Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Burung yang akan mati hanya berjalan, tidak lagi terbang
-- Peribahasa Red Indian

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 25 hari yang lalu
ronniefinancehome: 36 hari yang lalu
MTMKi: 46 hari yang lalu
usop79: 47 hari yang lalu


Petua Warisan
Topik: Petua Cepat Dipinang ORang(Ringan Jodoh)


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Petua Warisan
    »» Petua Cepat Dipinang ORang(Ringan Jodoh)

Please Mendaftar To Post


Oleh Petua Cepat Dipinang ORang(Ringan Jodoh)

hati_suci83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36571
Posting: 52
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 15:54


Hendaklah dibacakan Surah Yusuf pada sebekas air yang bersih sebanyak 3kali pada malam Jumaat. Air tu hendaklah dimandikan tiga pagi berturut-turut dan diminum 7 kali setiap hari selama tiga hari berturut-turut...

Coba lah..Insyalallah..
Tu pun dengan izin Allah s.w.t.


aku tak tahu lah ini tapi belum cuba belum tau kan..insyaAllah Tuhan kan Maha Kaya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hati_suci83Profil   Hantar PM kepada hati_suci83   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 16:08


.. "i laik":malu:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 16:42


o0oh...lelaki perempuan boleh cuba ye???? :-? :-)


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 23:52


Pada 31-12-08 15:54 , hati_suci83 posting:

!!! QUOTE !!!

Hendaklah dibacakan Surah Yusuf pada sebekas air yang bersih sebanyak 3kali pada malam Jumaat. Air tu hendaklah dimandikan tiga pagi berturut-turut dan diminum 7 kali setiap hari selama tiga hari berturut-turut...

Coba lah..Insyalallah..
Tu pun dengan izin Allah s.w.t.


aku tak tahu lah ini tapi belum cuba belum tau kan..insyaAllah Tuhan kan Maha Kaya..
Ni mana punya petua hati_suci83 dapat ni? Macam ganjil saja. Tak pernah dengar pulak sahabat nabi buat macam ni.

Mengikut pandanagn aku, petua macam ni biasanya berasal dari DUNIA MELAYU (sebab masyarakat melayu banyak pengaruh hindu). Cuma gabungkan pendangan melayu dan campur unsur islamik, maka pandangan seperti di atas akan terhasil.

ps:- same lah macam ayat-ayat jampi mentera yang dimasukkan ayat quran siket supaya nampak islamik.


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 01-01-09 04:19


jangan pegang sangat.. khurafat jadi nya... baca saja surah yusuf tu, tapi jangan baca tu semate2 nak cepat dapat jodoh.. cuma dikatakan banyak kelenihan.. macam juga air dr bacaan yasin...

bawah tu kan dah tulis,

!!! QUOTE !!!

Coba lah..Insyalallah..
Tu pun dengan izin Allah s.w.t.


baik kita terus minta kat allah..


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

are_dik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12567
Posting: 93
Dari: student

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 12:28


surah yusuf 2 pernah dengaq..tapi, mandi 3x semua itulah..tak pernah dengaq pula..ambil kat mana ye?
-1 lagi, pernah dengaq pun 1potongan ayat bukan 1 surah...entah tak taula..just pergi tau..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_dikProfil   Hantar PM kepada are_dik   Pergi ke are_dik's Website   Quote dan BalasQuote

humaira13
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.12.2008
Ahli No: 36484
Posting: 31
Dari: Klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 01-01-09 13:00


salam...

jodoh pertemuan sudah ditentukan..
perlu.. bersabar dan banyakkan berdoa.. insya Allah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For humaira13Profil   Hantar PM kepada humaira13   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 01-01-09 13:08


ye bersabar.. cepat lambat saja jodoh ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

nadeeya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.01.2006
Ahli No: 21680
Posting: 70
Dari: sarawAk..

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 13:20


insya Allah, ada jodoh, adalah..semua itu dari Allah swt..banyakkan berdoa..mudahan dikurniakan jodoh yang soleh dan solehah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadeeyaProfil   Hantar PM kepada nadeeya   Pergi ke nadeeya's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-01-09 13:32


Pada 01-01-09 13:20 , nadeeya posting:

!!! QUOTE !!!

insya Allah, ada jodoh, adalah..semua itu dari Allah swt..banyakkan berdoa..mudahan dikurniakan jodoh yang soleh dan solehah..


