Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak semua yang kita mahu boleh didapat. Jika Allah tidak memberi sekarang, ia akan ditunda atau diganti yang lebih baik.
-- Dari Drama Kiamat Sudah Dekat

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 7 hari yang lalu
wyd1014: 15 hari yang lalu
haykal77: 23 hari yang lalu
Kakngah: 23 hari yang lalu
lidah-penghunus: 25 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: forgive but not forget


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» forgive but not forget

Please Mendaftar To Post


Oleh forgive but not forget

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-01-09 09:38


assalamualaikum
boleh ke kita masih ingat peristiwa kita di zalimi...sedangkan kita sudah memaafkan


baru ni dalam radyu IKIM ada penceramah berkata "kita tidak akan sempurna menjadi insan pemaaf sekirannya kita masih ingat kezaliman yang menimpa kita...
contohnya kita pernah dipukul sehingga menitiskan darah...



seperti buli di sekolah...kaedang tu melampaui batas sehingga kita cedera, berdarah...


saya ni di zaman sekolah selalu dibuli...maka pada zaman tingkatan 4...saya mula mencari guru silat supaya kuat serta terhindar dari di buli...

memang saya jadi insan yang berani serta kuat selepas belajar silat sehingga saya di santau musuh...


saya selalu sparring di masa usia belasan tahun serta 20an...


nowaday saya sudah berusia...gigi mula berkurangan...


saya ada masa teringat hal saya di tumbuk. dipukul dizalimi sedangkan saya sudah memaafkan kawan satu asrama...


bulehke...forgive but not forget

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 12:18


Pada 08-01-09 09:38 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

forgive but not forget

Selagi xhilang daya ingatan...kita tetapi akan ingat apa yang berlaku yang memberi impact dalam hidup kita...
Lau pada ana, tak salah... kita bukan boleh ERASE or DELETE perkara2 dalam ingatan kita....


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-01-09 12:41


Saya akan teringat akan kezaliman yang menimpa saya apabila saya dalam tekanan...ada masalah...hal ingatan silam akan muncul dalam minda


Apabila saya ceria ingatan tersebut tidak muncul...


saya pernah dipukul hingga berdarah pipi...yang ni saya tak boleh maafkan.

saya pernah dipukul hingga berdarah bibir saya...yang ini saya maafkan...

saya pernah di pukul hingga sakit tangan saya...nowaday masih sakit ...yang ini saya tak maafkan


saya pernah dibuli di asrama...yang ini saya maafkan...


saya tidak maafkan sekiranya, pada pandangan saya si penzalim itu kafir, munafik...


sekiranya pada pandangan saya si pelaku zalim tersebut muslimin muslimat...memang saya akan maafkan...



http://pokding.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 15:41


salam....

pada pandg lily....perempuan ni mudah memaafkan tapi sukar melupakan....

sebenarnya...semua org tak kan pernah lupa perkara yang pernah menimpa nya..... lagi-lagi perkara yang menjadi troma dalam hidup nya.....


tak salah kalau kita mengingati nya kembali....ia sebagai peringatan dan pengajaran pada dr kita agar menjadi lebih baik ..... betul tak saudara saifuddin...

just bagi komen saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_Dungun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2007
Ahli No: 28732
Posting: 137
Dari: uum

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-01-09 15:42


Pada 08-01-09 12:41 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

Saya akan teringat akan kezaliman yang menimpa saya apabila saya dalam tekanan...ada masalah...hal ingatan silam akan muncul dalam minda


Apabila saya ceria ingatan tersebut tidak muncul...


saya pernah dipukul hingga berdarah pipi...yang ni saya tak boleh maafkan.

saya pernah dipukul hingga berdarah bibir saya...yang ini saya maafkan...

saya pernah di pukul hingga sakit tangan saya...nowaday masih sakit ...yang ini saya tak maafkan


saya pernah dibuli di asrama...yang ini saya maafkan...


saya tidak maafkan sekiranya, pada pandangan saya si penzalim itu kafir, munafik...


sekiranya pada pandangan saya si pelaku zalim tersebut muslimin muslimat...memang saya akan maafkan...


