Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"The word impossible is not in my dictionary"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: lizawati2302
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43141

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 4 hari yang lalu
Kang: 4 hari yang lalu
sahabat_sejati: 11 hari yang lalu
sadiqah: 14 hari yang lalu
eme86: 18 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 22 hari yang lalu
nice_pesan: 25 hari yang lalu
umy_1510: 30 hari yang lalu


Klinik Ukhwah
Topik: naikkan berat badan...


Carian Forum

Moderator: Administrator, Meow, dramian219
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Klinik Ukhwah
    »» naikkan berat badan...

Please Mendaftar To Post


Oleh naikkan berat badan...

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 05-01-09 17:34


risau dengan berat sekarang ni...tak sesuai dengan ketinggian...ada cari selamat tak untuk naikkan berat?makan banyak pun still same...org kata kdr metabolisme tinggi pun sebab berat badan tak naik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 20:30


salam...
apa cerita ini.. hehe.. lah.. jangan lah risau sangat.. kurus sangat ke...
memang ada spesies orang yang makan banyak pun tetapi kurus juga.. pernah dengar sebab metabolisme tinggi.. ok ar tu.. then ada juga dengar kat satu ceramah sebab nya makanan yang diamik tu tak diserap sepenuhnya terus disingkirkan..
yang penting kan sihat.... =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 05-01-09 20:47


berat 45kg tu tak ideal untuk seorang lelaki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 21:18


tak payah nak risau lah......

kahwin nanti, bukan saja dapat naikkan berat badan ke berat badan ideal, sesilap boleh terbabas..... (lepas nikah +-3 tahun lepas, berat dah naik +-25 kilo)

tak percaya?... tanyalah para suami.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 21:27


Pada 05-01-09 20:47 , ashraf posting:

!!! QUOTE !!!

berat 45kg tu tak ideal untuk seorang lelaki...


tinggi pula berapa? saiz kasut? saiz baju? orait apa..lang gemuk sangat susah pula nak dapat saiz... :-D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 21:57


haha...nak tau juga..dulu sebelum masuk study ni, 54kg...baru-baru ni timbang kat KLCC yang masukkan syiling tu...hehe..dah turun jadi 49kg...setahun saja tu dah turun 5kg..aduyaii...tinggi 168cm....ke timbang berat kat KLCC tu rosak..hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 22:12


Pada 05-01-09 20:47 , ashraf posting:

!!! QUOTE !!!

berat 45kg tu tak ideal untuk seorang lelaki...


berat badan ideal bergantung kepada ketinggian anda.. sila kira Indeks Jisim Badan @ BMI.. sekiranya di antara 18-25.. dikira acceptable sebagai berat badan ideal.. jangan mengeluh ye.. kira dulu.. hohoho..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 05-01-09 22:23


berat 45kg...tinggi 166cm...interview masa airforce pun tak lepas...
saiz seluar 28,.kasut saiz 7...adess...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 22:41


Pada 05-01-09 22:23 , ashraf posting:

!!! QUOTE !!!

berat 45kg...tinggi 166cm...interview masa airforce pun tak lepas...
saiz seluar 28,.kasut saiz 7...adess...


BMI anda 16.33.. erk.. kecciiikk sikit.. :D tapi jangan risau.. pernah dengar Appeton Weight Gain? Try it.. but don't u ever take fatty food to gain weight.. nanti memanglah gemuk tapi gemuk dengan sakit jantung.. nak buat apa begitu.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 23:00


Pada 05-01-09 22:41 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-09 22:23 , ashraf posting:

!!! QUOTE !!!

berat 45kg...tinggi 166cm...interview masa airforce pun tak lepas...
saiz seluar 28,.kasut saiz 7...adess...


BMI anda 16.33.. erk.. kecciiikk sikit.. :D tapi jangan risau.. pernah dengar Appeton Weight Gain? Try it.. but don't u ever take fatty food to gain weight.. nanti memanglah gemuk tapi gemuk dengan sakit jantung.. nak buat apa begitu.. :-)



appeton...hhmmm..nipu saja.. saya minum bertong2 tak berapa nak improve saja..lepas itu nak beritahu...bukan org gemuk saja dapat sakit jantung..kurus pun ada kena sama lah...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 23:28


Pada 05-01-09 23:00 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-09 22:41 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-09 22:23 , ashraf posting:

!!! QUOTE !!!

berat 45kg...tinggi 166cm...interview masa airforce pun tak lepas...
saiz seluar 28,.kasut saiz 7...adess...


