Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 31-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 4 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Dialog Cerita P._Ramlee


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Dialog Cerita P._Ramlee

Please Mendaftar To Post


Oleh Dialog Cerita P._Ramlee

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 16:29


As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah,

Kawan-kawan, mari kita berkongsi dialog cerita P.Ramlee yang kalian ingati. Biar saya mula dulu:

"Cikgu suka main bola, hari-hari cikgu main bola,
Cikgu suka main bola, hari-hari cikgu main bola,
Cikgu suka main bola, hari-hari cikgu main bola,

Cikgu sudah tidur, mari kita main
Yeah....................................!"


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nithtah_hujannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.08.2008
Ahli No: 34427
Posting: 89
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 17:09


assalammualaikum..
kita pun nak menyibok sama...huhuhu


dialog cerita pendekar bujang lapok

ayah kepada Ani (lupo pula sapo namo) : "Ani... angkat jemuran.. hujan dah turunnn.."

Sudin : " Ani... angkat hujan.. jemuran dah turunn...."


hehhehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nithtah_hujannahProfil   Hantar PM kepada nithtah_hujannah   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 17:34


Assalamualaikum..
saya pun nak menyibuk dan menyemakkan ruangan ni

DIALOG CERITA NUJUM PAK BELALANG

Badan: 1 untuk engkau, 1 untuk aku. 2 untuk engkau, 2 untuk aku. 3 untuk engkau, 3 untuk aku. errr... lepas tiga no berapa ar??
Nyawa: Hentam sajalah...
Badan: Hentam sajalah untuk engkau, hentam sajalah untuk aku. Lepas hentam sajalah??
Nyawa: Bedal daa...
Badan: Bedal daa untuk engkau. Bedal daa untuk aku. Lepas bedal daa??
Nyawa: Ei, dalam dunia mana ada nombor bedal daa!!
Badan: Ei, dalam dunia mana ada nombor bedal daa untuk engkau. Ei, dalam dunia mana ada nombor bedal daa untuk aku.
Nyawa. Aku bagi kan lah...
Badan. Aku bagi kan lah untuk engkau. Aku bagi kan lah untuk aku...
Nyawa: Ei, anda nak mampus ye??
Badan: Ei, anda nak mampus ye untuk engkau. Ei, anda nak mampus ye untuk aku.
Nyawa: E-eeiii... dia ni....
Badan: E-eeiii... dia ni....untuk engkau. E-eeiii... dia ni.... untuk aku.

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

hitomi_shikitei
Warga Rasmi
Menyertai: 28.11.2008
Ahli No: 36111
Posting: 14
Dari: subang 2

burkinafaso  


posticon Posting pada: 18-12-08 22:17


nama saya masdo....nama pendek do...

hehe..FILEM DO RE MI

Bookmark and Share

    


  Member Information For hitomi_shikiteiProfil   Hantar PM kepada hitomi_shikitei   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 22:22


Dialog Filem P. Ramlee - Madu Tiga 1

Tipah: Jamil masih lagi balik kat rumah awak...

Hasnah: Apa pulak tak balik

Tipak: Hai setahu saya bukan ke Jamil dah ceraikan awak

Hasnah: bila masa pulak abang jamil ceraikan saya..setahu saya cik tipah itu yang diceraikan

Tipah: Tidak....cik jamil masih lagi balik ke rumah

Hasnah: hai jangan-jangan kita ini masih bermadu lagi tak..eheeh

Tipah: nasib baik kat rumah orang kalau tidak saya kerja-kerja kan awak
Hasnah: Oooo.. sebelum awak nak kerja kan saya...saya koooreeekk biji mata awak

Tipah: amboi dah dirampas laki kita...bijik mata kita pulak dia nak korek

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 18-12-08 22:24


!!! QUOTE !!!

