Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita tidak belajar dari kejayaan-kejayaan kita. Kita belajar dari kegagalan-kegagalan kita.
-- John Naisbitt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shanejohnson
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43101

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 88
Ahli: 0
Jumlah: 88




  Yang Masuk Ke Sini
shanejohnson: 2 hari yang lalu
wadud: 7 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 24 hari yang lalu
muslimin23: 26 hari yang lalu
kasih_kekasih: 30 hari yang lalu


Rawatan Tradisional
Topik: Tak mahu Gemuk?


Carian Forum

Moderator: Administrator, Meow
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Tradisional
    »» Tak mahu Gemuk?

Please Mendaftar To Post


Oleh Tak mahu Gemuk?

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 21-12-08 23:54


Bila kita tidak ingin gemuk/gendut, atau ingin menghindari kegemukan. Janganlah makan daging di malam hari, jangan makan terlalu kenyang dimalam hari (makanlah yang cukup).

Makanlah buah-buahan dimalam hari.


:)


-----------------
http://www.inminds.com/boycott-israel.html


Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

wirrna
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.12.2008
Ahli No: 36544
Posting: 31

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 15:54


kalau orang berdarah A memang akan gemuk jika makan daging...tapi tidak kepada golongan darah B...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wirrnaProfil   Hantar PM kepada wirrna   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 16:39


jangan makan makanan berat selepas pukul 9 malam..banyakkan exercise...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 16:48


kalau tak mahu gemuk, jangan makan nasi... banyakkan mengambil buah-buahan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 21:02


banyakkan bersenam,dan pengambilan makanan yang seimbang


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 22:10


saya nak naikkan sikit berat badan ni tapi still tak dapat....kejap saja badan naik pas tu turun lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 23:40


hehe... naikan badan, kebalikannya saja, makan daging dan rajin minum susu pagi dan malam :D


-----------------
http://www.inminds.com/boycott-israel.html


Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-10-09 08:53


Pada 10-01-09 16:48 , putri_iman posting:

!!! QUOTE !!!

kalau tak mahu gemuk, jangan makan nasi... banyakkan mengambil buah-buahan.


eheheh itu yang den lomah tu.. :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-10-09 09:00


Pada 10-01-09 15:54 , wirrna posting:

!!! QUOTE !!!

kalau orang berdarah A memang akan gemuk jika makan daging...tapi tidak kepada golongan darah B...


patutlah tak gemuk, darah B nak gemuk kena makan apa ye.. Pembetulan, bukan nak gemuk, nak isi sikit saja..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-10-09 09:00


Ni idea lagi best tak nak gemuk ...tak payah makan lah..sure tak gemuk..heheh...gurau2 saja.

Paling penting jaga pemakanan...insyaAllah tak gemuk lah tu..dan satu lagi kena banyakkkan bersenam..


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-10-09 17:37


kalau darah O macam mana?
nak turun berat sikit...bila belajar makan memang sikit
balik rumah asyik makan saja
bila exam lagi kuat makan
huhuhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-09 08:33


saya darah O juga tapi alhamdulillah tak ada masalah pasal berat badan..cuma masalahnya saya malas nak makan..huhu


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 14:28


kejap kenapa dengan darah O????
macam mana diet dia????
kalau sakit ni, habis...
kena cari darah O juga.... huhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

YoYoY
Warga Rasmi
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33472
Posting: 16
Dari: Malaysia

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-09-10 19:13


Tak nak kurus kena:

Kalau kerja kuat, boleh lah makan kuat
Kalau kerja sikit, makan pun kena lah sikit.

Selain itu, kena ambik kira juga faktor kecergasan dan metabolisme.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For YoYoYProfil   Hantar PM kepada YoYoY   Pergi ke YoYoY's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-11-10 13:21


Pada 10-01-09 15:54 , wirrna posting:

!!! QUOTE !!!

kalau orang berdarah A memang akan gemuk jika makan daging...tapi tidak kepada golongan darah B...


habis tu darah O macam mana??? :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 20-11-10 15:51


Pada 29-10-09 17:37 , aqil posting:

!!! QUOTE !!!

kalau darah O macam mana?
nak turun berat sikit...bila belajar makan memang sikit
balik rumah asyik makan saja
bila exam lagi kuat makan
huhuhuhu...



setujuuuuuuuuuuuuu!!!
terutama waktu exam...asyik nak makan saja...pagi nasi,tengah hari makan,petang makan,..mlm pun lapar...aduyai..
tapi bila exam dah habis, kembali seperti biasa...nasi sekali sehari pun cukup....


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-10 09:13


Salam...

macam mana nak naikkan sikit berat badan ye?? biar tembam sikit pp ni...xkrus kering sangat...huhu...makan apa pun tetap tak nek...berat 43 saja...kalau nek pun 45...adoi....tak normal...tak stabil...huhuhu....


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



    


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-11-10 11:14


Pada 22-11-10 09:13 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

Salam...

macam mana nak naikkan sikit berat badan ye?? biar tembam sikit pp ni...xkrus kering sangat...huhu...makan apa pun tetap tak nek...berat 43 saja...kalau nek pun 45...adoi....tak normal...tak stabil...huhuhu....



