Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Makin lama kita fikirkan sesuatu, makin malas kita nak buat sesuatu

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 79
Ahli: 0
Jumlah: 79




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 29 hari yang lalu
izdham: 38 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 48 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: nikname


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» nikname

Please Mendaftar To Post


Oleh nikname

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 12:00


sekarang banyak nickname baru.....atau pun lebih mudahnya ahli rasmi...

tapi tak macam dulu.... kalau dahulu secara beradapnya perkenalkan diri, beri salam ukhwah kepada rakan-rakan yang lain..beri maklumat umum tentang siapa 'dia" tu...

tapi akhir -akhir ini setelah diperhatikan banyak nickname baru dibuat atas beberapa sebab

1. ada yang lupa pasword nickname lama

2. ni gaduh punya hal ni...bila ada konflik tukar nickname baru lah ..apalagi.

3. rahsia dah terbongkar..malu wehhh..tulah pusing sana pusing sini lepas tu kantoi...so buang baju lama pakai baju baru lah..

4. ni kes bercinta dalam talian..lepas ada konflik ..clash lepas itu muncul kembali dengan nickname baru..siap pm kekawan rapat" ni nickname baru aku" jangan bagitau "orang tu"...

5. ni yang paling best..ada orang yang suka menyamar ni..lepas itu buat-buatlah tak kenai antara satu sama lain..kadangkala dalam satu posting tu ada tiga nikcname yang berlainan tetapi asalnya orang yang sama...dan kadangkala saling bersembang dan menyokong diantara satu sama lain...tak taulah apa tujuannya.

pesan saya gunakan ukhwah sebaiknya. itu sahaja.


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 12:12


hehehhe itulah dunia cyber..
tapi saya ada 1 nickname saja tau kat sini..
dulu kini dan selamanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 12:30


nama jugak adalah salah satu mencerminkan indentiti seseorang..jadi tenguhkanlah pendirian.....

umpama pendirian tak tetap jika sering bertukar nama atau nick jika menggunakan alasan yang dinyatakan oleh akhi zulman.....


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 12:31


tau atau tidak..saya juga ada nick lain sepanjang bersama d UC ni.. ia adalah disebabkan faktor 1st lah tu...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 12:33


memang ada yang buat kerja macam ini
ramai sangat
salah sorangnya org yang sering mencari perhatian kat ukhwah ni..
kalau disebutkan namanya memang akan mengaibkan dia..
so tak perlu lah saya sebutkan.

hamba Allah ni create id baru then send benda yang tak sepatutnya pada semua org untuk aibkan pihak lain. bila fikir balik memang tak logik benda ni di buat org seorang muslimah tapi itulah yang terjadi.

benda ni pun dah lama
maybe Hamba Allah tu pun dah sedar dah perbuatannya tu tak elok
kalau belum sedar pun di harap dia sedar lah.
dia pun sekarang ni dalam situasi yang berbeza dari dulu.:oops:Semoga Allah lindunginya selalu...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 31-12-08 12:45


eh ye ke??
saya pakai yang ni saja tau.. betul.. tak tipu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 13:43


Memang banyak nickname yang orangnya adalah sama.. saya pun antara orangnya.. :malu: Sebabnya adalah yang pertama.. saya tak ingat password,maklumla dari 2003 dan sekarang 2008.. aduih..mana nak ingat.. tapi alhamdulillah dalam pencarian tu dapat juga saya gunakan nickname tu tapi jarang pakai sebab ramai yang kenal saya gunakan nickname ini so saya teruskan saja dengan yang ini..
Bila saya fikir balik,saya rasa takmo dah guna nickname tu sebab bagi saya buku lama harus ditutup dan buka buku baru.. mana yang lama tu jadikan kenangan yang paling indah.. dan yang baru tu jadikan perkara yang paling berfaedah.. mudah-mudahan..
untuk sebab 2,3,4 &5 tu rasanya saya masih tiada lagi bersangkut paut.. :jangan:

