Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Men are born to succeed, not fail.
-- Henry David

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 71
Ahli: 0
Jumlah: 71




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 1 hari, 5 jam, 48 minit yang lalu


Awas!
Topik: berhati-hati dengan laman blog ini..


Carian Forum

Moderator: Administrator, izdham
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Awas!
    »» berhati-hati dengan laman blog ini..

Please Mendaftar To Post


Oleh berhati-hati dengan laman blog ini..

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 14:58


salam...ana sungguh marah dan benci kepada pemula blog ini..terang-terang menghina nabi muhammad...semoga tuan punya blog ini akan mendapat azab yang teramat pedih di dunia ini....sama-sama kita doakan..

http://www.adibahahmad.blogspot.com/



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 15:03


ya ALLAH teruknya blog ini...hina nabi macam-macam..........
semoga menjadi penghuni neraka..... :-| :-|


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 15:11


Masya'Allah...
Ini sudah berat sangat...
Panas betul hati tengok blog ni...
macam mana nak block or ignore blog ni..
tak boleh dibiar begitu saja...
Ada sesiapa pakar dalam blog tak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 15:12


memang teruk sangat..
moga Allah bagi kesedaran kat makhluk seorang ni
tak nak doakan yang tak elok

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 15:12


Enta dapat Url blog ni dari mana muslimin?...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 15:14


ya allah...tak ada mana-mana yang ambil tindakan ke pasal blog ini...pasal lagu negaraku tu laju saja ambil tindakan..yang ini tak ada sesiapa ambil tindakan ke..kena lapor ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 15:15


Pada 26-12-08 15:12 , muhamad_azrul86 posting:

!!! QUOTE !!!

Enta dapat Url blog ni dari mana muslimin?...


a'ah dari mana dapat muslimin??
orang bukan melayu / islam tak apa tapi ini....MasyaALLAH....
hanya ALLAH yang akan menghukumnya....


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-12-08 15:21


patut masuk neraka saja perempuan sial tu bunuh saja dia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

aierah_me
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10685
Posting: 252
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 15:22


memang teruk sangat...
penghinaan yang kita mesti pandang berat....!
takut mempengaruhi org lain...
astaghfirullahalazim...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aierah_meProfil   Hantar PM kepada aierah_me   Pergi ke aierah_me's Website   Quote dan BalasQuote

sikinshaharudin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2008
Ahli No: 36109
Posting: 87
Dari: zi ji l0ng p0

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 15:23


xsangka ada org macam ini.....sanggup ek buat begini....
ntok apa entah buat macam ini....huhuu....sungguh xpahammm.... :-(


-----------------
senYum s0km0 =)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sikinshaharudinProfil   Hantar PM kepada sikinshaharudin   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 15:25


betul ke melayu sekadar tempek gambar saya pun boleh tempek gambar brad pitt...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

intifada08
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.08.2008
Ahli No: 34648
Posting: 52
Dari: Kedah

armenia  


posticon Posting pada: 26-12-08 15:28


betul tu, dari segi ayat yang dia tulis tu macam bukan melayu saja...semoga Allah melaknat orang yang menghina Rasulullah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For intifada08Profil   Hantar PM kepada intifada08   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 15:30


ini blog budak cina ni tak pun india lepas tu paste gambor entah siapa lekat kat situ


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 15:31


macam otak tak betul saja penulis blog ni..moga ALlah melaknatmu wahai penghina Nabiku, Muhammad SAW..!! :jangan: :jangan: :jangan:


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

intifada08
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.08.2008
Ahli No: 34648
Posting: 52
Dari: Kedah

armenia  


posticon Posting pada: 26-12-08 15:39


kalau begini boleh buat laporan polis

Bookmark and Share

    


  Member Information For intifada08Profil   Hantar PM kepada intifada08   Quote dan BalasQuote

murnie_cikgu84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1747
Posting: 60
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 16:09


Pada 26-12-08 15:30 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

ini blog budak cina ni tak pun india lepas tu paste gambor entah siapa lekat kat situ



boleh jadi juga erk... :berfikir:


-----------------
diriku....HAMBA ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan....