BMI anda 16.33.. erk.. kecciiikk sikit.. :D tapi jangan risau.. pernah dengar Appeton Weight Gain? Try it.. but don't u ever take fatty food to gain weight.. nanti memanglah gemuk tapi gemuk dengan sakit jantung.. nak buat apa begitu.. :-)



appeton...hhmmm..nipu saja.. saya minum bertong2 tak berapa nak improve saja..lepas itu nak beritahu...bukan org gemuk saja dapat sakit jantung..kurus pun ada kena sama lah...



Menipu betul.. minum bertong-tong.. Appeton tu tak ada di jual dalam tong.. lagi satu saya pun tau yang org kurus pun kena sakit jantung.. tapi cuba fahamkan ayat tu betul-betul..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 23:54


Pada 05-01-09 22:23 , ashraf posting:

!!! QUOTE !!!

berat 45kg...tinggi 166cm...interview masa airforce pun tak lepas...
saiz seluar 28,.kasut saiz 7...adess...
macam sama saja saiz2 ni...haha....dulu hampir apply polis...masa tu memang tak layak lah...haha..


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 06-01-09 07:40


weight gain...hurrmm...ok juga tu..try lah nanti..
kalau berisi,tak ada lah melayang ditiup angin...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 10:44


Pada 05-01-09 21:18 , shinfay_de posting:

!!! QUOTE !!!

tak payah nak risau lah......

kahwin nanti, bukan saja dapat naikkan berat badan ke berat badan ideal, sesilap boleh terbabas..... (lepas nikah +-3 tahun lepas, berat dah naik +-25 kilo)

tak percaya?... tanyalah para suami.....


Berkesan betul cara ni... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

neoryzer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2008
Ahli No: 36407
Posting: 74
Dari: kelantan

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 11:50


Pada 06-01-09 10:44 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-09 21:18 , shinfay_de posting:

!!! QUOTE !!!

tak payah nak risau lah......

kahwin nanti, bukan saja dapat naikkan berat badan ke berat badan ideal, sesilap boleh terbabas..... (lepas nikah +-3 tahun lepas, berat dah naik +-25 kilo)

tak percaya?... tanyalah para suami.....


Berkesan betul cara ni... :-D



memang berkesan.... banyak dah terjadi kepada golongan lelaki.. silap-silap; berat pada bhagian perut (boroi) huuu..

buat masa ni saya naikkan badan saya dengan minum susu tepung setiap pagi dan sebelum tidur..

tips lain nak naikkan badan
*selalu dan sentiasa makan dan jangan bagi perut terasa lapar (bukan sekali makan, makan banyak-banyak...)
*kena banyak-banyak makan sayur dan buah-buahan..
*senaman jangan lupa.

banyak lagi tapi Kalau buat yang ni pun insyaAllah naik badan.. macam saya dah semakin naik heee... :)

hepy3...


-----------------
http://neoryzer.blogspot.com/


Daftar Unifi Online


Bookmark and Share

    


  Member Information For neoryzerProfil   Hantar PM kepada neoryzer   Pergi ke neoryzer's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 11:55


Saya memang nak naikkan berat badan sebab saya nak masuk askar wataniah...Macam tak yakin saja nak masuk sebab berat badan saya cuma 60kg...Takut senjata yang bawa saya bukannya saya bawa senjata... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 13:04


Pada 06-01-09 11:55 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Saya memang nak naikkan berat badan sebab saya nak masuk askar wataniah...Macam tak yakin saja nak masuk sebab berat badan saya cuma 60kg...Takut senjata yang bawa saya bukannya saya bawa senjata... :-D


salam...

ana pun sedang berusaha juga untuk naikkan berat badan.
kalau sebelum ini, makan banyak pun tak naik berat badan...
ana nak try cara lain pulak...

hhmm.....