Rasanya tiada sesiapa pun yang rugi bila ada adegan yang menipu,menyamar dan sebagainya.. itu hak mereka.. mereka yang meng'klik.. mereka juga yang menaip dan mereka juga yang berposting.. bila ditanya kan pendapat,kita menjawab mana yang tahu.. bila tanyakan soalan,kita jawab juga mana yang kita tahu.. bila ditanya tentang nasihat,sejujurnya kita berikan nasihat yang perlu begitu juga dengan ilmu yang lain.. Kalau jujur,maka jujur lah mereka.. kalau tak jujur,maka tak jujur lah mereka.. alam cyber biasa lah itu.. bukan hanya di ukhwah saja,bahkan mana-mana portal pun akan ada spesis ini..

ingat bebaik.. bila mula timbul sikap tidak jujur,maknanya kita cuba tidak jujur pada diri sendiri.. Sapa yang rugi? mereka dan keluarga mereka.. :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 31-12-08 13:50


hm ha ah.. alam cyber, siapa yang tau... tapi kan cik halesolurun.. saya tau nme cik ialah nurul soleha.. ye tak?? sebab diterbalikkn huruf2 tu,, huhu... comel gambar kanggaru bawa anak tu, sgguh mengharukan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 15:26


.. yup inilah namanya dunia alam maya.. macam-macam hal.. bukan saja di ukhwah ini.. malah di portal2 lain.. dunia YM.. macam-macam.. seseorang di dunia alam maya ini kadangkala tidak mencerminkan dia yang sebenar.. apa-apa pun bergantung kepada niat kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 15:29


biasa alam cyber... sebab dalam dunia realiti, mereka tak daopat berselindung,. jadi, dengan cara ni saja lah nak selamatkan diri masing masing

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 15:48


Pada 31-12-08 13:50 , shafiqah88 posting:

!!! QUOTE !!!

hm ha ah.. alam cyber, siapa yang tau... tapi kan cik halesolurun.. saya tau nme cik ialah nurul soleha.. ye tak?? sebab diterbalikkn huruf2 tu,, huhu... comel gambar kanggaru bawa anak tu, sgguh mengharukan....


Erk.. ye ke? cuba check elok-elok nama tu.. :berfikir: cuba terbalikkan lagi..

hmm betul lah tu.. pandainyeeee :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-12-08 15:58


Pada 31-12-08 15:29 , sayang_semuanya posting:

!!! QUOTE !!!

biasa alam cyber... sebab dalam dunia realiti, mereka tak daopat berselindung,. jadi, dengan cara ni saja lah nak selamatkan diri masing masing



-----------------
ilmu itu penyuluh hidup


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 16:01


ada yang saja merekacipta berbagai nickname...untuk memprovoke org... guna untuk melaga2kan orang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

hati_suci83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36571
Posting: 52
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 16:01


nickname saya ada satu saja..tapi bila dah tak boleh guna terpaksa buat lain huhuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For hati_suci83Profil   Hantar PM kepada hati_suci83   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 16:06


saya tak pernah tukar nick name.. ni lah nick name saya dulu, kini, dan selamanya... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 16:20


nick saya eniliana..
well... dah di delete
maka jadilah nick ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

en_poligami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.12.2008
Ahli No: 36486
Posting: 67
Dari: tok bali,kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-12-08 16:31




Bookmark and Share

    


  Member Information For en_poligamiProfil   Hantar PM kepada en_poligami   Pergi ke en_poligami's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 18:07


tak sangka perkara no 4 & 5 tu pun ada dalam ukhwah ni..hihi..
kalau tak dibgtau. Aku pun tak tahu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

nur_kesucian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16988
Posting: 68
Dari: uKm bAnGi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 18:57


Assalamualaikum....

nickname saya hanya satu....
kal0 kat mana-mana p0rtal ada name nur_kesucian...
saya lah tuu...
huhuu..... :sopan:
then walaupun da bertahun2 tak aktif dan tak pernah p0sting apa-apa dalam UC tapi nickname saya still aktif... :-D
nasib baik pasw0rd save dan igt2 lupa... :kelip:


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kesucianProfil   Hantar PM kepada nur_kesucian   Pergi ke nur_kesucian's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 20:14