DIALOG CERITA NUJUM PAK BELALANG

Badan: 1 untuk engkau, 1 untuk aku. 2 untuk engkau, 2 untuk aku. 3 untuk engkau, 3 untuk aku. errr... lepas tiga no berapa ar??
Nyawa: Hentam sajalah...
Badan: Hentam sajalah untuk engkau, hentam sajalah untuk aku. Lepas hentam sajalah??
Nyawa: Bedal daa...
Badan: Bedal daa untuk engkau. Bedal daa untuk aku. Lepas bedal daa??
Nyawa: Ei, dalam dunia mana ada nombor bedal daa!!
Badan: Ei, dalam dunia mana ada nombor bedal daa untuk engkau. Ei, dalam dunia mana ada nombor bedal daa untuk aku.
Nyawa. Aku bagi kan lah...
Badan. Aku bagi kan lah untuk engkau. Aku bagi kan lah untuk aku...
Nyawa: Ei, anda nak mampus ye??
Badan: Ei, anda nak mampus ye untuk engkau. Ei, anda nak mampus ye untuk aku.
Nyawa: E-eeiii... dia ni....
Badan: E-eeiii... dia ni....untuk engkau. E-eeiii... dia ni.... untuk aku.


hehe...ingat juga dialog tu ye..huhu...berapa kali tengok filem tu???

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 22:27


Judul Filem : Bujang Lapok

"Abang Sudin! Dua puluh sen..!"

"tak ada dua puluh sen rahsia bocor haaa..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 22:28


Judul Filem : Ali Baba Bujang Lapok

"Apelah.. kamu, hari-hari datang nak pinjam, hari-hari datang nak pinjam. Kamu tak ada malu ke? Pemalas! Ka tio bagdad tu tah dabi tus tak. Bia nang buti nang, kui buti kui, butai mie ti. Ka tir tom tom.." - Kassim Baba
"Kanda, bahasa apa kanda cakap ni?" - Ali Baba
"Aku cakap bahasa aku lah!" - Kassim Baba

"apa pasal kanda pakai topi besi?" - Norsiah
"Kanda masuk soldier lah.." - Ali Baba
"Kenapa kanda buka baju tak buka topi?" - Norsiah
"Soldier kena turun pangkat dah.." - Ali Baba

"Buah qurmak! Sampai licin kamu kebas" - Chief
"Hey belacan. siapa name kamu dah?" - Chief
"Kassim Baba dah" - Kassim Baba
"Kassim Baba, sebelum kamu mampus, kamu boleh minta apa yang kau mahu minta" - Chief
"Aku mahu minta, kau mesti menghormatkan hari aku mati. Kau mesti mengadakan satu hari public holiday" - Kassim Baba

"Untuk menghormati hari matinya Kassim Baba, kita mesti mengadakan satu hari public holiday" - Chief


scene Jamban
"Itu dia rumahnya. Serbu!" - Chief
"Rumah banyak kecik lor" - Momotaro San
"Eh, pedulikan lah. Kita kasi pecah larr.." - Penyamun doktor

"Kau Sungai Road punya penyamun dah.. Makan belacan. Aku suruh kau pergi pangkah rumah Kassim Baba, apa pasal yang kau pergi pangkah 'rumah kecik'? Engkau tahu berapa rugi aku hari ini kena beli minyak wangi?" - Chief (kepada Sarjan)


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 22:30


Judul Filem : Pendekar Bujang Lapok

"Huruf ini sama dengan huruf Jim, huruf Jim matanya di tengah-tengah tetapi huruf ni matanya di atas" - Cikgu Ros
"Aa.. Jim ini matanya di tengah-tengah, Jim ini mata di atas cikgu... Jin pakai toncet" - Sudin

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 22:31


Judul Filem : Seniman Bujang Lapok

"Siapa kau?" - Aziz
"Aku King" - Ramli
"King apa?" - Aziz
"King Kong!" - Ramli

"Berapa senang Beta punya hati, Betalah yang digelarkan Setan Aminurrashid" - Ramli
"Cut...! Bukan setan, syaitan! Sultan!!" - Director

