Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bukanlah kerja yang membunuh manusia, sebaliknya rasa risau, bimbang, khuatir.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 14 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 15 hari yang lalu
nur_tinta: 21 hari yang lalu
kasih_kekasih: 37 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: Pengalaman menghantar anak-anak (Darjah satu)


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» Pengalaman menghantar anak-anak (Darjah satu)

Please Mendaftar To Post


Oleh Pengalaman menghantar anak-anak (Darjah satu)

kelantanz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34447
Posting: 91

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 11:27


Assalamualaikum

Apa kata kalau kita kongsi pengalaman menghantar anak-anak ke sekolah tak kisah lah darjah satu ke, tadika ke...

Semalam hantar anak ke sekolah, maklumlah baru masuk darjah satu, memang happy juga anak dapat jumpa kawan-kawan baru. Dari pengamatan tak nampak pula budak yang nangis, budak-budak zaman moden sekarang tak nangis dah agaknya.

Hmmm, hari ini demam pula my son, so tak pergi sekolah lah. kasihan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kelantanzProfil   Hantar PM kepada kelantanz   Quote dan BalasQuote

maniscantik08
Warga Rasmi
Menyertai: 29.12.2008
Ahli No: 36546
Posting: 8
Dari: Selangor

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 12:06


Ai demam terkejut ke ni? Anak say ada darjah satu,ada yang pra sekolah,5 tahun..kedua-dua perempuan..kami tak hantar, hari pertama terus naik van sekolah..seronok betul tengok dia org..nampak semangat saja.. yang darjah satu, bila balik sekolah agama sebelah petang nampak letih sangat-sangat... kasihan..mula dia merenget-renget..sakit sana sakit sini.menangis sekuat hati..dan akhirnya tertidur!.........Alhamdulillah, lega rasanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maniscantik08Profil   Hantar PM kepada maniscantik08   Quote dan BalasQuote

kelantanz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34447
Posting: 91

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 12:13


Hmmm memang kelakar macam semalam, lepas sekolah tunggu depan pagar, tunggu punya tunggu tak datang-datang. Lepas tu masuk kawasan sekolah, rupa-rupanya dia pergi tunggu kat dewan perhimpunan, macam-macam lah. hhmm yang adiknya yang 5 tahun, dia cakap pergi kat taska tak nak cakap, nak dok diam saja. hmmmmm, lepas tu semalam dia tidur dalam kelas. apa-apa pun seronok juga tengok telatah budak-budak ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kelantanzProfil   Hantar PM kepada kelantanz   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 13:03


assalammualaikum

anak saya baru saja 3 tahun tapi sabtu lalu pergi teman kakak hantar anak dia... alhamdulillah anak saudara itu happy saja.. walaupun tak pernah kenal kawan-kawan nya.. semoga anak saudara saya itu dapat sesuaikan diri kat sekolah.. amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 16:21


...memang seronok tengok telatah anak-anak p sekolah buat kali ptama...1st day smalam rasanya meriah sikit lah..ala..biasala hari pertama... cuma tak berapa nak crowded sangat sebab setiiap sekolah da tak kutip yuran lagi..so..parents datang hanya teman anak pilih/cari kelas..nunggu smapai ke tapak perhimpunan juga berterusan samapai melihat program transisi d kelas serta menemani anak makan d kantin seterusnya juga berterusan sampai loceng terakhir... yang kelakarnya..masa assmbly pagi2 seorang guru btugas perli secara indidrect dalam uacapannya.. "yang berusaha, tuan guru besar...barisan guru pnolong kanan...barisan guru2 sekolah...barisan peajara..serta berisan ibu bapa yang dohormati skeleian..."..ikutkan dalam majlis sekolah formal ni mana lah ada barisan parent..tapi parents2 tu dengan slumber bawa krusi kelas anak-anak mereka keluar kelas yang bersebalahan tapak assmbly tu..sedangkan kami anak-anak murid dan para guru pula berdiri sepanjang sesi tu d mana pada kebiasaannya kami se=ume duduk cuma kerusi pada hari itu kekurangan..erm...