NURANYS selamanya.. :kelip:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 31-12-08 20:30


hmm saya pun mana-mana guna shafiqah.. tapi disebabkn dftr uc dengan hanan lambat, nme shafiqah tu dah ada org guna.. jadi, tambah lah 88blkg tu.. hik3...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 31-12-08 21:36


salam...
sejak dari mula menyertai ukwah.com, rasanya tak ada lagi saya berniat untuk menukar nickname ini.....
"JUMJUMATONNE" adalah nick yang menggamabrkan siapa saya....
insyallah, selagi tiada sebab yang mendesak, saya tidak akan menukar/daftar guna nick lain.

terima kasih kepada pembuka topik....
ongatkan dalam laman sebegini, tiada unsur-unsur provoke, tapi ada jua rupanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 31-12-08 22:14


jumjumatonne ni mksdnye apa ye??? jumjuma.. hik2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 01:10


mungkinkah ada orang yang buat nickname baru untuk mengutuk orang lain?
seseorang yang kita kenal di luar, yang baik saja dengan kita
tapi dalam diam ada yang dia tak puas hati dengan kita
jadi dia buat nick lain (nick baru) dalam ukhwah.com ni untuk mengutuk kita
nick baru diguna untuk mengutuk orang
nick asal cakap yang baik-baik saja


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 01:30


Pada 31-12-08 12:12 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!

hehehhe itulah dunia cyber..
tapi saya ada 1 nickname saja tau kat sini..
dulu kini dan selamanya

samalah kita...1 ni saja lah nick ana... Lau ada lain pun luar UC... tu pun bunye same juga nizaati...cuma tak apa "_" saja... Or selain tu ada pakai nick ainul_islam... tapi tu kat forum UPMU saja rasanya...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 04:18


Pada 01-01-09 01:10 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

mungkinkah ada orang yang buat nickname baru untuk mengutuk orang lain?
seseorang yang kita kenal di luar, yang baik saja dengan kita
tapi dalam diam ada yang dia tak puas hati dengan kita
jadi dia buat nick lain (nick baru) dalam ukhwah.com ni untuk mengutuk kita
nick baru diguna untuk mengutuk orang
nick asal cakap yang baik-baik saja



.. aku yakin ada:lol:.. aku yakin pasti ada di portal ini.. pasti ada di portal2 lain.. malah dalam dunia "chit chat" pun pasti ada.. perkara ni dah menjadi "standard" harga dah.. yang ada kuasa akan gila kuasa.. membabi buta menggunakan kuasa.. aku bukan membabi buta menuduh.. berdasarkan pengalaman dan pengamatan aku di sini, di forum2 lain dan di dunia "chit chat" itu sendiri.. kuasa oh kuasa.. menggunakan kuasa pada yang tidak berdaya.. haha:lol:.. apa-apa pun beringatlah wahai rakan-rakan ku.. kuasa dan segala-galanya semuanya dengan izin ALLAH.. kadang-kadang kita tidak selamanya berada di atas dan kadang-kadang kita tidak selamanya berada di bawah.. :malu:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 04-01-09 06:54


ada saja.. bukan kita kenal pun.. org tu macam tak puas hati, dia nak cakap, dah rapat pula dengan nickname yang lama tu.. dia buat yang baru, agak-agak masa sedap dia nak mgutuk, dia kutuk ar.. org nak macam pun tak boleh, sebab dia ada watak.. kan kaki samun??

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 09:05


Pada 04-01-09 04:18 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!



.. aku yakin ada:lol:.. aku yakin pasti ada di portal ini.. pasti ada di portal2 lain.. malah dalam dunia "chit chat" pun pasti ada.. perkara ni dah menjadi "standard" harga dah.. yang ada kuasa akan gila kuasa.. membabi buta menggunakan kuasa.. aku bukan membabi buta menuduh.. berdasarkan pengalaman dan pengamatan aku di sini, di forum2 lain dan di dunia "chit chat" itu sendiri.. kuasa oh kuasa.. menggunakan kuasa pada yang tidak berdaya.. haha:lol:.. apa-apa pun beringatlah wahai rakan-rakan ku.. kuasa dan segala-galanya semuanya dengan izin ALLAH.. kadang-kadang kita tidak selamanya berada di atas dan kadang-kadang kita tidak selamanya berada di bawah.. :malu:..