memang dasyat cara-cara pukulan yang awak terima, kat kepala..bibir..
erm memaafkan tapi tak boleh lupa..
sebab setiap kejadian yang berlaku akan jadi kenangan



http://pokding.blogspot.com



-----------------
Kalau kamu letakkan pedang yang terhunus di leherku,sewaktu aku menyampaikan perintah Allah dan Rasulnya,aku akan terus berbicara,sekalipun pedangmu itu akan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_DungunProfil   Hantar PM kepada mujahidah_Dungun   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 15:45


boleh tak lepas tu kita pukul kaki buli pula sampai mereka jadi nazak?heheheheh


biar orang yang buli tu rasa azabnye sikit

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 16:25


!!! QUOTE !!!

saya ni di zaman sekolah selalu dibuli...maka pada zaman tingkatan 4...saya mula mencari guru silat supaya kuat serta terhindar dari di buli...


alahai kasihannya saudara ye.....pandai cari penyelesaian untuk pertahankan diri dengan belajar silat....
ingat saja tak apa, janji jangan ada dendam di dalam hati.....


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

miss_nuyu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.09.2008
Ahli No: 35045
Posting: 80
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-01-09 08:36


emm...kenangan dalam hidup,pahit pulak 2,manalah kita boleh lupakan..
jangan dendam kembali 2 pun dah cukup dah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_nuyuProfil   Hantar PM kepada miss_nuyu   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 22-01-09 10:34


Bismillahirrahmanirrahim ..

To me.. senang saja bila kenangan pahit hinggap d fikiran kita :-) .. Bila teringat 'kjahatan' org tu .. Kita cepat-cepat fikir tentang benda lain .. Contohnya .. Hari ni nak masak apa? Bawang merah dah habis ke? Atau apa-apa saja yang menarik ...:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Syairadhan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.02.2009
Ahli No: 37067
Posting: 39
Dari: Malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 08-02-09 10:31


Kejadian itu sangat menyakitkan walau lebih 12 tahun ia berlaku. Saya dipukul tanpa sebab dan berdarah setiap kalinya. Saya mungkin dah maafkan tetapi setiap kali terkenang, hati pedih dan menangis kembali. Saya akan cuba maafkan sepenuh hati tetapi saya tak mungkin tak akan lupakan itu. Tidak sesekali!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyairadhanProfil   Hantar PM kepada Syairadhan   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-10-09 09:50


sama dengan
SORRY NO CURE...
so bad... :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-09 11:17


banyak kali dah berlaku dalam hidup ni,
rasa macam kepercayaan dan keikhlasan kita diambil mudah dan dikhianati.

forgive so no grudge held,
not forget so will never happen again.............


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-10-09 11:29


maafkanlah.........memaafkan akan menjadikan kita lebih tenang, selagi kita tak memaafkan hati kita akan rasa sakit.tak tenteram, teringat2....kan itu tidak membhagiakn hidup yang singkat ini, Nabi Muhammad SAW, dibuat berbagai2, dibaling najis, hampir dibunuh...tapi Baginda, memilih untuk memaafkan,....

jadi maaf itu lebih dekat kepada Taqwa..


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 12:32


maafkan saja... masa tu tak matang lagi, da besar baru tau baik dengan buruk...
tapi memang tak boleh lupakan kenangan dibuli...

saya mula mencari guru silat supaya kuat serta terhindar dari di buli...
bagus2... itu jalan terbaik...
untuk membela diri jika darurat dan bukan memudaratkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 21:27


Assalamualaikum

memang kita mudah memaafkn tapi untuk melupakan terus sama sekali mustahil..pasti akan teringat juga apabila trnmpk sesuatu yang berkaitan..adakah 2 dikira tak ikhlas maafkn?hati & perasaan kan sulit untuk ditafsirkn..untuk ana sendiri memang ana akan maafkn tapi untuk lupakan tak mungkin..sampai mati pun ana akan ingat apa yang org 2 lakukan pada ana..bukan dendam cuma precaution untuk diri agar tak jadi lagi peristiwa macam itu..