saya yang jalani prektikel tahun ni rasa gelabah jugak lah..bagaimana nak handle budak yang sedikit meragam...da lah parent dok tepi tangkap masa mengajar..malunya...rasa tak bebas...

tapi ramai jugak d hari ptama da tunjuk belang..sedkit culas nak mewarna..ada jugak yang dakwa tak ada buku tulis sedangkan bila saya cek beg2 mereka ada lah pula..

tapi memang..dalam ramai-ramai budak rasanya tak nampak lah yang menangis melolong..kira happy saja..macam da biasa saja...cuem anak-anak pra sekolah saja yang ramai melolong tak mahu masuk kelas even parentnye ada kat luar...

hmmm....letih nak melayan,,,nasib lah..tahun ni kena mengajar tahun 1 untuk semua masa...erm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 15:56


Pada 06-01-09 13:03 , bintanghati2008 posting:

!!! QUOTE !!!

assalammualaikum

anak saya baru saja 3 tahun tapi sabtu lalu pergi teman kakak hantar anak dia... alhamdulillah anak saudara itu happy saja.. walaupun tak pernah kenal kawan-kawan nya.. semoga anak saudara saya itu dapat sesuaikan diri kat sekolah.. amin


bagus lah dia happy... mesti dia suka kan.. ramai kawan... ni lah kita nak... biar anak kita happy ke sekolah... minat nak belajar... Inysa Allah.. mudah-mudahan dia berjaya nanti... Maaf lah.. ana tak ada pengalaman... tak ada anak lagi... :malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 16:44


ooo..rupanya saudara syemarly guru ye,mengajar budak-budak pra sekolah.hm,best ke layan kerenah2 deme?harap-harap dapat bersabar dengan budak-budak yang baru masuk sekolah tu.hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 16:47


Pada 11-01-09 16:44 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

ooo..rupanya saudara syemarly guru ye,mengajar budak-budak pra sekolah.hm,best ke layan kerenah2 deme?harap-harap dapat bersabar dengan budak-budak yang baru masuk sekolah tu.hehe.


tak lah..bukan guru prasekolah...tapi tengok keadaan pra sekolah masa hari ptama tu saja.. hampeh lah Kalau guru laki nak ajar budak pra tu..huhu.... :-D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 16:51


Pada 11-01-09 16:47 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-01-09 16:44 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

ooo..rupanya saudara syemarly guru ye,mengajar budak-budak pra sekolah.hm,best ke layan kerenah2 deme?harap-harap dapat bersabar dengan budak-budak yang baru masuk sekolah tu.hehe.


tak lah..bukan guru prasekolah...tapi tengok keadaan pra sekolah masa hari ptama tu saja.. hampeh lah Kalau guru laki nak ajar budak pra tu..huhu.... :-D



oh,begitu..salah paham rupenya saya.hehe.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 16:51


Pada 11-01-09 16:44 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

ooo..rupanya saudara syemarly guru ye,mengajar budak-budak pra sekolah.hm,best ke layan kerenah2 deme?harap-harap dapat bersabar dengan budak-budak yang baru masuk sekolah tu.hehe.


:kelip: erm... kena banyak bersabar dengan budak-budak ini... org kata budak tak makan saman... hehe... kena pula dalam kelas itu ada 40 org... 40 org karenah kena layan tau... sapa nak jadi guru budak-budak kena lah kesabaran yang tinggi... kena pandai ambil hati budak-budak ni... tak boleh berkasar sangat lah... kena paham lah.. diord macam mana.. yang kelakar nya, kita marah mereka kejap saja mereka senyap.. lepas itu, bising balik.. boleh pengsan ooo.. hehehe... ada lah pengalaman sikit ngaja budak-budak ini... itu 3 bulan saja.. da tak tahan... macam mana lah yang kerja tetap ni//// :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 16:54


