Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Nothing Last Forever
-- Sidney Sheldon

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 6 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 16 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
eme86: 17 hari yang lalu
sunan-faqih: 22 hari yang lalu


Awas!
Topik: Penipuan Hypermarket


Carian Forum

Moderator: Administrator, izdham
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Awas!
    »» Penipuan Hypermarket

Please Mendaftar To Post


Oleh Penipuan Hypermarket

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 05-01-09 11:42


berhati-hati ketika membeli belah di hypermarket seperti tesco,giants dan carrefour. kadang-kadang harga yang kita bayar tidak sama dan lebih mahal dari yang dipamerkan di rak jualan. semasa membuat bayaran semak balik harga yang dibayar itu sama atau tak dengan yang dipamer. kalau kita beli barang yang banyak mesti kita tak perasan kita telah ditipu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 12:25


sambil mengambil barang masuk ke troli.. kira sekali harganya untuk elakkan penipuan.. kiranya kat cashier tu buat double check saja lah jumlah kiraanya lepas itu bayar... hehe

p/s: pentingnya calculator dalam hp kita.. :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-01-09 13:36


iyakah tak PERASAN pula...
sebab selalu BELI BANYAK BARANG....tak ada MASA NAK CEK JANJI MURAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 14:00


pernah sekali jue dan sahabat pergi giant nak beli rak letak barang....
harga yang dipamerkan RM55 tapi bila kena scan jadi RM70 pulak....
nasib baik kami perasan dan minta staff mereka double check harga....
oleh sebab kami nak cepat dan malas nak bertekak dengan cashier, so kami tak jadi beli....
sejak itu kami lebih berhati-hati......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 05-01-09 14:24


bukan penipuan tapi kesilapan. gunakan hak anda sebagai pengguna jangan buat buat tak reti. pernah terjadi sekali nak beli susu anak. harga iklan dalam pemplate internet tak sama dengan ada di rak. tanya promoter dia check pun harga tinggi. So cara kebetulan iklan di paparkan dalam tv yang ada dalam supermarket terus pergi ke khidmat pelanggan report harga tak sama, terus bagi harga yang rendah.

so gunakan hak anda.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 05-01-09 14:37


lebih selesa ke jusco (jusco hypermarket jugak ke??)
dulu ingatkan harga barang di jusco lebih mahal dari giant...so satu hari pergi ke giant dengan harapan nak beli biskut IKO lagi murah cmp too jusco...rupe2nyetak..di JUSCO harganya 8.90rm tapi di giant 8.99rm atau dibundarkan menjadi 9.00rm...walaupun cuma seposen ianya amat meberi kesan supaya berhati-hati dengan iklan hypermarket ni...kadang-kadang kita rasa bila harga berakhir dengan .99 lebih murah dari harga yang berakhir dengan .90 ...tapi AWAS!!! manipulasi nombor

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 15:15


betul tu, saya setuju..kalau harga lagi murah tak mengapalah tapi lagi mahal..tu yang bahaya.. better calculate siap2 hrg barang yang kat beli sebelum bayar kat kaunter..at least kita tau berapa sebenarnya total kat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 15:24


terima kasih lah diatas pemberitahuan ini..lepas ini boleh lah berhati-hati dalam membeli belah ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 05-01-09 15:47


betul-betul...
saya pernah alami....

beli kraft singles 1 pack rm8.XX, tapi promotion tulis beli 2 rm15.XX...
dia da siap cantumkan 2 pack...
tapi boleh bayar, dia kira asing2
saya complain kat cashier, dia knfius...ye ke, menurut beliau
then, cstomer svc datang...
dan kata sistem tak update
otomatically dia adjust hrga jadi hrga baru....rm15.XX

berhati2la semasa berbelanja
:-)
ingat taww... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

unanjaga
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34507
Posting: 190
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 15:55


Kena bijak berbelanja...dan beli apa yang patut saja...dan jika ada penipuan atas tanda harga,sila buat aduan kat kementerian hal ehwal pengguna.

Bookmark and Share

    


  Member Information For unanjagaProfil   Hantar PM kepada unanjaga   Pergi ke unanjaga's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 16:01


saya memang kalau pergi beli barang pasti akan tengok barang yang discan tu dan harga yang discan tu...memang suka tengok...takut harga lain daripada yang dirak....setakat ni tak ada lagi tak sama...betul saja cashier tu scan...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 16:04


selalu juga bhati2 macam ni.. mana harga yang teringat masa d rak tu saya make sure yang masa scan pun sama.. nak kuarkan calculator rasa malu pula..huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 16:45


Pada 05-01-09 12:25 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

sambil mengambil barang masuk ke troli.. kira sekali harganya untuk elakkan penipuan.. kiranya kat cashier tu buat double check saja lah jumlah kiraanya lepas itu bayar... hehe

p/s: pentingnya calculator dalam hp kita.. :sopan:



ha betul..lagi satu tengok betul-betul apa nama barang yang kita ambil tu..lepas itu p scan harga..kadang-kadang mereka letak kat tempat lain, harga murah,masa bayar harga mahal..dah pernah terkena lah..tengok memang dah betul tempatnya..tapi bila bayar tak sangka barang tu lagi mahal..check balik,dia kata orang salah letak lah..padahal tengok memang kat tempatnya..tak pasal2 duit terbang lebih hari tu.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110537 saat. Lajunya....