Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-01-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Mohr
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43145

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 115
Ahli: 0
Jumlah: 115




  Yang Masuk Ke Sini
Mohr: 7 hari yang lalu
BobbyLaforge: 17 hari yang lalu
sadiqah: 17 hari yang lalu
muslimin23: 30 hari yang lalu
PhoebeGordon: 31 hari yang lalu


Peralatan
Topik: tolooooong...mesej tak di undang...


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Peralatan
    »» tolooooong...mesej tak di undang...

Please Mendaftar To Post


Oleh tolooooong...mesej tak di undang...

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 16:56


salam..

saya amat2 tertekan sekarang... tertekan dengan hp saya..

lately ni saya asik dapat mesej yang entah dr mana entah..

da tu pula mesej2 tu katanye di caj 4rm..arghh...bengang tol..sapa puney kerja ni..!!!

last2 saya dapat detect ni kerja adik bongsu saya....eii...geramnye... sesuke saja main hp org..benci...

sekarang saya tak tau nak buat bagaimana.. ada juga arahan suruh off dengan send XXoff pada nombor berkenaan.. ingatkan da setel..tapi 2 3 hari later dapat lagi dan terus juga d caj..bengang tol..sampai bila nak begini...kantoi lah saya....!!!

so..what shall i do ek?? bengang tol..!! :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 17:41


hahahaha...macam hp saya dia caj rm2,tapi saya dah off pun dia caj juga..sengai ubi tol...last2 tukar sim baru saja senang cerita....xyh nak pening2 kepala...


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 17:42


senang cerita..tukar no saja lah.,..saya pun pernah macam tu juga..kes yang sama lah..tak tahan asyik kena caj saja dan mengurangkan kreadit so saya tukar no walaupn sayang nak tukar no tu..so depends on u lah syemarly

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 21:33


tak boleh .. tak boleh ... saya punya nombor tak pernah btukar sejak digunakan 4 tahun lalu.. kira da establish lah.. da tu pula saya pakai bil...arghh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 21:38


xpown kan syemarly pergi saja kat centre dia..nthen renew simcard baru...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 22:02


Pada 11-12-08 21:33 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

tak boleh .. tak boleh ... saya punya nombor tak pernah btukar sejak digunakan 4 tahun lalu.. kira da establish lah.. da tu pula saya pakai bil...arghh....


apa kata syemarly rujuk kat center?? maybe mereka dapat bagi solution... :berfikir:


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 12:37


Pada 11-12-08 22:02 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-12-08 21:33 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

tak boleh .. tak boleh ... saya punya nombor tak pernah btukar sejak digunakan 4 tahun lalu.. kira da establish lah.. da tu pula saya pakai bil...arghh....


apa kata syemarly rujuk kat center?? maybe mereka dapat bagi solution... :berfikir:




refer center..erm..jauhnya nak p..erk..maksudnya..if saya guna celcom p ofis celcom ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 13:06


mesej2 yangtak diundang ini semuanya celcom ke? maxis ke? digi ? umobile? hurmm alhamdulillah,tak ada lagi masalah begini walaupun tak berbayo lagi bil ini..


syemarly : memang susah nak tukar no sebab dah lama gunakan.. sayang rasanya nak tukar2 ini.. kat pj ada opis celcom.. pergi kat sana tanyakan masalahnya..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 13-12-08 14:20


dulu saya pernah kena jugak, dah off pun kena caj.. so saya hantar e-mail kat mereka.. alhamduLILLAH, kejadian berikut tak berlaku lagi dengan izin ALLAH..

syarikat tersebut even nak bayar ganti rugi ......

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 14:29


dulu rasanya ada satu cara untuk hentikan semua ni. tapi tak pasti fungsi lagi ke tak sekarang. caranya, type STOP ALL lepas itu send balik ke no tu

apa pun cuba call sc.. minta mereka bantu block segala mesej spam ni kalau cara tu dah tak boleh

**maxis/hotlink pada pengalaman saya lebih membantu banding celcom kalau kita minta tolong hal-hal gini. kes saya dulu memang mereka bantu hingga selesai ke polis. celcom pada saya sc dia agak tak mesra pelanggan & macam tak geti apa-apa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 15:09


RM0.00. YOUR SUBCRIPTION TO ALL SERVICES BEEN TERMINATED. TAHNK YOU FOR YOUR PATRONAGE.
____________________

agak-agak DA SETEL KE?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 15:14


Pada 11-12-08 21:33 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

tak boleh .. tak boleh ... saya punya nombor tak pernah btukar sejak digunakan 4 tahun lalu.. kira da establish lah.. da tu pula saya pakai bil...arghh....



ni mesti sayang kat no ini..hihiihii


-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 18:06


Pada 13-12-08 12:37 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-12-08 22:02 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-12-08 21:33 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

tak boleh .. tak boleh ... saya punya nombor tak pernah btukar sejak digunakan 4 tahun lalu.. kira da establish lah.. da tu pula saya pakai bil...arghh....


apa kata syemarly rujuk kat center?? maybe mereka dapat bagi solution... :berfikir:




refer center..erm..jauhnya nak p..erk..maksudnya..if saya guna celcom p ofis celcom ke?


begini lah..try call centre 1111..cakap dengan operator masalah yang jadi 2..
tak perlu p opis selagi boleh settle by phone call...dont worry, call operator ni pree saja...sayang woo kredit 2, sekali tolak rm4, kalau 10X tak ke rm40..boleh buat simpan bank duit 2..good luck..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 13-12-08 20:46


syemarly, awak pakai maxis ke? U know what? if u switch to celcom, no awak dikekalkn tau..?? But network kat depan screen tu status celcom .. Try lah, mana lah tahu dapat 'lari' dari masalah tu ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 20:52


thank you ARDANI dan WAWA83..

SAYA TRY yang KAK NURKAMAR beritahu TYPE STOP ALL dan SEND TO THE NUMBER..

------------------------------------------------------------

RM0.00. YOUR SUBCRIPTION TO ALL SERVICES BEEN TERMINATED. TAHNK YOU FOR YOUR PATRONAGE.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 22:33


mudah mudahan cara tu benar-benar membantu

syukur alhamdulillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

mrad
Warga Rasmi
Menyertai: 07.12.2008
Ahli No: 36217
Posting: 19
Dari: perlis

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 23:11


Kalau pakai bil boleh selesai, hamba dulu kena lebih kurang macam ni, tapi by bill boleh trace no center company tu lepas tu call company yang send message tu dan terus terminate service tu, payah jugak. tapi memang kalau harap celcom dia malas layan bab-bab macam ni. Try lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For mradProfil   Hantar PM kepada mrad   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 20:11


baguslah kalau masalah dah settle tak payah pening-pening kepala,lagi satu kalau taknak telefon bimbit kena buka atau kacau dengan sesiapa terutamanya adik beradik,elok letak password kat telefon bimbit baru ada privasi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.109924 saat. Lajunya....