Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Keep your friends close, and your enemies closer
-- Sun-Tzu

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 150
Ahli: 0
Jumlah: 150




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 15 jam, 37 minit yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Apa salahku?


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Apa salahku?

Please Mendaftar To Post


Oleh Apa salahku?

Addin_Shah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36668
Posting: 25
Dari: selangor

thailand   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 11:51


Pada suatu hari yang damai dan tenang, saya telah menaiki motosikal kesayangan ke laman masjid, dengan tujuan nak solat (lah).. Lepas parking, saya perasan ada seorang jejaka, sedang menuju ke motosikalnya (baru lepas solat agaknya) yang berada di sebelah saya..dia tengok plat motor, lepas itu tanya "awak ni orang perak ke?" Then saya tak jawab... Terus masuk masjid.....To be continued....


agak-agak, perlu tak saya layan jejaka itu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Addin_ShahProfil   Hantar PM kepada Addin_Shah   Quote dan BalasQuote

abadaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2005
Ahli No: 20370
Posting: 126
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 11:58


addin_Shah ni perempuan atau lelaki..??

kalau lelaki kenapa tak dijawab??

kalau perempuan mungkin wajar kalau sekadar angguk dan terus berlalu..

dia bagi salam tak tu??

Bookmark and Share

    


  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

Addin_Shah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36668
Posting: 25
Dari: selangor

thailand   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 12:20


Saya perempuan kak..Kalau lelaki, saya bukan setakat salam, tapi peluk cium...lagipun, dia tak bagi salam.. :(

After gantung topi keledar kat motor, saya terus berlalu dan meninggalkan jejaka tersebut terpinga2..(tercabar mungkin?)..sebenarnya gerun, sebab jejaka tu berpakaian serba hitam dengan jaket, jeans, dan bersarung tangan. Macam brutal..:( Masa solat, hati tak berenti2 berdoa agar dia pergi dari kawasan tu....

Lepas solat, saya lihat jejaka tu masih ada, sebelah motorku.. Dia nampak mencurigakan... Lepas dia pergi, saya terus mendapatkan motor saya...

And then.... topi keledarku berlubang dicucuh rokok.....Apa salahku.. Atau lelaki ni memang pantang tercabar??:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For Addin_ShahProfil   Hantar PM kepada Addin_Shah   Quote dan BalasQuote

nizam_maniz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32740
Posting: 65
Dari: S'gOr-terGaNu-M'kA

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 12:26


ada juga lelaki macam tu ya..
lepas dia solat, dia boleh buat macam itu.. tak patut

banyak kan sabar ya..

itu semua rona hidup kehidupan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nizam_manizProfil   Hantar PM kepada nizam_maniz   Quote dan BalasQuote

nizam_maniz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32740
Posting: 65
Dari: S'gOr-terGaNu-M'kA

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 12:26


ada juga lelaki macam tu ya..
lepas dia solat, dia boleh buat macam itu.. tak patut

banyak kan sabar ya..

itu semua rona hidup kehidupan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nizam_manizProfil   Hantar PM kepada nizam_maniz   Quote dan BalasQuote

nizam_maniz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32740
Posting: 65
Dari: S'gOr-terGaNu-M'kA

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 12:27


ada juga lelaki macam tu ya..
lepas dia solat, dia boleh buat macam itu.. tak patut

banyak kan sabar ya..

itu semua rona hidup kehidupan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nizam_manizProfil   Hantar PM kepada nizam_maniz   Quote dan BalasQuote

Addin_Shah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36668
Posting: 25
Dari: selangor

thailand   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 12:34


Emmm............

Memang ada lelaki macam tu, cuma sebelum ni tengok dalam drama saja... Sekali ada dalam dunia realiti... tolong-tolong...NI yang rasa nak balik kampung...:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For Addin_ShahProfil   Hantar PM kepada Addin_Shah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 12:42


Saudari Addin_shah..

if saya ditempat awak pun saya lakukan perkara begitu..
susah kita nak jangka hati manusia ni. lagi-lagi yang kita nampak 2 memang mencurigakan. atas sebab apa tiba-tiba saja dia nak tanya awak,ye?hmm persoalan yang penuh tanda tanya.. misteri sungguh.. ehehe..

dalam keadaan begitu,Bersyukurlah.. sekurang-kurangnya awak selamat.. dia tak apa-apakan awak.. pasal helmet tu,biarkan saja.. usah lagi dibimbang... apa pun helmet boleh beli baru.. kalau diri sendiri macamana? hmm bukan menakutkan tapi tu lah realiti zaman sekarang ni dik.. maaf ya terlebih pulak..

apa pun,moga awak tidak lagi dihantui misteri.. 8-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 12:54


