Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kami disuruh oleh Rasulullah agar menaburkan debu tanah ke muka orang yang memuji-muji dan mengampu-ngampu.
-- -- Hadis riwayat Imam Ibnu Majah

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 38
Ahli: 0
Jumlah: 38




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 23 hari yang lalu
ronniefinancehome: 34 hari yang lalu
MTMKi: 44 hari yang lalu
usop79: 46 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: palestin..maafkan aku..


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» palestin..maafkan aku..

Please Mendaftar To Post


Oleh palestin..maafkan aku..

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 05-01-09 15:27


Assalamualaikum
:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:

ya allah..apa yang harus aku katakan jika saudara2 dipalestin mengadu kepada MU dan berkata.."ya allah..sesungguhnya mereka mengetahui keadaan kami..dan mereka mampu untuk membantu kami..tapi mereka tidak melakukannya ya allah.."

ya allah..sungguh terasa diri ni xberguna..disaat saudara2..adik-adik..ayah2..ibu2..seislam disiksa oleh yahudi, saya tak boleh melakukan sesuatu..ya allah...bantulah kami ya allah...bantulah kami...ampuni hamba ya allah..


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

izam0308
Warga Rasmi
Menyertai: 17.10.2008
Ahli No: 35444
Posting: 19
Dari: UPSI

Perak  


posticon Posting pada: 05-01-09 15:43


iye... kekadang hati kecik menangis memikirkan apakah akan dijawab oleh hambamu ini ketika di tanya apakah yang aku lakukan untuk membela saudara2 -saudaraku di palestin, iraq, afghanistan ketika mereka dibunuh? Apakah yang akan ku jawab?

Bookmark and Share

    


  Member Information For izam0308Profil   Hantar PM kepada izam0308   Quote dan BalasQuote

lelaki_5585
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34924
Posting: 35

thailand   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 14:09


Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani

InsyaAllah....Duhai saudara seagamaku semua. sama-samalah kita berusaha membantu saudara seagama kita di palestin, sekurang2nya dengan doa setiapkali selepas solat fardhu dan solat sunat. InsyaAllah.... Amin.

Sekiranya itupun tidak mampu, bagaimanakah dapat untuk kita berdepan dengan Allah azzawajalla di akhirat nanti.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lelaki_5585Profil   Hantar PM kepada lelaki_5585   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 15:51


a

AKU INGIN BERJIHAD BERSAMA-SAMAMU WAHAI PARA MUJAHIDEEN....

TAPI APAKAN DAYAKU...
KU HANYA MAMPU KIRIMKAN SEKELUMIT DOA UNTUKMU YANG BERJUANG MENEGAKAN AGAMA ALLAH...

MOGA DISANA KAMU MENDAPAT KEMENANGAN NANTI!!!!....

SALAM PERJUANGAN....


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 15:59


ya betul sangat....
terasa hina sangat diri ini...

melihat hanya di suratkhabar, berita, laman web tapi tak dapat menyaksikan sendiri kesusahan yang Palestin alami...

menyedari betapa peritnya perjuangan tapi masih ketawa dan bersuka .a di negara sendiri...adakah kita tahu sampai bila amannya Malaysia??

menderma hanya beberapa ringgit untuk Palestin tapi masih membazir wang di pusat membeli belah, membeli topup, makanan ringan dan apa-apa yang tidak mustahak...

mendoakan mereka tapi tidak sepenuh hati... kadang-kadang kala berdoa untuk diri sendiri sahaja dengan melupakan doa kepada pejuang-pejuang islam...

apa yang telah kita lakukan selama ini...
berbanding mereka yang berhadapan dengan maut setiap saat dan setiap tempat...
sedarkah kita.....??pedulikah kita...??
persoalan yang harus dijawab oleh diri sendiri...fikir-fikirkanlah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 16:17


Semarak Perjuangan
Album : Amal Kerana Allah
Munsyid : Shoutul Amal
http://liriknasyid.com


Marilah beramal
Beramal kerana Allah
Beramal kerana ?..? Allahu Akbar

Beramal kerana Allah
Pemuda melangkah gagah
Menjana kuasa rakyat
Bersiap menghadapi cabaran

Semarakkan semangat perjuangan
Usahlah kita terus terleka
Menegak kema?rufan menentang kemungkaran
Allah pasti bersama

Bentukkan ukhwah hidupkan jamaah
Susunlah barisan usahlah terleka
Bersatu teguh mara bersama
Moga Islamkan subur

Kerahkan tenaga jua fikiranmu
Korbankan harta sekalipun jiwamu
Menentang musuh Allah laungkan takbir
Allahu Akbar ..

Bersatulah kita bergerak melangkah
Tegakkan Islam agama yang tercinta
Ayuh kita julang kembali
Islam pasti gemilang

Lirik : Abd Halim Abd Rahman
Lagu : Abd Halim Abd Rahman
Solo: Abd Alim Bin Zakaria



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 08-01-09 23:37


demi ALLAH...aku xingin meminum serta memakan barang2 or makanan yang dibuat dan dipasarkan oleh yahudi dan amerika...demi ALLAH...
apa bezanya kita meminum minuman tu dengan meminum darah saudara kita dipalestin..makan burger dengan daging adik-adik ku yang palestin...setiap yang kita beli akan disumbangkn untuk membantu israel...perhatikanlah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 16:54


Moga kesedaran itu hadir pada golongan muda-muda masa kini....
kita hapuskan dulu perangai2 'YAHUDI' kat negara malaysia ni!

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 17:22


betul mulya...ana betul-betul sedih melihat pelbagai yang dipaparkan tentang palestin..tambahan pula telah mendapat email dari sahabat-sahabat.terima kasih ya sahabat kerna memberi berita2 terkini....

ana lemah.betul-betul lemah..tidak mampu berbuat apa-apa.

ya ALLAH, turnkan lah bantuan MU kepada umat islam di palestin biarpun bantuan itu hanya sekadar burung ababil yang membawa batu2 dari neraka.

biar mereka israel yahudi tahu bahawa JANJI ALLAH PASTI!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.092002 saat. Lajunya....