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 22:46


pelik tak Kenapa perkara-perkara buruk yang berlaku kat kita sangat susah nak lupakan?
dan Kenapa kadang-kadang kita tak ingat kebaikan yang org da bagi kat kita?

hurm..saya pelik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 22:50


nak dimaafkan memang boleh...
tapi untuk dilupakan...no no no...
entahlah kenapa jadi begitu ye...


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

sutera_hijau
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2004
Ahli No: 10780
Posting: 89
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 11:21


saya pernah diceraikan sampai 3x, memang sangat sedih pada waktu 2 dan sampai sekarang pun...tapi saya lebih kasihan pada bekas suami...kami kawin xsampai pun 4bln...saya boleh maafkan dia...mana boleh lupa sebab kita masih normal, bukan hilang ingatan,hehehe...Sorry

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_hijauProfil   Hantar PM kepada sutera_hijau   Quote dan BalasQuote

i-shah03
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.02.2010
Ahli No: 39274
Posting: 34
Dari: Puchong

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-03-10 21:52


Pada 01-11-09 22:50 , ainul_mardhiah86 posting:

!!! QUOTE !!!

nak dimaafkan memang boleh...
tapi untuk dilupakan...no no no...
entahlah Kenapa jadi begitu ye...




assalamualaikum....
maaf lah mencelah...
kalau kita tak lupakan...
siapa lagi yang nak tolong lupakan...
semua orang pun pernah terluka...
:jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For i-shah03Profil   Hantar PM kepada i-shah03   Pergi ke i-shah03's Website   Quote dan BalasQuote

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 08:55


"kita tidak akan sempurna menjadi insan pemaaf sekirannya kita masih ingat kezaliman yang menimpa kita...

-->> apa nama penceramah kat radio ikim tu en Saifuddin?

bagi saya tidak ada masalah selagi tidak ada statement dari quran/ hadis yang mnyatakn.."maaf tu kita perlu sertakn dengan melupakan perkara zalim tersebut"

hmm..ke macam mana ek????

sebab saya ni seorang yang pemaaf dan mudah memberi kemaafan but untuk melupakan perbuatn jahat tu memang tak boleh lupo..heheee


-----------------
moshi-moshi....
watashi wa kaisi desu...
from the sister city of kasaoka city okayama...hehee..
senegara dengan Doraemon,Ultraman etc


Bookmark and Share

    


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

i-shah03
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.02.2010
Ahli No: 39274
Posting: 34
Dari: Puchong

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 09:31


saya pun ada benda yang tak dapat saya lupakan dalam hidup saya, tapi tetap cuba lupakan juga. bila teringat balik, bukan rasa nak marah, tapi terasa kelakar pula.kelakar bila diperbodohkan orang yang akan berkahwin dengan saya tapi dia pilih calon yang lebih muda.
agak-agaknya, macam mana perasaan kita bila kita kehilangan segala harta, tanpa 10sen duit pun, dalam bulan puasa pula tu, lepas itu kena halau dari rumah sewa, beraya di taman dan tasik seorang diri.tak cukup dengan itu, kena pula fitnah saya bermaksiat dengan pelajar saya.
masa tu, hanya Allah saja yang tahu betapa marahnya hati saya ni, tapi tak ada lah nak balas dendam.
saya dah maafkan hal tu, cuam bila ingat saya tergelak-gelak kerana betapa bodohnya saya kerana cinta manusia.peritnya hidu

Bookmark and Share

    


  Member Information For i-shah03Profil   Hantar PM kepada i-shah03   Pergi ke i-shah03's Website   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 11:52


Assalamualaikum

Boleh kah anda memaafkan orang yang gemar mencaci agama Islam?

Ana sentiasa berdoa semoga mereka tetap diampuni dan diberikan taufik serta hidayah dari Allah s.w.t


-----------------








Bookmark and Share

    


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

UsTaZaH_CuTe
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 962
Posting: 389
Dari: siNtOk

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 11:55


!!! QUOTE !!!

sebab saya ni seorang yang pemaaf dan mudah memberi kemaafan but untuk melupakan perbuatn jahat tu memang tak boleh lupo..heheee



sama lah kita ek :sopan:


-----------------
"NaFsU MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr rUpAnYa...AkaL MenGatAkaN WaNiTa CaNtIk aTaS DaSaR ILmUnYa...dAn HaTi MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr AKHLAKNYA..


