Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jikalau semua umat Islam itu berjemaah pada solat Subuh, nescaya kekuatan kami tidak dapat menandingi Islam
-- -- Pembesar Yahudi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 29 hari yang lalu
izdham: 38 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 48 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: novel,novel dan novel


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» novel,novel dan novel

Please Mendaftar To Post


Oleh novel,novel dan novel

inshirah_91
Warga Rasmi
Menyertai: 29.11.2008
Ahli No: 36116
Posting: 12
Dari: tanah merah,qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 16:56


Assalamualaikum
apa pendapat anda tentang novel?
novel cinta..pendapat anda? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For inshirah_91Profil   Hantar PM kepada inshirah_91   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 20:46


novel cinta?? tak berapa suka sangat..kalau thriller ok lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 20:56


Pada 08-01-09 20:46 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

novel cinta?? tak berapa suka sangat..kalau thriller ok lah....


saya sependapat dengan shimaku..hehe. macam novel ramlee awang murshid tu ke. tak berapa gemar baca novel2 cinta yang tak mencerna minda. lebih gemar baca novel yang membawa persoalan yang berat serta dapat memberi manfaat kepada pembacanya seperti novel2 karya faisal tehrani.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 21:09


salam....

saya suka novel seperti:

a) Salina
b) Salju Sakinah
c) Ayat-ayat Cinta

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 21:47


Pada 08-01-09 20:46 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

novel cinta?? tak berapa suka sangat..kalau thriller ok lah....


saya pula sebaliknya. saya suka novel cinta tapi kalau thriller, sorry saya tak minat. saya ni jenis yang penakut sikit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

are_dik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12567
Posting: 93
Dari: student

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 22:44


novel?
cerita pasal novel..semua adik baca..cinta ke, sumerla..alaf21 nya lah yang paling adik suka...dan habiburrahman..

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_dikProfil   Hantar PM kepada are_dik   Pergi ke are_dik's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kesucian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16988
Posting: 68
Dari: uKm bAnGi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 22:52


Assalamualaikum

n0vel cinta...? :berfikir:
emm...
paling suka n0vel ketika cinta bertasbih.... ;-)


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kesucianProfil   Hantar PM kepada nur_kesucian   Pergi ke nur_kesucian's Website   Quote dan BalasQuote

affenry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25617
Posting: 130
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 23:18


Pada 08-01-09 20:56 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-01-09 20:46 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

novel cinta?? tak berapa suka sangat..kalau thriller ok lah....


saya sependapat dengan shimaku..hehe. macam novel ramlee awang murshid tu ke. tak berapa gemar baca novel2 cinta yang tak mencerna minda. lebih gemar baca novel yang membawa persoalan yang berat serta dapat memberi manfaat kepada pembacanya seperti novel2 karya faisal tehrani.





salam.....

eeeeee....
same lah kita.....
my fvroute novelis....ramlee awang murshid....
dalam satu nvl, ada pbagai unsur.....


-----------------
hidup xp gurauan ibarat pokok xp buah nya.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For affenryProfil   Hantar PM kepada affenry   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 09-01-09 02:59


salam
ana paling minat ramlee awang mursyid
seorang novelis yang serba boleh
ayah ana beli semua novel dia(tapi ayah ana tak baca pun)
cerita A.D.A.M-mmbwa kita meneroka jauh ke U.S

p/s:trilogi bagaikan puteri...sangat menyentuh hati. trkadang trdetik keinsafan di hati mengenang kekhilafan dari. Segan dengan watak Laksamana Sunan yang taat kepada Allah S.W.T

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 07:45


salam,
ramai juga peminat ramlee awang murshid..hehe.tak sabar nak baca novel ram yang seterusnya.kalau tak silap tajuknye mikail.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 08:54


tak berapa suka baca novel.....
sepanjang hidup baru baca sebuah novel, tajuk " Kasihku Abadi "....
lupa pula siapa pengarangnya tapi keluaran Alaf 21.....
itu pun sahabat yang rekemen baca, katanya cerita best.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 09:04


http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?forum=1&topic=516&start=100


boleh click kat link saya berikan .

salam,,,,topik ni dah dibincangkan dulu,,ana menasihati bagi yang baru dalam portal ukhwah.com,,sila semak dulu di google atau carian untuk menyemak topik sebelum dibincangkan,,sekian terima kasih..



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 05:25


Pada 08-01-09 21:47 , putri_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-01-09 20:46 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

novel cinta?? tak berapa suka sangat..kalau thriller ok lah....


saya pula sebaliknya. saya suka novel cinta tapi kalau thriller, sorry saya tak minat. saya ni jenis yang penakut sikit.


lah...ni kes salah faham ke?? novel thriller tak ada lah cerita seram2 saja...macam novel ramlee awang murshid...tak ada lah seram mana pun..kalau putri_iman nak tahu sila lah ty baca karangan beliau....Memang Best..tak percaya tanya kat sahabat-sahabat ukhwah yang lain... :sopan:

Novel Ketika Cinta Bertasbih pun ok juga...sebab tak memberat kepada cinta semata-mata...


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-01-09 08:31


Pada 08-01-09 20:46 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

novel cinta?? tak berapa suka sangat..kalau thriller ok lah....


Yap!betul tu..ana suka karya Ramli awang murshid..Tombiruo, semangat hutan dan tombiruo terakhir..memang best.Tapi kalau novel cinta layan jugak..ex.Cinta Pertama, Tak seindah mimpi, Tak semanis impian, jauh, eh banyak lagilah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-01-09 14:01


Tapi yang paling memberi kesan novel Dedaun Hijau Diangin Lalu...best..ada sapa pernah baca novel ni tak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 14:17



    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

inshirah_91
Warga Rasmi
Menyertai: 29.11.2008
Ahli No: 36116
Posting: 12
Dari: tanah merah,qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 19:16


sebnarnya ana saja buka topik ni..untuk tau pnulis kegemaran sahabat-sahabat
2 tahun kebelakangan ni...lagipun ana baru ag kat sini...thanks sebab beritahu ana
yang tajuk ni dah bincang...

ramai juga yang suka cerita seram rupenya..ana tak kisah jenis cinta or seram..tapi lau h.m tuah..ana kurang sikit..
alaf 21 cerita dia lebh kurang sama..jadi nak try something new..
ada nak rekomen label lain tak? :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For inshirah_91Profil   Hantar PM kepada inshirah_91   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-01-09 17:05


ramai juga yang suka cerita seram rupenya..ana tak kisah jenis cinta or seram..tapi lau h.m tuah..ana kurang sikit..
alaf 21 cerita dia lebh kurang sama..jadi nak try something new..
ada nak rekomen label lain tak? :-)

Baca creative lah ok juga rasanyaa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-01-09 23:52


STOP TOPIK UNTIL HERE...sebab banyak tajuk topik sama...OK

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-01-09 23:58


ok...kalau da begitu kunci saja lah topik ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.116011 saat. Lajunya....