Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Activity gets you busy. But productivity gets you results. Activity consumes time. Productivity frees it.

-- ummimq

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 28 hari yang lalu
ronniefinancehome: 39 hari yang lalu
MTMKi: 49 hari yang lalu
usop79: 50 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Taukeh bab* cabar Islam


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Taukeh bab* cabar Islam

Please Mendaftar To Post


Oleh Taukeh bab* cabar Islam

gooku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.12.2006
Ahli No: 27562
Posting: 269

blank  


posticon Posting pada: 20-12-08 14:11


null

NAK TAHU APA YANG BERLAKU? lihat gambar2 di bawah ni.
TAUKE bab* SUDAH KURANG AJAR. MEREKA SEOLAH CABAR KITA!!!!



null

Mereka gantung kepala bab* di banner untuk program ni!
Mereka letakkan kepala bab* di perkataan "melayu Islam".


-----------------
http://gooku1.fotopages.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For gookuProfil   Hantar PM kepada gooku   Pergi ke gooku's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 14:23


Astagfirullah alazim...
kat mana ni gooku...??
jahat sungguh mereka ni ye....
ni dah kes menghina ini..... :-| :-|


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 14:31


salam ,minta maaf ana tak nampak lah sebarang artikel atau gambar disini......

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

gooku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.12.2006
Ahli No: 27562
Posting: 269

blank  


posticon Posting pada: 20-12-08 14:31


dalam berita tv kan tunjukkan...dalam youtube ada rakamannye..

http://www.youtube.com/watch?v=1eV4QXxXyj8

keadaan dah kritikal di melaka itu.
keadaan panas, tapi kita mungkin tak rasa apa-apapun.
masalah besar..mereka sudah cabar Islam, bukan sekali,
tapi dah berkali-kali.

Bookmark and Share

    


  Member Information For gookuProfil   Hantar PM kepada gooku   Pergi ke gooku's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 14:33


betul tu gooku, kita tak boleh ambil mudah dengan perkara ini...
dah kira mencabar kita dan agama suci kita ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 14:34


ha ana baru nampak ,,ohh memang rakan ana beritahu perkauman di melaka kuat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 14:37


Pada 20-12-08 14:34 , wafie posting:

!!! QUOTE !!!

ha ana baru nampak ,,ohh memang rakan ana beritahu perkauman di melaka kuat...


iye ke wafie....??
isu bab* ni kat sabah lagi teruk....
jual bab* terang-terang kat pasar2....


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

mazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2008
Ahli No: 34011
Posting: 118
Dari: Bumi Darul Sunnah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 16:59


Ini sudah melampau! Mahu rasanya saya tembak saja makhluk kejam tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazriProfil   Hantar PM kepada mazri   Pergi ke mazri's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 21:37


Pada 20-12-08 14:37 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-12-08 14:34 , wafie posting:

!!! QUOTE !!!

ha ana baru nampak ,,ohh memang rakan ana beritahu perkauman di melaka kuat...


iye ke wafie....??
isu bab* ni kat sabah lagi teruk....
jual bab* terang-terang kat pasar2....



sabah belah mana tu ye jue?? rasanya kat tempat kami tak pernah lagi nampak benda tu di jual terang-terangan...tap entah lah juga..kot2 saya yang terlepas pandang ke..

uwekkk...gelinya tengok akan fenomena ini...hal ini sudah keterlaluan...Menghina agama islam.. :jangan:


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 23:10


Bertenang, biarlah yang berkuasa menyelesaikan masalah.kita jangan tambah panaskan keadaan..perlu lebih rasional dalam hal ini..mungkin ini propaganda oleh golongan yang nak ambil kesempatan..wallahua'lam..sebenarnya isu penternakan bab* di Melaka telah lama dilaporkan oleh penduduk setempat..sejak lebih 30tahun lalu..sehingga hari ini masih tidak dapat diselesaikan..saya rasa, ada sesuatu disebalik projek ini yang disembunyikan sehingga pihak berkuasa terlalu susah untuk mengambil tindakan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-08 06:57


gelilah tengok bab* tuhhh...eeeiiiiii...nak termuntah pula...
tu bab* salai ke....:sopan:....bangkai?