Amin!amin! ;-) insyaAllah..doakan ana sekali :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 01-01-09 13:37


Pada 01-01-09 13:32 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-01-09 13:20 , nadeeya posting:

!!! QUOTE !!!

insya Allah, ada jodoh, adalah..semua itu dari Allah swt..banyakkan berdoa..mudahan dikurniakan jodoh yang soleh dan solehah..


Amin!amin! ;-) insyaAllah..doakan ana sekali :-D


amin (40kali).. nak jugak!!! nak jugak!!!


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-01-09 13:44


Pada 01-01-09 13:37 , shafiqah88 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-01-09 13:32 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-01-09 13:20 , nadeeya posting:

!!! QUOTE !!!

insya Allah, ada jodoh, adalah..semua itu dari Allah swt..banyakkan berdoa..mudahan dikurniakan jodoh yang soleh dan solehah..


Amin!amin! ;-) insyaAllah..doakan ana sekali :-D


amin (40kali).. nak jugak!!! nak jugak!!!


Amin!amin!untuk cik shafiqah kita.Mudah-mudahan.Jangan lupa jemput tau. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 13:45


Pada 01-01-09 13:37 , shafiqah88 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-01-09 13:32 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-01-09 13:20 , nadeeya posting:

!!! QUOTE !!!

insya Allah, ada jodoh, adalah..semua itu dari Allah swt..banyakkan berdoa..mudahan dikurniakan jodoh yang soleh dan solehah..


Amin!amin! ;-) insyaAllah..doakan ana sekali :-D


amin (40kali).. nak jugak!!! nak jugak!!!



.. wa "up" sikit.. amin(100 kali).. :lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-01-09 13:49


Pada 01-01-09 13:45 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-01-09 13:37 , shafiqah88 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-01-09 13:32 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-01-09 13:20 , nadeeya posting:

!!! QUOTE !!!

insya Allah, ada jodoh, adalah..semua itu dari Allah swt..banyakkan berdoa..mudahan dikurniakan jodoh yang soleh dan solehah..


Amin!amin! ;-) insyaAllah..doakan ana sekali :-D


amin (40kali).. nak jugak!!! nak jugak!!!



.. wa "up" sikit.. amin(100 kali).. :lol:..

syukran miss syafiqah dan kakisamun.... :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-01-09 13:51


Pada 31-12-08 15:54 , hati_suci83 posting:

!!! QUOTE !!!


. Air tu hendaklah dimandikan tiga pagi berturut-turut dan diminum 7 kali setiap hari selama tiga hari berturut-turut...

ish!ish!macam mandi bunga lah pulak....


Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 14:52


Pada 31-12-08 15:54 , hati_suci83 posting:

!!! QUOTE !!!

Hendaklah dibacakan Surah Yusuf pada sebekas air yang bersih sebanyak 3kali pada malam Jumaat. Air tu hendaklah dimandikan tiga pagi berturut-turut dan diminum 7 kali setiap hari selama tiga hari berturut-turut...

Coba lah..Insyalallah..
Tu pun dengan izin Allah s.w.t.


aku tak tahu lah ini tapi belum cuba belum tau kan..insyaAllah Tuhan kan Maha Kaya..

Subhanallah,,Mukzijat Al-Quran...Memudahkan kita apa yang kita hajati...Insya Allah.. mudah-mudahan.. Amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

humaira13
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.12.2008
Ahli No: 36484
Posting: 31
Dari: Klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 01-01-09 20:48


amboi...2.. menariknyer.. siap.. plus2.. lagi aminnyer.. up lagi .. up lagi.. kalah saham kat BSKL.. hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For humaira13Profil   Hantar PM kepada humaira13   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 11:34


amin..moga dpercepatkan jodoh bagi siapa yang berhajat dan moga dpertemukan dengan yang soleh/solehah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-01-09 11:50


Pada 05-01-09 11:34 , hid_uniten posting:

!!! QUOTE !!!

amin..moga dpercepatkan jodoh bagi siapa yang berhajat dan moga dpertemukan dengan yang soleh/solehah..

Amin!