apalah perasaan mereka tu kalau tahu sebenarnya kita tahu mereka tu siapa?
apa perasaan mereka bila berjumpa dengan kita?
tembelang pecah hehe
harap-harap orang2 terbabit terbacalah posting kita ni incik kaki


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ilahnurani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2005
Ahli No: 21425
Posting: 164
Dari: Kuantan,Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 12:43


ada jugak yang bergaduh gaduh dalam ukhwah ni...ish...ish...tak patut..

nickname saya cuma ilahnurani saja..tak suka guna yang lain..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilahnuraniProfil   Hantar PM kepada ilahnurani   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 12:59


memang ada yang gaduh2 dalam uc ni..lumrah alam lah tu...
kalau saya memang ada dua nick...pasal nick yang lama lupa...bila join uc ni semula agak lama tu..baru ingat nick lama...tapi saya dah abaikan yang lama tu...saya kekal guna nick yang ni...lebih senang dan selesa...nama sendirikan..
*sebenarnya alam maya adalah agen penipuan no satu di dunia ni..pasal tu jangan mudah tertipu dengan sesiapa yang anda kenal dalam alam maya ni...walau sebaik mana pun dia...selagi anda tidak mengenalinya di alam realiti..tapi itu pun kena berhati-hati...sebab manusia ni punya topeng yang pelbagai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 04-01-09 13:06


hmm ha ah.. banyak dah contoh penipuan2 alam maya ni.. lagi-lagi yang libatkn duit.. perghhh...

tapi, kalau bercinta, kenal dr kawan chat saja, boleh saja... jodoh tu kan d tangan tuhan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-01-09 15:42


Pada 31-12-08 12:30 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

umpama pendirian tak tetap jika sering bertukar nama atau nick jika menggunakan alasan yang dinyatakan oleh akhi zulman.....



Assalamualaikum
hah..tu lah..jadi lah seperti TT yang tetap pendiriannya...saya..tetap..saya...
huhu...

dari dulu masih sama... 8-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 17:53


kadang-kadang nak juga buat macam tu, yang alasan terakhir tu.nak kenakan org. tapi macam tak ada guna juga buat macam tu.baik kita guna nickname sendiri dengan orangnya yang real...kiranya bertanggungjwab dengan nickname tersebut lah...

apa pun jadilah diri kita yang seperti asalnya, janganlah menjadi org lain sdgkan tujuan kita hanyalah untuk menipu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 16:45


ni lah satu-satu nya nick yang saya dengan dr zaman kecil-kecil dulu lagi :-P
tak minat nak tukar2 sebab boleh buat pening kepala..dalam hanan.com pun dengan nick ni juga..smile_roses, betul kan jika silap :-)
nak bagi cadangan kepada team UC, bagi ahli baru, tetapkan syarat untuk daftar kan nick yang da makna or islamik..just cadangan..sebab nya saya da jumpa nick yang tak tahu apa maknanya..bila ditanya, dia pun tak tahu :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 18:00


Bismillah...

hmm..betul...
kuasa ditangan masing-masing...sebab tu ada yang salah gunakan...
ana ada jugak perasan hal ni...

kadang-kadang..dia yang bertanya soalan...tapi dia jugak yang mnjawab...
hehe...kelakar bila fikirkan...:-)

hmm..whateverlah...asalkan xganggu kehidupan orang lain..dan saja mnggunakan nick tu untuk 'jatuh'kan org...nauzubillah...

ana?..Nurizmi...
insyAllah..satu saja....setia..:-) dulu...kini dan selamanya...


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 22:06


Dilarang keras menggunakan lebih dari satu nickname. Jujurlah pada diri sendiri. Kelakar dengan spesis suka mendaftar banyak nickname untuk membuat provokasi dan menyokong hujah sendiri. :berfikir:

Bagi yang ada masalah password bolehlah emel pada saya. Kalau yang dulu-dulu itu kira halallah sebab nickname lama memang dah tak guna.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 00:47


salamun alaik...
insyaAllah ini lah nick yang ana akan pakai buat selamanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 03:34


saya guna satu nickname saja untuk entire network. inilah. irfanmh. bukan kat ukhwah ni saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 03:55


setia pada yang satu
banyak nickname ni tak tetap pendirian agaknya, :)

btw..hanan
saya cuba log in portal muslimah
tapi unsucessful...due to password error
macam mana nak reset balik password ..still guna nickname lama