Bookmark and Share

    


  Member Information For UsTaZaH_CuTeProfil   Hantar PM kepada UsTaZaH_CuTe   Pergi ke UsTaZaH_CuTe's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 14:42


mak saya kata

saya jenih berdendam.

saya sebenarnya pun tak perasan bahawa jika saya 'dah terkena' dengan seseorang saya takkan pandang muka orang itu sampai bila bila. sebab saya tau saya ni jenih cepat suka dengan org.jadi bila org tu buat hal... saya akan rasa tertipu dan terus mengelak untuk bertembung dengannya.

bila mak cakap baru saya terperasan... dan akui hal itu memang saya buat tanpa saya sedar HINGGA KINI


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 16:30


Pada 20-03-10 14:42 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

mak saya kata

saya jenih berdendam.

saya sebenarnya pun tak perasan bahawa jika saya 'dah terkena' dengan seseorang saya takkan pandang muka orang itu sampai bila bila. sebab saya tau saya ni jenih cepat suka dengan org.jadi bila org tu buat hal... saya akan rasa tertipu dan terus mengelak untuk bertembung dengannya.

bila mak cakap baru saya terperasan... dan akui hal itu memang saya buat tanpa saya sedar HINGGA KINI



hmmm..... begitu ceritanya...

bukan senang menahan marah....tapi kalau berjaya menahannya....sedap tak terkata..

saya ni kalau gagal menahan marah, menyesal tidak terkira dan tidak akan berasa lega jika tidak segera slesaikannya...

sebab tu rugi melayan kemarahan....tenang jika saling maafan.

Luqman Al hakiem berkata kepada anak lelakinya: "Hai anak, tiga macam yang tidak diketahui kecuali pada tiga macam iaitu:

    
Orang yang sabar tidak dikatahui kecuali ketika marah
    

Orang yang berani tidak diketahui kecuali ketika perang
    

Saudara tidak diketahui kecuali ketika berhajat (berkepentingan) ...

rasanya saya ni jenis yang sukar penuhi ketiga tiga suasana.


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

daisi
Warga Rasmi
Menyertai: 09.02.2010
Ahli No: 39246
Posting: 6

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 22:35


Salam ukhwah semua:-

Seseorang bertanya kepada Qatadah : Siapa yang paling mulia di antara manusia? Beliau menjawab: Orang yang banyak memaafkan kesalahan orang lain."

Demikianlah tindakan yang dilakukan oleh Imam Ahmad bin hambal kepada orang yang telah memukulnya. Beliau berkata: " Aku tidak mahu Allah s.w.t. mengazab seseorang disebabkan aku tidak memaafkannya.

Kesimpulannya kita patut malu dan insaf kepada diri sendiri bahawa selama ini kita mungkin berdakwah, berusrah dan nasihat-menasihati kepada orang lain tetapi kita ada kelemahan yang kita tidak dapat dibendung iaitu sukar untuk melupakan kesalahan orang lain. Padahal alim-ulama dulu pernah disiksa, dipenjara, dibunuh dan dibakar hidup-hidup namun mereka redha atas ujian dan cubaan yang mereka hadapi..

Kita lupa bahawa memaafkan orang lain perlukan keikhlasan. Apakah bentuk maaf yang sempurna itu? Abu Said al-Muqbari pernah berkata : "Bentuk kesempurnaan maaf adalah dengan memberi kasih sayang kepadanya dan banyak memohon kepada Allah s.w.t. agar Allah Taala memaafkannya."

Bookmark and Share

    


  Member Information For daisiProfil   Hantar PM kepada daisi   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-03-10 15:08


Pada 20-03-10 16:30 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!




marah tu tidak. cuma jauh dalam hati saya dah anngap org tu penipu.

marah tu... hanya akan hadir bila air mata mengalir. dan selepas tu... saya akan lari jauh.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.130282 saat. Lajunya....