~wahai murni...bersangka baiklah kamu pada semua insan~


Bookmark and Share

    


  Member Information For murnie_cikgu84Profil   Hantar PM kepada murnie_cikgu84   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 16:17


tak kira lah siapa pun apa yang penting isi didalamnya..bukan hanya berbincang mengenai siapa yang lakukan..lihat dari sudut apa yang telah mereka lakukan...tak perlu berhujah mengenai siapa yang melakukan...apa yang kita harapkan supaya kita berhati-hati dalam soal ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

neoryzer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2008
Ahli No: 36407
Posting: 74
Dari: kelantan

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 16:17


semoga Allah memberi petunjuk dan hidayat kepada Orang ini.. kalau anda ada jumpa maklumat pasal blogger ni bagitahu ye macam email org ni ke.. .. kita boleh hack masuk dan delete blog tersebut... kl tak dapat juga kita perlu hantar mesej kepada admin blogspot untuk delete akaun tersebut...

saya dah usha tak jumpa lagi... nak hantar pada admin blogspot pun belum jumpa lagi apa email dia...

nanti jumpa saya bagitahu...


-----------------
http://neoryzer.blogspot.com/


Daftar Unifi Online


Bookmark and Share

    


  Member Information For neoryzerProfil   Hantar PM kepada neoryzer   Pergi ke neoryzer's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 16:20


tindakan dan langkah yang baik tu neoryzer...
semoga berjaya....
kita hapuskan blog dia ini.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 16:39


dah baca da tadi..eiii..tak sanggup nak baca sampai habis..
geram betul!!!
semoga ALLAH turunkan bala pada org GILA macam dia tu


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 16:47


untuk perhatian belambak lagi blog yang menghina agama Islam


itu sebabnya saya tak hairan...ni mesti kerja puak kafir ni..

dan kafir harbi memang begini...kalau ada siapa yang pandai hacking tu inlah masanya anda gunakan skil anda tu..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 16:52


teruk sungguh yang punya blog tu, moga Allah turunkan BALA pada org bodoh macam dia tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 17:05


Pada 26-12-08 16:47 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

untuk perhatian belambak lagi blog yang menghina agama Islam


itu sebabnya saya tak hairan...ni mesti kerja puak kafir ni..

dan kafir harbi memang begini...kalau ada siapa yang pandai hacking tu inlah masanya anda gunakan skil anda tu..



betul tu..apa lagi hack lah dia punya blog..


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

intifada08
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.08.2008
Ahli No: 34648
Posting: 52
Dari: Kedah

armenia  


posticon Posting pada: 26-12-08 17:40


bukan setakat hack saja, terus kasi crack

Bookmark and Share

    


  Member Information For intifada08Profil   Hantar PM kepada intifada08   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 18:17


Hamba dah hubungi no. telefon yang tertera di blog tersebut 03-5566 3800 adalah milik AUTO BAVARIA (BMW) dan mereka telah membuat laporan Polis.

Bertenang semua, ini adalah 'permainan halus'. Kronologinya bermula dari kes kepala khinzir digantung pada kain rentang PEWARIS di Melaka tempohari.

Berhati-hati dengan Kafir, Berjaga-jaga dengan PEMUKA AGAMA & MUNAFIK


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 20:07


baru keluar dalam buletin utama tv3 mengenai perkara tersebut

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 20:12


Harap ada siasatan dan tindakan, tak kira lah siapa penulisnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 26-12-08 20:39


kalau kerja kafir memang sah lah musuh Islam tapi kalau kerja org Islam..masyaALLAH sedih dengan situasi ini. tak tahu lah nak describe apa tapi memanglah sangat tak wajar

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 20:46


Pada 26-12-08 15:12 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

memang teruk sangat..
moga Allah bagi kesedaran kat makhluk seorang ni
tak nak doakan yang tak elok



betul tu ikutkan hati memang nak doakan yang tak elok saja kat makhluk sekor ini...geramnye lah hati aku,hey panasnye lah hati aku ini...... :-| :-| :-|


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

nurul_wardina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.08.2005
Ahli No: 18153
Posting: 40
Dari: sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 26-12-08 21:00


salam
memang menakutkan
saya dapat tahu dari TV3 tadi
YA ALLAH TERKEJUT
BETUL
KITA MESTI TENTANG HABIS-HABISAN!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_wardinaProfil   Hantar PM kepada nurul_wardina   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 26-12-08 21:48


salam alaik..
dari gaya penulisn,ana yakin ini bukan perbuatan melayu islam....kalau betul lah dia nak hina Islam...nak mati apa letak gambar sendiri!.