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 21-12-08 09:49


tauke bab* ni tak sedar yang dia sekarang ni cabar Allah..bukan cabar orang islam...kita tengok kesudahan orang ni.,..ammin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 09:00


Pada 20-12-08 21:37 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!






sabah belah mana tu ye jue?? rasanya kat tempat kami tak pernah lagi nampak benda tu di jual terang-terangan...tap entah lah juga..kot2 saya yang terlepas pandang ke..

uwekkk...gelinya tengok akan fenomena ini...hal ini sudah keterlaluan...Menghina agama islam.. :jangan:



di KK ni shima banyak, boleh nampak di pasar2.....dipisahkan juga lah lokasi jualannya dengan barang jualan lain tapi lebih kurang dekat saja....


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 09:05


hm..kejap ye..nak tanya..Kenapa tauke bab* yang dimarahkan sangat?sebab tak silap ana kepala bab* yang digantung tu,kepala bab* hutan..kalau bab* hutan,tak semestinya tauke bab* yang buat..ana perasan sebab tajuk dalam bahasa inggerisnya tulis boar,bukan pig..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 09:15


Pada 22-12-08 09:05 , lebai_y2k posting:

!!! QUOTE !!!

hm..kejap ye..nak tanya..Kenapa tauke bab* yang dimarahkan sangat?sebab tak silap ana kepala bab* yang digantung tu,kepala bab* hutan..kalau bab* hutan,tak semestinya tauke bab* yang buat..ana perasan sebab tajuk dalam bahasa inggerisnya tulis boar,bukan pig..


Betul itu.. Jangan cepat nak melatah dan meletakkan sebarang kesalahan pada tauke bab*.. Mereka hanya menternak tapi yang menggantungkan kepala bab* tu tidak semestinya mereka.. Mungkin ada pihak lain yang sengaja menimbulkan masalah ini.. Betul kata azemi.. siasatan pihak polis harus dilakukan terlebih dulu.. Buktikan sebelum menuduh sesuatu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 09:22


hm..macam-macam sekarang ini kan..selamba saja "org" tu gantungkan kepala khinzir itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-12-08 11:26


Surah Al Maidah 5:3

Diharamkan ke atas kamu bangkai, darah dan daging khinzir


Allah swt telah berfirman :

"Katakanlah: "Tiadalah aku perolehi dalam wahyu yang diwahyukan kepadaKu, sesuatu yang diharamkan bagi orang yang hendak memakannya, kecuali kalau makanan itu bangkai, atau darah yang mengalir atau daging bab* - kerana Sesungguhnya semua itu kotor - atau binatang yang disembelih atas nama selain Allah. Barangsiapa yang dalam Keadaan terpaksa, sedang Dia tidak menginginkannya dan tidak (pula) melampaui batas, Maka Sesungguhnya Tuhanmu Maha Pengampun lagi Maha Penyayang". (Al-An'am : 145)


Ayat 168 Al Baqarah:

Hai manusia, makanlah yang Halal serta baik (Halalan Thoiyiban), dari apa yang terdapat di bumi dan janganlah kamu mengikuti langkah syaitan kerana sesungguhnya syaitan itu musuh yang nyata bagimu.

Ayat 173 Surah Al Baqarah:

Sesungguhnya Allah hanya mengharamkan bagimu bangkai, darah, daging bab* dan binatang yang ketika disembelih disebut nama selain Allah**. Tetapi barangsiapa dalam keadaan terpaksa memakannya sedang ia tidak menginginkannya dan tidak pula melampaui batas, maka tidak ada dosa baginya. Sesungguhnya Allah maha Pengampun lagi Maha Penyayang.