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 05:19


tajuk : madu tiga


p ramlee: (cakap seorang-seorang) mana si tua ni taruk butang baju melayu aku pulak ni....            
             : (jerit panggil wife)PAH!!!

wife :     (cakap dengan teman-teman sepermainan mahjongnya) haa...tengok?? gua cakap salah tak? itu dia mahu keluar lah tu...
        : ada apa bang?

p ramlee : butang baju aku mana d.aaa!!!

wife: butang apa pula..baju coat kan ada butang???

p ramlee : butang baju melayu d.aaaaa!!!
             :    (ngomel seorang) dah tua pun bodooooo....



hampeh punya suami ...kata kat isteri bodoh...ehehehh :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 06:42


wahahahaha...lawak2...

"ini tidak adil. ini undang-undang rimba"--tak tahu cerita yang mana..tapi dialog ni yang aku selalu cakap bila aku tak puas hati pada sesuatu...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 07:21


yang saya ingat dalam seniman bujang lapuk

: walaupun mukamu tidak ku ingat
tapi lubang hidungmu jadi pujaan
haha


: hei siapa di atas, baik kau turun kalau tidak saya naik atas
haha

: masih kanda ingat waktu kita bercanda di bawah sinaran lampu kalimantang
haha


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 08:24


3 ABDUL .........

" SIAPA MARAH KENA JUAL "...... :lol: :lol:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

nur_awatif174
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32840
Posting: 62
Dari: bangi,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 08:38


Pada 19-12-08 08:24 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

3 ABDUL .........

" SIAPA MARAH KENA JUAL "...... :lol: :lol:



p.ramlee:bapak marah...
bapak mertua:tak,,,bapak tak marah...
hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_awatif174Profil   Hantar PM kepada nur_awatif174   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 08:42


Pak Aji    : Mana surat khabar aku ni …. Labiiiiii….
Labi    : Ya encikkk… kereta dah siap…
Pak Aji    : aku tak mahu keretalah .. bodohhh.
Labi    : kalau encik tak mahu kereta.. nanti saya bawakan lori..
Pak Aji    : Loriii ??? Kan lagi elok kau bawa kepala kereta api kemari … aku nak surat khabar lah !!!
Labi    : aaa...surat khabar … ini yang saya sedang cari ni …
Pak Aji    : dari tadi kau mencari . baru menyonsor ??
Labi    : tadi dah jumpa .. sekarang dah berkecai…


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 09:26


Pada 18-12-08 22:27 , lemochi_adachi posting:

!!! QUOTE !!!

Judul Filem : Bujang Lapok

"Abang Sudin! Dua puluh sen..!"

"tak ada dua puluh sen rahsia bocor haaa..."


saya suka dialog ini..kadang-kadang buat jugak kat my bro :sopan:
tapi Kalau dialog ni dikaji balik ? ni adalah salah satu unsur2 rasuah..hehe..
jangan biarkan diri anda dengan RASUAH. :jangan: ..hadiah tak apa :lucu:

p/s:tapi suka dialog ini... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-12-08 09:58


Pada 18-12-08 22:17 , hitomi_shikitei posting:

!!! QUOTE !!!

nama saya masdo....nama pendek do...

hehe..FILEM DO RE MI


nama saya pulak re.... nama panjang amore

:sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

nur_awatif174
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32840
Posting: 62
Dari: bangi,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 10:15


tajuk..pendekar bujang lapok..

aziz:cik erni,,tolong bacakan surat ini..
cik erni: antara bertiga ini tak ada ke yang pandai membaca
aziz:saya baca bunyi arab,,,sudin baca bunyi syair,,,ramlee baca xbunyi langsung....
hehehehe...

cerita ini dah tengok banyak kali pun tetap seronok....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_awatif174Profil   Hantar PM kepada nur_awatif174   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 11:18