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 14:35


nak naikkan berat badan ke nak gemok...erm

petuannya ialah..makan lah cokelat banyak-banyak...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 15:06


Assalamualaikum

Nak tahu berat badan anda ok ke tak... :-? klik kat bawah ni

http://www.exrx.net/Calculators/BMI.html

Selamat mencuba....


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 06-01-09 16:23


owhh nasib normal lagi.. nasib baik.. huuu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 16:25


Pada 06-01-09 14:35 , muhamad_azrul86 posting:

!!! QUOTE !!!

nak naikkan berat badan ke nak gemok...erm

petuannya ialah..makan lah cokelat banyak-banyak...huhu



Kalau da metabolisma tinggi makan coklat berguni2 pun tak bkesan... :oops:


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-01-09 16:45


saja nak kongsi info...
Kalau nak tau berat badan ideal anda...sila guna formula ini

BMI = (berat badan dalam kg) / (tinggi dalam unit meter di kuasa dua)

Kalau BMI kurang dari range 19 bermakna anda terlalu kurus
Kalau range di antara 20-25 bermakna anda mempunyai berat badan normal sesuai dengan ketinggian..
Kalau range 22-23 bermakna anda mempunyai berat badan ideal
Kalau range 25 keatas bermakna anda terlebih berat badan..

so test lah anda berada di tahap mana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 06-01-09 16:55


Pada 06-01-09 16:25 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-01-09 14:35 , muhamad_azrul86 posting:

!!! QUOTE !!!

nak naikkan berat badan ke nak gemok...erm

petuannya ialah..makan lah cokelat banyak-banyak...huhu



Kalau da metabolisma tinggi makan coklat berguni2 pun tak bkesan... :oops:



ha ah kawan saya pun, dia nak naikkan berat badan.. makan saja banyak-banyak.. makan coklat.. pas makan tidur.. tapi tak naik2.. cet, saya yang geram tengok dia...


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

neoryzer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2008
Ahli No: 36407
Posting: 74
Dari: kelantan

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 16:58


berat saya 60kg baru normal.. sekarang berat dalam 57kg tinggi 175cm...... dari tahun lepas lagi misi nak naikkan badan.. tahun ni moga-moga berjaya :).. antara azam tahun baru juga ni heeeee :).. tahun 2006 berat 55kg... tahun 2007 meningkat :).. ada harapan heeeeeee :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For neoryzerProfil   Hantar PM kepada neoryzer   Pergi ke neoryzer's Website   Quote dan BalasQuote

Kokseikokde
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2008
Ahli No: 32873
Posting: 48

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 21:29


Kalau sesiapa yang nak tambahkan berat badan cuba lah try Maajun Dua Istimewa (ubat traditional campuran cengkih, akar kayu, madu lebah)

Khasiat maajun ni sebenarnya adaah untuk sakit sendi tulang, sakit urat, lenguh seluruh badan..
Sebelum aku makan maajun ni berat aku 53kg saja (berat +/- 164cm) tapi selepas makan maajun ni berat aku naik dalam 10kg dalam masa sebulan..

kalau nak try makan pergi lah cari kat pasar pagi belakang penjara pudu..gerai yang mana 1 tak tahu lah pula sebab aku pun kirim kat member aku..member aku tu pula kirik kat ofismate dia..kalau ada yang berminat nak cuba bagitahu lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KokseikokdeProfil   Hantar PM kepada Kokseikokde   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 06-01-09 21:32


Pada 06-01-09 14:35 , muhamad_azrul86 posting:

!!! QUOTE !!!

nak naikkan berat badan ke nak gemok...erm

petuannya ialah..makan lah cokelat banyak-banyak...huhu


ramai juga yang bermasalah nak naikkan berat badan ye..
ana tengah makan coklat a ni sambil posting.. :sopan: :sopan: :sopan:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 06-01-09 22:52


salam...
ana ni erat dulu 45 kg juga....
tapi kini dah habis study plus kerja pula dekat nagn rumah....
so berat badan pun bertambah sebanyak 3 kg dalam masa sebulan...
tinggi sekarang 170 macam.....
huhu, siapa boleh checkkan bmi saya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 06-01-09 23:23


waaa :-o ... ramainye yang nak naikkan berat badan.. saya nak kurus...