Pada 14-01-09 11:51 , Addin_Shah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada suatu hari yang damai dan tenang, saya telah menaiki motosikal kesayangan ke laman masjid, dengan tujuan nak solat (lah).. Lepas parking, saya perasan ada seorang jejaka, sedang menuju ke motosikalnya (baru lepas solat agaknya) yang berada di sebelah saya..dia tengok plat motor, lepas itu tanya "awak ni orang perak ke?" Then saya tak jawab... Terus masuk masjid.....To be continued....


agak-agak, perlu tak saya layan jejaka itu?


lain kali solat lah di rumah... dalam bilik... taklah jadi macam ni.... tapi kalau terdesak terpaksa ke masjid... tak tahulah nak jawab apa...terpulang pada audien... tengok juga siapa yang tegur...kalau tok imam atau ajk masjid...jawablah dengan baik... tapi ana rasa cuba koreksi diri... pasal apa lelaki berani sangat... jangan-jangan dia nak tengok motor saja bukan orangnya... eh 1001 persoalan sangat

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Addin_Shah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36668
Posting: 25
Dari: selangor

thailand   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 12:56


ada kuliah lah........ jadi solatlah kat masjid.....:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For Addin_ShahProfil   Hantar PM kepada Addin_Shah   Quote dan BalasQuote

Addin_Shah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36668
Posting: 25
Dari: selangor

thailand   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 13:00


betul tu hala..... tidak salah kan berhati-hati?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Addin_ShahProfil   Hantar PM kepada Addin_Shah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 13:07


Allah nak uji iman dengan musibah...boleh tak cik bersabar atau tidak tu saja...lepas solat biasanya iman bertambah..nak tahu iman tu "genuine " atau tak Allah bagi sikit musibah...nak tengok respon cik dalam hal tu...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Addin_Shah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36668
Posting: 25
Dari: selangor

thailand   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 13:26


Oooo... Mungkin jugak solat tak khusyuk...... Dah risau kan... Sabr2......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Addin_ShahProfil   Hantar PM kepada Addin_Shah   Quote dan BalasQuote

akuhambaALLAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35981
Posting: 163
Dari: land below the wind

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 13:30


dia tengok plat no saja ke?? biasanya org macam yang saudari huraikan kat atas ni macam nak tarik motor / kereta.....loan dah bayar ke??
motor sendiri / org lain.. kalau org lain cuba tanya.....bagi hamba rasanya dia lebih kepada motor tu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuhambaALLAHProfil   Hantar PM kepada akuhambaALLAH   Quote dan BalasQuote

shezrin
Warga Rasmi
Menyertai: 14.01.2009
Ahli No: 36753
Posting: 9
Dari: klumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 13:38


macam cerita dalam filem lah pula...... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For shezrinProfil   Hantar PM kepada shezrin   Quote dan BalasQuote

nur_awatif174
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32840
Posting: 62
Dari: bangi,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 14:25


saya rasa lelaki itu nak pastikan moto awak tu agaknya...
mungkin moto dia hilang agaknya...
sebab tu dia tanya awak macam tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_awatif174Profil   Hantar PM kepada nur_awatif174   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 14-01-09 14:32


Hahaha.. awak jawab lah dia tanya. lepas itu blah. kekadang lelaki ni ego terlebih sangat. pantang terasa sikit, nak tunjk hebat lah konon.. sian awak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 15:19


dia ingat helmet awak astray rkok agaknya...huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

miss_zai
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36672
Posting: 62
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 18:26


Pada 14-01-09 15:19 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

dia ingat helmet awak astray rkok agaknya...huhu..

sabau saja lee..ehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_zaiProfil   Hantar PM kepada miss_zai   Pergi ke miss_zai's Website   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 21:40


macam drama bersiri pulak... siap ada to be continued lagi.. :kelip:
apa pun, Alhamdulillah.. tak ada apa-apa yang buruk terjadi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 22-01-09 12:41


he..he..biasala..lelaki yang biasa-biasa macam tu..dia baru tanya, "orang perak e..??"ukhty dah takot dan bersikap seakan2 dia tu jahat..mungkin sebab tu lelaki tu geram..."baru ditegur macam tu pun dah sombong sangat...mentang pakai pakaian macam tu..nampak solehah..hhmm..gerammnya.."he..he..he..

lelaki macam ni bukannya ada..tapi banyak...kawan saya pun ada macam tu..kalau perempuan yang pakai tudung labuh ni sombong,mesti dia geram..dia kata xislami..islam tu ramah.."katanya.."sebab dia tak faham peraturan islam..dan kita tak boleh nak salahkn dia..

apa pun..semua tu adalah ujian ALLAH untuk ukhty...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.108947 saat. Lajunya....