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 11:56


Pada 31-12-08 16:42 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

o0oh...lelaki perempuan boleh cuba ye???? :-? :-)



:-) :-) hmm...ni mesti teringin nak cuba dah ni.. :-D :-D try lah..saya beri peluang dan laluan dulu.. :sopan: :-) lepas itu baru saya cuba pulak.. :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

miss_zai
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36672
Posting: 62
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 08:06


Pada 05-01-09 11:56 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-12-08 16:42 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

o0oh...lelaki perempuan boleh cuba ye???? :-? :-)



:-) :-) hmm...ni mesti teringin nak cuba dah ni.. :-D :-D try lah..saya beri peluang dan laluan dulu.. :sopan: :-) lepas itu baru saya cuba pulak.. :-D :-D


Salam..sebab adik bagi laluan..makanye akak ambil jalan dulu ek..ehehe semuanya adalah ikhtiar kan.. selagi iktikad kita betul dan bahan yang digunakan bukan benda-benda yang najis..tak salah jika mencuba ... air salah satu medium sahaja .. air selalu digunakan dalam perubatan islam..Kenapa? sebabnya uniknye kurniaan dr Allah yang telah diberikan kepada air iaitu sifat nya yang memerangkap (betul ke ni..ehehe :sopan: ) bacaan ayat2 suci al-quran...

Segala kebergantungan hanya pada Allah ... jodoh akak pun lambat jugak.. ku serahkan diri ini pada diriNya .. Kekasih ku :-) redha atas qada dan qadar dr Nya.. ohh sedihla pulok..uhuk2... sori2 ..bila bab menyerahkan diri pada Allah ni..memang sedih sikit.. hati ini masih tak tenang bila diuji Allah... :-(

So...nak bagi ringan jodoh nyee.. kurangkan lah berat badan jodoh anda ..hahaha :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_zaiProfil   Hantar PM kepada miss_zai   Pergi ke miss_zai's Website   Quote dan BalasQuote

kayu_Manis86
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35876
Posting: 65
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-01-09 11:05


Dulu saya ada ambil STPM tapi tak ada orang masuk meminang pun,tak lulus agaknya..hehe
saja saja nak bergurau:D

Jodoh tu kan ketetapan dari Allah, kita ni hanya boleh berusaha dengan doa dan solat istikharah..itulah sebaik-baik usaha yang diajar oleh Nabi.Jangan terlalu taksub dengan petua2 2 walaupn berasakan ayat2 alQuran sebab takut2 boleh menyimpangkan akidah kita..sekadar teguran.Andai ada yang terasa ampun maaf dipinta:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kayu_Manis86Profil   Hantar PM kepada kayu_Manis86   Quote dan BalasQuote

kayu_Manis86
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35876
Posting: 65
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-01-09 11:07


STPM 2 Sijil Tunggu Pinangan Masuk @ Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia..
:D:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For kayu_Manis86Profil   Hantar PM kepada kayu_Manis86   Quote dan BalasQuote

kayu_Manis86
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35876
Posting: 65
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-01-09 11:13


Dari ceramah-ceramah yang saya dengar, surah Yusuf ayat 4 tu boleh dijadikan doa supaya orang mudah sayang pada kita..Selain 2 surah Taha ayat 1-4 pun sama juga..tak salah untuk kita amalkan sebagai salah satu usaha untuk mempercepatkan jodoh disamping solat hajat dan istikharah..kita hanya berusaha saja selebihnya terletak pada Allah yang Maha Kuasa..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kayu_Manis86Profil   Hantar PM kepada kayu_Manis86   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 11:32


Pada 16-01-09 08:06 , miss_zai posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-09 11:56 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-12-08 16:42 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

o0oh...lelaki perempuan boleh cuba ye???? :-? :-)



:-) :-) hmm...ni mesti teringin nak cuba dah ni.. :-D :-D try lah..saya beri peluang dan laluan dulu.. :sopan: :-) lepas itu baru saya cuba pulak.. :-D :-D


Salam..sebab adik bagi laluan..makanye akak ambil jalan dulu ek..ehehe semuanya adalah ikhtiar kan.. selagi iktikad kita betul dan bahan yang digunakan bukan benda-benda yang najis..tak salah jika mencuba ... air salah satu medium sahaja .. air selalu digunakan dalam perubatan islam..Kenapa? sebabnya uniknye kurniaan dr Allah yang telah diberikan kepada air iaitu sifat nya yang memerangkap (betul ke ni..ehehe :sopan: ) bacaan ayat2 suci al-quran...