Pada 18-12-08 22:24 , ashraf posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

DIALOG CERITA NUJUM PAK BELALANG

Badan: 1 untuk engkau, 1 untuk aku. 2 untuk engkau, 2 untuk aku. 3 untuk engkau, 3 untuk aku. errr... lepas tiga no berapa ar??
Nyawa: Hentam sajalah...
Badan: Hentam sajalah untuk engkau, hentam sajalah untuk aku. Lepas hentam sajalah??
Nyawa: Bedal daa...
Badan: Bedal daa untuk engkau. Bedal daa untuk aku. Lepas bedal daa??
Nyawa: Ei, dalam dunia mana ada nombor bedal daa!!
Badan: Ei, dalam dunia mana ada nombor bedal daa untuk engkau. Ei, dalam dunia mana ada nombor bedal daa untuk aku.
Nyawa. Aku bagi kan lah...
Badan. Aku bagi kan lah untuk engkau. Aku bagi kan lah untuk aku...
Nyawa: Ei, anda nak mampus ye??
Badan: Ei, anda nak mampus ye untuk engkau. Ei, anda nak mampus ye untuk aku.
Nyawa: E-eeiii... dia ni....
Badan: E-eeiii... dia ni....untuk engkau. E-eeiii... dia ni.... untuk aku.


hehe...ingat juga dialog tu ye..huhu...berapa kali tengok filem tu???


mestilah ingat...sebab babak ni memang kelakar sangat lah...


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 11:20


Wahai tikar pandan terbang, bawalah kami ke negeri Pasir Berdengung....

Zam..zam...alakazam!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 11:23


NUJUM PA'BLALANG

Bapak : Belalang !! Kau buatkan bapak secawan kopi belalang...
Belalang :Kopi ?? kopi mana ada pak.. dah berapa tahun kita tak minum kopi ..
Bapak :ehhh.. engkau tumbuklah arang-arang dekat dapur tu belalang.. kemudian engkau bancuh dengan air sejuk .. asal hitam macam kopi jadilaahhh...

**Tunggu Dialog seterusnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 11:29


LABU & LABI

Pak Aji: Labi…. Belum sampai-sampai lagi kita labi…..Heyy Labi.. Kenapa engkau kurung aku di dalam..
Labi: Alamak .. orang tua tu ada kat dalam….. he he … Encik Aji … jangan marah encik aji…
Pak Aji: Apa kau ingat aku monyet dalam kandang ka ????
Labi: ya .. Encik Aji…
Pak Aji :Apaaa…..
Labi: tidak Encik Aji…
Pak Aji :Bodohh… ku lesing karang… bodohh..
Labi :bodohh…
Pak Aji: Sapa bodoh ?
Labi:Saya encik haji….
Pak Aji : betolll…

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-12-08 11:30


Ali baba bujang lapuk

Nyat ensun matekaji semar ngiseng!!!
Trampo ngiseng semartilom....

Nang kute nang!kue kute kue!!!
saya bukan jait olang saya jait baju!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-12-08 11:39


nujum pak belalang

Pak belalang:hai lah badan hai lah nyawa akan bercerailah badan dengan nyawa
badan & nyawa:ampunkan kami penunggu gua!ampunkan kami penunggu gua!
PAk belalang:Nama mu siapa?
Badan:Badan
Pak belalang:Namamu?
NYawa:Nyawa

Hai siapalah sangka cempedak jadi nagka nujum pak belalang tok nujum lah temberang ala..lah..lah..ala.lah..lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-12-08 11:47


aziz:cik erni,,tolong bacakan surat ini..
cik erni: antara bertiga ini tak ada ke yang pandai membaca
aziz:saya baca bunyi arab,,,sudin baca bunyi syair,,,ramlee baca xbunyi langsung....
hehehehe...

cerita ini dah tengok banyak kali pun tetap seronok....