Ayat 3 Al Maidah:

Diharamkan bagimu memakan bangkai, darah*, daging bab*, daging haiwan yang disembelih atas nama selain Allah, yang tercekik, yang dipukul, yang jatuh, yang ditanduk, dan yang diterkam binatang buas, kecuali yang sempat kamu menyembelihnya**, dan yang diharamkan bagimu yang disembelih untuk berhala. Dan diharamkan juga mengundi nasib dengan anak panah itu)*** adalah kefasikan. Pada hari ini **** orang kafir telah putus asa untuk mengalahkan Ad-Din mu,sebab itu janganlah kamu takut kepada mereka dan takutlah kepada Ku, Pada hari ini telah Ku Sempurnakan bagi mu AdDin mu, dan telah Ku cukupkan kepada kamu ni’matKu, dan telah Ku ridhai ISLAM itu jadi AdDin mu. Maka barangsiapa terpaksa***** kerana kelaparan tanpa sengaja berbuat dosa, Sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.

Ayat 145 Surah Al-An’am
Katakanlah: Tiada aku perolehi dalam wahyu yang diwahyukan kepadaku, sesuatu yang diharamkan bagi orang yang hendak memakannya kecuali kalau makanan itu bangkai atau darah yang mengalir atau daging bab*, kerana sesungguhnya semua itu kotor, atau binatang yang disembelih atas nama selain Allah. Barangsiapa yang dalam keadaan terpaksa sedang dia tidak menginginkannya dan tidak pula melampaui batas, maka sesungguhnya Tuhanmu Maha pengampun lagi Maha Penyayang.

Hadis sahih Muslim jilid 1 No. 127.

Dari Abu Hurairah .a katanya Rasulullah saw. Bersabda “Demi Allah yang jiwaku ditanganNya, sesungguhnya telah dekat masanya Isa Ibnu Maryam akan turun di tengah-tengah kamu. Dia akan menjadi Hakim yang ADIL, akan dihancurnya salib, dibunuhnya bab*/khinzir, dihapuskannya pajak, dan kekayaan akan melimpah ruah (ma’mur) sehingga tidak seorang pun lagi bersedia menerima pemberian”


Hadis No. 1550 sahih muslim jilid 2
Dari Jabir bin Abdullah .a katanya dia mendengar Rasulullah saw. Bersabda di tahun penaklukan Makkah dan ketika itu dia berada di makkah, sabdanya “sesungguhnya Allah dan RasulNya telah mengharamkan jual khamar/arak, bangkai, bab* dan berhala” lalu ditanya orang akan baginda “Ya, Rasulullah, bagaimana hukumnya lemak yang terdapat dalam bangkai? Kerana lemak itu digunakan orang untuk gemuk perahu, untuk meminyaki kulit, dan untuk menyalakan lampu.” Maka bersabda baginda, “Tidak boleh, itu haram, kemudian bersabda pula baginda “Kerana lemak itulah Allah taala mengutuk orang yahudi. Allah telah mengharamkan atas mereka lemak bangkai, tetapi mereka mengolahnya jua. Kemudian mereka menjual, dan hasilnya penjualannya itu mereka makan”

Hadis no 2127 sahih Bukhari jilid 5
Jabir .a berkata “Nabi saw. Mengharamkan menjual bab*”

No.2128 hadis sahih bukhari jilid 5
Dari Qutaibah bin said , katanya “kami diberitahu oleh al Laits dari Ibnu Syihab dari Ibnu Musayyab bahawasanya ia mendengar Abu hurairah .a berkata “Rasulullah saw. Bersabda “Demi Dzat Allah yang jiwaku ada di dalam gengamanNya, niscayalah pasti hampir sekali bahawa putera Maryam (yakni Nabiyullah Isa Al masih) turun dikalangan kamu semua. Ia bertindak sebagai Hakim (pemberi keputusan segala macam persoalan) lagi pula bersifat ADIL. Ia akan mematahkan palang salib yangdianggap suci oleh kaum nasrani), membunuh bab* (yakni menyuruh seluruh pengikutnya agar melenyapkan semua bab*, juga bab* hutan sampai habis sama sekali, membebaskan pajak gadai untuk seluruh kaum muslimin, sebab suatu Negara yang berasaskan Islam memang tidak memberi beban yang berupa pajak dalam bentuk apapun kepada umat Islam) dan meluaplah harta kekayaan (sebab mendapatkan keberkahan dari Allah Taala) sehingga tiada seorangpun yang suka menerimanya (sebagai sedekah)

