membayangkan bagaimana reaksi wajah orang yang pm saya tu..he..he..tapi saya xkesah masalah tu..kitakan masih belajar..

mengapa saya ketengahkan soalan tu di sini..ditempat umum..??
sengaja, agar ada yang berfikir dan mempertanyakannya secara umum atau pun secara pribadi kepada saya or orang lain...seperti orang yang berceramah dimesjid..mereka hanya menyampaikan yang umum2..bab-bab khusus disembunyikan..sehingga tak ada yang bertanya..padahal hal-hal semacam tu perlu disampaikan agar mampu meluruskan pemahaman yang salah..
wallahu'alam..


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-01-09 12:47


Buang yang keruh ambilla yang jernih...dengan berbalah dan berselisih pendapat kita tak akan mendapat manfaat..jika ada yang tersilap tegurlah dengan cara berhemah dah berhikmah...kemudian selesaikan perselisihan tu dengan bijak..cewah..peace, no war..ehehe


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 21-01-09 12:48


ya..ya..ya..ingat pula cerita pendekar bujang lapok..ih..ih..ih..cobaan...:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 11:11


Allah sw,t, tak kan menguji hambaNya yang tabah.....apa pun yang terjadi perjuangan hidup mesti diteruskan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 11:30


tak faham...tapi mudah-mudahan mulya bahagia dunia akhirat...moga akhlakmu semulia namanya...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 27-01-09 11:42


amin ya robb....
masih berusaha untuk tu...apa pun, saya yakin bahwa ALLAH dah aturkan perjalanan hidup yang terbaik untuk diri saya jika saya berfikir dan bersyukur..bagi yang tidak berfikir..,merugilah selamanya..waktu akan terus berlalu dengan cepat...dan kita akan meninggalkan duniani...hilangkan kebencian dari hati...agar hidayah masuk menyinari sanubari...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.13566 saat. Lajunya....