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 22:48


Pemburuan blog Dajjal bermula. Ini laman seterusnya:

--->tokbatinsenoi.blogspot.com

Jundullah alam siber, giatkan usaha cegah rintang antum.


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

saussan_saffanah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25827
Posting: 353
Dari: sumwhere~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 23:06


salam...saffa rasa ni non musleem punya kerja lah. grammatical error dia sangatlah teruk bila buat ayat BM.

sangat sure itu non musleem. berani betul ea dia mempersendakan

Bookmark and Share

    


  Member Information For saussan_saffanahProfil   Hantar PM kepada saussan_saffanah   Quote dan BalasQuote

saussan_saffanah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25827
Posting: 353
Dari: sumwhere~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 23:11


ish~yang tokbatin senoi tu, kalau nak berhujjah dengan dia, tak boleh dengan dada yang kosong. banyak ilmu dia, tapi sayang, dia masih sesat. mungkin dia terlalu memikirkan tentang zat Allah. wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For saussan_saffanahProfil   Hantar PM kepada saussan_saffanah   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-12-08 07:08


Laman blog menghina Nabi Muhammad

KUALA LUMPUR 26 Dis. - Sebuah laman blog dikesan penuh dengan penghinaan yang amat sangat terhadap Nabi Muhammad SAW.

Blog tersebut turut menggunakan gambar dan lukisan kononnya milik seorang wanita Melayu. Bagaimanapun dipercayai gambar dan nama wanita itu hanya diperalat oleh pihak lain.

Soalnya, siapakah sebenarnya di sebalik blog tersebut. Apa yang pasti nombor telefon yang tertera pada laman blog itu, yang kononnya milik penulis blog terbabit, ketika dihubungi wartawan Utusan Malaysia mendapati ia merujuk kepada nombor telefon sebuah pejabat berdasarkan respon rakaman mesin jawapan.

Berdasarkan blog terbabit lagi, kononnya penulis wanita tersebut berfikiran terbuka.

Justeru ia sarat dengan pelbagai tohmahan dan penghinaan ditujukan kepada Rasulullah. Segala penghinaan itu pula disertakan dengan gambar wajah orang yang diubah suai bagi tujuan menghina dan mempersenda serta lukisan-lukisan yang memburukkan Nabi Muhammad termasuklah yang pernah disiarkan oleh akhbar Eropah yang telah dikecam hebat oleh umat Islam di seluruh dunia.

Sementara itu ada pembaca menghubungi pejabat Utusan Malaysia malam ini yang mahukan pihak berkuasa bertindak segera terhadap blog tersebut.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

fiq2901
Warga Rasmi
Menyertai: 24.11.2008
Ahli No: 36056
Posting: 20
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-12-08 07:32