Segala kebergantungan hanya pada Allah ... jodoh akak pun lambat jugak.. ku serahkan diri ini pada diriNya .. Kekasih ku :-) redha atas qada dan qadar dr Nya.. ohh sedihla pulok..uhuk2... sori2 ..bila bab menyerahkan diri pada Allah ni..memang sedih sikit.. hati ini masih tak tenang bila diuji Allah... :-(

So...nak bagi ringan jodoh nyee.. kurangkan lah berat badan jodoh anda ..hahaha :sopan:


dah cuba ke??kalau dah jadi, jangan lupa beritahu ye..boleh saya try pula.. :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

miss_zai
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36672
Posting: 62
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 13:18


Hehehe..akak amal ayat yusuf dan ayat thaha saja dik..akak tidan buat kaedah menggunakan air..cuma bacakan tiap kali lepas solat dan masa pakai tudung .. dengan niat org sayang pada kita dan berlemah lembut dengan kita.. jodoh datang atau tak... itu semuakan ketentuan dari Allah..yang penting usaha dan doa

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_zaiProfil   Hantar PM kepada miss_zai   Pergi ke miss_zai's Website   Quote dan BalasQuote

kayu_Manis86
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35876
Posting: 65
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-01-09 13:39


Pada 16-01-09 13:18 , miss_zai posting:

!!! QUOTE !!!

Hehehe..akak amal ayat yusuf dan ayat thaha saja dik..akak tidan buat kaedah menggunakan air..cuma bacakan tiap kali lepas solat dan masa pakai tudung .. dengan niat org sayang pada kita dan berlemah lembut dengan kita.. jodoh datang atau tak... itu semuakan ketentuan dari Allah..yang penting usaha dan doa


Saya setuju 100% dengan pendapat miss_zai:-)


-----------------
Setiap mata yang terpejam tidak bererti ia tidur,
Setiap mata yang celik tidak bermakna ia melihat..


Bookmark and Share

    


  Member Information For kayu_Manis86Profil   Hantar PM kepada kayu_Manis86   Quote dan BalasQuote

miss_zai
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36672
Posting: 62
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 17:04


Kalau setuju ..minta coklat satu..ehehe..just joking dik

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_zaiProfil   Hantar PM kepada miss_zai   Pergi ke miss_zai's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 20:35


Pada 16-01-09 17:04 , miss_zai posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau setuju ..minta coklat satu..ehehe..just joking dik


coklat ke miss_zai.. hehehe
betul itu... Ketentuan Allah... Kita mohon kepada Allah.. mudah-mudahan pilihan yang terbaik untuk kita nanti... Amin Ya Rabb...
Amalkan lah apa yang patut.. Janji jangan bertentangan dengan Syariat... :jangan:

ok??? ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

miss_zai
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36672
Posting: 62
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-09 00:31


Pada 16-01-09 20:35 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-01-09 17:04 , miss_zai posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau setuju ..minta coklat satu..ehehe..just joking dik


coklat ke miss_zai.. hehehe
betul itu... Ketentuan Allah... Kita mohon kepada Allah.. mudah-mudahan pilihan yang terbaik untuk kita nanti... Amin Ya Rabb...
Amalkan lah apa yang patut.. Janji jangan bertentangan dengan Syariat... :jangan:

ok??? ;-)


ehehe..mudah-mudahan sepenuh kebergantungan hanya pada Allah ... amin..doakan lah ye zai ditemukan jodoh dengan seorang lelaki yang dapat mendekatkan diri ini lagi kepada Allah .. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_zaiProfil   Hantar PM kepada miss_zai   Pergi ke miss_zai's Website   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-01-09 09:09


Assalamualaikum semua...

bagi anala...
nak cari jodoh ni...
kita kenela jaga diri kita baik...
patuh pada suruhan Allah..
jadila seorang yang baik...

INSYAALLAH, Tuhan itu Maha Adil.

salam pekenalan buat semua dr saya yang masih baru di alam ukhwah ni...
Perempuan yang baik untuk lelaki yang baik...lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 19:45


betul cakap ikrimah... jaga tingkah laku kita saja... jodoh, pertemuan ajal maut semua 2 kehendak Allah... kalau boleh, jangan lah amalkan surah yusof sahaja semata mata nak cari jodoh.. surah surah lain, apa cerita kalau tak amalkn??/ setiap surah kan baik untuk diri kita..