"walpadang fasiru...tak ada dil fokok kayure
ku pandang kiri kanune
thomfok!thompok! taik untha!!!! :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-12-08 13:38


Pendekar bujang lapuk

Pendekar:Sudin,Ajis,Ramlee ingat walau apa saja yang datang anggap saja cobaan

hei mambang tanah mambang air mambang angin.mambang datang dari gunung si mambang berdampinganlah denganku wahai simambang...
Pendekar:Tolong!tolong!anak-anak, ros dilarikan penjahat di penambang
Ramli.sudin,ajis:Cobaan!
Pendekar:Ahaiiii!sudi ajis ramli, ros dilarikan penjahat di penambang
Ramli.sudin,ajis:Cobaan!
pendekar:cubaan!cubaan!coBaan!ahaiiiii!
Maknye:Ros...anak aku yang anda tergila-gilakan tu dilarikan penjahat di penambang....
he!he!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-12-08 14:27


ajis:wahai adinda yang cantik rupawan hidung mancung bagai seludang..rambut mu hitam ikal mayang
director ahmad nisfu:Bagus-bagus!mari kita mula
Ajis: wahai adinda yang cantik rupawan hidung mu mancung bagai seludang berseluar yenki berkaki ayam..rambutmu kerinting jambul di depan....
director ahmad nisfu:cut!cut!cut!apa yang kau mengarut tu setannnnn......

Ajis:Hei siapa kau....walaupun rupamu tidak ku kenang tetapi lobang hidungmu tetap menjadi pojaan hatiku...
director ahmad nisfu:aghh...sudah!sudah panggil setan no 2
Ramlee:Masih terkenangkah dinda ketika kita bercengkerama dibawah bulan purnama
director ahmad nisfu:bagus!bagus!
Ramlee:Masih terkenangkah dinda ketika kita bercengkerama di bawah lampu minyal tanah
director ahmad nisfu:cut!cut...apa yang kau mengaryt tu bahlul!!
Ramlee:ya lah pasal semalam tak ada bulan saya tunggu punya tunggu bulan tak timbul timbul!!!!
director ahmad nisfu:aghh...sudah!sudah panggil setan yang penghabisan
sudin:hey jebat...baik kau turun jebat...kalau kau tak nak turun kau tunggu jebat kau bukan tak tau masuk ni dah berapa kali aku terkucil.....

sekian

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 20:14


Pada 19-12-08 11:47 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

aziz:cik erni,,tolong bacakan surat ini..
cik erni: antara bertiga ini tak ada ke yang pandai membaca
aziz:saya baca bunyi arab,,,sudin baca bunyi syair,,,ramlee baca xbunyi langsung....
hehehehe...

cerita ini dah tengok banyak kali pun tetap seronok....


"walpadang fasiru...tak ada dil fokok kayure
ku pandang kiri kanune
thomfok!thompok! taik untha!!!! :lol: :lol: :lol:



hahahah memaNG LAWAK cerita ini,APEDA PAKAI TAIK UNTA..HEHEHE


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 20:55


siapa ingat dialog yang lebih kurang begini

isteri: itu buah apa?
suami: pelato


hehe lucu gila..sebenarnya petola


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

hitomi_shikitei
Warga Rasmi
Menyertai: 28.11.2008
Ahli No: 36111
Posting: 14
Dari: subang 2

burkinafaso  


posticon Posting pada: 20-12-08 11:49


Pada 19-12-08 09:58 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-12-08 22:17 , hitomi_shikitei posting:

!!! QUOTE !!!

nama saya masdo....nama pendek do...

hehe..FILEM DO RE MI


nama saya pulak re.... nama panjang amore

:sopan:



nama saya minami...nama pendek mi.....
jadi kenalah kita bertiga DO...RE...MI...
:bye:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hitomi_shikiteiProfil   Hantar PM kepada hitomi_shikitei   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 20-12-08 11:57