hmmmmm...susah nak cakap mengapa penulis blog buat macam itu...bagi gua, penulis blog ni masih bersikap xmoden dan tak"open minded" seperti yang dia war2kn.....bagi gua, penulis blog ni mungkin terlalu pandai malahan mungkin terdesak sangat duit sehingga sggp mengambil risiko menulis blog macam itu....ini bukan tujuan utama blog....blog dicpta untuk berkongsi maklumat harian dan bukan untuk menghina org lain...lagi satu penulis blog ni merupakan makhluk jenis terdesak dan sama macam yahudi lah....terdesak sangat untuk membunuh manusia lain tanpa sebab....kecian lah gua tengok penulis blog ini...terlalu sangat keterbukaansmpi tak tahu nak fikir apa yang nak dibukakn lagi ni...hahahaha....Apa pun gua doakan semoga dia berubah lah....mungkin dia tak tahu tentang islam 2 main tulis saja blog macam itu xpn mungkin dia terlalu pandai belajar tentang islam tapi bertuankn KITAB sahaja...so, gua rasa baik penulis blog ni pergi taubat dan tidur ke daripada buat benda macam itu.....soalan gua simple saja......da sesiapa pernah tengok ke wajah Nabi Muhammad SAW????kalau kita insan manusia biasa ni pun tak pernah tengok bagaimana wajah Nabi Muhammad SAW bagaimana pihak yahudi dan penulis blog ni boleh dapat gambar lakaran malahan gambar berwarna pula 2 sebagaimana di dalam blog 2....kecian bila tengok penulis blog ini......mungkin terdesak dan tak ada kawan-kawan, 2 yang jadi macam itu...beringat lah...bila dikata pemikiran moden dan keterbukaan, ini bermaksud berperangai baik dan bermoral baik bukan lah menghina @ mengata org lain....daa

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiq2901Profil   Hantar PM kepada fiq2901   Pergi ke fiq2901's Website   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-08 10:58


hm..kalau sapa-sapa jumpa blog begitu,sebarkan pada sahabat-sahabat untuk kita flagkan...tok batin senoi tu masih ada lagi,kita flagkan ramai-ramai,biar tutup blog tu,macam blog adibah ahmad tu..inilah masanya untuk kita bersatu hati dan bertindak bersama demi Islam..kalau nak flag blog yang macam ni pun tak boleh,tak tau lah nak kata..

http://nikhassanazmi.blogspot.com/2008/12/blog-laknat-malaysiakini.html


-----------------
Sesungguhnya solatku,amalku,hidup dan matiku adalah kerana ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

unanjaga
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34507
Posting: 190
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-12-08 11:29


Blog adibahahmad tu dah dipadam...saya sempat bagi coment pada blog yang ternyata kurang ajar.selepas ini kita nak lihat siapa dalang pada semua cerita ini...muga pihak polis akan jalan siasatan nya dengan jaya.Dan siapa pelaku yang membuat blog itu dapat dihadapkan kemuka pengadilan.Dan nama serta gambar Adibah itu hanya lah orang yang dijadikan mangsa,ia telah pun membuat aduan dibalai polis...kes ini sedang dalam siasatan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For unanjagaProfil   Hantar PM kepada unanjaga   Pergi ke unanjaga's Website   Quote dan BalasQuote

unanjaga
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34507
Posting: 190
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-12-08 12:05


Saya juga telah juga melawati blog tokbatinsenoi,serta memberi beberapa komen,nyata blog itu blog yang menimbulkan berbagi keraguan dan rasa was was pada tiap yang membaca nya jika tidak berhati hati...apa pun semua hujah nya itu hanya berpaksikan kekuatan akal sahaja tanpa mengambil kira sesuatu yang ada disebalik pada siapa yang menjadikan akal itu(yang ada pada diri manusia),Jelas bilamana kita ingin menghuraikan sesuatu yang diluar dari apa jua yang dapat kita jangkau dengan kekuatan akal fikiran tanpa menghubung kait pada hak Allah yang telah menjadikan sesuatu itu,pasti kita akan menemui jalan sesat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For unanjagaProfil   Hantar PM kepada unanjaga   Pergi ke unanjaga's Website   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-08 15:07


Hari ini 'siasatan awal' oleh bloggers telah mewujudkan satu 'prima facie' terhadap kes blog adibah ahmad. Lihat pendedahan di bawah:

--->perisik-rakyat.com/


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 30-12-08 16:47


hmm blog ni, dah kena block..

sangat sedih dan kesal apabile blogger menyalahgunekn blog... menghina nabi, gambar edit2 tukar hidung khinzir lah.. nauzubillah... sangat kesal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-12-08 20:47


sebenarnya perempuan yang dikatakan empunya blog tu kena sabotaj!Perempuan tu satu tempat kerja dengan akak ipar ana.Dah banyak kes orang gunakan nama dia untuk sabotaj.