-----------------
Setiap yang hidup pasti akan pergi.. Sentiasa lah bermuhasabah diri setiap hari


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

drssm
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.03.2010
Ahli No: 39536
Posting: 33
Dari: kb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 10:49


ni petua dari ustazah bahiyah

puasa sunat masa birthday kita....niat lah moga-moga tuhan ringankan jodoh kita.
tapi,, banyakkan bersabar Kalau masih lagi tidak dipertemukan joodh sebab tuhan nak uji kita...

mugkin tuhan handak menganugerahkan "mutiara". tentunya untuk mendapatkan mutiara memerlukan strategi, perancangan yang rapi dan kepakaran yang tinggi...kerana bukan semua orang yang mampu memilikinya...

jadi, doa, usaha, ikhtiar dan tawakal adalah jalan terbaik.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For drssmProfil   Hantar PM kepada drssm   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 11:05


puasa sunat masa birthday? :berfikir:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 12:55


Pada 16-01-09 11:13 , kayu_Manis86 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-04-10 10:49 , drssm posting:

!!! QUOTE !!!

Dari ceramah-ceramah yang saya dengar, surah Yusuf ayat 4 tu boleh dijadikan doa supaya orang mudah sayang pada kita..Selain 2 surah Taha ayat 1-4 pun sama juga..tak salah untuk kita amalkan sebagai salah satu usaha untuk mempercepatkan jodoh disamping solat hajat dan istikharah..kita hanya berusaha saja selebihnya terletak pada Allah yang Maha Kuasa..:-)
ni petua dari ustazah bahiyah

puasa sunat masa birthday kita....niat lah moga-moga tuhan ringankan jodoh kita.
tapi,, banyakkan bersabar Kalau masih lagi tidak dipertemukan joodh sebab tuhan nak uji kita...

mugkin tuhan handak menganugerahkan "mutiara". tentunya untuk mendapatkan mutiara memerlukan strategi, perancangan yang rapi dan kepakaran yang tinggi...kerana bukan semua orang yang mampu memilikinya...

jadi, doa, usaha, ikhtiar dan tawakal adalah jalan terbaik.....


ana setuju jawapan sahabat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

ibtisam_nisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2010
Ahli No: 39573
Posting: 87
Dari: dunia pinjaman allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 13:19


Pada 01-01-09 13:20 , nadeeya posting:

!!! QUOTE !!!

insya Allah, ada jodoh, adalah..semua itu dari Allah swt..banyakkan berdoa..mudahan dikurniakan jodoh yang soleh dan solehah..



ana pun samalah juga,hehehee..doakan ana sekali ye.. ameen,ameen,ameen ya rabbal a'lamin... :malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibtisam_nisaProfil   Hantar PM kepada ibtisam_nisa   Quote dan BalasQuote

i-shah03
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.02.2010
Ahli No: 39274
Posting: 34
Dari: Puchong

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 13:44


Pada 06-04-10 13:19 , ibtisam_nisa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-01-09 13:20 , nadeeya posting:

!!! QUOTE !!!

insya Allah, ada jodoh, adalah..semua itu dari Allah swt..banyakkan berdoa..mudahan dikurniakan jodoh yang soleh dan solehah..



ana pun samalah juga,hehehee..doakan ana sekali ye.. ameen,ameen,ameen ya rabbal a'lamin... :malu:



Assalamualaikum
:jangan: jangan putus asa :jangan:
jodoh pun kena usaha cari juga :sopan:
macam cari rexeki yang halal :-)
jangan lupa berdoa dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah. :bunga:


-----------------
Nur kasih impian kasih
Hingga termakbul Impian Kasih
http://i-shah03.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For i-shah03Profil   Hantar PM kepada i-shah03   Pergi ke i-shah03's Website   Quote dan BalasQuote

ibtisam_nisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2010
Ahli No: 39573
Posting: 87
Dari: dunia pinjaman allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-04-10 13:56


Pada 06-04-10 13:44 , i-shah03 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-04-10 13:19 , ibtisam_nisa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-01-09 13:20 , nadeeya posting:

!!! QUOTE !!!

insya Allah, ada jodoh, adalah..semua itu dari Allah swt..banyakkan berdoa..mudahan dikurniakan jodoh yang soleh dan solehah..



ana pun samalah juga,hehehee..doakan ana sekali ye.. ameen,ameen,ameen ya rabbal a'lamin... :malu:



Assalamualaikum
:jangan: jangan putus asa :jangan:
jodoh pun kena usaha cari juga :sopan:
macam cari rexeki yang halal :-)
jangan lupa berdoa dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah. :bunga:



tu ana tak nafikan untuk berusaha dalam mencari jodoh,tapi kalau akhawat yang mula dulu,mahu penyakit parkinson datang menyerang,hehehe..
tapi satu saja yang keyakinan ana teguh,hanya pada Nya,
dimana Dia mengatakan untuk jadi maka jadilah,tanpa keizinanNya mungkin ada hikmah yang ingin dilihatkanNya yang kadangkala tak terfikir dek akal manusia yang terbatas,
wallahua'lam :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibtisam_nisaProfil   Hantar PM kepada ibtisam_nisa   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-04-10 14:54


Pada 07-04-10 13:56 , ibtisam_nisa posting:

!!! QUOTE !!!


tu ana tak nafikan untuk berusaha dalam mencari jodoh,tapi kalau akhawat yang mula dulu,mahu penyakit parkinson datang menyerang,hehehe..
tapi satu saja yang keyakinan ana teguh,hanya pada Nya,
dimana Dia mengatakan untuk jadi maka jadilah,tanpa keizinanNya mungkin ada hikmah yang ingin dilihatkanNya yang kadangkala tak terfikir dek akal manusia yang terbatas,
wallahua'lam :bunga:


:kelip: benar 100%. ukhti, Chemistry sama ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

i-shah03
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.02.2010
Ahli No: 39274
Posting: 34
Dari: Puchong

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 10:13


Pada 07-04-10 14:54 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-04-10 13:56 , ibtisam_nisa posting:

!!! QUOTE !!!


tu ana tak nafikan untuk berusaha dalam mencari jodoh,tapi kalau akhawat yang mula dulu,mahu penyakit parkinson datang menyerang,hehehe..
tapi satu saja yang keyakinan ana teguh,hanya pada Nya,
dimana Dia mengatakan untuk jadi maka jadilah,tanpa keizinanNya mungkin ada hikmah yang ingin dilihatkanNya yang kadangkala tak terfikir dek akal manusia yang terbatas,
wallahua'lam :bunga:


:kelip: benar 100%. ukhti, Chemistry sama ni.


penyakit parkinson tu apa kak?


-----------------
Nur kasih impian kasih
Hingga termakbul Impian Kasih
http://i-shah03.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For i-shah03Profil   Hantar PM kepada i-shah03   Pergi ke i-shah03's Website   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 10:36


maksud sakit tu tersirat,
sukar difahami bagi mereka yang faham biasa..
tapi tidak bagi yang mengutamakan pemerhatian TuhanNYA.

Wallahua'lam:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 11:03


Pada 31-12-08 15:54 , hati_suci83 posting:

!!! QUOTE !!!

Hendaklah dibacakan Surah Yusuf pada sebekas air yang bersih sebanyak 3kali pada malam Jumaat. Air tu hendaklah dimandikan tiga pagi berturut-turut dan diminum 7 kali setiap hari selama tiga hari berturut-turut...

Coba lah..Insyalallah..
Tu pun dengan izin Allah s.w.t.


aku tak tahu lah ini tapi belum cuba belum tau kan..insyaAllah Tuhan kan Maha Kaya..
ya ALLAH..apa ni..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 11:09


Pada 01-01-09 14:52 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-12-08 15:54 , hati_suci83 posting:

!!! QUOTE !!!

Hendaklah dibacakan Surah Yusuf pada sebekas air yang bersih sebanyak 3kali pada malam Jumaat. Air tu hendaklah dimandikan tiga pagi berturut-turut dan diminum 7 kali setiap hari selama tiga hari berturut-turut...

Coba lah..Insyalallah..
Tu pun dengan izin Allah s.w.t.


aku tak tahu lah ini tapi belum cuba belum tau kan..insyaAllah Tuhan kan Maha Kaya..

Subhanallah,,Mukzijat Al-Quran...Memudahkan kita apa yang kita hajati...Insya Allah.. mudah-mudahan.. Amin...
tu bukan mukjizat alqur'an..tak jauh beza dengan sihir..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 11:11


ternyata terlalu banyak hal-hal yang sangat-sangat MEMBAHAYAKAN aqidah kita..
tapi ramai dr kita yang tak tahu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

ibtisam_nisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2010
Ahli No: 39573
Posting: 87
Dari: dunia pinjaman allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 13:55


Pada 08-04-10 10:36 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

maksud sakit tu tersirat,
sukar difahami bagi mereka yang faham biasa..
tapi tidak bagi yang mengutamakan pemerhatian TuhanNYA.