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-12-08 11:39


wilgbooar bab* hutan
pig bab* kandang


dua jenis yang najism kotor jijik haram...


parasite worm dalam dagingnya boleh merosakkan lung, buah ginjal...kulit , usus, perut...

the final attack on human lung...ni kira peringkat akhir sebelum mati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 17:37


jijiknyer...uwekkkk...siapa lah yang menggantung bab*...siasatan harus dilakukan jangan biarkan mereka bermaharajalela......

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 17:49


pertamanya kita berhak marah dan sensitif tetapi jangan emosi kerana apa yang perlu dilakukan ialah

1. Siasat siapa punya angkara, saya khuatir ada orang kita sendiri yang cuba membuat provokasi, mengapi-ngapi dan menaikkan semangat perkauman dengan mencurik kepala bab* dipasar-pasar dan menggantungkannya demi nak membuat provokasi.

2. dalam amarah kita jangan emosi, itulah orang islam , bukan sekadar meniup semangat perkauman "hidup melayu" tanpa isi.

3. Seperti juga tulang-ulang bab* yang dijumpai di pantai di melaka. didapati ada orang yang sengaja mencampakkan tulang dan yang paling keji mengantungkannya pada surau semata-mata nak buat provokasi, kemudian panggil tv3 untuk buat liputan.

4. saya bukannya menyokong menternak bab* ni secara besar besaran cumanya semua pihak kena berlaku adil, kalau benar penternak bab* atau kaum dia yang lakukan, ok buat siasatan dan sila jatuhkan hukuman yang setimpal, tapi selalunya masyarakt cina tak berapa suka berkonfrontasi, mereka cuma minat berniaga dan hidup selesa sahaja, hanya orang kita yag suka konfrontasi dan kontroversi ni.


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 17:51


salam.

ya,ana setuju dengan azemi dan pandagan sahabat-sahabat lain.

peranan utama di sini adalah pemimpin yang berkuasa. mereka di pilih dan dilantik untuk memperjuangkan hak rakyat dan kepentingan rakyat bukan kerana kepentingan peribadi masing-masing selepas dilantik.

mereka harus sedar kita memilih mereka sebab merasakan mereka layak.jadi mereka kena lah melaksanakan dan memainkan peranan mereka.

jika kita tengok fenomena politik hari ini, mengapa banyak timbul isu-isu yang panas setelah PR dapat memeritah 5 buah negeri dan 1 wilayah.

pemimpin-pemimpin besar negara kita ini majoritinya adalah melayu islam seharusnya berfikir bagaimana untuk menyelesaikan masalah ini dan bukannya menunding jari kesana sini.

kalau nak bela khinzir pun, ada juga caranya....apakah ini harus di ajar oleh rakyat kepada wakil yang telah dipilih oleh rakyat ?
apakah mereka telah tidak dapat berfikir dengan tenang dan rasional setelah apa yang mereka nikmati??

wallahhua'alam.............. :berfikir:


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 20:36


Pada 22-12-08 09:00 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-12-08 21:37 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!




di KK ni shima banyak, boleh nampak di pasar2.....


oooo di KK ye jue...ehmmmm mujur saya tak pernah nampak..

billboar ye bukan pig..so siasatan dah di lakukan ke??