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 09:33


Pada 23-01-09 22:06 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Dilarang keras menggunakan lebih dari satu nickname. Jujurlah pada diri sendiri. Kelakar dengan spesis suka mendaftar banyak nickname untuk membuat provokasi dan menyokong hujah sendiri. :berfikir:



.. asal aku nak ketawa ye.. tak apa.. aku ketawa jugak:lol:adehh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 16:12


Pada 24-01-09 09:33 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-01-09 22:06 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Dilarang keras menggunakan lebih dari satu nickname. Jujurlah pada diri sendiri. Kelakar dengan spesis suka mendaftar banyak nickname untuk membuat provokasi dan menyokong hujah sendiri. :berfikir:



.. asal aku nak ketawa ye.. tak apa.. aku ketawa jugak:lol:adehh..


lah..
Kenapa ketawa ini..
kakisamun..
erm..
kelaka ke??
..

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 16:50


hm...mungkin mereka yang suka guna banyak nickname ni ada masalah jiwe agaknya...no komen lah..yang penting siapa iklas insyaAllah dia akan dapat balasan yang baik..siapa ada niat yang kurang baik..mudah-mudahan segeralah dia sedar dan betaubat..kita sama-sama doakan dia...kan lagi baik daripada kutuk yang bukan2...kita seislam..bersaudara..cubit peha kiri..peha kanan pun terasa..tak begitu... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 17:01


Pada 24-01-09 16:50 , ANSHU posting:

!!! QUOTE !!!

hm...mungkin mereka yang suka guna banyak nickname ni ada masalah jiwe agaknya...no komen lah..yang penting siapa iklas insyaAllah dia akan dapat balasan yang baik..siapa ada niat yang kurang baik..mudah-mudahan segeralah dia sedar dan betaubat..kita sama-sama doakan dia...kan lagi baik daripada kutuk yang bukan2...kita seislam..bersaudara..cubit peha kiri..peha kanan pun terasa..tak begitu... ;-)


betul-betul itu ANSHU...
mudah-mudahan lah ye... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 09:16


Pada 23-01-09 22:06 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Dilarang keras menggunakan lebih dari satu nickname. Jujurlah pada diri sendiri. Kelakar dengan spesis suka mendaftar banyak nickname untuk membuat provokasi dan menyokong hujah sendiri. :berfikir:

Bagi yang ada masalah password bolehlah emel pada saya. Kalau yang dulu-dulu itu kira halallah sebab nickname lama memang dah tak guna.



huhuhu..kak hanan..dulu saya sayang sangat kat nick yang lama..sebab ada sentimental value..tapi memandangkan lama tak online then terlupa lah pasword dan nick tu sekali..Alih2 saya buat lah nick baru dan terus setia dengan nick yang ni,,,....mana-mana pun akan guna yang ni sebab dah memang nama saya juga...bukan nick ke apa ke...nama singakatan saya ni...


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

mat_chop
Warga Rasmi
Menyertai: 15.10.2008
Ahli No: 35400
Posting: 10
Dari: online

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 14:14


semua laman web didaftar atas nama ini saja..
pening lah nak ingat kalau guna nick lain-lain untuk setiap laman web..
walaupun nickname ini tak ada apa-apa makna,
tapi name tu lah teman-teman sekampung gelarkan..
Kenapa? :grin: rahsia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mat_chopProfil   Hantar PM kepada mat_chop   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 14:22


Pada 26-01-09 14:14 , mat_chop posting:

!!! QUOTE !!!

semua laman web didaftar atas nama ini saja..
pening lah nak ingat kalau guna nick lain-lain untuk setiap laman web..
walaupun nickname ini tak ada apa-apa makna,
tapi name tu lah teman-teman sekampung gelarkan..
Kenapa? :grin: rahsia..


betul betul setuju..asik tukor2 nick pening pula.. satulg tukor2 pasword lagi pening nak ingat balik hehe..
mat chop ini name yusof ke?
cute name chop... chop stand for what ye?? :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 11:18