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 30-12-08 23:55


Pada 30-12-08 20:47 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

sebenarnya perempuan yang dikatakan empunya blog tu kena sabotaj!Perempuan tu satu tempat kerja dengan akak ipar ana.Dah banyak kes orang gunakan nama dia untuk sabotaj.


owh ye ke?? ksiannye dia...


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

Dna
Warga Rasmi
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36574
Posting: 19

PulauPinang  


posticon Posting pada: 31-12-08 03:17


aduh baru saja nak baca isi2 dalam blog tu..
tapi dah kena remove da...
pa boleh buat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For DnaProfil   Hantar PM kepada Dna   Quote dan BalasQuote

unanjaga
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34507
Posting: 190
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 15:49


Salam...blog tok batin senoi juga telah tiada...kita semua kena bersatu hati dalam menangani hal ini(blog yang menghina dan merosakan islam)...dalam blog tok batin senoi itu banyak juga saya berhujah secara ringkas....kita kena bersuara mengikut hak kemampuan yang ada...maha suci Allah yang akan tetap memelihara kemurnian islam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For unanjagaProfil   Hantar PM kepada unanjaga   Pergi ke unanjaga's Website   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 16:05


Semoga Allah melindungi kita daripada fitnah musuh-musuh agama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 06-01-09 17:02


blog tok batin senoi tu pasal apa ye pakcik unan???

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

unanjaga
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34507
Posting: 190
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 21:10


Pada 06-01-09 17:02 , shafiqah88 posting:

!!! QUOTE !!!

blog tok batin senoi tu pasal apa ye pakcik unan???


Lihat pada tajuk bual bicara saya bersama dengan tok batin senoi dalam forum ini.


-----------------
Kebaikan hidup ini hanya akan ujud bilamana kita tetap dalam makna hamba nya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For unanjagaProfil   Hantar PM kepada unanjaga   Pergi ke unanjaga's Website   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 16:40


Mangsa 'flag' kita yang seterusnya:

--->http://syurga-islam.blogspot.com/

FLAG RAMAI-RAMAI!


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 01-02-09 21:14


salam....
ana dah buka dah laman tersebut....
YA ALLAH....
sungguh mereka mengeji ISLAM seterangnye.....
moga ALLAH melaknat mereka yang berbuat angkara....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 07:38


YA ALLAH..Kenapa lah ada yang sanggup menghina Nabi Muhammad SAW..Kenapa ada yang sanggup menghina islam..orang islam sendiri tak pernah nak menghina agama lain..semoga orang2 yang menghina Nabi SAW dan islam ni akan mendapat pembalasan atas perbuatannya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 13:28


sakitnya hati saya..hari ini saya baca email dari entah siapa yang forwardkan.
saya paste kan yang dia email. zahari nama dia,,"Zahari" .

Salam semua... Di sini saya ingin menyeru dan mengajak semua untuk surf blog ni http://syurga-islam.blogspot.com , baca betul², ianya satu blog yang menyerang Islam dan memesongkan akidah secara terang-terangan, sangat melampau...bahaya dengan orang yang menulis blog ni, lahir dari keluarga yang totally muslim pada awalnya...tapi terus membenci Islam, pelbagai tohmahan dan cacian diberi pada Islam... Nauzubillah minzalik... Semoga Allah memberi balasan yang setimpal dengan perlakuan dan segala catatan dia...dah lah gelaran letak gelaran yang tak sepatutnya diletak...memang sangat melampau!

Tindakan Harap dengan bantuan sedikit dari anda semua dapat kita halang dari blog ini terus beroperasi. 1. Sila klik . Pilih Hate or violence.3. Klik Continue.4. Pada skrin "Hate against a protected group" - klik Continue sekali lagi.5. Di sini, masukkan URL http://syurga-islam.blogspot.com.6. Akhir sekali, klik Submit. InsyaAllah dengan kuantiti dan usaha yang kita ada blog tersebut akan disekat & ditutup. Mari semua!

