Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Ilmu yang hakiki itu ialah yang memberi keyakinan bahawa maksiat itu racun yang membunuh dan bahawa akhirat itu lebih utama daripada kehidupan dunia."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: studiosmilesnyc
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43104

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Yang Masuk Ke Sini
studiosmilesnyc: 1 hari, 10 jam, 2 minit yang lalu
dentistinhouston: 1 hari, 11 jam, 58 minit yang lalu
ezequielvince: 1 hari, 13 jam, 19 minit yang lalu
shanejohnson: 5 hari yang lalu
wadud: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu
muslimin23: 29 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: jawatan yang sedang dan pernah disandang..


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» jawatan yang sedang dan pernah disandang..

Please Mendaftar To Post


Oleh jawatan yang sedang dan pernah disandang..

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 15:36


salam..
kalian pasti pernah menyandang apa-apa jawatan...tak kira lah masa sekolah dulu ke (ketua kelas,pengawas,penolong dll)dan jawatan yang dipegang sekarang..jom kita kongsi... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 15:47


apa jawatan ye..tapi sikit saja..malas nak ada komitmen..

:bunga: masa darjah 4 & 5 pegang jawatan pengawas sekolah
:bunga: naik form 1 dapat jadi pengawas pusat sumber tapi tolak.. malas.. nak bebas saja..
:bunga: form 4 pegang jawatan AJK dalam unit uniform Kadet Remaja Sekolah (KRS)..
:bunga: form 5 jadi bendahari pula..
:bunga: form 6, 2 tahun jadi setiausaha KRS..
:bunga: form 6, pengerusi persatuan ekonomi & perdagangan,
:bunga: ajk keceriaan kelas,
:bunga: ajk surau asrama,
:bunga: ajk & setiausaha biro kebajikan asrama &
:bunga: ketua bilik asrama..(anak buah semua pengawas asrama..pening kepala..) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

neoryzer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2008
Ahli No: 36407
Posting: 74
Dari: kelantan

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 16:36


masa sekolah rendah

* jadi ketua kelas

masa sekolah menengah
* jadi ketua kelas
*jadi pengerusi kelab setia negara(kelab kali pertama ditubuhkan pada tahun tu)
*jadi pengawas pusat sumber


itu saja yang ingat.. tak aktif pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For neoryzerProfil   Hantar PM kepada neoryzer   Pergi ke neoryzer's Website   Quote dan BalasQuote

ummi_mmas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28146
Posting: 133

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 16:50


Assalamualaikum

time sek. ren.,
#Penolong Ketua Kelas
#Penolong Ketua Kebersihan
#Pengawas sekolah
#Setiausaha Badan Bahasa
#Penolong Ketua Pengawas

time sek. main. pula,
#Ketua Kelas
#Penolong Ketua Kebajikan
#Pengawas sekolah
#AJK PBSM
#AJK Badan Bahasa

2 saja...ana malas lah nak pegang banyak-banyak... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_mmasProfil   Hantar PM kepada ummi_mmas   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 16:58


comelnya tajuk ni...comel ke... :berfikir:

dulu ana pengganas sekolah... :-D


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-01-09 17:01


ex-designer engineer
sekarang kojo nga goverment lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

ayu_humaira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.01.2009
Ahli No: 36948
Posting: 39
Dari: bumi ciptaan Allah

Perak  


posticon Posting pada: 11-02-09 22:30


emm,ayu sekarang pgwas sk0la..
lead geng sniry..
pn0l0ng stiausaha kelab kceriaan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayu_humairaProfil   Hantar PM kepada ayu_humaira   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 22:39


ana heroin sekolah yang nakal,,rindunya nak p sekolah...hehhehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 22:41


:-D    :malu:


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

arhazza
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2004
Ahli No: 8409
Posting: 23
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 11-02-09 22:43


pernah jadi

sekolah rendah-pengawas

menengah

ketua kelas sekejap sebelum jadi pengawas
bendahari
setiausaha
penolong rumah sukan
naib pengerus persatuan
pengerusi persatuan
ajk kebersihan
ajk2
ketua pengawas/ketua pelajar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For arhazzaProfil   Hantar PM kepada arhazza   Pergi ke arhazza's Website   Quote dan BalasQuote

wardah84
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 125
Posting: 22
Dari: kelate @ perak @ pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 11-02-09 23:16