Pada 24-01-09 17:01 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-01-09 16:50 , ANSHU posting:

!!! QUOTE !!!

hm...mungkin mereka yang suka guna banyak nickname ni ada masalah jiwe agaknya...no komen lah..yang penting siapa iklas insyaAllah dia akan dapat balasan yang baik..siapa ada niat yang kurang baik..mudah-mudahan segeralah dia sedar dan betaubat..kita sama-sama doakan dia...kan lagi baik daripada kutuk yang bukan2...kita seislam..bersaudara..cubit peha kiri..peha kanan pun terasa..tak begitu... ;-)


betul-betul itu ANSHU...
mudah-mudahan lah ye... ;-)



hehe..meceh lah ada juga penyokong setia... :kelip: ..Boleh lah betanding kerusi dewan rakyat 3 taun lagi... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 11:21


ana guna satu nickname saja..lailasuhaila...dulu kini dan selamanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

mat_chop
Warga Rasmi
Menyertai: 15.10.2008
Ahli No: 35400
Posting: 10
Dari: online

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 17:07


Pada 26-01-09 14:22 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-01-09 14:14 , mat_chop posting:

!!! QUOTE !!!

semua laman web didaftar atas nama ini saja..
pening lah nak ingat kalau guna nick lain-lain untuk setiap laman web..
walaupun nickname ini tak ada apa-apa makna,
tapi name tu lah teman-teman sekampung gelarkan..
Kenapa? :grin: rahsia..


betul betul setuju..asik tukor2 nick pening pula.. satulg tukor2 pasword lagi pening nak ingat balik hehe..
mat chop ini name yusof ke?
cute name chop... chop stand for what ye?? :sopan:


kalau org bandar, mesti teringatkan Chicken Chop.. :jangan:
kalau org Kampung, mesti terpikirkan .... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mat_chopProfil   Hantar PM kepada mat_chop   Quote dan BalasQuote

kayu_Manis86
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35876
Posting: 65
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-02-09 17:17


Hmm,betul tu..buat apa nak guna nickname banyak-banyak,susah nak ingat..
Guna satu dah lah sebab kita pun seorang saja kan..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kayu_Manis86Profil   Hantar PM kepada kayu_Manis86   Quote dan BalasQuote

Nur_Din
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2008
Ahli No: 33163
Posting: 81
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-02-09 20:26


a'aa...
nickname saya ni pun satu ni saja..
tak sangka pula ada yang perkara 4 & 5 tu..
hehehehe...apa-apa pun, nickname saya ni, tanda saya bangga jadi anak abah..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_DinProfil   Hantar PM kepada Nur_Din   Quote dan BalasQuote

affenry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25617
Posting: 130
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 22:09


salam....

macam hal dunia sekarang ni....
dunia oh dunia....
hehehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For affenryProfil   Hantar PM kepada affenry   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 22:33


salam..
ana pun tak taula apa tujuan semua tu kan..apa pun setiap perbuatan atas niat kita ..
kalau baik,baikla jadinya kalau buruk...you faham-faham sajalah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

silverwings
Warga Rasmi
Menyertai: 21.12.2008
Ahli No: 36433
Posting: 11
Dari: Tumpat, Kelantan.

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-02-09 00:03


salam...
saya pun gna nickname ni saja kat mana-mana portal. dah jadi trademark pun. dalam lukisan ke, bahan hiasan dan deco barang-barang pun. it's the thing i like the most..

Bookmark and Share

    


  Member Information For silverwingsProfil   Hantar PM kepada silverwings   Pergi ke silverwings's Website   Quote dan BalasQuote

sitinorhajah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.02.2009
Ahli No: 37144
Posting: 19

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-02-09 04:55


salam,

nickname...pada pendapat ana yang kurang ilmu ni kenapalah tidak digunakan sahaja satu sahaja atau nama sebenar kecuali menghadapi masalah masalah lupa password or memang sukar nak mendaftar sebab ramai nama yang sama.

yang penting bersihkan hati betulkan niat,pada ana portal ini baik pada namanya biarlah yang melayarinya pun mendapt keberkatan Allah swt.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitinorhajahProfil   Hantar PM kepada sitinorhajah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.182625 saat. Lajunya....