Pada 11-01-09 16:51 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-01-09 16:47 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-01-09 16:44 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

ooo..rupanya saudara syemarly guru ye,mengajar budak-budak pra sekolah.hm,best ke layan kerenah2 deme?harap-harap dapat bersabar dengan budak-budak yang baru masuk sekolah tu.hehe.


tak lah..bukan guru prasekolah...tapi tengok keadaan pra sekolah masa hari ptama tu saja.. hampeh lah Kalau guru laki nak ajar budak pra tu..huhu.... :-D



oh,begitu..salah paham rupenya saya.hehe.



salah paham :kelip: tak apa.. boleh betulkan keadaan balik... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 16:56


betul tu saudara as-syafie...nak jaga or handle budak-budak ni kena ada kesabaran yang tinggi.saya jaga anak buah pun hampir nak naik angin inikan pula budak-budak sekolah.huhu.kita fikir positif lah,anggap ini sebagai latihan untuk kita meningkatkan kesabaran dalam menempuhi pelbagai dugaan yang akan mendatang...oraiiit!

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 16:57


Pada 11-01-09 16:47 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-01-09 16:44 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

ooo..rupanya saudara syemarly guru ye,mengajar budak-budak pra sekolah.hm,best ke layan kerenah2 deme?harap-harap dapat bersabar dengan budak-budak yang baru masuk sekolah tu.hehe.


tak lah..bukan guru prasekolah...tapi tengok keadaan pra sekolah masa hari ptama tu saja.. hampeh lah Kalau guru laki nak ajar budak pra tu..huhu.... :-D



kenapa pula laki tak boleh ajar ke budak pra ini...??? :berfikir:
nanti da berumahtangga... da anak... kewajipan kita sebagai ketua keluarga mendidik anak-anak... tak boleh nak suruh isteri saja kan...
bagi ana, tak kisah pun kita jadi guru pra sekolah pun... yang penting halal kan... yang patut di kutuk seperti rasuah... pencuri... perompak... dan sewaktu dengan nya...
Wa Allahu Taala A'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 18:52


Pada 11-01-09 16:57 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-01-09 16:47 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-01-09 16:44 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

ooo..rupanya saudara syemarly guru ye,mengajar budak-budak pra sekolah.hm,best ke layan kerenah2 deme?harap-harap dapat bersabar dengan budak-budak yang baru masuk sekolah tu.hehe.


tak lah..bukan guru prasekolah...tapi tengok keadaan pra sekolah masa hari ptama tu saja.. hampeh lah Kalau guru laki nak ajar budak pra tu..huhu.... :-D



Kenapa pula laki tak boleh ajar ke budak pra ini...??? :berfikir:
nanti da berumahtangga... da anak... kewajipan kita sebagai ketua keluarga mendidik anak-anak... tak boleh nak suruh isteri saja kan...
bagi ana, tak kisah pun kita jadi guru pra sekolah pun... yang penting halal kan... yang patut di kutuk seperti rasuah... pencuri... perompak... dan sewaktu dengan nya...
Wa Allahu Taala A'lam..



bukan tak boleh..boleh saja lah Kalau seperti anda kata punya kesabaran yang tinggi... saya mengajar tahun 1 pun cukup-cukup pening.. before ni ajar tahun 3 dan 4..tapi saja saja sekolah bagi drjah satu..arghhh..penatnye...

bukan tak rela menjaga anak-anak kelak..tapi jumlah anak kita tu taklah samapai 40 kan..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 18:55


erm... ok2... betul-betul... terpulang pada individu masing-masing kan... :p

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 14:37


erm.. pengalaman hantar anak masuk tadika adalah.. dalam masa 1 minggu tu, hari-hari lihat budak kecil menangis.. :cry: ada yang tak nak masuk kelas pun ada... ada juga mak ayah yang tak sampai hati nak tinggal anak mereka.. mungkin risau apa-apa berlaku pada anak mereka agaknya...

p/s: terkenang pulak zaman masa kecil2 dahulu..


-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...


Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 21:33


smapai minggu ke3 ni pun, ada seorang murid tahun 1 ni bawa 'guard' dalam kelas.. memula masa mengajar tu beberapa cikgu tak puas hati.. sampai kerusi yang tersedia untuk guard budak tu di alhikan oleh guru2 before budak tu datang.. tapi bila budak tu datang kerusi tu diletakkan kemnali d sisi budak tu..

tapi lelama malas lah nak layan.. masa mengajar buak tu, Kalau ada worksheet contoh mewarna.. memula budak tu buat lah..akhirnya agak-agak da boring dia pass pada guard dia tu.. atau Kalau masa belajar mata or subjek lain...kau tak rau buat dia tanya guard tu.. cuma masa belajar jawi, alquran dan arab guard tu tak dapat nak membantu budak tu lah..hahaha.... manja bebeno.. masa assembly pagi pun bduak tu beratur d balkang dengan d temani oleh guard dia tadi tu.. isgk2..ishk..ishhk..hmm.. guard dia tu tak lain xbukan bapaknye atau maknya..tapi yang selalu temankan dia adalah kakaknya.....erm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 10:01


Besar mana kakaknya tu syemarly?
huhu rajin sungguh menemani adik di sekolah..
Dah 3 minggu ek sekolah..
sekejap saja masa berlalu..
pejam celik.. pejam celik saja..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

cahaya_hearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2009
Ahli No: 36619
Posting: 72
Dari: nEgeri adAt pErpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 13:45


emm tak sabar nak pergi posting kat sekolah..
mesti ramai-ramai budak-budak lari nanti..
hehe :kelip: :berfikir:


-----------------
Bangkitlah kembali...
Tabahkan hatimu..
Lembutkan hatimu..
Moga jiwamu lunak mendekati Allah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_heartyProfil   Hantar PM kepada cahaya_hearty   Quote dan BalasQuote

aidilshah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 760
Posting: 642
Dari: New Castle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-04-11 15:14


memang seronok hantar anak ke tadika.. memandangkan zaujah ana baru sahaja melahirkan anak yang ke 3 (alhamdulillah) so kenalah jadi mr mama so bila hantar anak-anak ke tadika rasa seronok happy semacam.. hehehe ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aidilshahProfil   Hantar PM kepada aidilshah   Pergi ke aidilshah's Website   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-04-11 21:55


saya tak pernah hantar anak buah pergi pra sekolah ataupun sekolah.....van yang hantar..

tapi, anak buah saya ini suka sangat duduk bercerita pasal kawan-kawan, tu pun bila saya tanya.. Bila parent dia tanya, dia tak ada lah lebat saya bercerita...

So, sebagai pendengar setia anak buah, saya akan tanya anak buah saya, kena denda tak?teacher ada marah tak? macam-macam tu lah...so, dia akan share cerita dia dengan saya..hehehe

Sekolah dia suka sangat buat jualan murah...cikgu2 pula duduk promote pupils beli...haha..setiap minggu, dia akan beli eraser..aduisshhh

Alhamdulilah, 1st exam dia..dia dapat no.1 dalam agama dan no.2 dalam kelas..ok lah..not bad :D

tapi, dia selalu berkhayal dan tengok-tengok budak-budak lalu kat tepi kelas dia, if dia duduk tepi tingkap.. Pernah sekali, dia xjwab ujian jawi, sebab dia tengok ada budak muntah dekat court badminton..hahaha

:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

aidilshah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 760
Posting: 642
Dari: New Castle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-05-11 15:34


Pada 29-04-11 21:55 , mujahadah85 posting:

!!! QUOTE !!!



tapi, dia selalu berkhayal dan tengok-tengok budak-budak lalu kat tepi kelas dia, if dia duduk tepi tingkap.. Pernah sekali, dia xjwab ujian jawi, sebab dia tengok ada budak muntah dekat court badminton..hahaha


ana boleh bayangkan tu macam mana dia masa tu sebab anak ana pun suka sangat jadi pemerhati yang suka mengkaji.. heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For aidilshahProfil   Hantar PM kepada aidilshah   Pergi ke aidilshah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.105293 saat. Lajunya....