!!! QUOTE !!!

comelnya tajuk ni...comel ke...

dulu ana pengganas sekolah...



memang comel lah topik ni..teringat zaman muda2..mashi..ini ana punya jawatan masa zaman sekolah.

form 1- form 3 > - AJK surau asrama
                         - Ajk rumah biru (Lekir)
                         - s/u Persatuan bahasa Arab dan Pend. Islam
                         - bendahari kelab KHB

form 4- form 5 > - Pengawas sekolah (s/u bilik gerakan-handle
                             bilik gerakan pengawas)
                         - Naib Pengerusi PRS
                         - Naib Pengerusi PBSM
                         - ajk rumah kuning
                         - s/u kelab kerjaya
                         - Naqibah (syukron pada ustazah yang pilih ana jadi
                             naqibah sebab dapat bentuk diri ana jadi insan yang
                             sentiasa mencari ilmu untuk memberi ilmu)

setakat yang ana ingat yang ini lah jawatan yang pernah dipegang. yang bestnya certain jawatan2 masih ana pegang sampai hari ini kat sekolah tempat ana mengajar sekarang.

                         - Guru Pengawas Sekolah
                         - guru sistem mata disiplin (handle bilik disiplin)
                         - Guru Penyelaras PBSM
                         - guru rumah kuning

rindu sekolahhhhh ana..


    

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah84Profil   Hantar PM kepada wardah84   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 01:05


SALAM..........
dah lupa pegang jawatan apa...
paling ingat jadi "librarian" time sekolah dulu....
menjana minat sampai sekarang mengambil kursus "library science"
ALHAMDULILLAH......

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 01:11


macam-macam jawatan...tak teringat da...hehe...time ni masih mencari lagi hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

silverwings
Warga Rasmi
Menyertai: 21.12.2008
Ahli No: 36433
Posting: 11
Dari: Tumpat, Kelantan.

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-02-09 01:17


salam keatas semua...
masa sekolah rendah pernah jadi:
-bendahari kelas
-ketua khemah

sekolah mnengah:
jadi bendahari jugak tapi yang sedihnya berlaku peristiwa hitam...duit kelasku kena cilok! tapi alhamdulillah kawan-kawan dan gru kelas memahami dan akhirnya sepandai -pandai ular menjalar masuk dalam guni juga...
-exco kebajikan prs
-setiausaha exco komunikasi dan maklumat

Bookmark and Share

    


  Member Information For silverwingsProfil   Hantar PM kepada silverwings   Pergi ke silverwings's Website   Quote dan BalasQuote

akil78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2009
Ahli No: 36927
Posting: 209
Dari: selangor, malaysia

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 15:32


Assalamualaikum.............
ana memegang jawatan sebagai khalifah di muka bumi Allah...
dan memegang jawatan pembantu Nabi kita Muhammad SAW dengan menjalankan tugas yang ditinggalkan oleh Rasulullah SAW..
hee...
sama-samalah kita pegang jawatan ini ye..
mudah-mudahan diberkati ALlah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akil78Profil   Hantar PM kepada akil78   Pergi ke akil78's Website   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 15:48


Pada 25-02-09 15:32 , akil78 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.............
ana memegang jawatan sebagai khalifah di muka bumi Allah...
dan memegang jawatan pembantu Nabi kita Muhammad SAW dengan menjalankan tugas yang ditinggalkan oleh Rasulullah SAW..
hee...
sama-samalah kita pegang jawatan ini ye..
mudah-mudahan diberkati ALlah..



huhu....seriusnyer... :sopan:

nak cerita banyak-banyak tak best lah kan...tapi jawatn yang paling dihargai adalah menjadi sbhgin daripada BADANI (badan dakwah dan rohani)..padahal masa sekolah taklah baik sangat..macam mana lah nak dakwah org agaknya... :kelip:


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 16:02


assalammualaikum

kat sekolah rendah
- penolong ketua kelas
- pengawas perpustakaan
- bendahari kelas

kat sekolah menengah
- penolong ketua kelas
- bendahari kelas
- setiausaha kelab muzik dan kebudayaan

rindu nya masa zaman sekolah.. ish...ish...ish...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 16:04


Pada 25-02-09 15:48 , ANSHU posting:

!!! QUOTE !!!




nak cerita banyak-banyak tak best lah kan...tapi jawatn yang paling dihargai adalah menjadi sbhgin daripada BADANI (badan dakwah dan rohani)..padahal masa sekolah taklah baik sangat..macam mana lah nak dakwah org agaknya... :kelip:





eh sama pula,,,tapi tak panggil BADANI...kami panggil B.D.K(badan dakwah kerohanian).selalunya budak B.D.K ni...jadi tumpuan kat asrama..hehehe........tapi bila da kertu ni..dok fikir balik,,,nama saja badan dakwah,,tapi tak ada dakwahnya pun,,pengerusi B.D.K pun isap rokok sama..keh3x..pengalaman ....




Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Faizah_Azlan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2009
Ahli No: 37142
Posting: 44
Dari: Kulai, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-02-09 16:59


salam...

teringat time sekolah dulu jadi ahli majlis tertinggi lembaga pengawas...
pernah time meeting pengawas yang dipengerusikan pengetua,
kami sound pengetua
Kenapa masih ada lagi guru lelaki merokok dalam kawasam sekolah..
pengetua terkulat-kulat nak jawab...


.................................................................................................
"sesungguhnya setiap perkara itu dimulakan dengan niat"

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faizah_AzlanProfil   Hantar PM kepada Faizah_Azlan   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 26-02-09 10:37


entah lah..saya xglamer pun, macam mana nak ada jawatan heheh..tapi masa sekolah menengah pernah juga jadi pengerusi persatuan syariah islam, bendahari persatuan, MT club bla2...

tapi yang paling best masa form 3, jadi adik kepada ketua pengawas sekolah hehe..macam-macam hal jadi..abang ketua pengawas, adik nya, eee entah lah heheh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

mulukhiyyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2008
Ahli No: 34681
Posting: 82

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 26-02-09 11:10


..dulu di sekolah pegang jawatan ajk pelajar sekolah rendah,
lah ni dah pun bekerja,pun kena pegang jawatan ajk pekerja2 mithali... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulukhiyyahProfil   Hantar PM kepada mulukhiyyah   Quote dan BalasQuote

PuteraAlamMaya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2009
Ahli No: 36871
Posting: 51
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 26-02-09 13:38


masa darjah
6 - pengawas
masa form 5 - kapten rumah merah (purnama)
                     - naib pengerusi kadet bomba

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteraAlamMayaProfil   Hantar PM kepada PuteraAlamMaya   Quote dan BalasQuote

najwa_mnor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5313
Posting: 148
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-02-09 16:51


pengasas kumpulan samseng hantu kubor...hehehe..
lecturer bagi masa kelas apa yee...numerical tak silap..
sebabnya buat calculation ikut kepala sendiri..tak nak ikut ajaran dia..hehe
seronok juga dapat gelaran ni.. lecturer tu cakap dalam nada gurau2
no heart feeling
geng2 yang nakal + tak dengar cakap semua dapat title samseng.

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_mnorProfil   Hantar PM kepada najwa_mnor   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 26-02-09 17:07


salam alaik..em.. boleh lah share jawatan yang ada..
gila kuasa? hehee.. gila pangkat?
em... nak bawa p mana segala pangkat tu?
:berfikir:

dari thing.1-6.
biasa pegang bendahari kelas+ajk keceriaan.

pgws pusat sumber form 4-bendahari.
ketua pgws pusat sumber -upper 6.

untuk kokurikulum..
semua ada pegang.
dari ahli biasa to presiden.

kelab catur-bendahari
bola jaring-ahli biasa saja agaknya..
pendidikan islam-timbalan.presiden
PERTES (form 6)-s/u
puteri islam-bendahari.timbalan.presiden

masuk uum.
jadi PRS-pmbimbing rakan siswa.
s/u untuk BAKTI SISWA.

macam-macam biro dalam pelbagai program
urusetia.protokol.pndaftaran.makanan.logistik.

jadi AJKS-AJK suai kenal..

kesimpulannye..
pernah merasa jadi insan yang kerdil...
ahli biasa hingga ke ketua pengarah.

apapun... all the things build upd your self..
just be yourself..

sekadar berkongsi pengalaman..
not more than that..

thats all...
a.k.a. simple-shida :sopan:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.139205 saat. Lajunya....