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 13:34


saya ada cuba buat yang dia suruh tindakan hate and violance tu tapi tak dapat pun. tak tahu nak buat. sebenarnya tak sangka blog yang terang-terang menghina nabi..

apa yang perlu kita lakukan..sangat sakit hati. kalau org itu duduk depan mata, nak saja bagi ceramah biar dia faham islam ini bebetul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 15:43


Kenapa Marah? dapat apa dengan kemarahan antum? patut antum semua sedar tentang kelemahan umat islam...patutnya kalian salahkan diri sendiri... org kafir sudah tidak takut dengan org ISLAM Kenapa??????

sebab amalan umat Islam hari ini TERUKKK!!!! manusia telah anggap perkara penting menjadi tidak penting!!!! sekarang Allah UBAH keadaan yang mana org kafir dulu bila sebut ISLAM, KECUT perut, tekencing2 bila dengan ISLAM... sekarang Allah ubah keadaan dimana perkara tidak penting menjadi penting bagi pandangan manusia..


SALAH SIAPA????? kenapa anda semua marah2!!!!

tengok amalan org iSLAM disekeliling kita!! TENGOK?????

MASJID KOSONG!!!! DIKUNCI?!!! orang ISLAM telah tinggalkan DAKWAH... HANYUT!!!! dengan Maksiat!!!

kalian cuba lawat2lah kat masjid disekitar anda... berapa ramai yang solat berjemaah????? sekarang kalian semua maki hamun blogger... anda dapat apa????????


ana bukan marah tapi sedih... kita lupa perjuangan Nabi, Lupa SUNNAH NABI dan kita telah tinggalkan SUNNAH yang sangat Besar iaitu Dakwah....

kalau kalian semua nak tengok ISLAM kembali HEBAT!!,, kita kena BANGUN!!!! kita kena BANGKIT!!! jumpa setiap umat islam dan ajak mereka kepada kerja Nabi SAW.... barulah bantuan Allah datang dan Allah akan campakkan ketakutan kepada org KAFIR dan MUSUH ISLAM....


ayuhhhh BANGUN!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Meshaal
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.10.2008
Ahli No: 35602
Posting: 40
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 15:48


Musuh Islam tidak akan redha dengan Islam sampy bila-bila.


-----------------
Jana Wang USD dengan blog anda di http://pakej-jana-wang-adsense.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeshaalProfil   Hantar PM kepada Meshaal   Pergi ke Meshaal's Website   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 03-02-09 15:56


blog adalah ciptaan manusia. maka dia tidak sempurna. bila tidak sempurna, maka pasti akan gagal. Tetapi manusia ciptaan ALLAH. dan kekasih ALLAH itu adalah Nabi Muhammad S.A.W. dari kalangan manusia.

ps: minta maaf sahabat. tolong elakkan sebarang link seperti ini. perbuatan anda ini seolah-olah menyebarkan blog ini kepada ahli ukhwah yang lain, dan secara tidak langsung anda seolah-olah menjadi agen kepada blog ini walaupun sebenarnya niat anta ingin berkongsi dan memberi amaran kepada rakan-rakan yang lain. saya juga memohon agar dikunci ruangan ini kerana saya risau semakin banyak link akan diletakkan disini. Cuba anda bayangkan sekiranya blog2 seperti ini dibaca oleh ahli2 ukhwah yang baru cuba2 dekat pada agama yang mana mereka ini tidak tahu mana yang betul ana yang salah. minta maaf kepada sesiapa yang berkenaan. salam

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 16:08


kepada yang kemukakan topik ini, hati-hati. Tolong KUNCI topik ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 22:40


blog tu dah dibuang .. alhamdulillah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 05-02-09 12:36


walau satu blog dah dibuang..tapi ada beribu artikel yang tak jauh beza dengan tu...kita tak perlu menghindar darinya..tak perlu marah...

itu semua hanyalah perkataan orang2 bodoh yang dengki...
tak perlu takut..kita cari ilmu sebanyak2nya agar kita boleh hadapi perkataan2 orang2 tu...

persiapkan diri untuk menyambut kebangkitan islam..semoga kita salah satu dari yang berjuang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.173706 saat. Lajunya....