Pada 19-12-08 20:55 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

siapa ingat dialog yang lebih kurang begini

isteri: itu buah apa?
suami: pelato


hehe lucu gila..sebenarnya petola




Assalamualaikum
hihihi..kalau tak salah cerita ahmad albab ke yang ada patutnya papaya..dia sebut payapa...hihi :-D ... 8-) .. :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 11:59


Pada 20-12-08 11:49 , hitomi_shikitei posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-12-08 09:58 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-12-08 22:17 , hitomi_shikitei posting:

!!! QUOTE !!!

nama saya masdo....nama pendek do...

hehe..FILEM DO RE MI


nama saya pulak re.... nama panjang amore

:sopan:



nama saya minami...nama pendek mi.....
jadi kenalah kita bertiga DO...RE...MI...
:bye:


Ngeh3x... 3 Sekawan... :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 12:01


Pada 20-12-08 11:57 , PerMataHiJau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-12-08 20:55 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

siapa ingat dialog yang lebih kurang begini

isteri: itu buah apa?
suami: pelato


hehe lucu gila..sebenarnya petola




Assalamualaikum
hihihi..kalau tak salah cerita ahmad albab ke yang ada patutnya papaya..dia sebut payapa...hihi :-D ... 8-) .. :-)



ahmad pintu..... :-D :-D :lol:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 20-12-08 12:07


Pada 20-12-08 12:01 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-12-08 11:57 , PerMataHiJau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-12-08 20:55 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

siapa ingat dialog yang lebih kurang begini

isteri: itu buah apa?
suami: pelato


hehe lucu gila..sebenarnya petola




Assalamualaikum
hihihi..kalau tak salah cerita ahmad albab ke yang ada patutnya papaya..dia sebut payapa...hihi :-D ... 8-) .. :-)



ahmad pintu..... :-D :-D :lol:


... :-D :-) ..saya baru tau dalam bahasa arab albab itu pintu ya ...maaf ya kalau salah saya xblaja arabic.. 8-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 12:10


Pada 20-12-08 12:07 , PerMataHiJau posting:

!!! QUOTE !!!


... :-D :-) ..saya baru tau dalam bahasa arab albab itu pintu ya ...maaf ya kalau salah saya xblaja arabic.. 8-)



kan mula-mula mertua si syawal ( P.RAMLEE ) nak bagi nama ahmad pintu sebab bila ketuk pintu saja anak dia diam.....
tapi tak cantik nama tu, jadilah AHMAD ALBAB....

KATA JIN GUA : " HARTA INI AHMAD ALBAB YANG PUNYA "....


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 20-12-08 12:13


Pada 20-12-08 12:10 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-12-08 12:07 , PerMataHiJau posting:

!!! QUOTE !!!


... :-D :-) ..saya baru tau dalam bahasa arab albab itu pintu ya ...maaf ya kalau salah saya xblaja arabic.. 8-)



kan mula-mula mertua si syawal ( P.RAMLEE ) nak bagi nama ahmad pintu sebab bila ketuk pintu saja anak dia diam.....
tapi tak cantik nama tu, jadilah AHMAD ALBAB....

KATA JIN GUA : " HARTA INI AHMAD ALBAB YANG PUNYA "....



:-) ..ya betul-betul..tapi memang kenalah nama itu.. :-) 8-) ..pandai betul dia buat cerita...



Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 12:30


Dalam kita sedar tak sedar.. P ramlee sebenarnya lagi bijak daripada apa yang kita sangka.. Pengalaman orang lama memang tak dapat dinafikan..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 12:33


betul tu kak halesolurun, kebanyakan lawak-lawak mereka secara spontan dan setiap cerita ada tersirat mesej yang nak disampaikan kepada masyakat sebagai pengajaran....