Wallahua'lam:-)


mendalam sungguh ayat2 ukhti sinar ni:-)
betul tu,semuanya dalam penguasaan Allah:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibtisam_nisaProfil   Hantar PM kepada ibtisam_nisa   Quote dan BalasQuote

i-shah03
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.02.2010
Ahli No: 39274
Posting: 34
Dari: Puchong

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 14:39


Pada 08-04-10 11:11 , ikhwan_islam posting:

!!! QUOTE !!!

ternyata terlalu banyak hal-hal yang sangat-sangat MEMBAHAYAKAN aqidah kita..
tapi ramai dr kita yang tak tahu..


Assalamualaikum
boleh tak kalau kita jadikan ianya sebagai ikhthiar kita.tapi guru shah pernah gitau, syirik hukumnya bila kita berikhtiar tetapi hakikat hati percaya dan bergantung kepada kalimah yang dibaca.
inilah gunanya forum ni, kita dapat berkongsi ilmu dan pengetahuan tentang agama.


-----------------
Nur kasih impian kasih
Hingga termakbul Impian Kasih
http://i-shah03.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For i-shah03Profil   Hantar PM kepada i-shah03   Pergi ke i-shah03's Website   Quote dan BalasQuote

i-shah03
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.02.2010
Ahli No: 39274
Posting: 34
Dari: Puchong

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 14:43


Pada 08-04-10 13:55 , ibtisam_nisa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-04-10 10:36 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

maksud sakit tu tersirat,
sukar difahami bagi mereka yang faham biasa..
tapi tidak bagi yang mengutamakan pemerhatian TuhanNYA.

Wallahua'lam:-)


mendalam sungguh ayat2 ukhti sinar ni:-)
betul tu,semuanya dalam penguasaan Allah:-)


Assalamualaikum
:-? shah pun tak faham lagi apa jenis penyakit tu...
macam penyakit mat saleh saja... jangan marah (gurau saja)
mungkin penyakit hati agaknya...


-----------------
Nur kasih impian kasih
Hingga termakbul Impian Kasih
http://i-shah03.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For i-shah03Profil   Hantar PM kepada i-shah03   Pergi ke i-shah03's Website   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 14:51


Pada 08-04-10 14:43 , i-shah03 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-04-10 13:55 , ibtisam_nisa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-04-10 10:36 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

maksud sakit tu tersirat,
sukar difahami bagi mereka yang faham biasa..
tapi tidak bagi yang mengutamakan pemerhatian TuhanNYA.

Wallahua'lam:-)


mendalam sungguh ayat2 ukhti sinar ni:-)
betul tu,semuanya dalam penguasaan Allah:-)


Assalamualaikum
:-? shah pun tak faham lagi apa jenis penyakit tu...
macam penyakit mat saleh saja... jangan marah (gurau saja)
mungkin penyakit hati agaknya...



:-)mendalam ke ukhti ibtisam_nisa,
mungkin agaknya, tanya hati dan diri kita kembali.

yup shah, perkataan yang diboldkan itu adalah jawapannya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

i-shah03
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.02.2010
Ahli No: 39274
Posting: 34
Dari: Puchong

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 15:08


Pada 08-04-10 14:51 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-04-10 14:43 , i-shah03 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-04-10 13:55 , ibtisam_nisa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-04-10 10:36 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

maksud sakit tu tersirat,
sukar difahami bagi mereka yang faham biasa..
tapi tidak bagi yang mengutamakan pemerhatian TuhanNYA.

Wallahua'lam:-)


mendalam sungguh ayat2 ukhti sinar ni:-)
betul tu,semuanya dalam penguasaan Allah:-)


Assalamualaikum
:-? shah pun tak faham lagi apa jenis penyakit tu...
macam penyakit mat saleh saja... jangan marah (gurau saja)
mungkin penyakit hati agaknya...



:-)mendalam ke ukhti ibtisam_nisa,
mungkin agaknya, tanya hati dan diri kita kembali.

yup shah, perkataan yang diboldkan itu adalah jawapannya.


Assalamualaikum
thank you SiNaRaBaDi. first time dengar nama penyakit tu


-----------------
Nur kasih impian kasih
Hingga termakbul Impian Kasih
http://i-shah03.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For i-shah03Profil   Hantar PM kepada i-shah03   Pergi ke i-shah03's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.157667 saat. Lajunya....