Wsalam..
Makan banyak tapi berkhasiat...
Pemakanan yang seimbang...
Tak pun pergi jumpa doktor...
Minta ubat selera makan...
Insya Allah..
Usaha... Doa... Tawakkal..
Semua masalah ada jalan penyelesaian..
Selamat Mencuba :kelip: :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-10 16:37


Pada 22-11-10 11:14 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-11-10 09:13 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

Salam...

macam mana nak naikkan sikit berat badan ye?? biar tembam sikit pp ni...xkrus kering sangat...huhu...makan apa pun tetap tak nek...berat 43 saja...kalau nek pun 45...adoi....tak normal...tak stabil...huhuhu....



Wsalam..
Makan banyak tapi berkhasiat...
Pemakanan yang seimbang...
Tak pun pergi jumpa doktor...
Minta ubat selera makan...
Insya Allah..
Usaha... Doa... Tawakkal..
Semua masalah ada jalan penyelesaian..
Selamat Mencuba :kelip: :-)



Emm...risau juga badan tak naik...sebab tak samadgn tinggi...huhu...atau sebenarnya memang jnis badan tak naik?? :berfikir:


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



    


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 22-11-10 23:40


macam-macam manusia ye sekarang ni...
apa-apa pun asal badan sihat alhamdulillah...


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

adel
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.10.2010
Ahli No: 40342
Posting: 31

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-10 12:57



    


  Member Information For adelProfil   Hantar PM kepada adel   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-11-10 14:53


Pada 22-11-10 23:40 , Nu_uL posting:

!!! QUOTE !!!

macam-macam manusia ye sekarang ni...
apa-apa pun asal badan sihat alhamdulillah...



Yup..
Kehendak manusia tidak terhad..
apa-apa pun bersyukur apa yang ada..
tapi, tidak salah kita nak lebih baik kan...
yang penting jangan kufur nikmat..
sesungguhnya Allah murka kepada org yang tidak mensyukuri nikmat..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

gerhana
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2011
Ahli No: 40869
Posting: 5
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 26-02-11 10:32


makan ketika lapar... berhenti sebelum kenyang... mesti tak gemok nya... exercise, biar regular....


-----------------
beribadah lah sebanyak mungkin, seolah olah kita akan mati sebentar lagi


Bookmark and Share

    


  Member Information For gerhanaProfil   Hantar PM kepada gerhana   Quote dan BalasQuote

Az_ree
Warga Rasmi
Menyertai: 01.03.2011
Ahli No: 41017
Posting: 4
Dari: Shah Alam

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 01-03-11 07:57


Tajuk tak mao gemOk, tapi ramai yang kurus2 pula komen di sini :p

Bookmark and Share

    


  Member Information For Az_reeProfil   Hantar PM kepada Az_ree   Pergi ke Az_ree's Website   Quote dan BalasQuote

usop79
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.07.2004
Ahli No: 9983
Posting: 171
Dari: Kedah - Teluk Intan - Muar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-03-11 15:24


makanlah mengikut diet yang betul, iaitu makanan yang seimbang, yang penting senaman juga kena buat, dan banyakkan meminum air suam... insyaAllah badan akan maintain...


-----------------
http://senikatalagu.blogspot.com/
http://selokamelayu.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For usop79Profil   Hantar PM kepada usop79   Pergi ke usop79's Website   Quote dan BalasQuote

adikwa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.02.2011
Ahli No: 41016
Posting: 47

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-03-11 14:39


maknlh sekadar mampu..bukan makan mengikut nafsu..
dan banyakkan buat senaman dan amalkan cara pemakanan yang sihat..
insyaAllah badan sihat dan otak cerdas.. :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adikwaProfil   Hantar PM kepada adikwa   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-04-11 12:45


Kenapa susah sANGat nak turunkan berat badan..


-----------------
jangan menyesal jadi manusia


Bookmark and Share

    


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 17-04-11 18:18


Ana ni dah kategori gemuk sekarang..kadang-kadang rasa makan tak banyak. kawal makan...tapi badan makin lama makin naik juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

ija1508
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2011
Ahli No: 40806
Posting: 88
Dari: WPKL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-04-11 21:20


Assalamualaikum,

Makan tak banyak tapi badan naik ... ada kemungkinan intake makanan melebihi keperluan. Kena kurangkan lagi atau lebihkan output ... bersenam ke atau buat aktiviti fizikal yang lain. Makan tak banyak tapi kalau yang dimakan itu yang berlemak dan berkalori tinggi, naik lah beratnya ... Kalau saya camtulah. Saya makan nasi sekali saja sehari, and tak makan apa-apa dah selepas pukul 7. Bagi perut rehat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ija1508Profil   Hantar PM kepada ija1508   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 10-10-11 09:06


selalunye di rumah tu kalau saya baring2 saya crunching sekali.
bagus untuk otot perut.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.129082 saat. Lajunya....