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 16:12


memang benar pendapat halesolurun....kalau kita tengak cerita2 P.Ramlee moslty menghiburkan dan mempunyai nasihat di dalamnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-12-08 16:25


Ya aloya......benarlah...ana fun setuju....p ramleee memang world...

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 13:52


Nak sambung lagi lah..:
pendekar bujang lapok...

sudin: apa yang kau buat tengah malam buta ni haa..
ajis. Aku menari tanggo lah..
sudin: menari tanggo apa pukul 3pagi..

:sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 14:33


"alif mim nun wau......alif tendang wau....... SARKAS



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 15:01


hehe...tersenyum sendirian saya bila baca semua posting kat atas ni.nasib baik tak ada siapa yang nampak.hehe.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 15:37


memang lucu pun.. tengok banyak kali pun tak bosan.. makin ketawa lagi



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 16:32


saya suka sangat tengok cerita melayu lama...best...cerita sekarang cepat bosan...cerita dulu-dulu tengok kerap kali pun tak bosan...banyak pengajaran...


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 18:54


yang ni best ada pula firaun tu sultan..

tersebutlah kisah toyyib...
tersebutlah kisah sang kancil datang beramai ramai mengadap duli yang maha mulia sultan firaun.... :lucu: :lucu:


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 20:14


Pada 07-10-09 18:54 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

yang ni best ada pula firaun tu sultan..

tersebutlah kisah toyyib...
tersebutlah kisah sang kancil datang beramai ramai mengadap duli yang maha mulia sultan firaun.... :lucu: :lucu:


:lol: ......... :lucu: ..... :lucu:


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 20:29


petikan dialog cerita nujum pak belalang:

pak belalang:menurut dalam amalan hamba..sesiapa yang tidak dapat melihat melalui geluk jampi hamba...orang itu adalah anak luar nikah

versi lain...

yang hilang lembu:a'ah ye bejoget-joget lembu tu....

versi lain...

tuan puteri:dato ahlil nujum..selepas keluar mengambil angin malam tadi...terasa ringan sedikit kepala beta..bolehkah andai malam ini beta keluar mengambil angin lagi

pak belalang:oh..tidak boleh tuan puteri..jika selalu sangat nanti patik bimbang penyakit angau tuan puteri akan bejangkit pada patik...


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 07-10-09 22:52


Assalamualaikum..ana suka sangat dialog lawak dalam cerita pendekar bujang lapok & bujang lapok..terutama part yang msak sup tu..lucu sangat..dr kecik tengok sampai dah hafal dialognya..


-----------------
a href="http://ukhwah.com/viewtopic.php?topic=33878&forum=59&#f461745">


Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 15-11-09 10:37


Pada 07-10-09 22:52 , Wuddah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..ana suka sangat dialog lawak dalam cerita pendekar bujang lapok & bujang lapok..terutama part yang msak sup tu..lucu sangat..dr kecik tengok sampai dah hafal dialognya..


:-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 30-11-09 15:10


cerita p. ramlee...sampai sekarang saya tengok ketawa lagi... tak macam filem atau cerita lawak sekarang... kualiti berbeza sungguh....


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 30-11-09 15:14


Yang lebih menghairankan lawak lawak jugak, tapi semu cerita padat dengan tauladan macam anakku sazali,ibu mertuaku,ahmad albab,tiga abdul dan banyak lagi..

Sampi sekarang kalau main TV1 or Astro mesti tengok walaupun dah banyak kali tengok, cerita PRamlee tetap best sampai bila-bila

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 13:41


Pada 20-12-08 12:30 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Dalam kita sedar tak sedar.. P ramlee sebenarnya lagi bijak daripada apa yang kita sangka.. Pengalaman orang lama memang tak dapat dinafikan..




P Ramlee itu bukan sahaja berpergalaman, tetapi beliau juga adalah seorang yang terpelajar ean bijaksana..

Pokok soalnya, siapa yang dari kita ini kenal siapa P.RAMLI ???


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.139154 saat. Lajunya....