:berfikir:



-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 24-12-08 16:09


apa cerita ye yang TPM kita nak kurangkan kadang bab haram tu kat melaka dan n9 bulan 4 lepas, diam saja dah setahun isu tu. pandai dia ambil masa yang lama nak bagi org lain semua lupa. kasihan kat peniaga2 yang tepi pntai di mana buangan dr kadang bab ni mengalir termasuk sebuah kolej yang terpaksa menghidu bau buangan tersebut.....menteri besar dan pihak bkuasa pun macam pondan saja tak ada tindakan, kalau gerai melayu haram, cebat saja dirobohkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 17:57


Gerai melayu sebab dia tak bayar apa-apa duit kopi..ye lah,kawan tu dah susah,nak bayar duit kopi memang lah tak mampu..tapi geng penternak ni banyak duit..kalau bunyi nak robohkan kandang,dia suap sikit,senyap lah pihak yang berkenaan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 21:47


masa kerja di sarawak pun dulu memang terang-terang jual daging bab*,siap melapah lagi kat kedai tu..gantung sana sini..sebelah tu kedai jual ikan..aduh..nak lalu tempat tu pun tak sanggup...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-01-09 13:00


5 tahun lalu saya ada baca laporan tahunan jabatan pertanian.
dalam tu ada statistik bab* kandang...
saya lihat sarawak paling banyak bab* kandang.
kelate paling sedikit

jumlah bab* dalam laporan tersebut menyatakan ada 2 juta.
tak lama selepas wabak saja japanese enchepilitis dan virus nipah menyerang di bukit pelanduk melaka...bilangan bab* berkurang menjadi 1 juta...


tahun 2008 ...saya belum baca laporan tahan jabatan tersebut.


masa virus saja menyerang di bukit pelanduk melaka...RAMD telah ditugaskan menembak bab* di bukit pelanduk melaka...



sekarang ni sepatutnya RAMD perlu bertindak seperti tindakan tersebut di bukit pelanduk yang lalu.


kita perlu belajar dari hal yang berlaku di bukit pelanduk melaka yang mana virus saja telah mengganas membunuh orang di situ.


kalau rujuk laman ini untuk tahu parasit worm
http://www.k-state.edu/parasitology/classes/625acanth48.html
bahaya untuk tubuh manusia jika parasit ini masuk ke dalam tisu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 10:21


Kita perlukan ini:

Memandangkan pihak kafir telah mula mempergunakan demokrasi yang diamalkan serata dunia untuk mengembangkan agama kafir mereka, walaupun pimpinan atau negara itu memilih Islam agama rasmi mereka.

Setiap orang Islam yang mengharap keredhaan Allah setelah mati nanti, yang mempercayai bahawa hidup di dunia ini adalah ujian agar hidup selepas mati dikurniakan syurga, kita perlu berjihad fi sabilillah mulai sekarang dengan penubuhan pasukan penaja Gerakan Jihad Malaysia (Malaysian Martyr Movement {MMM}).

Untuk itu, kami memerlukan minimum RM1.00 daripada setiap muslimin dan muslimat di Malaysia. Sila masukkan ke akaun M Aminjaya di CIMB, Cawangan Pasir Gudang bernombor 0109 0086051 527. Berniatlah dan berdoalah atas setiap pemberian itu akan digunakan untuk tujuan Jihad Fi Sabilillah tanpa ada kaitan dengan mana-mana pemerintahan, kerajaan dan pertubuhan. Maka dengan itu, gerakan ini bebas bergerak di serata dunia untuk melindungi hak Islam yang kian terhakis.

Dengan ini juga, GeJiM membuka permohonan untuk Rekrut Sukarela Laskar Ilahi, Unit GFS, GeJiM. Kekosongan untuk semua pangkat. Semua resume hendaklah dihantar kepada:

M Aminjaya (GeJiM)
No 13, Jalan Serangkai 5
Taman Bukit Dahlia
Pasir Gudang Johor 81700.

Sekian.


-----------------
Sumbanglah kepada GERAKAN JIHAD MALAYSIA (MALAYSIAN MARTYR MOVEMENT). Hubungi 016 7156771


Bookmark and Share

    


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.120387 saat. Lajunya....