Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kebahagiaan yang sebenar lagi utama terletak pada kemenangan dalam memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak-kehendak yang berlebih-lebihan."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 25 hari yang lalu
ronniefinancehome: 36 hari yang lalu
MTMKi: 46 hari yang lalu
usop79: 47 hari yang lalu


Peralatan
Topik: boleh ke recall memory kamera digital?


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Peralatan
    »» boleh ke recall memory kamera digital?

Please Mendaftar To Post


Oleh boleh ke recall memory kamera digital?

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 00:55


Assalamualaikum

ana nak tnyakan pendapat sahabat-sahabat ukhwah..kut2 lah boleh mnjwb soalan ana ini..macam ini..baru-baru ini adik ana terpadam memori card kamera digital..so gmbr2 yang ada semua habis..yang paling sedih gambar konvo ana pas istiadat 2 habis semuanya..sedih sangat-sangat..memang ana marah sangat-sangat dengan adik..tapi nasib baik gambar before istiadat konvo 2 ana tangkap gna kamera ana sendiri..gambar yang hilang 2 dalam kamera family..kalau boleh ana nak sangat-sangat gambar yang da terdelete 2..yelah 2 lah satu-satunya gambar ana bersama mak dan makcik..makcik ana sggp datang jauh2 sebab nak tengok ana konvo..agk2 boleh tak kita recall balik memori yang hilang 2?hmm.. :berfikir: tolongla..
:cry:


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 01:17


Erkk... boleh ke? rasa macam dah tak boleh saja.. tunggu lah sahabat-sahabat lain bagi pendapat bagaimana nak buat.. sayangnye... :roll:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 02:34


kalau format,rasanya tak dapat nak tolong..kalau terdelete sahaja,boleh diusahakan..ana ada satu software yang insya ALLAH boleh recall balik data..tapi ana tak berani jamin lah tahap keberjayaannya,sebab sepanjang ana guna,ada yang boleh recall,ada yang tak boleh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 03:07


boleh..tapi kena ada softwarenyer lah..banyak software recovery boleh pakai..tapi kena tahu cara jugak lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 10:33


kalau dalam memori kad still boleh lagi
asal still baru lagi
saya kasi antara software yang masyuk untuk recover balik

boleh guna tune up utilities - ni boleh kira combo utilities dalam tu ada untuk recovery

tapi kena ada crack dia baru guna..... boleh guna 2009 or 2009

http://www.tune-up.com/products/tuneup-utilities/

cracknyer.....
boleh guna searcg for crack - crackfind.com
tapi jage2 sikit takut link dia bagi tu , ada banyak 'iklan' dan malware2 lah tu saja
kena ada antivirus software....ok

selamat mencube....

tapi dengan software ni kalau lepas sebulan deleted, dan jejas imej so pastikan cepat sikit ok................

kalau saudari nurzatul datang muhasabah/post mortem petang ni boleh lah saya bagi 2008 nya siap crack sekali......


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 22-12-08 14:33


selalunye boleh, tapi camere awak pakai mem card ke ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 22-12-08 15:01


Assalamualaikum... :-)

boleh.. insyaAllah... ana pernah recover dari hardisk dan pendrive.... tak pernah cuba untuk kamera memory card...
tapi konsepnya sama saja insyaAllah....

try search dengan type "recover memory card"kat mana-mana search engine...
ni satu yang ana jumpa...

http://www.softwarepatch.com/software/smartrecovery.html

moga dapat membantu insyaAllah... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

neoryzer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2008
Ahli No: 36407
Posting: 74
Dari: kelantan

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 15:43


ana ada perisian untuk recover memory.. tak kira lah memory apa.. tapi tak jamin lah 100% boleh ambil balik data tu.. harap bagi email...

boleh cuba lah mana tau kot2 dapat...


-----------------
http://neoryzer.blogspot.com/


Daftar Unifi Online


Bookmark and Share

    


  Member Information For neoryzerProfil   Hantar PM kepada neoryzer   Pergi ke neoryzer's Website   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-12-08 11:37


cianyer..tak mengapalah, try software2 yang sahabat bagi itu..moga dapat balik gmbr2 itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.119765 saat. Lajunya....