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

MARIAH_SMILE
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12955
Posting: 71
Dari: banting, selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 00:43


nak kurus senang j.. ada macam-macam cara yang berkesan. cuma nak atau tak nak buat j..

yang jadi msalh org kurus nak jadi gemuk.. memang susah..

kurus + kolestrol tinggi = ????????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For MARIAH_SMILEProfil   Hantar PM kepada MARIAH_SMILE   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 07-01-09 06:18


kenapa ye susah kurus nak jadi gemuk...saya nak gemuk senang saja...
tak exam, tak ada kerja, gemok ........

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

neoryzer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2008
Ahli No: 36407
Posting: 74
Dari: kelantan

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 07:24


antara asbabnya bergantung pada hormon seseorang.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For neoryzerProfil   Hantar PM kepada neoryzer   Pergi ke neoryzer's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 09:47


Pada 06-01-09 21:32 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!



ramai juga yang bermasalah nak naikkan berat badan ye..
ana tengah makan coklat a ni sambil posting.. :sopan: :sopan: :sopan:



wah...kak hanan pun makan banyak cokelat juga ke..nak bagi badan gemok juga ke..hehe



-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 14:49


Pada 07-01-09 06:18 , shafiqah88 posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa ye susah kurus nak jadi gemuk...saya nak gemuk senang saja...
tak exam, tak ada kerja, gemok ........

salam...

sih3...ustazah shafiqah kita yang seorang ini...
awat dok komplain2 ini...

usaha lah lagi..
kalau setakat joging saja...
mana boleh..
kena amalkan makanan seimbang...
lepas itu...banyakkan berfikir.... :-D
ok?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 08-01-09 18:01


Pada 08-01-09 14:49 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-01-09 06:18 , shafiqah88 posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa ye susah kurus nak jadi gemuk...saya nak gemuk senang saja...
tak exam, tak ada kerja, gemok ........

salam...

sih3...ustazah shafiqah kita yang seorang ini...
awat dok komplain2 ini...

usaha lah lagi..
kalau setakat joging saja...
mana boleh..
kena amalkan makanan seimbang...
lepas itu...banyakkan berfikir.... :-D
ok?


hihihi dah ada perunding kurus pula saya.. bagus2.. baik, akan saya turuti.. ngeee.. tapi, gemok2 comel saja, hahaha :lol: ...


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 20:56


makan lah jawabnya. tapi watch out what you eat. lebihkan carbohydrate, less sugar, less fat dan cholesterol.

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 21:00


saya pun nak naikkan berat badan tapi tak kesampaian...kejap saja naik pas tu turun cepat saja...naik punya lah susah tapi turun kejap saja....macam mana tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-09-09 23:07


cuba produk tenusu. makan kena seimbang.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-09-09 13:37


nak gemuk or sederhana macam mana pula ye...haha..da makan banyak tak boleh juga...macam tu juga besar-besar badan ni.


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-10-09 10:53


Assalamualaikum

...macam-macam kan... ada yang nak turun berat badan, ada yang nak naik berat badan. Hehehehe! Adayg nak cerahkan kulit, ada juga yang nak gelapkan sikit kulit...
Lain padang...lain belalang.....

:berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 04-10-09 14:30


Kena banyakkan makan makanan berlemak...confirm naik berat badan...
Sebelum tidur, cuba amalkan minum susu dan roti sapu mayonis, dalam 2-3 bulan naik lah isi pipi....hehe...yang ni ana dah cuba..memang menjadi...

Susu-susu tambah berat badab dalam iklan tu, ana tak cuba lagi...sebab kurang percaya...lagipun takut ada kesan sampingan lain...

kalau ada cadangan lain, kongsi lah...kita sama-sama cuba...


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-09 13:26


makan burger lah setiap hari.. confirm gemuk lepas itu, haha.. terbukti berkesan sebab orang yang menulis ni dah jadi mangsanye, haha.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.122851 saat. Lajunya....